Bendra istorija

Forumas, skirtas aptart Kosminius Klounus ir jų Mokymą.
Post Reply
7x
senbuvis
Posts: 1822
Joined: 2004-07-16 21:43

2005-07-20 10:30

"Matyt mokesčių inspektoriai ateina", pamanė Zebediejus. "Esu tikras, kad kadanors visi jie amžinai kankinsis siaubo kambaryje".

Cirkulis nedrąsiai priėjo prie durų ir jas atidarė, prieš tai klyksmo pavidalu pareikalavęs baigti žaloti jo turtą.

- Sveiki, O šaunieji mokesčių inspektoriai, kokį gi juokelį į mano namolius atnešėte?
- Menki juokai, Zebediejau. Tave matė vakar vartantį trapecijas kapinėse. Teks atlyginti nuostolius.

Vienas iš kelių inspektorių ištraukė vaškinę lentelę su dideliu kiekių didelių skaičiukų ir padavė Zebediejui.

- O Klounai... bet aš juk neturiu tiek pinigų! Nevarčiau aš jokių trapecijų!
- Neapgausi mūsų, beatsispaudimi! Juk žinai, kas tavęs dabar laukia, - kartu tarė abu mokesčių inspektoriai ir piktai nusikvatojo, - mwhahahahahahahaha....
7x
senbuvis
Posts: 1822
Joined: 2004-07-16 21:43

2005-08-24 00:20

Zebediejui išdžiuvo burna, ašaromis pasruvo akys...

- Bbbet aš juk ni-ni-ni-ni-eko nenuodyjau. Tten bbbuvo t t t, - giliai ikvėpęs, - trašos! - šiaip netaip išvepleno Zebediejus.
- Aha, mikčioji! Argi nesakė O Klounai "Mikčioja tas, kuriam mimai liežuvį gniaužtuose laiko, nusplėti melus ir niekšybes bandydami savo!" To jau pakanka, kad tau būtų atliekama Klounatazija, bet...
- O ne tik ne tai! Pagailėkite manęs, prašau, geriau plėšykite nagus ar verdančios smalos pilkite burnon, - pertraukdamas Tardytoją sušuko Zebediejus.
Šis kreivai nusišypsojęs pažvelgė nelaimingajam į akis ir tarė:
- Na nebuk toks nekantrus, leisk man pabaigti. Bet už tavo nuopelnus skleidžiant juoką beatsispaudimių gretuose, ty išvirpinant jų juoko kauliuko vibraciją iki tos ribos, kuomet jie būna pasiruošę pajusti O Klounų bajerius tu būsi tardomas toliau. Naudosime senają skepvizicinę techniką - kankinsime kol pavargsime ir jei iki tol tu išliksi gyvas - tave apsaugojo Klounai ir tu nekaltas.
- Palaukit nereikia... kopūstus užnuodijo....mano močiutė.... - pralemeno Zebediejus, supratęs, kad net tokia alternatyva jo netenkina.
7x
senbuvis
Posts: 1822
Joined: 2004-07-16 21:43

2005-08-25 00:55

- Oo sveikutis Mufikai. Na pagaliau gi man teikeisi paskambinti, o aš jau maniau, kad pamiršai savo senutę pusseserę. Argi tu nežinai, kaip man liūdna dienų dienas sėdėti vienai? Gerai, kad turiu Kūgelį, kuris man praskaidrina nuobodžią kasdienybę juokingai vizgindamas savo uodegėlę. O žinok ji tikrai juokingai... - pradėjo tarškėti Perdinskaja.
- Ša! Dabar tam ne laikas.... ir errr juk prašiau manęs taip nevadinti...
- Kaip nevadinti? Juk Mufikas tavo tikras vardas...
- Kiek tau turėsiu kartoti, kad aš vardą pasikeičiau..."Hansas" daug labiau tinka mano profesijai. Neesmė... pamiršk tas nesąmones, mes turime rimtų problemų. Buterbroderis tikriausiai kažką išsiaiškino apie "Žaliųjų Lapų" operaciją. Tavo benkartas nesugebėjo išlaikyti liežuvio už dantų. Tik Klounų ir debilo padejėjo dėka aš spėjau užkirsti kelią tavo namų kratai. Katik išsikviečiau Buterbroderį ant kilimėlio, o tu pasistenk, kad darže neliktų jokių "piktožių"... supranti ką turiu omenyje?
- Mufikai, juk seniausiai aš visas tas piktžoles išravėjau...
- Kloune mano! Įkalčių! Žiūrėk, kad neliktų jokių įkalčių! Tarybai nepatiks, kad trukdau tyrimui ir galiausiai kratos orderis bus išduotas. Iki tol visi galai link mūsų turi būti užkirsti. Mums tereikia surasti atpirkimo ožį... kaip suprantu Zebediejus netinka, velniai griebtų tuos giminystės ryšius, - po trumpos pertraukėlės, - turime baigti pokalbį, girdžiu kaip ateina Buterbroderis... turbūt vėl degtinės prilakė. Blogas ženklas.

Pasigirdo stuksenimas į Didžiojo Skepvizitoriaus kabineto duris.
7x
senbuvis
Posts: 1822
Joined: 2004-07-16 21:43

2005-09-03 20:43

De Buterbroderis taip sudrebėjo, kad vyšnaitė su nemažu gabalu kremo nuo viršugalvio nutiško ant žemės. "Netikra dilema", - galvojo jis, "Susikaupk vafli, tphu Vulfai, tai tiesus kelias aukštyn, arba liftas be lyno žemyn".

De Cirkedama, pastebėjęs, kokį įspūdį jo didžiajam galvos skausmui padarė ši žinia, piktavališkai nusišypsojo ir tarė:

- Pirma ir visų pirmiausia tu turi nedelsiant paleisti Zebediejų. Juk šiuo metu jis tardomas, tiesa? Beje, gal žinai kas buvo informatorius tiriant užnuodytų kopūstų bylą?
- Atsiprašau, tačiau tai slapta..., - nadrąsiai pro dantis iškošė Vulfas.

Didysis Skepvizitorius suraukė antakius "Kad tave šimtas mimų iškastruotų, jis ne toks kvailas, koks atrodo".

- Gerai... labai gerai. Poto kai įvykdysi mano pirmą įsakymą, tačiau prieš tai kai jį vykdysi paleisk Zebediejų! Viską supratai? Gerai, laisvas.

Buterbroderis pagal visus skepvizicijos statutus padarė elegantišką reveransą ir išnyko už Hanso de Cirkedamos kabineto durų.
Šis šyptelėjo ir pamurmėjo panosėje:
- Turbūt tas idiotas nė nesuprato, kad abu įsakymai identiški. Na kur gi mano flomasteris, reikia surašyti kaltinimą bandymu išlaisvinti nusikaltimo bendrininką.
User avatar
son
senbuvis
Posts: 2630
Joined: 2005-04-05 08:31
Location: Kaunas/London

2005-09-04 12:09

eidamas koridoriumi De buterbroderis maste kad siame isakyme kazkas nesutampa.
- turbut blogasis o klounas bus pakises man koja idant sau linksma diena pasidarytu- burbtelejo sau po nosim
bet staiga susigriebes kad kalba erezijas ir uz tai jo laukia amzinasis siaubo kambarys net nusipurte nuo per nugara prabegusiu siurpuliuku ir nedriso daugiau apie tai pagalvoti.
-bet vis tik cia kazkas ne taip- istare pusbalsiu.
tik susiprates kad gali kas nors isgirsti jis nunarino galva ir eidamas koridoriumi kuris tyliai aidejo atsklindanciu is tolumos sukaustytu mimu grandiniu zvangesiu maste: "turbut de cirkemada kazka itaria. juk jam si karta net mano tortas nepatiko. o juk jis pats man pasakojo kaip O Klounai megsta triukus su tortais. ir tie isakymai kazkokie ne tokie o ir ju tonas visai nejuokingas ir nederantis tokias pareigas uzimanciai personai. taip. cia kazkas ne taip. eisiu ir pranesiu kas siandien ivyko skreplionui spertoidui eutanazijonaviciui".
-ak tiesa!- nejuciom susuko bet susiprates kad cia ir sienos gali girdeti net susinepatogino. -reikia paleisti zebedieju kad de cirkedama nesuprastu kas vyksta. ir po nosim murmedamas:
-zebediejus zebediejus- atidare kaustytas kambario duris kuriame jau buvo isilinksminusi skepvizicija.
7x
senbuvis
Posts: 1822
Joined: 2004-07-16 21:43

2005-09-04 13:05

Skepvizitoriai pakėlė akis nuo kortų, niukstelėjo Zebediejui, kad šis baigtų inkšti kaip jam nepatinka žaisti "durniu" ir sukluso. Vulfas dauno žvilgsniu valandėlę į juos žiūrėjo, kol susivokė, kad pats čionais atėjo ir tarė:
- Zebediejau, gavau įgaliojimus iš Cirkedamos elgtis su tavimi kaip tinkamas. Turiu tave paleisti, arba tave.... PALEISTI! - labai pabrėžtu tonu ištarė de Buterbroderis ir šyptelėjo.
Tardytojai susižvalgė, vienas jų vos pastebimai pasukinėjo pirštą ties smilkiniu ir atsistojo pasiruošęs išlaisvinti tardomąjį iš grandinių. Tačiau Vulfas sušuko:
- Ėėė, palauk gi. Tu juk nežinai kokį variantą aš pasirinksiu. Zebediejau, tratėk ir tirtėk iš baimės, nes aš tave, - Vulfas padarė jo manymu labai reikšmingą pauzę, kuri likusiems skepvizitoriams nubraukė visas viltis Vyr. Inspektoriaus makaulėje rasti bent dalelę sveiko proto, - paleidžiu...
- Ačiū O Klounams! Nė neįsivaizduojate kaip nepatogu žaisti kortomis prirakintam prie sienos. Maniau ilgai netempsiu....
7x
senbuvis
Posts: 1822
Joined: 2004-07-16 21:43

2005-11-27 23:19

Už durų stovėjo mažas, smulkus, tamsiaplaukis žmogiūkštis. Blausioje tardomojo kambario šviesoje, nutvieskusioje netikėtą svečią, jo oda atrodė truputį žalsva, o akys spindėjo kaip ką tik nublizgintos kapeikos, gulinčios senmergės stalčiuje. Ne veltui Perdinskaja per tūsus į jį kreipdavosi "mano mažojo goblino" epitetu, kuris, tiesą sakant, nelabai šiam patiko. Į patalpą įžengė vidaus reikalų direktorius Skreplionis Spertoidas Eutanazijonavicius. Akimirksniu įsivyravo tyla. Gobli... tai yra Skreplionis retai išlįsdavo iš savo kabineto. Tai reiškė, kad šis atvejis išskirtinis. Vulfas būtų susilaukęs nuoširdžios savo pavaldinių užuojautos, jei, žinoma, nors vienas jų būtų de Buterbroderį mėgęs labiau už venerines ligas.
- Ah, kaip matau jūs Vulfą jau nukenksminote. Labai gerai, sulauksite keletos gerų žodžių mano raporte, - cypiančiu balsu skepvizitoriams tarė goblinas, pamatęs pasliką de Buterbroderį.
- Eee taip, ačiū, - pratarė gerokai sutrikęs aukštas vaikinukas, rankose laikęs valetą, damą, karalių, kelis čirvų tūzus ir džokerį - klounišką eilę.
Skreplionis atsigręžė į du ambalus, stovėjusius atokėliau, ir tarė:
- Gorila, Upėtaki, nutempkite šį apgailėtiną mėšlo gabalą į 101 kabinetą... Kolegos tardytojai, dėkoju už bendradarbiavimą.
Eutanazijonavičius dalykiškai linktelėjo apšalusiems skepvizitoriam ir pranyko už durų, nespėjęs pasiteirauti jų vardų, kuriuos be abejo paminės savo raporte.
7x
senbuvis
Posts: 1822
Joined: 2004-07-16 21:43

2006-03-02 12:29

Skepvizitoriai tylėjo bent pusę minutės. Visiškoje, absoliučioje tyloje skendėjo tardymo kambarys. O tada, lyg patrankos šūvis iš giedro dangaus, prapliupo juokas. Tardytojai susiėmę už pilų raitėsi ant grindų, kimšosi burnas delnais, visaip, kaip tik leido jų ribota fantazija, bandė užkirsti kelią krizenimo bangai, tačiau bergždžiai. Praėjo penkios minutės, dešimt... Klauso ordino kariai stovėjo sugniuždyti. Jie buvo nepratę klausinėti, jie buvo pratę žudyti. Kodėl šį kartą jie paklausė, o ne išskerdė visas gyvas būtybes, buvusias akiratyje - nežinojo. Turbūt Klounai bus patempę už liežuvio. Juoko pliūpsnį jie galėjo paaiškinti tik prielaida, kad ordino kariai kažko klausdami atrodė žiauriai juokingai. Bet dabar jau buvo per vėlu. Iš karto praeina noras žudyti, kai tavo aukos tau juokiasi į akis. Galiausiai vienas tardytojų, turintis lieviausią humoro jausmą, šiaip ne taip atsistojo ir kikendamas pratarė:
- Pala, pala, heh... hihihi jūs tipo nusamdėte Buterbroderį??...hahahhahah... Ir..., - tardytojas giliai įkvėpė, bandydamas sulaikyti juoko cunamį, - iiiir dar jam davėte pi... pi... pinigus... avans...ha...ha. hahaHAHAHAHAHAHAHAA, jūs jam davėte pinigus avansu, AHAHAHAH, Klounai baikit, nebegaliu, jie BUTERBRODERIUI dave pinigus avansu!!! HAHAHHAHAHAHAHAhahahAHHAHAHAHA...
Sužibėjo katana, ką tik kalbėjusio galva nukrito ant žemės. Tiesiai priešais žvengiančių skepvizitorių nosis.
- Jūs arba paaiškinate, kas čia taip juokinga, arba lauks šito likimas..., - pasakė Klauso ordino karių smogiamojo būrio vadas Josefas Plieninis.
Tuoj pat pašoko tardytojai. Vyriausias jų, purtomas juoko ir baimės drebulio, pratarė:
- Na... suprantate... su visa pagarba... Vulfas Buterbroderis yra idiotas... Jis net batų raištelių užsirišti nemoka, tad stebėtis, kad jis galbūt pamiršo jūsų "užduotėlę" neverta. Mes, beje, irgi esame pasiruošę "pamiršti" šį apsilankymą, - kalbėdamas žvilgtelėjo į begalvį kolegą, - pasakysim, kad šitas susižalojo per nelaimingą atsitikimą... Visi galai bus užrišti... mes nieko neišduosim, tikrai!!! - po to susigirebė, suvokęs, kad verkšlena 13-metės mergaitės balsu, - BET, bet tik su sąlyga, kad paliksite mus gyvus!
Josefas pasikrapštė makaulę...
- Hm... skamba kažkaip įtartinai... naa bet gerai, tiek to. Tačiau privalote pasakyti, kur dingo Vaflis.
- Ah jį į 101 kabinetą nusitempė Eutanazijonavičius... Išeisit pro dur... per duris, pasukite į kairę, užlipkite laiptais ir lengvai rasite.
Klauso ordino kariai akimirksniu dingo iš patalpos. Tardytojai nutempė lavoną į kampą, sėdo už stalo ir pradėjo dalintis kortas.
7x
senbuvis
Posts: 1822
Joined: 2004-07-16 21:43

2006-07-09 13:59

Klauso Ordino kariai užbėgo laiptais ir siauru Skepvizicijos būstinės koridoriu skubėjo iki 101-o kabineto. Jį rasti nebuvo itin sunku, mat prieblandoje (Mufikas De Cirkedama pinigus, skirtus apšvietimui, mieliau leido stalo žaidimams ir puzliams) iš tolo švietė fosforiniai skaičiai "101", o duris saugojo du ambalai. Tad po paskubomis surengto balsavimo, kurį trys prieš vieną laimėjo teiginio "Tas kabinetas ten karočia" ir iškalbingo rankos mosto link durų derinys, Klauso Ordino kariai beveik įsitikinę, jog neklysta, artinosi prie savo aukos. Turbūt nevertėtų nustebti, kad jiems kelią pastojo Gorila ir Upėtakis. Šie, pamatę keturis grėsmingai atrodančius vaikinus su katanomis, žėngė kelis žingsnius jų pasitikti. Josefas Plieninis parodė ženklą, kuris daugmaž reiškė "Mėsa priešais - žudom" ir keturi tamsūs siluetai, išsitraukę katanas, puolė du apsauginius. Pirmasis bėgo Plieninis. Jis spėjo išsisukti nuo jį pasitinkančio Gorilos smūgio ir nukirto vis dar ištiestą dešinę. Ranka tėkštelėjo ant žemės, pasipylė kraujas. Gorila suriko:
- Ė, mano laikrodis!! - ir pasilenkė jį nuimti nuo nukirstos galūnės, tad žlugo Josefo bandymas nukirsti apsauginio galvą.
Tačiau už kelių sekundės dalių artimiausiais Kauso ordino narys vertikaliai padalino Gorilos makaulę į dvi lygias dalis. Ištraukęs kataną, pasiekusią sprandą, ir bebandydamas staigiu mostu nuo ašmenų nupurtyti kraują netyčia nukirto šalimais bėgusio bendraklanio koją. Šis parkrito ir surinko:
- Bl DALBAJOBAS ir vėl! Kiek kartų tau sakiau naudotis servetėle ar nosinaite, - atsidusęs, - paduok protezą...
Tuo tarpu likusį Klauso ordino karį, besimaiviusį ir bandžiusį efektingai atšokti nuo sienos, Upėtakis prismeigė su mediniu kryžiumi, kurio ilgasis galas baigėsi aštriu metaliniu antgaliu. Prismeigtasis kostelėjo kraujais ir tiesdamas virpančią ranka link Upėtakio išlemeno:
- P...pasakyk mano žmonai, kad tai aš, o ne šuo, visuomet pagadindavau orą... - o išleidęs paskutinį kvapą taip ir liko kaboti ant sienos, it tas gimnastas ant karį nužudžiusio kryžiaus.
Upėtakis išklausė paskutinį priešo norą su ašarom akyse ir linktelėjimu parodė, jog jį išpildys. Tačiau to jam nepavyko padaryti, mat Plieninis, nelinkęs į ilgesingus atsisveikinimus, nurežė apsauginiui galvą.
Prasidarė 101-o kabineto durys. Į jį permirkęs kraujais įžengė Plieninis. Pamatęs kiek kabinete žmonių, Josefas nusprendė, kad šio aukšto valytojai bus nemažai darbelio...
Post Reply