Augustas wrote: ↑2020-01-28 16:28
O koks skirtumas, kokio dydžio bausmė yra siūloma? Svarbu, kad tai bausmė ir ta bausmė yra už nuomonę.
Ta bausmė yra už tai, kad nuomonė dėstoma ne vietoje ir ne laiku. Kitoje vietoje ir kitu laiku už identišką nuomonę Lenkijoje ar kur kitur niekas nebaudžia. O universitetas ją samdė ne tam, kad ji savo bigotizmą kultyvuotų. Jei pavyzdžiui koks parduotuvės kasininkas pradės klientams dėstyti, kad jokio dievo nėra, tai irgi laikysime, kad pastabą gavo už nuomonę, o ne už tai, kad piknaudžiauja gauta platforma?
Tikrai profesorė bausmės nenusipelnė, cenzūros šalininke Lionginai. Jokios bausmės neturėjo būti bet kokiu atveju, t.y., nei studentams, nei profesorei, net jei profesorė būtų pasakiusi taip, kaip čia išdėstei: "Homoseksualumas nieko blogo - sėsk du, ne taip dėsčiau", kuo aš labai abejoju.
Na jei dar ir pažymius rašytų už tai, kaip gerai studentai išmoko jos kliedesius, tai ji ne pastabos būtų verta, o akademinio pendelio bano iki gyvos galvos pavidalu.
Tu skirk prozelitizmą nuo normalios diskusijos tarp skirtingų pažiūrų į tą patį reiškinį, kuri natūraliai vyksta paskaitose ar seminaruose.
Pasek šitas pasakas bobutei, normalios diskusijos ir skirtingos pažiūros šitai faunai rūpi mažiausiai. Aš neturiu nieko prieš, jei ji savo idėjas diskutuos su tarkime kitais akademikais, bet šiek tiek kas kita, kai jis jas skleidžia studentams. Na pavyzdžiui, aš nemanau, kad reikėtų bausti už tai, kad kažkas viešai abejoja holokaustu. Bet įtraukti tai į kurso programą - pilnas marazmas. Laisvė reikšti nuomonę nereiškia, kad kiekvienas dėstytojas gauna pilną teisę dėstyti savo asmeninius nupušimus studentams, ar tai būtų holokausto neigimas, ar plokščios žemės idėja, ar šitos ponios bigotizmas.