Forumo pulsas

Naujas temas kurkite čia
Vilius
emeritas

2024-11-13 11:55

Lionginas wrote:
2024-11-13 11:47
Čia skirtingi dalykai. Aš iš tavęs nieko nenoriu, jokių reikalavimų tau neturiu. Jei ir turėčiau, tą klausimą spręsčiau kitaip. Todėl ultimatumų nėra ir nebus.
Supratau. Tada kariaukim toliau, man tinka.
Svetimas
senbuvis

2024-11-13 12:44

O tau, Viliau, neatrodo, kad kabinėtis prie kitų žmonių avatarų, konkrečiose įvykusiose situacijose, yra toks gana "ultra-woke" dalykas? Tik šitoks "ultra-woke" iš pirmo žvilgsnio atrodo gan neįprastai ir pas kokius nors pačius radikaliausius "dešinės" puspročius, pagal jų paviršutiniškus kas yra "savas" ir kas yra "svetimas" šablonus, nebūtų laikomas tokiu?

Kiek supratau, tavo nepasitenkinimo tikrosios priežastys yra kiek kitur. Bet tuomet, sakyčiau, pasirinkai gan netiesinį ir galbūt nelabai efektyvų būdą savo nepasitenkinimo ištransliavimui.
Vilius
emeritas

2024-11-13 14:01

Svetimas wrote:
O tau, Viliau, neatrodo, kad kabinėtis prie kitų žmonių avatarų, konkrečiose įvykusiose situacijose, yra toks gana "ultra-woke" dalykas?
Neatrodo. Šiaip įvardinti šiuolaikinio pasaulio bjaurastis tiek mene, tiek aplinkoje, tiek moralėje yra amžinas konservatorių arkliukas. Iš esmės gi tam ir reikalingos konservatyvios jėgos politikoje ir visuomenėje - kad pristabdytų pernelyg kvailus avangardo eksperimentus.

Be to, aš net nesikabinėju - viskas prasidėjo nuo to, kad aš atsisakiau kalbėti su Lionginu, kol jis bus pasipuošęs tokiomis bjaurastimis. Jūs visi galėjot tiesiog nekreipti į tai dėmesio - apart savo tylaus protesto ir pabambėjimų, aš gi neturiu realių galių enforcinti savo užgaidas, ar ne? O toliau tas reikalas eskalavosi pagal įprastinius forumo karų metodus. Gi mes ne pirmą kartą šokam šitą tango, turėtum jau mintinai žinoti žingsnelius.
Svetimas wrote:
Kiek supratau, tavo nepasitenkinimo tikrosios priežastys yra kiek kitur.
Kad jau numetei šią užuominą, tai ir užbaik savo mintį. Tai kur yra tos tikrosios priežastys?
Svetimas wrote:
Bet tuomet, sakyčiau, pasirinkai gan netiesinį ir galbūt nelabai efektyvų būdą savo nepasitenkinimo ištransliavimui.
Puikiausiai ištransliavau savo nepasitenkinimą, visi jį išgirdo, net Lionginas į jį sureagavo pasikeisdamas avatarą į (arguably) mažiau gėdingą. Kas čia neefektyvaus?
Svetimas
senbuvis

2024-11-13 22:53

Lionginas wrote:
2024-11-13 07:07
Man asmeniškai nėra svarbu, ką pasirinksi, forume aš tik dėl diskusijų, visi kiti dalykai yra mažareikšmiai. Man, žinoma, nepatinka, kai kitas eilinis forumo narys bando flexinti reikalaudamas, kad keisčiau avatarus. Tokiems reikalavimams nepaklusiu iš principo. Tačiau šita žaidimų aikštelė priklauso tau, ir turiu principą laikytis tavo nustatytų taisyklių. Tark žodį ir dramą baigsime, tikiuosi.
Mano pozicija, jog kiekvieno naudotojo avataras yra jo asmeninis reikalas (sveiko proto ir legalumo ribose). Iš mano pusės, formaliai žiūrint, tos ribos nebuvo peržengtos ir atsimuša į atskirų forumiečių subjektyvumus. Jei Viliui vis dar kažkas asmeniškai dėl avatarų kliūva ar jis kelia tau dėl to kokias sąlygas, tai jau jūsų santykių, diskusijų ar derybų objektas.
Svetimas
senbuvis

2024-11-13 23:09

Vilius wrote:
2024-11-13 14:01
Svetimas wrote:
Kiek supratau, tavo nepasitenkinimo tikrosios priežastys yra kiek kitur.
Kad jau numetei šią užuominą, tai ir užbaik savo mintį. Tai kur yra tos tikrosios priežastys?
Siūlau interpretaciją, kad forume tarp visų pusių vyksta nesusikalbėjimai ir Eric Berne žaidimai. Pvz., wiki: Transactional analysis. Arba net ir čia.

Esu ir būsiu kurį laiką užsiėmęs kitais man svarbiais dalykais, tai gal praplėsiu savo mintį pagal galimybes vėliau.
Vilius
emeritas

2024-11-14 00:00

Lionginas wrote:
2024-11-13 06:36
Pabūk vieną kartą gyvenime nuoseklus. Jei "Blinkevičiūtė" keiti į "moteris", tai "Orbanas" keisk į "vyras". Vyras, patiriantis grupinę seksualinę prievartą. Ir avataras yra patyčios iš vyrų, patyrusių grupinį išžaginimą.
Orbanas yra suaugęs vyras be negalios, ir kaip valstybės galva jis tikrai turi daugiau nei pakankamai pajėgumų apsiginti nuo tavęs pats, tai man kaip ir nėra reikalo kištis į jūsų santykius... Nu bet vis tiek, grynai dėl estetinių sumetimų du bybiai jau kiek per daug. Jei sutiktum nusileisti iki vieno, gal ir rastume čia kompromisą. Ką manai?
Last edited by Vilius on 2024-11-25 13:08, edited 1 time in total.
Vilius
emeritas

2024-11-14 00:02

Svetimas wrote:
Esu ir būsiu kurį laiką užsiėmęs kitais man svarbiais dalykais, tai gal praplėsiu savo mintį pagal galimybes vėliau.
Nekantriai lauksiu. Pabandžiau skaityti tavo linką, bet ten daug teksto apie man nežinomus psichologijos užkaborius, tai vargu ar pats išsiaiškinsiu, ką bandei pasakyti.
Seianus
senbuvis

2024-11-14 00:59

Svetimas wrote:
2024-11-12 21:02
Nematau čia kokio cinizmo. Altruistų ir neturėjau omenyje. Altruistai man praktiškai nepažįstama ir mįslinga žmonių grupė.
Koks labai plačiai žiūrintis "ekonomistas" gal net pasakytų, kad "tranzakciniai" santykiai galbūt yra visumoj ir patys teisingiausi.
Nelabai į temą, bet kažkada buvau sau for fun susigalvojęs savotišką David Ricardo santykinio pranašumo dėsnio "analogą" individų lygyje. Pavyzdžiui, "tranzakciniai" santykiai su tavim man visumoj kelia daugiau teigiamų emocijų, nei, pvz., su Seianum.
Jei aš kada pradėsiu taip kalbėti, tikiuosi, giminės nedels ir padarys eutanaziją. Kas tie "tranzakciniai" (kabutėse) santykiai? Mes tikrai esame tokių turėję, su niekuo manęs nepainioji? :?
Svetimas
senbuvis

2024-11-14 19:37

Vilius wrote:
2024-11-14 00:02
Svetimas wrote:
Nekantriai lauksiu. Pabandžiau skaityti tavo linką, bet ten daug teksto apie man nežinomus psichologijos užkaborius, tai vargu ar pats išsiaiškinsiu, ką bandei pasakyti.
Jei žiūrėtume nerimtai per transakcinės analizės prizmę, man susidarė įspūdis, kad kai tu ir aš bendraujame "suaugusiojo" + "vaiko" rėmuose su mūsų bendravimu viskas kaip ir ok. Viskas daugmaž gerai einasi. Bet kai netyčia mūsų bendravimas kuriam nors iš mūsų nušoka į "tėvo" (tam tikrų kultūrinių šablonų ar vertybių lygį ar pan.) ar tiek iš tavo pusės ar tiek iš mano, tai mūsų bendravimas ima buksuoti.

O kalbant bendriau ir bandant gan vegetariškai išsireikšti, tai dėl tavo temperamento spontaniškai išreikšta komunikacija iš "vaiko" pozicijų yra kažkodėl (?) negailestingai dūchinama kitų forumiečių (nesvarbu iš kokių pozicijų). Kas tau automatiškai numuša motyvaciją. Ir tame aš matau tam tikrą problemą. Ir laikau, kad jau laikas pradėti ją kažkaip spręsti.
Svetimas
senbuvis

2024-11-14 19:44

Seianus wrote:
Svetimas wrote:
2024-11-12 21:02
Nematau čia kokio cinizmo. Altruistų ir neturėjau omenyje. Altruistai man praktiškai nepažįstama ir mįslinga žmonių grupė.
Koks labai plačiai žiūrintis "ekonomistas" gal net pasakytų, kad "tranzakciniai" santykiai galbūt yra visumoj ir patys teisingiausi.
Nelabai į temą, bet kažkada buvau sau for fun susigalvojęs savotišką David Ricardo santykinio pranašumo dėsnio "analogą" individų lygyje. Pavyzdžiui, "tranzakciniai" santykiai su tavim man visumoj kelia daugiau teigiamų emocijų, nei, pvz., su Seianum.
Jei aš kada pradėsiu taip kalbėti, tikiuosi, giminės nedels ir padarys eutanaziją. Kas tie "tranzakciniai" (kabutėse) santykiai? Mes tikrai esame tokių turėję, su niekuo manęs nepainioji? :?
Kad iš mažų informacijos nuotrupų neprigamintum tik sau įdomių išvadų, tai patikslinu, kad tavo pacituotoje dalyje kalbėjau iš esmės išskirtinai tik Užkalnio galimų rėmėjų ir žmonių bendravimo (žodinio ir rašytinio) kontekste. Kadangi įsiveržei į mano ir Viliaus tarpusavio apsikeitimą komentarais "brainstorminimo" režime, tai bus sunku mus suprasti. Tuo labiau, kad anksčiau kažkiek panašia tema prieš metus ar anksčiau esam turėję tam tikrą priešistorę. Vilius mane bandė šiek tiek provokatyviai priremti prie sienos su specifine jo pasigauta santykių, kaip "dealų", paradigma. Tuomet jis mane gan nustebino ir man pasirodė gan keistai. Bet vėliau, giliau tuo pasidomėjęs internete, šiek tiek gan įdomios sau ir visai thought provoking info buvau radęs.
Seianus wrote:
Kas tie "tranzakciniai" (kabutėse) santykiai? Mes tikrai esame tokių turėję, su niekuo manęs nepainioji? :?
Jei labai trumpai ir super supaprastintai, tai aukščiau paminėti "tranzakciniai" santykiai forume, būtų kiekvieno iš mūsų komentarai. Tai "tranzakcinių" santykių vienas su kitu esame turėję. Bet tau, įtariu, čia minimi dalykai labai kvaili ir neįdomūs greičiausiai.
Seianus
senbuvis

2024-11-15 01:02

Svetimas wrote: Kadangi įsiveržei
Niekur aš nesiveržiau, tik pasidomėjau, apie ką kalbi, kadangi minėjai ir mane. Niekur nemačiau jokių indikacijų, koks ten režimas.

Na bet jei rašei Viliui, tada aišku nebūtina rašyti taip, kad suprasčiau aš ar kiti normalūs žmonės, ir pokalbį forume laisvai galima pavadinti „tranzakciniais santykiais“ ar kaip nors kitaip, svarbu suprastų adresatas, šiuo atveju – Vilius. Although... ;)
Vilius wrote: tai vargu ar pats išsiaiškinsiu, ką bandei pasakyti.
Lionginas
senbuvis

2024-11-15 06:57

Vilius wrote:
Orbanas yra suaugęs vyras be negalios, ir kaip valstybės galva jis tikrai turi daugiau nei pakankamai pajėgumų apginti nuo tavęs pats, tai man kaip ir nėra reikalo kištis į jūsų santykius...
Blinkevičiūtės situacija visiškai analogiška.
Vilius wrote:
Nu bet vis tiek, grynai dėl estetinių sumetimų du bybiai jau kiek per daug. Jei sutiktum nusileisti iki vieno, gal ir rastume čia kompromisą. Ką manai?
Čia juk Orbano žvaigždžių valanda. Tiek metų svajojo čiulpti didžiam lyderiui iš rytų ir kitam didžiam lyderiui iš vakarų. Ir štai, pagaliau. Jo veidas pastarosiomis dienomis tiesiog spindi. Nekeisiu avataro. Be to, jis jau kompromisinis, nes bybiai stipriai stilizuoti.
Vilius
emeritas

2024-11-15 12:39

Lionginas wrote:
Blinkevičiūtės situacija visiškai analogiška.
Ji irgi yra vyras bei valstybės galva?
Lionginas wrote:
Nekeisiu avataro.
Išties gaila, maniau kad esame arti sutarimo.. Na, bet jei tau vieno bybio negana, tai ką čia bepadarysi.
Lionginas
senbuvis

2024-11-15 13:01

Vilius wrote:
Ji irgi yra vyras bei valstybės galva?
Ne bei ne. Tik tai visiškai nesvarbu.
Vilius wrote:
Išties gaila, maniau kad esame arti sutarimo.. Na, bet jei tau vieno bybio negana, tai ką čia bepadarysi.
Silent treatment gali daryti :)
Vilius
emeritas

2024-11-15 13:52

Lionginas wrote:
2024-11-15 13:01
Silent treatment gali daryti :)
Bandžiau, nelabai ant tavęs veikia tas metodas, tai turbūt teks sugalvoti ką nors kito..

Beje, kalbant apie du bybius.. Neseniai įsigijau naują žaislą - Taro kortas. Ir šiandien iš gerai išmaišytos kaladės ištraukiau šią kombinaciją:
IMG_2041.JPG
Hmm.. Kažin, ką gi čia antgamtinės jėgos bando mums pasakyti? :)
Seianus
senbuvis

2024-11-23 08:13

Svetimas wrote:
2024-11-02 21:39
Aš mačiau vieną akimi berods šitą video. Galvojau, kad čia gan naujas jų santykių aiškinimasis pagal video laiką. Nors ten Kramnik'as šiek tiek verksniukas iš pirmo žvilgsnio man pasirodė. Plačiau nesigilinau, nes gaila panašioms "santykių dramoms" naudoti savo laiką.
Čia ne "santykių dramos" o sistemingas vakariečių kaltinimas sukčiavimu.

Šio vaikinuko nuomone, priežastys paprastesnės - rusų trashas jau senokai šachmatuose nieko rimto nepasiekė, vienintelis nepomniaščijis dar kažko vertas, ir kuo toliau, tuo padėtis prastesnė. Todėl visi tie kaltinimai naudojami labiau pasiteisinti prieš vidaus rinką.

Svetimas
senbuvis

2024-11-23 12:31

Dėkui už nuorodą. Pasidomėsiu. Labai mažai apie šachmatų pasaulio aktualijas žinau. Apie rusų šachmatininkus naujesnės kartos iš vis praktiškai beveik nieko.

Beje, Kramniką kažkur beveik prieš metus atsitiktinai pastebėjau runete aptarinėjantį religinius tekstus su rusakalbiu ukrainiečių filosofu Andrii Baumeister. Tai, pamenu, tuomet buvo man toptelėjęs klausimas, kodėl buvęs šachmatų čempionas tokiais specifiniais dalykais užsiima. Buvo net maža hipotetinė versija kilus ar nepavažiavo kartais kažkiek Kramnikui šarabanai ar pan. Nes pagal mano fragmentiškus pastebėjimus ir įspūdžius iš įvairių panašių rusakalbių burbulų apskritai gan nemažai specifinio sloppy thinking arba gan keistų paranojinių nuotaikų pasiduoda.
Seianus
senbuvis

2024-12-04 21:15

Joe Biden pardoned his son Hunter Biden on Sunday night, a reversal for the president who repeatedly said he would not use his executive authority to pardon his son or commute his sentence.
:lol:
Post Reply