Tai be abejo, kad paskutinis, daugiau niekur tradicinių vakarietiškų pro-EU partijų valdžioje nebėra
Forumo pulsas
- shitpickle
- naujokas
Jei būčiau verslas, kuris nori apeiti muitus ir išdurti kitas šalis, kad visgi mano eksportas ne iš čainos ar kokios kitos šiknaskylės, tai sukurčiau butaforinę įmonę negyvenamoje saloje ir eksportuočiau iš ten. Oh, wait, DJT įpiso muitus tokiems šposams. Oh well. Vadinasi, nepaeis.Seianus wrote: ↑2025-04-03 07:53Aš ekonomikoje gilių žinių neturiu, šioj srity išmanau turbūt dar mažiau už Kamalą Harris, tai norėjau paklausti žinovų, kurie palaikė trumpą dėl ekonomikos - kokia ekonominė ar politinė muitų Herdui ir Makdonaldui paskirtis?
Ta prasme muitai negyvenamoms saloms yra skirti apsisaugoti nuo butaforinių įmonių negyvenamose salose? Geriau tiesiog pripažink, kad esi legit silpnaprotis. Oh wait, tu ką tik tą ir padarei, tik kitais žodžiais.shitpickle wrote: ↑2025-05-29 00:34Jei būčiau verslas, kuris nori apeiti muitus ir išdurti kitas šalis, kad visgi mano eksportas ne iš čainos ar kokios kitos šiknaskylės, tai sukurčiau butaforinę įmonę negyvenamoje saloje ir eksportuočiau iš ten. Oh, wait, DJT įpiso muitus tokiems šposams. Oh well. Vadinasi, nepaeis.Seianus wrote: ↑2025-04-03 07:53Aš ekonomikoje gilių žinių neturiu, šioj srity išmanau turbūt dar mažiau už Kamalą Harris, tai norėjau paklausti žinovų, kurie palaikė trumpą dėl ekonomikos - kokia ekonominė ar politinė muitų Herdui ir Makdonaldui paskirtis?
Griežta Trumpo politika skamba taip: vykdykite mūsų reikalavimus, nes jei ne, mes esame pasiryžę nusileisti jūsų reikalavimams.
Kas toliau? "D. Trumpas yra pasirengęs pažadėti Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pašalinti Baltijos šalis iš NATO, jei toks reikalavimas yra sąlyga karo pabaigai"?
Laimei, tas šūdo gabalas vienbalsiai dėl NATO nieko nesprendžia, o likusios valstybės tikriausiai persiorganizuos NATO ir be JAV nevykėlių.
Kai net Obama palyginus pradeda atrodyti kaip tvirtas ir stuburą turintis prezidentas, tai tikrai jau problema.K. Kelloggas pareiškė, kad JAV yra pasirengusios aptarti šį klausimą kaip taikaus karo Ukrainoje sprendimo dalį. Jis patvirtino, kad D. Trumpas yra pasirengęs pažadėti Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui neplėsti NATO į rytus, jei toks reikalavimas yra sąlyga karo pabaigai.
Kas toliau? "D. Trumpas yra pasirengęs pažadėti Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pašalinti Baltijos šalis iš NATO, jei toks reikalavimas yra sąlyga karo pabaigai"?
Laimei, tas šūdo gabalas vienbalsiai dėl NATO nieko nesprendžia, o likusios valstybės tikriausiai persiorganizuos NATO ir be JAV nevykėlių.
- shitpickle
- naujokas
Man patinka, kai tokie debilai, kaip tu, kalba su dideliu ir nesvyruojančiu užtikrintumu savimi ir be jokio vidinio kritiko.
Ar tau sunku, jei kyla klausimas, paieškoti internete? Ar man už tave surasti per minutę prieinamą informaciją? Juo labiu, kad čia yra itin sena praktika apeiti muitams globalioje rinkoje. Blet, seni, tokiu pat principu rusynas apeina sankcijas. Ar tu po akmeniu gyveni, ar kas tau yra? TDS? Orange Man Bad ir negali nieko gero padaryti, tavo akimis žiūrint? Viskas, prie ko prisiliečia Orange Man tampa šūdu ir reikia daryti priešingai?
Nu gerai, kadangi tu palei adaptuotą programą mokeisi, aš galiu tau suprantamais žodžiais paaiškinti. Štai pasakėčia:
Čaina pagauna daug žuvies, bet, O NE, yra tarifai žuviai. Ką daryti, mieli čainamenai? Žinau! Plaukime bišk netoli Australijos, ten yra salos tokios. O galim ir neplaukti, o tiesiog susitikti pusiaukelėje su draugais iš tų salų! Susitikę permesim žuveliokus į jų valtis, tada jie plauks ir parduos mūsų pagautas žuvytes be muito, nes uoste jų laivą matys, kaip iš kažkokios negyvenamos salos (kurioje, beje, žuvininkystė vyksta), ir mes parduosime žuvį, kurai netaikomi muitai! Valio, mieli čainameni, kad turim draugų netoli Australijos, kurie turi valčių, kuriose telpa mūsų žuveliokai. O dar paprasčiau, tiesiog turėkime verslą toje šalyje, kuris būtų legit, kad nereikėtų derinti reikalų su vietine fauna ir viską padarysim patys. O jau silkes sugaudysim bile kur, bet parduosim nuo savo salelės, kuriai netaikomi muitai.
https://www.pew.org/en/research-and-ana ... nsshipment
- shitpickle
- naujokas
Ir tada turės atiduoti arba parduoti atgal visą JAV gamintojų techniką.
Nėra taip, kad Europa negamina savo karinės technikos, bet jos kokybė ir kiekis tikrai nėra toks, kad būtų galima matuotis bybiais su JAV. Aišku, gražu matyti politikavimą ir NATO strategavimą iš Razer gamer chair, taipinant ant RGB apšviestos klaviatūros. Bent jau toks įspūdis susidaro, kad čia parašei, kaip ~40ies metų edgelordas, kuris vis dar neišaugo iš "visi debilai, tik aš protingas" stadijos.
Ne visi debilai, tik tu. O projektavimas tai off the charts, turint omeny, kad pats čia sklaideisi Kamala Harris vadindamas ekonomikos neišmanėle ir raginai palaikyti trumpąshitpickle wrote: ↑2025-06-01 01:40Bent jau toks įspūdis susidaro, kad čia parašei, kaip ~40ies metų edgelordas, kuris vis dar neišaugo iš "visi debilai, tik aš protingas" stadijos.
*Tokie debilai, kaip tushitpickle wrote: ↑2025-06-01 01:36Man patinka, kai tokie debilai, kaip tu, kalba su dideliu ir nesvyruojančiu užtikrintumu savimi ir be jokio vidinio kritiko.![]()
Amerikiečių senatoriai iš abiejų partijų Kanadoje maldauja kanadiečių turistų sugrįžimo 
https://globalnews.ca/news/11296450/don ... -senators/
https://globalnews.ca/news/11296450/don ... -senators/
Ispanija ir Šveicarija atšaukia F-35 naikintuvų užsakymus iš JAV.
https://www.defensemirror.com/news/40014
https://www.defensemirror.com/news/40014
Dėkui. Man kaip tik priešingus video į feedą buvo pasiūlę, kur propagandistai ar šiaip silnapročiai cherry pickindami aiškino kaip Rusijoje ar Baltarusijoje yra gerai gyventi, nes mažos kainos, švaru ir tvarkinga gatvėse, nėra pavojingai atrodančių imigrantų ar bomžų ir kaip, vai vai vai, naktį galima tose šalyse užsieniečiams saugiai per miestą (berods Sankt Peterburgą) vaikščioti.
Caolan Robertson iš tavo video pasirodo su gana įvairia ir prieštaringa praeitimi. Paklausiau interviu su juo Triggernometry kanale ir kelis video jo paties kanale (su Fidias Panayiotou ir pan.).
Manau Baltijos šalių gyventojai gali nusiteikti, kad netolimoje ateityje mažiausiai kokia nors hibridinio karo operacija ar net rimčiau iš rusijos pusės gresia. Propagandinis karas ir susipriešinimų kurstymas vakaruose (statomas nemaža dalimi ant kultūrinių, etninių ar religinių dalykų) jau ir taip intensyviai prieš juos iš kremliaus propagandistų pusės yra vykdomas.
Nepažįstu visai Tomo Janeliūno, bet gana neblogai mano bendrą nuotaiką (tarsi ufonauto, kuris stebi kažkokį sau labai keistą spektaklį) užkabino savo postu substack'e dėl Trumpo ir Putino Aliaskoje bei Trumpo, Zelenskio ir kai kurių Europos, NATO atstovų susitikimų.
Tomas Janeliūnas wrote: [...]
Kuo daugiau neaiškumo – tuo užtikrinčiau turi skambėti ekspertų teiginiai „aš jums dabar pateiksiu penkias priežastis, kodėl yra ne taip, kaip jūs galvojote“.
Bet šiomis dienomis aš jaučiuosi lyg patekęs į kažkokio flashmobo akciją: turbūt būtent toks turėtų būti jausmas, kai aplink jus vyksta kažkoks performansas, bet jūs dar nepagaunate, kas iš tikrųjų vyksta ir kodėl?!
Penktadienį putinas ir Trumpas susitinka Aliaskoje. Putinas piz***lina apie kažkokius sovietinius lakūnus, skraidžiusius į Aliaską. Trumpas aiškina, koks nuostabus buvo susitikimas. Dešimt iš dešimt.
Savaitgalį Witkoffas aiškina, kad Ukrainai bus kažkas nerealaus, „nu tokios kaip NATO 5 straipsnio garantijos, tik be narystės NATO“. Ir kad rusija pasiruošusi savo įstatymuose įsipareigoti nebepulti Ukrainos ar kitos Europos šalies.
What???
Pirmadienį į Vašingtoną suskrenda svarbiausi Europos, ES, NATO vadovai ir Zelenskis. Trumpas pagiria Zelenskio kostiumą. Zelenskis apie dešimt kartų padėkoja Trumpui. Žurnalistai suskaičiuoja tiksliai: aštuonis kartus pasakė „ačiū” vien per pirmą pasisveikinimo minutę. Ypač dėkojo už kažkokį žemėlapį. Europos lyderiai kažką sako apie saugumo garantijas. Jo, labai svarbu Ukrainai suteikti saugumo garantijas. JAV prezidentas žada, kad netrukus Zelenskis ir putinas susitiks dvišaliame susitikime, o vėliau Trumpas prisijungs.
„Kam tos paliaubos? - retoriškai klausia Trumpas. - Juk galima iškart susitarti dėl taikos.“
Aha, galima.
Tik kažkodėl iki šiol bent jau rusai to nelabai norėjo.
O gal dabar jau labai panoro?
Ne, bent jau Macronas sako, kad nėra įsitikinęs, kad putinas nori taikos. Merzas purto galvą ir sako „aš nesu tikras, ką toks susitikimas gali atnešti <…> tam reikia labai gerai pasiruošti“. Ir prideda, kad Zelenskis irgi mano, jog be paliaubų kažkokios derybos dėl taikos sunkiai įmanomos.
Rusai sako, jokių problemų, susitiksim su Zelenskiu. Bet Maskvoje.
Trumpas negirdi ironijos. Sako, bus susitikimas per dvi savaites.
Kaip man patinka tas mistinis terminas „dvi savaitės“. Jis gali niekada nesibaigti. Bent jau Trumpo atveju – tai ∞ sinonimas
Bet, kas, po velniais, iš tikrųjų vyksta??
[...]
JAV demokratų partija nusprendė giliau pastudijuoti dalį savo elektorato, stipriai egzotiškus ir mažai pažintus padarus, vadinamus jaunais vyrais.
Projektas vadinasi Speaking with American Men (SAM), truks du metus ir jam skirta dvidešimt milijonų dolerių (20 000 000)
https://www.msn.com/en-us/politics/elec ... r-AA1GeQoM
Aš už kelis procentus nuo tos sumos galėčiau juos labai daug pakonsultuoti ir padėti pasitaisyti įvaizdį. Kaip ir bet kuris kitas jaunas ar nebe-toks-jau-ir-jaunas vyras, kuris net nebūtinai amerikietis, ir kuriam tolerastijos virusas neišėdė smegenų. Pačioje partijoje, kaip suprantu, tokių nebelikę ir niekam nepavyksta susieti poros dešimtmečių nuolatinio šūdo pylimo ant vyrų ir vyrų balsų praradimo.
Turbūt nereik nė sakyti, kad projektas sulaukė patyčių bangos ir greičiausiai dar labiau atitolino juos nuo šitų jaunų vyrų balsų.
Projektas vadinasi Speaking with American Men (SAM), truks du metus ir jam skirta dvidešimt milijonų dolerių (20 000 000)
https://www.msn.com/en-us/politics/elec ... r-AA1GeQoM
Aš už kelis procentus nuo tos sumos galėčiau juos labai daug pakonsultuoti ir padėti pasitaisyti įvaizdį. Kaip ir bet kuris kitas jaunas ar nebe-toks-jau-ir-jaunas vyras, kuris net nebūtinai amerikietis, ir kuriam tolerastijos virusas neišėdė smegenų. Pačioje partijoje, kaip suprantu, tokių nebelikę ir niekam nepavyksta susieti poros dešimtmečių nuolatinio šūdo pylimo ant vyrų ir vyrų balsų praradimo.
Turbūt nereik nė sakyti, kad projektas sulaukė patyčių bangos ir greičiausiai dar labiau atitolino juos nuo šitų jaunų vyrų balsų.
Nepažiūrėjau kol kas nuorodos.
O šiaip, negi manai, kad įvairūs youtubiniai tam tikros pakraipos kanalai prie tavo minėto jaunų vyrų "egzotiškumo" niekaip neprisidėjo?
Jeigu kažkurios nemažos žmonių grupės vis smarkiau ideologiškai poliarizuojasi į kažkokius priešingus 2 "polius" nuo kažkurio anksčiau daugmaž panašiai bendriau suprantamo dalykų matymo, tai visai tikėtina, jog greičiausiai nėra taip, jog tik viena kažkuri grupė išskirtinai "adekvačiau" ar objektyviau dalykus ėmė vertinti? Čia kaip buvęs matematikas pakankamai sausą ir neutralią loginę prielaidą bandau sukonstruoti.