Sovietinė valgymo kultūra
Beieškodamas vieno recepto, radau įdomų straipsnį apie iš sovietinių laikų išlikusius lietuvių valgymo, maisto ruošimo ir meniu įpročius:
http://www.meniu.lt/publications.php?st ... &id=218055
Ilgas bet įdomus. Kviečiu pakomentuoti, ypač tuos, kas geriau pamena sovietinius laikus. Nors nemažai dalykų ir pats pamenu, ypač sovietines valgyklas
http://www.meniu.lt/publications.php?st ... &id=218055
Ilgas bet įdomus. Kviečiu pakomentuoti, ypač tuos, kas geriau pamena sovietinius laikus. Nors nemažai dalykų ir pats pamenu, ypač sovietines valgyklas
Isteriški kliedesiai be aiškios minties, jau nekalbant apie pagrįstumą ir rusofobiją (kuri, kaip parodė nedidelė google paieška, autorių kamuoja chroniškai). Siūlyčiau autoriui apsilankyti Anglijoje (ne, į kavines įeiti nebūtina, užteks praeiti gatve pro šalį), ir tada galės man papasakoti apie europietišką mitybos kultūrą, kurios mūsų seimūnams taip trūksta.
- insurrectum
- pradedantis
- Posts: 493
- Joined: 2006-09-28 15:01
Pradėjau skaityt, užkliuvo jau pažįstamas beletristikos stilius. Pažiūrėjau kas autorius ir lioviausi...Nomad wrote:Beieškodamas vieno recepto, radau įdomų straipsnį apie iš sovietinių laikų išlikusius lietuvių valgymo, maisto ruošimo ir meniu įpročius:
http://www.meniu.lt/publications.php?st ... &id=218055
Ilgas bet įdomus. Kviečiu pakomentuoti, ypač tuos, kas geriau pamena sovietinius laikus. Nors nemažai dalykų ir pats pamenu, ypač sovietines valgyklas
Šitas nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas A.Vincentas Sakas yra baisiai liguistas tipas ir faktų "pastatinėjimo" ir realybės klastojimo meistras. Visą ko jis rašo patikimumas yra apskritas 0.
Čia jis įrodo, jog degtinę išrado lietuviai (pavogė rusai ir žydai):
http://www.hbhjuozas.lt/?lt=1103006956
Čia jis įrodo, jog purvini rusai ir pirtį iš lietuvių pavogė:
http://www.pirtyje.lt/pirtis/50/40/425
ir. t.t.
Vien žo, Fomenko ir Gedgaudo klonas
Jo, as pastebejau, kad per seimos sventes visada atlieka "rimto" maisto ir pritruksta torto. todel logiska butu nupirkti daugiau torto ir maziau "rimto" maisto. deja, taip niekad niekas nedaro, del to kad tokia jau tradicija.Ramzajus wrote:
Mane išties erzina du dalykai: per visokias šventes valgiais nukrauti stalai, kurių net teoriškai neįmanoma suvartoti visų ir alkoholio vartojimas tostais, nesvarbu, ar tai degtinė ar vynas. Damn, pastarojo dalyko tai niekaip neįkertu, stačiai juokinga.
Šito šedevro nebuvau radęs. Super. Pasirodo, dar ir niekšai airiai viskį iš mūsų pavogė O štai carinė valdžia ir dabartiniai Seimo nariai siekia nugirdyti tautą, neleisdami varyti naminukėsinsurrectum wrote:Čia jis įrodo, jog degtinę išrado lietuviai (pavogė rusai ir žydai):
http://www.hbhjuozas.lt/?lt=1103006956
-
- skeptikas
- Posts: 576
- Joined: 2006-10-07 15:13
- Location: Vilnius
Mokyklos valgiai buvo siaubingi, arbatos be skonio, neskanus mėsos patiekalai, burokėlių salotos kiekvieną dieną, karštas pienas... Negyvenau Sovietų sąjungoje, bet nuo mamos pasakojimų susidariau labai blogą įspudį apie tometinius "restoranus" ir valgymo kultūrą, nors ikišiol pagal sovietinį receptą kaikur gaminami valgiai yra puikaus skonio, pvž. bandelės su dešrelę ir riebalais viduje. Pats perku "Tarybines dešreles" ir su džiaugsmų valgau jas su konservotais agurkais ir batonu.
Diedas pavaro, su ugnele.
Insurrectum - http://www.istorija.net/forums/thread-v ... 494#M19494
Insurrectum - http://www.istorija.net/forums/thread-v ... 494#M19494
Mokyklos valgykloje mėgau vienintelį valgį - bigosą, tai yra kiaulieną su raugintais kopūstais (na, tuo pačiu ir raugintų kopūstų sriubą). Nors dabar kartais pasidarau tų apvalių kukulių, užpilamų rausvu padažu - jei nedėti 80% bulkos, jie visai skanūs.
Tai, kad jis ten rase ne apie europietiska kultura, o apie senovinius lietuviu mitybos paprocius. Keulienos niekada nebutu sove i galva troskinti suloje, o dabar labai noriu pabandyti;) Ir siap, juk nenori pasakyti, kad tai jog kazkur yra dar blogiau, reiskia, kad pas mus yra gerai?RB wrote:Siūlyčiau autoriui apsilankyti Anglijoje (ne, į kavines įeiti nebūtina, užteks praeiti gatve pro šalį), ir tada galės man papasakoti apie europietišką mitybos kultūrą, kurios mūsų seimūnams taip trūksta.
Aha, aš paskui perskaičiau dar kokia 10 jo straipsnių, įskaitant ir tavo minėtus, smagiai prisijuokiau vietomis Bet iš pirmojo užkliuvo tik kepta duona prie alaus.Šitas nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas A.Vincentas Sakas yra baisiai liguistas tipas ir faktų "pastatinėjimo" ir realybės klastojimo meistras. Visą ko jis rašo patikimumas yra apskritas 0.
- liuciferis
- pradedantis
- Posts: 146
- Joined: 2004-06-06 21:45
- Location: Shiaulia
Nu mano tėvas gyrėsi, kad jis keptą duoną su česnaku iš Telšių į Kauną atvežė. Tik kad jis mėgsta daug pripaišyti
O iįties sakant tai nemačiau nė vieno rusiško filmo kur būtų kepta duona. Alus iš viso Rusijoje ne taip senai pradėjo kilti. Norėjo kad rusai nuo baltos pereitų ant gintarinės spalvos, bet atsirado naujas posakis "Piva bez vodki - dengi na veter".
O šiaip šis autorius jei neklystų postringavo Bumbliausko laidoje apie degtinę. Tik ten buvo pabrėžta (Bumbliausko), kad LDK teritorijoje.
O iįties sakant tai nemačiau nė vieno rusiško filmo kur būtų kepta duona. Alus iš viso Rusijoje ne taip senai pradėjo kilti. Norėjo kad rusai nuo baltos pereitų ant gintarinės spalvos, bet atsirado naujas posakis "Piva bez vodki - dengi na veter".
O šiaip šis autorius jei neklystų postringavo Bumbliausko laidoje apie degtinę. Tik ten buvo pabrėžta (Bumbliausko), kad LDK teritorijoje.
Stojosi klausimas, kas geriau? Tarybinių laikų kotletas kuriam perpus mėsa ir džiūvėsiai, ar dabartinių "makdonaldsų" šlamštas ir didžiųjų gamintojų brukamos dešrelės, kuriose mėsos nė su žiburiu nerasi. Genetiškai modifikuota soja, emulsikliai, rūgštikliai, saldikliai, dar kažkokie ten ...ikliai ir "kiaulienos odelių ekstraktas", lietuviškai-ragų, nagų ir kanopų klijai. Kažkada Kaune, netoli Soboro buvo tokia nedidelė valgyklėlė "Lietuviški patiekalai". Vat ir pasakykit, jeigu anais laikais kas nors ten lankėsi, ar labai ten buvo panašu į šito žmogelio aprašytą tvarką?
Kodėl "kažkada Kaune", posovietinės valgyklos egzistuoja po šiai dienai ir turi savą lankytojų ratą. Pavyzdžiui Veisiejų proftechninės mokyklos valgykla.
Be maisto kokybės yra ir kitų gerų dalykų, pvz. kaip į grindis žviegia perstumiamos kėdės
Be maisto kokybės yra ir kitų gerų dalykų, pvz. kaip į grindis žviegia perstumiamos kėdės
Na, ne minusus aš čia skaičiuoju. Nors ir tarybiniais laikais mano minėtoj valgykloj buvo visai neblogas aptarnavimas ir maisto kokybė.Dėl Veisiejų nežinau... Nors visai netoli mano tėviškės, ten lankytis neteko.Shiori wrote:Kodėl "kažkada Kaune", posovietinės valgyklos egzistuoja po šiai dienai ir turi savą lankytojų ratą. Pavyzdžiui Veisiejų proftechninės mokyklos valgykla.
Be maisto kokybės yra ir kitų gerų dalykų, pvz. kaip į grindis žviegia perstumiamos kėdės
apie shito piliechio zhygius galima pasiskaityt chia http://giedrius-v.livejournal.com/77872.html#cutid1
jei nezhinojot shito saito, tai jame dar galima rast UBER receptuku..
jei nezhinojot shito saito, tai jame dar galima rast UBER receptuku..
Spurgine jega! Daznokai apsilankydavau, kai dirbau netoliese. Ta kava su kondensuotu pienu..Akela wrote:Kaune Laisvės alėjoje išlikęs mielas "dinozauras" - spurginė
Dar is sovietiniu laiku valgyklu man isimine tas dziovintu obuoliu kompotas. Visai skanus gerimas, ypac, jei idedavo dar kokiu nors uogu..
Khm, atgaivinu seną temą, nes pasirodė įdomus straipsnis viename bloge:
http://giedrius-v.livejournal.com/102789.html
Truputėlis infos apie tą Vincentą Saką, kovotoją su sovietiniu palikimu virtuvėse
http://giedrius-v.livejournal.com/102789.html
Truputėlis infos apie tą Vincentą Saką, kovotoją su sovietiniu palikimu virtuvėse