Lionginas wrote: ↑2020-01-27 11:28
Klausimas, o kodėl apskritai UK atveju neskelbi pergalės?
Politinę pergalę jau skelbiu. Tačiau užtruks truputį laiko kol ta gana aiškiai išsakyta rinkėjų valia bus įgyvendinta praktikoje. Ir jau tikrai, kad bus norinčių vis labiau desperatiškai tam sutrukdyti. Tai kol kas užmigti ant laurų dar tikrai ankstoka net ir britams.
Didelės ideologinės permainos visuomenėje yra retas reiškinys, ir dideliame paveiksle visa ta woke kultūros mada yra tiek nereikšminga, kad po 10-20 metų niekas ir neprisimins kad tokia buvo.
Visų pirma nesutinku, kad wokeness era nebuvo reikšminga. Tai buvo ideologija kuri beveik be konkurencijos dominavo Vakarų kultūroje 2-3 dešimtmečius, ir tikrai paliks joje gana gilų pėdsaką (for better or worse). Ir antra - jei tikrai įvyks tas mano nenuilstamai pranašaujamas lūžis dešinėn, tada būtent konservatoriai ir rašys ateities istorijos knygas. Ir jau ko jie tikrai nepamirš paminėti, tai savo jaunystės pergalių prieš leftizmo demonus - tikėtina gerokai išpūstus, kad pergalės skambėtų dar didingiau.
Žodžiu, jau dėl ko gali nepergyvent tai dėl wokeness eros įamžinimo istorijoje. Gal tau (ar net man

) tas įamžinimas neatrodys labai tikroviškas, bet jis tikrai ten bus.
Naivu manyti, kad vien dėl jos žmonės pasuks link konservatyvizmo su visais ten abortų draudimais.
Tai kad jie ten jau suka.. Ir, mano galva, viena iš lemiamų priežasčių tam posūkiui ir buvo būtent tai, kad wokenes karžygiai visiems įkyrėjo su savo pamokslavimais.
Kuo tai susiję su Brexitu tai išvis nesuprantu, dėl Brexito žmonės nubalsavo kaip nubalsavo pagrinde dėl imigrantų, nes jų gavo daugiau nei norėjo, ypač atsižvelgiant į tai, kad britai nėra tokia jau labai svetinga tauta, mėgstanti atvykėlius.
Matai, jei mažiau žiūrėtum apklausų, ir daugiau - ką kalba tikri gyvi brexitieriai, tai būtum pamatęs, kad jie gana gudriai supynė migrantus su kitais prastuomenę erzinančiais wokeness eros atributais - pvz. obsesiją dėl netradicinio seksualumo, panieka patriotiškumui, tradicinėms šeimoms ir taip - tame tarpe ir abortus. Ar tai buvo žemas triukas? Taip. Ar efektyvus? Hell yes..