Sveikas maistas

Visos temos, kurios neįsipaišo nei į vieną forumą aukščiau.
Šešėlis
senbuvis
Posts: 1109
Joined: 2007-08-01 21:58

2018-04-29 19:35

Vilius wrote:
2018-04-29 19:11
Jei kiti dalykai (kaina, maistinė vertė, etc.) vienodi, aš tikrai rinkčiausi skanesnį maistą.
Tu vien tik šitaip palyginti įprasto maisto su dirbtiniu niekaip negali, nes yra daugiau kriterijų – paruošimo laikas ir įranga, įprasto maisto maistinės vertės neprognozuojamumas, tai, kad paruošimo būdas ir galutinis maisto skonis priklauso nuo maisto ruošėjo; taip pat yra maisto galiojimo trukmė, plintančios ligos ir paplitusios alergijos. Dirbtinis maistas išsprendžia daugumą ar visas šias problemas.
Kaip gerai, kad turim tave - tikrą skeptiką ;)
Nežinau, kiek aš čia tikras skeptikas ir kokiu tikslu sėdi čia kai kurie žmonės. Kartais pokalbiai čia primena turgaus bobučių pasisėdėjimą. Skeptiškas požiūris nėra pasverti už ir prieš ar tik automatiškai pasišaipyti siūlant nusižudyti?
Lionginas
senbuvis
Posts: 2112
Joined: 2011-10-03 09:35

2018-04-30 07:19

Šešėlis wrote:Nežinau, kiek aš čia tikras skeptikas ir kokiu tikslu sėdi čia kai kurie žmonės. Kartais pokalbiai čia primena turgaus bobučių pasisėdėjimą. Skeptiškas požiūris nėra pasverti už ir prieš ar tik automatiškai pasišaipyti siūlant nusižudyti?
Nagi, kas per jautrumas? Rekomenduoju pagerti šių tablečių, bent jau skaitant forumą.

Kalbant rimtai, tai sutalpinti labai daug kalorijų į tabletę sudėtinga. Kompaktiškiausia forma būtų riebalų piliulės, nes riebalai gerai kompaktizuojasi. Tarkime, 100g lašinių kaloringumas siekia 800kcal. Bet vien riebalų nepakanka normaliai dietai. Realiausias kandidatas būtų sausas šunų ėdalas - jame supakuota itin daug kalorijų į itin mažą formą, ir ten paprastai būna įvairių reikalingų mikroelementų. Privalumai dar tokie, kad forma primena tabletes, o skonio beveik nulis. Galima rinktis pagal piniginės storį ekonominę, premium ar super premium klasę. Be abejo, rekomenduočiau bent jau premium iš specializuotų parduotuvių, nes supermarketų lentynose gulintys ekonominės klasės produktai, švelniai tariant, tikrai ne kažką.
User avatar
Vilius
administratorius
Posts: 3920
Joined: 2004-04-19 12:28
Location: Bruxelles

2018-04-30 08:56

Lionginas wrote:
2018-04-30 07:19
Realiausias kandidatas būtų sausas šunų ėdalas - jame supakuota itin daug kalorijų į itin mažą formą, ir ten paprastai būna įvairių reikalingų mikroelementų. Privalumai dar tokie, kad forma primena tabletes, o skonio beveik nulis.
.. bent jau kailis žvilgės :D
User avatar
Vilius
administratorius
Posts: 3920
Joined: 2004-04-19 12:28
Location: Bruxelles

2018-04-30 09:15

Šešėlis wrote:
2018-04-29 19:35
Tu vien tik šitaip palyginti įprasto maisto su dirbtiniu niekaip negali, nes yra daugiau kriterijų – [..]
Gerai. Tada palyginkim detaliau.
Šešėlis wrote:
2018-04-29 19:35
paruošimo laikas ir įranga
Neturi reikšmės (bent jau man). "Įranga" jau yra virtuvėje, ir ji tikrai nekainavo milijono. Laiko truputį susinaudoja. Bet jis kartais būna visai malonus, todėl nėra labai aktualu jį sutaupyti.
Šešėlis wrote:
2018-04-29 19:35
įprasto maisto maistinės vertės neprognozuojamumas
Kas per nesąmonė? Tu manai, bulvės ar mėsgalio maistinė vertė taip stipriai kinta?
Ko tu iš tiesų negali prognozuoti, tai savo tablečių turinio. Viskas ką turi, tai pasitikėjimas, kad gamintojas sudėjo būtent tai, kas parašyta ant etiketės. Tikro maisto atveju - turi žymiai daugiau kontrolės, ką ir kokiomis proporcijomis valgai.
Šešėlis wrote:
2018-04-29 19:35
kad paruošimo būdas ir galutinis maisto skonis priklauso nuo maisto ruošėjo
Jei ruoši pats, gali jį padaryti kaip tik nori. Arba gali išsirinkti restoraną, kurio šefo maisto kokybė tave tenkina.
Kita vertus, gal ir gerai, kad yra skonių kombinacijų įvairovė. Priešingu atveju būtų gana nuobodu - visada valgyti tą patį.
Šešėlis wrote:
2018-04-29 19:35
taip pat yra maisto galiojimo trukmė
Aišku, galima įsivaizduoti situaciją (po stichinės nelaimės, ar karo metu), kurioje sausas sintetinis maistas būtų praktiškesnis.. Tačiau mes gi dabar negyvename tokiais laikais - didžiojoje dalyje pasaulio visai nesunkiai galima gauti šviežio maisto. Tai kam valgyti perdirbtą?
Šešėlis wrote:
2018-04-29 19:35
plintančios ligos ir paplitusios alergijos
Vėlgi, civilizuotose šalyse užkrėsto maisto problemos beveik nėra. Kitose šalyse yra, bet ir jiems žymiai labiau padėtų ne sausas maistas, o aukštesni higienos standartai. Be to, dirbtinis maistas irgi gali būti užkrėstas.
Šešėlis wrote:
2018-04-29 19:35
Dirbtinis maistas išsprendžia daugumą ar visas šias problemas.
Kiek tai liečia mane, tai jis išsprendžia daug ne-problemų, ir turi milžinišką trūkumą - atima vieną iš didesnių gyvenimo malonumų - skanų maistą.


***


Kas sakė, kad "dėl skonio nesiginčijama"? :)
Lionginas
senbuvis
Posts: 2112
Joined: 2011-10-03 09:35

2018-04-30 10:07

Vilius wrote:
Šešėlis wrote:įprasto maisto maistinės vertės neprognozuojamumas
Kas per nesąmonė? Tu manai, bulvės ar mėsgalio maistinė vertė taip stipriai kinta?
Manau, prognozuoti kalorijų poreikį yra kur kas sudėtingiau, nei išmatuoti maisto kaloringumą. Taigi tikslus pastarojo prognozavimas nelabai turi prasmę, nes kokia prasmė tiksliai nustatyti kalorijas, kai negali tiksliai nustatyti jų poreikio. Viskas, ko pilnai pakanka, tai kasdien svertis ir pagal tai daugmaž didinti ar mažinti maisto porcijas.
Šešėlis
senbuvis
Posts: 1109
Joined: 2007-08-01 21:58

2018-04-30 10:39

Vilius wrote:
2018-04-30 09:15
Bet jis kartais būna visai malonus, todėl nėra labai aktualu jį sutaupyti.
Man ir kitiems žmonėms laikas yra pinigai, o praleistas laikas virtuvėje ruošiant ir valgant yra laiko švaistymas. Kad tau neaktualu kažką taupyti niekaip nereiškia, kad neaktualu visiems.
Tikro maisto atveju - turi žymiai daugiau kontrolės, ką ir kokiomis proporcijomis valgai.
Tikro maisto atveju tu neturi praktiškai jokios kontrolės: https://maxmylooks.com/why-counting-cal ... st-people/ (Įprasto maisto kalorijų skaičiavimas neturi absoliučiai jokios prasmės, jis tą prasmę pradeda įgyti tik to dirbtinio maisto atveju).

Ir čia tik vienas mažytis aspektas. Pasakyk tiksliai, kiek šiandien su pusryčiais suvalgei baltymų, vitamino C ir magnio bei kaip tai paskaičiavai.

Na, ir nereikėtų būti naiviam, kad virtuvės šefai turi bent žalią supratimą apie savo gaminamą maistą. Esu apėjęs turbūt pusę Vilniaus restoranų ir valgyklų, NĖ VIENA neteikia mitybinės informacijos apie savo gaminamą maistą. Padavėjai net nenutuokia, kuriuose patiekaluose yra pieno ar kiaušinių, ką jau čia kažkokios kalorijos.

Užduok kitą kartą jiems tuos pačius klausimus „Kiek šioje porcijoje kalorijų / baltymų / vitamino C / magnio / ... ?“ ir pasakyk tu man, kokią apskritai kontrolę tu čia turi.
Vilius wrote:Vėlgi, civilizuotose šalyse užkrėsto maisto problemos beveik nėra.
Yra šita problema ir civilizuotose šalyse: https://www.edgarsnyder.com/food-poison ... stics.html

Tikimybė, kad gamybos procese pasitaikys kokia bloga bakterija, yra tokia pati kaip ir paprastam pramoniniu gaminamam maistui, bet miltelių atveju išvengiama su ruošimo higiena susijusios rizikos, nes nieko nereikia pjaustyti ar kitaip apdoroti rankomis.

Nuo įvairių maisto alergijų taip pat kenčia nemažai žmonių. Vėlgi – tau asmeniškai ne argumentas. Ar tai kam nors yra priežastis rinktis tokį variantą? O kaip gi.
atima vieną iš didesnių gyvenimo malonumų - skanų maistą.
Aš puikiai suprantu, kad tau asmeniškai „skanus maistas“ yra pagrindinis prioritetas gyvenime ir nelabai eina suprasti, kad, va, yra tokių keistų žmonių pasaulyje, kur „skanus maistas“ yra joks ne prioritetas. Iki tokio lygio, kad kai išvardijamos priežastys, kodėl valgyti perdirbtą, reikia būtinai dar kartą pasitikslinti „Tai kokios priežastys valgyti perdirbtą?“
User avatar
Vilius
administratorius
Posts: 3920
Joined: 2004-04-19 12:28
Location: Bruxelles

2018-04-30 11:47

Šešėlis wrote:
2018-04-30 10:39
Man ir kitiems žmonėms laikas yra pinigai, o praleistas laikas virtuvėje ruošiant ir valgant yra laiko švaistymas. Kad tau neaktualu kažką taupyti niekaip nereiškia, kad neaktualu visiems.
Ironiška, kad tu tą savo "brangų" laiką leidi skaičiuodamas kalorijas, o ne išmokdamas pats pasidaryti kažką skanaus (ir/arba maistingo - kaip ponuliui geriau).

Be to, aš niekur nesakiau, kad sausas maistas iš viso niekam netinka. Jis tikrai turi panaudojimo sričių. Pvz., kareiviams ar ten kokiems alpinistams jis tikrai gali praversti kai kuriose situacijose. Nu, ir aišku, jis gali turėti nedidelę paklausą tarp entuziastų, kuriems (labai labai) reikia tiksliai suskaičiuoti suvalgytas kalorijas. Tačiau už šio siauro panaudojimo toks maistas tikrai nėra nei labai praktiškas, nei malonus.
Šešėlis wrote:
2018-04-30 10:39
(Įprasto maisto kalorijų skaičiavimas neturi absoliučiai jokios prasmės, jis tą prasmę pradeda įgyti tik to dirbtinio maisto atveju)
O kam tau jas iš viso reikia taip tiksliai skaičiuoti? Ir kodėl tam netinka Liongino minėtas svarstyklių metodas?
Šešėlis wrote:
2018-04-30 10:39
Ir čia tik vienas mažytis aspektas. Pasakyk tiksliai, kiek šiandien su pusryčiais suvalgei baltymų, vitamino C ir magnio bei kaip tai paskaičiavai.
Who cares?
Šešėlis wrote:
2018-04-30 10:39
NĖ VIENA neteikia mitybinės informacijos apie savo gaminamą maistą. Padavėjai net nenutuokia, kuriuose patiekaluose yra pieno ar kiaušinių, ką jau čia kažkokios kalorijos.
[Facepalm]
Šešėlis wrote:
2018-04-30 10:39
Užduok kitą kartą jiems tuos pačius klausimus „Kiek šioje porcijoje kalorijų / baltymų / vitamino C / magnio / ... ?“ ir pasakyk tu man, kokią apskritai kontrolę tu čia turi.
OMG. Tu rimtai esi tas klientas, kuris padavėjų klausinėja tokių dalykų? :lol:
Šešėlis wrote:
2018-04-30 10:39
Yra šita problema ir civilizuotose šalyse: https://www.edgarsnyder.com/food-poison ... stics.html
Na taip. Tačiau mes nežinome, kokia dalis tų žmonių susirgo nuo perdirbto maisto. Tavo sausas maistas gi irgi būtų užkrėstas panašiai tokiu pat dažnumu kaip ir dabartinis maistas. Todėl čia nėra jokio argumento tavo tablečių naudai.
Šešėlis wrote:
2018-04-30 10:39
[..]miltelių atveju išvengiama su ruošimo higiena susijusios rizikos, nes nieko nereikia pjaustyti ar kitaip apdoroti rankomis.
O kaip tu užtikrinsi, kad visi vartotojai naudos švarius indus ir šaukštus? Kažkiek žmonių vis tiek užsikrėstų, net valgydami ir visiškai sterilų maistą.
Šešėlis wrote:
2018-04-30 10:39
Nuo įvairių maisto alergijų taip pat kenčia nemažai žmonių.
Tegul tie alergiški žmonės daro su savo maistu, ką tik jiems reikia daryti (kartu su jau minėtais kareiviais bei astronautais). Tačiau šioje temoje mes gi kalbame apie maistą bendrai, o ne apie kažkokių mažų grupių specialius poreikius.
Šešėlis wrote:
2018-04-30 10:39
Aš puikiai suprantu, kad tau asmeniškai „skanus maistas“ yra pagrindinis prioritetas gyvenime [..]
Nu čia truputį perspaudei. Dabar mintyse perskaičiavau, tai skanus maistas yra maždaug 4-5 aukščiausias prioritetas. Bet pasilieku teisę pakeisti skaičių, kai geriau apgalvosiu gyvenimo prioritetus :)

That being said, skanus maistas yra vienas iš tų tikrai svarbių dalykų gyvenime. Ir ne tik man. Tiesą sakant, tu esi bene pirmas pažįstamas žmogus, kuris tiesiai šviesiai pasakė, kad jam maisto skonis visiškai nesvarbus.
User avatar
vvv2
skeptikas
Posts: 629
Joined: 2007-08-02 11:24

2018-04-30 13:45

Vilius wrote:
2018-04-30 11:47
Šešėlis wrote:
2018-04-30 10:39
[..]miltelių atveju išvengiama su ruošimo higiena susijusios rizikos, nes nieko nereikia pjaustyti ar kitaip apdoroti rankomis.
O kaip tu užtikrinsi, kad visi vartotojai naudos švarius indus ir šaukštus? Kažkiek žmonių vis tiek užsikrėstų, net valgydami ir visiškai sterilų maistą.
- čia reikia elgtis "amerikoniškai", iš Europos atvežtą ąžuoliuką reikia iškasti ir pamirkyti švarioje amerikoniškoje sieros rugštyje! :)

p.s.
.. kas nežino, tai amerikonai iškasė dezinfekcijai prancūzų pasodintą simbolinę dovaną iš Prancūzijoje žuvusių Amerikos karių lauko.


:(
Šešėlis
senbuvis
Posts: 1109
Joined: 2007-08-01 21:58

2018-04-30 15:42

Vilius wrote:
2018-04-30 11:47
Ironiška, kad tu tą savo "brangų" laiką leidi skaičiuodamas kalorijas, o ne išmokdamas pats pasidaryti kažką skanaus
Palyginai – prisnigo... Jei iš kelių mano ankstesnių atsakymų nepaaiškėjo, kad „pasidaryti kažką skanaus“ man asmeniškai nieko nereiškia, tai nelabai žinau, kaip čia dar tiksliau tai išaiškinti. Bet suprantu, kad mes visi esam žmonės ir visi per savo akinius žiūrim, nelabai gilinamės į svetimą poziciją.

Kita vertus, aš puikiai suprantu, kodėl tamsta labai priešiškai / įtariai žiūri į tokius dalykus. Aš tavo poziciją suprantu ir manęs visiškai neliečia, ką tu į burną dedi.

Bet jeigu jau kažkas kažkur paminėjo tokį dalyką, kad yra žmonių, kurie komerciškai gamina tokius produktus, taip pat yra tokių, kurie perka, kažkas (turiu viltį) vis tik galvoje turėtų kliktelti – kad yra tokių žmonių, kuriems labai rūpi, ką jie valgo.

Kalbant apie mitybinę vertę – miltelių atvejų kalorijų skaičius ir tikslūs visų mineralų ir vitaminų kiekiai mikrogramų tikslumu surašyti ant pakelio. Įprasto maisto mitybinės vertės nežino net patys gamintojai.
O kam tau jas iš viso reikia taip tiksliai skaičiuoti? Ir kodėl tam netinka Liongino minėtas svarstyklių metodas?
Tiksliai skaičiuoti nereikia, užtenka suskaičiuoti bent jau apytiksliai. Tokiu būdu galima tiksliai sekti suvartojamos energijos kiekį per mėnesį, koreguoti išlaidas maistui, rinktis pigiausius produktus užtikrinant pakankamą baltymų kiekį pagal gyvenimo būdą.

Kadangi suvartotų kalorijų sekti neįmanoma, aš seku tik nusipirktas kalorijas.
Who cares?
Rezultatas yra toks, kad įprastai valgantys žmonės gauna mažai (ar net per mažai) magnio, folio rūgšties, vitamino C, vitamino E ir vitamino D. Visuomenėje į tokius dalykus niekas nekreipia dėmesio ir nuolat susiduria su mineralų ir vitaminų deficitais.

Yra 80 % tikimybė, kad tu turi vitamino D deficitą. Aš tik sakau, jokiu būdu nevertinu.
OMG. Tu rimtai esi tas klientas, kuris padavėjų klausinėja tokių dalykų? :lol:
Aš jau seniai nebevaikštau, nusibodo jų atsainus požiūris į darbą.

Bet tavo požiūris daugmaž aiškus – tik pajacai gali domėtis, ką jie deda į burną.
Tavo sausas maistas gi irgi būtų užkrėstas panašiai tokiu pat dažnumu kaip ir dabartinis maistas.
Šis teiginys turi tiek pat logikos kiek manymas, kad kraujo nuleidimas pas bobutę kaime kelia tokią pačią riziką kiek kraujo paėmimas spec. laboratorijoje. A processed food is less likely to cause an illness as the process is designed to decrease safety hazards.
O kaip tu užtikrinsi, kad visi vartotojai naudos švarius indus ir šaukštus?
Kokie dar indai ir šaukštai? Supili miltelius į gamintojo buteliuką ir įpili vandens (vandens higiena yra kitas klausimas).
Lionginas
senbuvis
Posts: 2112
Joined: 2011-10-03 09:35

2018-04-30 15:55

Šešėlis wrote:Rezultatas yra toks, kad įprastai valgantys žmonės gauna mažai (ar net per mažai) magnio, folio rūgšties, vitamino C, vitamino E ir vitamino D. Visuomenėje į tokius dalykus niekas nekreipia dėmesio ir nuolat susiduria su mineralų ir vitaminų deficitais.
Savo šunį šeriu Brit Care superpremium klasės maisteliu su aviena. Visi tavo išvardinti mineralai ir vitaminai ten yra. Kainelė irgi nesikandžioja.

Sakau, čia turbūt vienintelis rinkoje prieinamas variantas.
Šešėlis
senbuvis
Posts: 1109
Joined: 2007-08-01 21:58

2018-04-30 15:58

Viliau,
Vilius wrote:Tikro maisto atveju - turi žymiai daugiau kontrolės, ką ir kokiomis proporcijomis valgai.
ir
Vilius wrote:Who cares?
Iš mano perspektyvos yra taip: tu iš pradžių rašai, kad „Tikro maisto atveju - turi žymiai daugiau kontrolės“, o kai aš parodau, kad tu jokios kontrolės neturi, tu atsakai, kad tau neįdomu. Tai kaip čia išeina? Tai tu turi tą kontrolę ar neturi tos kontrolės?
User avatar
vvv2
skeptikas
Posts: 629
Joined: 2007-08-02 11:24

2018-04-30 18:14

Lionginas wrote:
2018-04-30 15:55
Savo šunį šeriu (reklama?) superpremium klasės maisteliu su aviena. Visi tavo išvardinti mineralai ir vitaminai ten yra.
- bet šunelis susirgo ir nudvėsė?

p.s.
.. bent jau taip atsitinka su katinais, katinai ima griaužti buto žolynus ir netrukus nudvesia.

Išvada: kame reikalas?

1. pasirodo laboratorinis matavimas nesutampa su gyvo organizmo matavimu.
2. sakykim tokių "visažinių" buvo ir XII a, jie pyko kad kiti netiki jų mokslu. Tas pats XXI a "visažiniai", jie bus juokingi po 500 metų!

:(
User avatar
Sejanus
senbuvis
Posts: 1544
Joined: 2008-11-16 14:41

2018-05-01 01:17

Šešėlis wrote: Man ir kitiems žmonėms laikas yra pinigai, o praleistas laikas virtuvėje ruošiant ir valgant yra laiko švaistymas. Kad tau neaktualu kažką taupyti niekaip nereiškia, kad neaktualu visiems.
Tu čia neplak į vieną savęs ir kitų žmonių ir neapeliuok į skaičius, nes tokių maisto nekenčiančių neurotikų yra mažuma. Didesnė dalis žmonių maistu mėgaujasi. Maisto ruošimas irgi yra labai paplitęs hobis, laisvalaikio praleidimas ar net „socializavimosi“ būdas. Daug labiau, nei miltelių ir tablečių rijimas.
Vilius wrote: Pvz., kareiviams ar ten kokiems alpinistams jis tikrai gali praversti kai kuriose situacijose.
Būtent, kai kuriose situacijose. Nes normaliose situacijose, na ne paslaptis kad iš kareivių išsidirbinėjama, ypač eilinių, tačiau viskam yra ribos. Ir maitinti kareivius tabletėm/milteliais tarsi jie būtų psichai tas ribas stipriai peržengia, kenkia kareivių sveikatai ir moralei, drįsčiau sakyti net mažintų kovinį pajėgumą. Kareiviai paprastai maitinami labai gerai, normaliu maistu skirtu normaliems žmonėms. Net ir lauko daviniai būna picos, troškiniai, guliašai, kotletai, salotos, šokoladas, arbata, sausainiai ir t.t.
User avatar
Vilius
administratorius
Posts: 3920
Joined: 2004-04-19 12:28
Location: Bruxelles

2018-05-01 12:22

Šešėlis wrote:
2018-04-30 15:42
Bet jeigu jau kažkas kažkur paminėjo tokį dalyką, kad yra žmonių, kurie komerciškai gamina tokius produktus, taip pat yra tokių, kurie perka, kažkas (turiu viltį) vis tik galvoje turėtų kliktelti – kad yra tokių žmonių, kuriems labai rūpi, ką jie valgo.
Man irgi rūpi, ką aš valgau. Netgi labai. Skirtumas tarp mūsų yra tas, kad tu tą savo rūpestį realizuoji preciziškai skaičiuodamas miligramus ir kalorijas, o aš - kruopščiai rinkdamasis produktus, stengdamasis plėsti jų įvairovę, ir bandydamas įvairius būdus iš tų produktų pasidaryti kažką skanaus.
Šešėlis wrote:
2018-04-30 15:42
Kalbant apie mitybinę vertę – miltelių atvejų kalorijų skaičius ir tikslūs visų mineralų ir vitaminų kiekiai mikrogramų tikslumu surašyti ant pakelio. Įprasto maisto mitybinės vertės nežino net patys gamintojai.
Aš vis dar nesupratu, kam tau reikia visos tos informacijos. Maitindamasis normaliu ir įvairiu maistu tu šiaip ar taip gautum pakankamai tų medžiagų. Aš (ir spėju - dauguma kitų žmonių) gyvenime nesu perskaitęs nei vienos etiketės su tais tiksliais skaičiais, ir kiek žinau neturiu jokio su mityba susijusio negalavimo.
Šešėlis wrote:
2018-04-30 15:42
Tiksliai skaičiuoti nereikia, užtenka suskaičiuoti bent jau apytiksliai. Tokiu būdu galima tiksliai sekti suvartojamos energijos kiekį per mėnesį, koreguoti išlaidas maistui, rinktis pigiausius produktus užtikrinant pakankamą baltymų kiekį pagal gyvenimo būdą.
Kaip jau sakiau, daugumai žmonių visai nereikia skaičiuoti net apytiksliai. Užtenka turėti truputį žinių apie maisto produktus ir kažkiek sveiko proto, ir galima normaliai maitintis nieko neskaičiuojant.
Šešėlis wrote:
2018-04-30 15:42
Rezultatas yra toks, kad įprastai valgantys žmonės gauna mažai (ar net per mažai) magnio, folio rūgšties, vitamino C, vitamino E ir vitamino D. Visuomenėje į tokius dalykus niekas nekreipia dėmesio ir nuolat susiduria su mineralų ir vitaminų deficitais.
Kažkaip negirdėjau apie ligonines užpildytas žmonėmis kenčiančiais nuo visų tų deficitų..
Šešėlis wrote:
2018-04-30 15:42
Yra 80 % tikimybė, kad tu turi vitamino D deficitą. Aš tik sakau, jokiu būdu nevertinu.
Kad jau taip labai nugąsdinai, pagooglinau vitamino D trūkumo simptomus, kurie yra tokie:
1. Getting Sick or Infected Often - nope. Kartais persergu sezoninėmis ligomis, bet toli gražu ne "dažnai"
2. Fatigue and Tiredness - taip, bet aš turiu 2 mažus vaikus. Būtų tikrai keista, jei nesijausčiau pavargęs :)
3. Bone and Back Pain - ne.
4. Depression - ne.
5. Impaired Wound Healing - ne.
6. Bone Loss - ką žinau.. lyg ir ne.
7. Hair Loss - ne.
8. Muscle Pain - kartais po fizinio krūvio.

Manau, kad būsi prašovęs su šiuo spėjimu ;)
Šešėlis wrote:
2018-04-30 15:42
Bet tavo požiūris daugmaž aiškus – tik pajacai gali domėtis, ką jie deda į burną.
Ne "domėtis", o preciziškai skaičiuoti kažkokius mažai reikšmingus skaičiukus, ir uždavinėti nerdy klausimus restoranuose :)
Šešėlis wrote:
2018-04-30 15:42
Šis teiginys turi tiek pat logikos kiek manymas, kad kraujo nuleidimas pas bobutę kaime kelia tokią pačią riziką kiek kraujo paėmimas spec. laboratorijoje. A processed food is less likely to cause an illness as the process is designed to decrease safety hazards.
Dauguma žmonių šiaip ar taip valgo perdirbta maistą, arba patys jį perdirba virtuvėje. Tikrai nematau, kaip būtent tavo perdirbimo būdas yra saugesnis, nei tie kiti būdai.
Šešėlis wrote:
2018-04-30 15:42
Kokie dar indai ir šaukštai? Supili miltelius į gamintojo buteliuką ir įpili vandens (vandens higiena yra kitas klausimas).
Primink, kad neičiau pas tave į svečius pietų :D
Šešėlis
senbuvis
Posts: 1109
Joined: 2007-08-01 21:58

2018-05-01 12:59

Vilius wrote:
2018-05-01 12:22
Aš vis dar nesupratu, kam tau reikia visos tos informacijos.
Ta informacija reikalinga tam, kad būtų galima užtikrinti tinkamą pagrindinių maistinių medžiagų balansą, suvartoti ne mažiau kaip nustatytą kiekį baltymų, kontroliuoti išlaidas, rinktis tikslingesnius ir pigesnius produktus.

Kadangi kitaip kaip tik žodžiais to paaiškinti nesugebėsiu ir kadangi esi labiau linkęs apie savo sveikatą išvadas daryti pagūglinęs kažkokį atsitiktinį straipsnį (primena tokius „fat acceptance“ perliukus kaip „Aš esu stora, bet sveika ir graži“), tai geriau nešvaistykim vienas kito laiko.

Tiesa, aš bent jau norėčiau paaiškinimo dėl tos kontrolės.
Kažkaip negirdėjau apie ligonines užpildytas žmonėmis kenčiančiais nuo visų tų deficitų..
Nes dar nepagūglinai.
Post Reply