Prezidentas Donaldas Trampas

Naujas temas kurkite čia
Seianus
senbuvis

2025-01-18 21:19

Lionginas wrote:
2025-01-18 20:48
Visiems politikams reikėtų pasimokyti, kaip finansiškai apipisinėti savo gerbėjus: https://www.marketwatch.com/story/trump ... s-0116f5a8
A disclaimer on the meme’s website stated that the Trump meme tokens were intended to function as an “expression of support for, and engagement with, the ideals and beliefs embodied by the symbol $TRUMP” and are not “intended to be, or to be the subject of, an investment opportunity, investment contract, or security of any type.”
Jei kas mėgins paspekuliuoti ir nudegs, lai nekaltina Trumpo. Čia tik paramos rinkimo būdas.
Lionginas
senbuvis

2025-01-20 08:56

Seianus wrote:
Jei kas mėgins paspekuliuoti ir nudegs, lai nekaltina Trumpo.
Niekas tų disclaimerių smulkiu šriftu puslapių apačioje neskaito. Visi puikiai žino, kad Trumpas edukacija neužsiims ir iš savo kvailiausių gerbėjų pasipelnys.

Nudegs ne tik ketinantys pasipelnyti. Tie, kurie žino, kaip pasipelnyti, greičiausiai nenudegs iš viso. Bet tikrai nudegs visi, kurie liks įsigiję šituos "assetus" ir nesuspės jų parduoti kol burbulas nesprogs. T.y. nuoširdūs, bet kvailoki, Trumpo gerbėjai.
Seianus wrote:
Čia tik paramos rinkimo būdas.
Žinoma, bus tikinčių, kad tai paramos rinkimo būdas. Bet jie irgi liks apipisti. Nes skaitykime tą patį disclaimerį:
https://gettrumpmemes.com/ wrote:Trump Memes are intended to function as an expression of support for, and engagement with, the ideals and beliefs embodied by the symbol "$TRUMP" and the associated artwork, and are not intended to be, or to be the subject of, an investment opportunity, investment contract, or security of any type. GetTrumpMemes.com is not political and has nothing to do with any political campaign or any political office or governmental agency.
Kitaip sakant, jokios politikos, tik komercija. Visas uždarbis papildys Trumpo įmonių sąskaitas.
Last edited by Lionginas on 2025-01-20 10:44, edited 2 times in total.
Lionginas
senbuvis

2025-01-20 09:37

Dabar dar ir tai: https://melaniameme.com

JAV pirmą kartą istorijoje turės hawk tuah prezidentą IR hawk tuah pirmąją ledi.
Vilius
emeritas

2025-01-20 11:30

Ar galim sakyti, kad Donio 47-ojo įžengimas į Baltuosius rūmus yra savotiška eros pabaiga? Nu tų "gerų" laikų, kurie truko nuo TSRS žlugimo iki maždaug dabar.
Seianus
senbuvis

2025-01-20 14:06

Lionginas wrote:
2025-01-20 08:56
Niekas tų disclaimerių smulkiu šriftu puslapių apačioje neskaito.
Tai patys kalti.
Visi puikiai žino, kad Trumpas edukacija neužsiims ir iš savo kvailiausių gerbėjų pasipelnys.
Nudegs ne tik ketinantys pasipelnyti. Tie, kurie žino, kaip pasipelnyti, greičiausiai nenudegs iš viso. Bet tikrai nudegs visi, kurie liks įsigiję šituos "assetus" ir nesuspės jų parduoti kol burbulas nesprogs. T.y. nuoširdūs, bet kvailoki, Trumpo gerbėjai.
Čia kaip ir by definition - nes tai yra paramos rinkimas Trumpui. Ar tą paramą suteikiantys yra kvailiausi, atskiras klausimas. Aš asmeniškai sutinku, kad kvailiausi. Ir patys kalti. Ar tai yra nudegimas - jei tikėjosi pasipelnyti, taip. Jei atidavė pinigus paremti Trumpui ir nesitikėjo jų atgauti - ne.
Žinoma, bus tikinčių, kad tai paramos rinkimo būdas. Bet jie irgi liks apipisti. Nes skaitykime tą patį disclaimerį:
Jokios politikos, tik parama Trumpui. Viskas juodu ant balto. Aišku tau, aišku man, jei kam neaišku - patys kalti. Tikrai nejaučiu durniams jokios ypatingos empatijos šiuo atveju, bet jei nori pasakyti, kad toks egesys, t.y. išnaudoti durnius, yra nelabai etiškas, tai nesiginčysiu. Tik kad juos išnaudoja visi visur visada.
Seianus
senbuvis

2025-01-20 14:16

Lionginas wrote:
2025-01-20 09:37
Dabar dar ir tai: https://melaniameme.com

JAV pirmą kartą istorijoje turės hawk tuah prezidentą IR hawk tuah pirmąją ledi.
Mane beveik jau žavi, kaip ten atvirai ir nesislapstydami melžia durnius. Yra toks terminas stupidity tax, reikia ir dar vieno - fanboy tax (šiaip abi grupės persikloja dažniausiai).

Įdomesnės naujienos, kad Zukerbergas irgi įlipo į lovą pas Trumpą. Gerai bent, kad savo faktų checkinimą panaikino, o ne adaptavo prie naujo faktų apibrėžimo pasikeitus valdžiai. Bet turėtų būti šioks toks žadintuvas mulkiams, galvojusiems, kad priverstinis "faktų tikrinimas" praktiškai monopoliniame soc. tinkle yra gerai, nes šiuo metu tikrintojai palaiko mūsų pusę.
Seianus
senbuvis

2025-01-20 14:23

Kas iš tiesų buvo apipisti, tai tikėję, kad Trumpas bent jau kinų šnipinėjimo platformą TikTok užbanins. Gali būti, kad jo stovėsena kinų atžvilgiu ne tokia ir griežta, gal kas iš Kinijos pagyrė jo šukuoseną ir pasiūlė "dylą".
Lionginas
senbuvis

2025-01-20 19:28

Vilius wrote:
2025-01-20 11:30
Ar galim sakyti, kad Donio 47-ojo įžengimas į Baltuosius rūmus yra savotiška eros pabaiga? Nu tų "gerų" laikų, kurie truko nuo TSRS žlugimo iki maždaug dabar.
Viena Trumpo kadencija jau buvo. Jokių eros reikšmės įvykių. Palauk kol praeis euforija, tada matysi.
Lionginas
senbuvis

2025-01-20 19:38

Seianus wrote:
2025-01-20 14:06
Jokios politikos, tik parama Trumpui. Viskas juodu ant balto. Aišku tau, aišku man, jei kam neaišku - patys kalti. Tikrai nejaučiu durniams jokios ypatingos empatijos šiuo atveju, bet jei nori pasakyti, kad toks egesys, t.y. išnaudoti durnius, yra nelabai etiškas, tai nesiginčysiu. Tik kad juos išnaudoja visi visur visada.
Aš gal tiesiog per siaurai supratau, ką vadini "parama". Paramą gauna arba remtini - invalidai, benamiai ir pan., arba visokios organizacijos, kurios renka paramą konkretiems tikslams pasiekti - politinės partijos, medžių sodinimo aktyvistai ir t.t. Kitokių formų turto perskirstymas dažniausiai nelaikomas parama. Ir abejoju, kad dauguma perkančių šituos Trumpo shitcoinus supranta tai kaip paramą.

Bet jei žiūrėti ciniškai, tai žinoma, galima ta vadinti parama.

Be to etinio aspekto, kad pelnytis iš durnių yra žemas lygis (maždaug čigonų, gatvėje kišančių netikrą auksą lygis), yra dar ir interesų konflikto klausimas. Nes nelabai gerai atrodo, kai žadama shitcoinus padaryti vos ne rezervine valiuta, o tada išleidžiamas savo shitcoinas, dar ir pasinaudojant inauguracijos hype'u.
Vilius
emeritas

2025-01-20 19:52

Lionginas wrote:
2025-01-20 19:28
Viena Trumpo kadencija jau buvo. Jokių eros reikšmės įvykių. Palauk kol praeis euforija, tada matysi.
Net jei būčiau amerikietis, vis tiek jausčiau toli gražu ne euforiją - labiau gal tai, ką žmonės jaučia prieš pavojingą bet būtiną operaciją, kuri galbūt yra geresnė alternatyva nei garantuota mirtis. O šitoje Atlanto pusėje tai net dešiniesiems sunku tikėtis kažko pozityvaus iš Trampo.
Vilius
emeritas

2025-01-20 20:21

Aš taip nesureikšminčiau tų meme-coinų. Man atrodo, čia tas pats dalykas kaip kepurėlės ar ženkleliai su politine simbolika, tik skaitmeninėje formoje. Kažkas juos pirks kaip politinės paramos ženklą, ar kad pasigirtų prieš draugus, kažkas kaip kolekcinį niekutį, kažkas gal ir paspekuliuos (sėkmingai arba ne) - nei čia pirmi proginiai coinai, nei paskutiniai.
Lionginas
senbuvis

2025-01-20 21:56

Vilius wrote:
2025-01-20 20:21
Aš taip nesureikšminčiau tų meme-coinų. Man atrodo, čia tas pats dalykas kaip kepurėlės ar ženkleliai su politine simbolika, tik skaitmeninėje formoje. Kažkas juos pirks kaip politinės paramos ženklą, ar kad pasigirtų prieš draugus, kažkas kaip kolekcinį niekutį, kažkas gal ir paspekuliuos (sėkmingai arba ne) - nei čia pirmi proginiai coinai, nei paskutiniai.
Žinoma, yra įvairių priežasčių, dėl kurių žmonės tai perka. Bet nemaža dalis į tai žiūri kaip į investiciją ar turtą. Ir ne tokia maža dalis.

Taip pat yra dalis pirkėjų, kurie tai gali pirkti su kitu tikslu. Įsivaizduok, kad tu esi kokios nors valstybės vadovas, ir tavo tiktoką kita valstybė užbanina. Bet nauja tos valstybės valdžia išleidžia savo shitcoiną, ir tu tada sakai - davai, aš už milijardą perku tavo shitcoiną, o tu nuimi baną. Niekas nesuseks, pinigai išplauti, legalūs. Nu ir panašūs variantai.
Vilius
emeritas

2025-01-20 22:46

Lionginas wrote:
Bet nemaža dalis į tai žiūri kaip į investiciją ar turtą. Ir ne tokia maža dalis.
Turtas yra viskas, ką tu surašai į balansą - tai ir meme-coinai laisvai gali ten atsidurti (nebent yra kažkokie niuansai dėl tos šalies apskaitos standartų). Investicijomis šiais laikais irgi vadina daug dalykų, kurie iš esmės yra brangios vartojimo prekės (automobiliai, stambi buitinė technika, prašmatnūs rūbai, alkoholiniai gėrimai, etc.) Tai pagal tokius laisvus kriterijus gali ten priskirti ir progines kriptovaliutas.. Tačiau čia aš nesutikčiau, nes pagal mano gana senamadiškas pažiūras investicijos turi generuoti daugiau ar mažiau reguliarias pajamas.

Bet galų gale - te žiūri žmonės į savo MELANIAs kaip tik nori. Jų pinigai, jų rizika.
Lionginas wrote:
Bet nauja tos valstybės valdžia išleidžia savo shitcoiną, ir tu tada sakai - davai, aš už milijardą perku tavo shitcoiną, o tu nuimi baną.
Šitkoinus gali pervedinėti kur nori, bet už juos gautus (tikrus) pinigus teks išsigryninti per keityklas ir bankus, kurie yra labai akylai stebimi - ypač, kai kalbame apie tokias dideles sumas. O jei tau vis tiek reikės sukurti milijardinę verslo imperiją tų pinigų plovimui, tai tą galima padaryti ir be plačiai išreklamuotų kriptovaliutų.
Vilius
emeritas

2025-01-20 22:56

Nors dabar pagalvojau, kad iš tiesų visai nereikia, kad meme-coinus supirktų kita valstybė - užtenka, kad ji netrukdytų stambesnėms keitykloms juos išplatinti savo klientams. Ir tada tie milijardai suplauks iš mažų accountų, ir bus praktiškai neatskiriami nuo organiškos paklausos.. Tai bendrai sutinku, kad čia yra tam tikrų galimybių korupcijai.
Lionginas
senbuvis

2025-01-21 07:32

Vilius wrote:
Šitkoinus gali pervedinėti kur nori, bet už juos gautus (tikrus) pinigus teks išsigryninti per keityklas ir bankus, kurie yra labai akylai stebimi - ypač, kai kalbame apie tokias dideles sumas. O jei tau vis tiek reikės sukurti milijardinę verslo imperiją tų pinigų plovimui, tai tą galima padaryti ir be plačiai išreklamuotų kriptovaliutų.
Trumpas yra turėjęs kaip tik tam tinkančią imperiją, bet jo kazino subankrutavo (kas jau yra didelis anti-pasiekimas, nes norint privesti kazino prie bankroto, reikia stipriai pasistengti). O paleisti į apyvartą naują šitkoiną kainuoja mažai. Be to, kur kas laisvesnis reguliavimas.
Vilius wrote:
Turtas yra viskas, ką tu surašai į balansą - tai ir meme-coinai laisvai gali ten atsidurti (nebent yra kažkokie niuansai dėl tos šalies apskaitos standartų). Investicijomis šiais laikais irgi vadina daug dalykų, kurie iš esmės yra brangios vartojimo prekės (automobiliai, stambi buitinė technika, prašmatnūs rūbai, alkoholiniai gėrimai, etc.) Tai pagal tokius laisvus kriterijus gali ten priskirti ir progines kriptovaliutas.. Tačiau čia aš nesutikčiau, nes pagal mano gana senamadiškas pažiūras investicijos turi generuoti daugiau ar mažiau reguliarias pajamas.
Aš tik sakau, kad dauguma tų pirkėjų į šitkoinus žiūri kaip į ivesticiją, ne kaip į suvenyrus ar paramą. Nebūkime vakar gimę, visiems ir taip aišku, kokiu tikslu jie išleidžiami. Jei Trumpas norėtų, kad tai būtų tik parama ar suvenyras, tai neleistų juo prekiauti blockchaine ir tiek.
Seianus
senbuvis

2025-01-21 10:23

Lionginas wrote:
2025-01-20 19:38
Kitokių formų turto perskirstymas dažniausiai nelaikomas parama. Ir abejoju, kad dauguma perkančių šituos Trumpo shitcoinus supranta tai kaip paramą.
Galbūt skirtingai suprantame. Daugybė žmonių remiami per visokias platformas kaip Patreon, nebūtinai konkretiems tikslams pasiekti, bet todėl, kad žmonėms patinka, ką jie daro, ir nori, kad tęstų, ką daro. Pavyzdžiui, kad ir Lietuvoje, Kastytis Zubovas iš konstanta.lt gauna paramą iš žmonių per contribee. Taip pat dažnai parama, ar ang. support, vadinamas merchandaiso pirkimas, žmonės perka visų pirma ne todėl, kad jiems baisiai trūktų puodelių ar marškinėlių, o kad paremtų savo mėgstamą asmenį. Čia mano akimis artimiausia shitcoino pirkimui. Ši parama irgi dažniausiai nėra konkretiems tikslams pasiekti. Ir taip, rinkti paramą iš žmonių, kurie už tave balsavo nes jiems kiaušiniai ir benzinas per brangu, tikrai yra ciniška.
Be to etinio aspekto, kad pelnytis iš durnių yra žemas lygis (maždaug čigonų, gatvėje kišančių netikrą auksą lygis), yra dar ir interesų konflikto klausimas. Nes nelabai gerai atrodo, kai žadama shitcoinus padaryti vos ne rezervine valiuta, o tada išleidžiamas savo shitcoinas, dar ir pasinaudojant inauguracijos hype'u.
Dar mačiau analizių kad ir potenciali saugumo problema, jei didesnis jų kiekis atsidurtų, tarkime, Kinijos rankose, bet pripažįstu nesupratau, kas ten tokio baisaus, palengvins kyšių davimą trumpui, ar galės grąsinti masiniu išpardavimu=kainos mušimu ir jo ego neatlaikys ir darys ko iš jo reikalaus ar kažkokie panašūs argumentai.
Vilius
emeritas

2025-01-21 10:36

Lionginas wrote:
Aš tik sakau, kad dauguma tų pirkėjų į šitkoinus žiūri kaip į ivesticiją, ne kaip į suvenyrus ar paramą.
O kodėl tau taip rūpi jų pinigai? Tegul išleidžia žmonės juos kaip nori. Dauguma mėgėjiškų spekuliantų šiaip ar tai praloš savo kapeikas, nes prisiima kazino lygio rizikas vaikydamiesi greito pelno - nedidelis skirtumas, ar praras juos spekuliuodami akcijomis, žaliavų kontraktais, valiutomis, opcionais, Bitcoinais ar Melanijomis.
Lionginas wrote:
Nebūkime vakar gimę, visiems ir taip aišku, kokiu tikslu jie išleidžiami.
Gi beveik visos garsenybės išleidžia savo vardinius coinus šiais laikais. Čia tiesiog madingas būdas monetizuoti populiarumą. Korupcijai turbūt yra mažiau viešų ir tylesnių metodų (nors visai neatmesčiau ir tokios galimybės).
Šiaip vienas toks argumentėlis už jų laikymą (nesakau, kad tai geras argumentas juos pirkti!) - kad Trampui bus gėda, jei jų kaina labai nukris. Tai matyt jis periodiškai stengsis juos pareklamuoti, ar kitaip boostinti kainas, bent jau kol bus valdžioje, ar bent jau kol jo draugeliai ir ankstyvi holderiai spės išsiparduoti.
Lionginas wrote:
Jei Trumpas norėtų, kad tai būtų tik parama ar suvenyras, tai neleistų juo prekiauti blockchaine ir tiek.
Tai kad tie coinai ir egzistuoja tik blockchaine. Kaip tu neleisi jais prekiauti?
Seianus
senbuvis

2025-01-22 19:59

Pirmas (?) geras (?) Trumpo darbas naujoje kadencijoje - suteikė malonę iki gyvos galvos nuteistam Dread Pirate Robertsui (Ross Ulbricht), Šilko kelio įkūrėjui.

Iš tiesų tai dvejopi jausmai. Visų pirma aš griežtai prieš prezidentinę malonę apskritai. Antra, tai Ulbrichtas bent du sykius mėgino užsakyti žmogžudystę. Vieną sykį iš FTB agento, kitą sykį jį tiesiog nuscamino ir apvyniojo kaip šiltą vilną, niekas nežuvo, bet intencija buvo. Tačiau dėl šių dalykų jis oficialiai kaltinamas nebuvo.

Kita vertus, jis visada bus mano herojus dėl suteiktos galimybės žmonėms įsigyti medžiagų, kurias narcizai control freakai sūtraukos valdžioj draudžia, dažniausiai be jokio rimto pagrindo. Bet kuriuo atveju, bausmė jam manau buvo gerokai per griežta, ir džiaugiuosi, kad išėjo.
Post Reply