Žūčių ir karo fone gan neskanus ir neprasmingas man atrodo tas mūsų nukrypimas/pokalbis apie geresnius/blogesnius rusus.Lionginas wrote: ↑2022-12-12 08:17Šiaip pasiūlymai rusams žudyti kremliaus pakalikus didele dalimi kyla iš to, kad niekas rimtai nebetiki, kad rusai išvis ką nors darys, todėl kurpti kažkokių išradingų sofistikuotų planų net nesivargina. Kaip dėl manęs, tai nėra skirtumo, ar rusas eis kartis, ar pakartos Maskvos gatvėse kažką panašaus į Wolfenstein 3D, ar pasirinks kokį tarpinį nuosaikų variantą, nei vienu scenarijum netikiu. Jei jie sugebės išspręsti problemą be žudynių, tai puiku, tegul sprendžia, bet nemanau nei kad sugebės, nei kad išvis kažką spręs, taigi esu laisvas siūlyti bet ką.
Tai tik diskusijos vardan plačiau pakomentuosiu kai kurias vietas iš savo pusės, kurios, mano galva, tave kiek rimčiau užkabino.
Atrodė/atrodo, jog tu čia piktokai. Nevykusiai, netiksliai ir klaidinančiai žodžius parinkau išsireikšdamas dėl "akcentų". Kiek supratau, dėl Volkovo nusikalbėjimo tu rėmeisi ta konkrečia video ištrauka. Aš, tuo tarpu, Volkovo kalbų kažkiek panašiomis tematikomis buvau kiek daugiau matęs (įskaitant ir kažkiek plačiau tą video, iš kurio buvo paimtas ir tavo nurodytas video fragmentas). Todėl jo atsakymą konkrečiai toje vietoje ir pirminius jo pointus kiek kitoje šviesoje mačiau. Sakyčiau identiškas planas kaip ir Ukrainai čia tam tikras pasimovimas ant grubios analogijos. Galų gale, aplinkybės dabartinėmis sąlygomis yra kiek kitos, tai ir ale tariami maždaug kaip "Maršalo" planai ateityje, kiek nuosekliau žiūrint, negali būti analogiški tam tikrajam istoriniam Maršalo planui, su kuriuo analogija daroma.Lionginas wrote: ↑2022-12-12 07:55Kokius dar akcentus? Jis ten kur nors išskiria, kad rusijai bus reikalingas kažkoks kitoks Maršalo planas? Kažkur išdėsto, kad jai reikia Maršalo plano "lite" versijos? Na ne, jis ten gana aiškiai pasako, kaip supranta Maršalo planą, ir jis tikrai ne "lite" versija, ir tikrai niekur neužsimena, kad rusijai jis reikalingas kažkoks kitoks, nei Ukrainai. Tai gal tiesiog pats nustok dėlioti akcentus kur jų nėra.
Pvz., viename iš ankstesnių video kažkur nuo 13:16 Volkovas pasakoja, kad, užsilenkus Putinui, derybose pasaulis iš Rusijos galėtų išsireikalauti tam tikrų sąlygų. Pvz., jis ten pamini ir sąlygas branduoliniam arsenalui, kas, pasišalinus Putinui iš valdžios, pagal kai kuriuos Kremliaus opozicionierius jiems neatrodo taip baisiai naivu.
Šiaip ir man, kad ir ką tik užrodyto video kontekste, labai nepatiko Volkovo keistas požiūris ir gana nevykęs "planas", maždaug ukrainiečių sąskaita "palaukti" metelius kitus, kol, spaudžiant realybei, pokyčiai ruskyne galimų jėgų persistumdymuose rusams į rankeles kažkaip beveik stebuklingai įkris. Bet jau minėjau, kad Volkovas man atrodo gan naivokas ir į per didelį optimizmą antiputinistiniams rusams savo "komunikacijose" koncentruojasi.
Dėl revanšizmo. Revanšistinės tarno/aukos filosofija besivadovaujančių žmonių nuotaikos kažkurioje šalyje ir su valstybinės propagandos pagalba yra pakankamai stiprus veiksnys judėjimui link "kristalizuoto reicho". Net ir Vokietijos II-ojo pasaulinio kontekste savo laiku šis veiksnys nemenkai minimas. Be to, Volkovas ir co. turbūt kažkiek savo bendrapiliečius iš savo ankstesnių važinėjimų po Rusiją ir iš kalbų su vietiniais rusais pažįsta. Tai turbūt mato, kad kiek pozityvesnės kalbos apie šalies potencialią ateitį, galėtų duoti dalies rusų, kuriuos jis su savo komunikacija labiau pasiekia, nuomonių posūkių kokia teigiamesne veikimo kryptimi.
Beje, kiek nukrypstant čia į šoną. Pats nežinau pakankamai detalių dėl to tikrojo istorinio Maršalo plano, tačiau, berods, savo laiku Stalinas jo atsisakė sovietų sąjungoje ir savo "įtakos zonose" dėl tam tikrų keliamų potencialių demokratizacijos sąlygų, aspektų ar pan.? Nors Stalino kontroliuojamas sovietynas per II-ąjį pasaulinį, ir greičiausiai ne be jo kaltės, smarkiai nukentėjo. Šiaip gal net istoriškai iš alternatyvų pusės visai įdomu, kiek mažiau būtų sovietynas vėliau mums žinomu keliu judėjęs, jei Maršalo planas sovietyną būtų kiek rimčiau palietęs?
Tavo požiūris man pakankamai įdomus, bet aš žiūrėsiu, kaip man atrodo ir kaip pats nuspręsiu pagal save.
Tai ir nėra svarbu, kas jis toks. Pats irgi labai mažai žinau, kas yra tas Imantas Melianas. Turbūt mažiau nei tu apie Volkovą. Mano ankstesnio pavyzdžio kontekste ir nereikia žinoti, kas jis toks.
Kiek panašioje kaip tavo situacijoje papasakojau su kokia nuostata pažiūrėjau į tam tikrų veikėjų pafantazavimus youtube kanale. O mano nuostata tokia, kad kol jie remia Ukrainą, tol į jų įvairius fragmentiškus nusikalbėjimus anksčiau laiko galiu pažiūrėti kurį laiką ir pro pirštus.
Sąlyginai neadekvatus Milovo palyginimas konkrečiai šitoje vietoje. Nors tam tikros bylos yra ir ten keliamos. Ir mes čia kažkodėl aptarinėjame tam tikrą Milovo nusikalbėjimo epizodą iš didelės jo kalbų krūvos. Šiek tiek keistokas toks mūsų užsiėmimas plačiau į viską žiūrint.Lionginas wrote: ↑2022-12-12 07:55Esu matęs šitą laidą, tai nieko naujo, eilinis rusų teisinimas. Va, rusai neina į gatves, bet pažiūrėkit, Melitopolio gyventojai gi irgi neina. Ir čia pat apie 45 000 lavonmaišių ukrainiečiams. Kai rusams net bylos už dalyvavimą protestuose nėra labai masiškai keliamos.Svetimas wrote: ↑2022-12-10 15:00Putinoidų propagandistų triukus žinau. Gali dėl manęs būti ramus.
Siūlau pažiūrėti epizodą iš Milovo streamo bent 10-15 min. nuo 31:55:
Буча. Трибунал для Путина
Galbūt ką gilesnio rasi, pastebėsi, gal net ir ko pats nemačiau, tarp eilučių.
Manau kiek nerealistiškas tavo šitas "turėtų pamiršti". Bei šitoje vietoje neįvertini tam tikros žmonių prigimties. Vienokiam ar kitokiam savo veikimui, nesvarbu, kad su tarno/vergo filosofija, žmonės neišvengiamai ieškos tam tikros vilties. Neapsiribos žmonės tik "savo šūdinos vietos žinojimu" ir gyvenimu tam tikrame savęs negatyve. Pražiūrėjus tai, aukščiau minėtos "revanšistinės nuotaikos" iš dalies gali būti tam tikrų vilties paieškų smarkiai nevykusios realizacijos debiliškos putinistinės propagandos ar pan. įtakoje.