2018-11-16 21:50
Ok. Realiai vakaru civilizacija in a nutshell: demokratija ir zmogaus teises. Zmones turi teise balsuoti, issakyti nuomone ir rinktis netureti vaiku. Ir nereikia buti altruistais, zema gimstamuma anksciau ar veliau pasieks visos salys, kai pakaniamai issivystys. P.s. Kinija buvo globali galia nr1 iki britu opijaus karu, tai jei anglosfera
truputi uzdominavo pusantro amziaus, nereiskia, kad taip bus visada.
Nesu as ten kazkoks diktaturos salininkas, atvirksciai, patinka man tas vakaru stilius, visgi baltas esu, taciau jei jau renkames is dvieju galutinai beprasmiu dalyku kulturos ar rusies islikimo, as einu uz rusi. Ir tiesa pasakius man visai patinka pacio kinu social credit score ideja. Aisku durnai, kad kazkokie partiniai raso taisykles, jei ateityje butu tarkim koks ai, kuris sprendzia ant kiek nusipelnei gyventi geriau palei savo optimalu resursu naudojima, inputa outputa ir t.t. Manau jokios problemos nebus, nes durneliam paprasciausiai nebus leista daugintis.
O white trash, nes taip ir yra. Pvz uz brexit balsavo socialinis dugnas, pasalpiniai, blue collar darbininkai, seniai for the empire ir siaip zmones be issilavinimo. Na ir aisku vienas kitas elitinis, bet del visai kitu priezasciu, daugiau del fta su usa ir ecj...
Ir kaip minejau as esu labai uz vakaru civilizacija, bet zmones neprades daugintis vien del to, kad "ei chebra, musu kazkaip mazoka daros". Kad zmones daugintus turerum numusti gyvenimo standartus, atsikratyti pensiju, wellfare, uzdaryti sienas, tada zmones is skurdo, kad turetu vaiku, katrie jais pasirupintu senatveja prades daugintis. Bet tai kur tada demokratija ir zmogaus teises???
Mano nuomone svietimas ir tik svietimas. Pilnai integruoti imigrantus t.y. standartines valstybes programos mokyklse, remiama popamokine veikla kaip hobiai, sportas, ugdoma saviverte, individualizmas, kitaip tariant diegiamos vakarietiskas softas nuo mazu dienu. Ir jokios diskriminacijos, nes tie imigrantu vaikai nebebus savi savo tevu salyse, o jei dar ju gimtose salyse juos diskriminuos, tai, pvz musulmonu atveju, tokie vaikuciai paguodos gali eiti pas koki imama. Ir boom boom.