RB wrote: ↑2023-08-26 14:43
This:Untitled.png

Praktiškai mano mintys, aš irgi labai greit priėjau išvados, kad jei čia inscenizacija, putleris turėtų dalyvauti ir padėti, plius dar keliasdešimt žmonių - nuo lėktuvo numušėjų iki įvykio vietos ir kūnų tyrėjų. Kas info nutekėjimo tikimybę padidina kažkur iki šimto dešimties procentų. Plius kokia putleriui nauda iš viso to irgi nelabai aišku, ir tiesą sakant kokia prigožinui irgi, jei jau mirtį inscenizuoja ne tam, kad pasislėptų nuo putlerio. Nebent putinas norėjo išsaugoti stronk man reputaciją ir tuo pačiu išlaikyti prigozhiną gyvą ir pavyko sudaryti kažkokį dealą pasiremiant tomis Afrikos provincijomis bet jei prigozhinas oficialiai miręs tai ir įtakos jis ten jokios neturi, žodžiu jokie galai niekur neveda.
Bet viskas galėjo būti ir žymiai paprasčiau, pvz., prigožino ir jo sėbrų tame lėktuve tiesiog nebuvo, nes kažką įtarė, ir dabar kol kas slapstosi, laukia kas bus toliau, žiūri žmonių reakcijas, ar tiesiog dreba iš baimės. Kaip sakiau, jei jis po kelių dienų staiga atsirastų gyvas, nė kiek nenustebčiau. Bet iš turimų duomenų žymiai labiau panašu, kad neatsiras.
Manau pagrindinis istorijos moralas yra kad žiniasklaida perdėtai piešė prigožiną ir vagnerį kaip kažkokius kompetetingus žmones. Iš tiesų jis tebuvo asilas banditas su didybės manija, užsinorėjęs valdžios tačiau pritrūkęs ryžto ją pasiimti kol buvo laikas. Ir paskui nesusipratęs likti Baltarusijoje. Ar, dar geriau, Afrikoje. Įdomu, ką dabar darys jo banditų gauja, gal vėl žygiuos į maskvą. Internete daug kas mano, kad prigožinas galėjo turėti įvairiausių kompromatų ir pan. info, kuri turėjo būti paviešinta po jo mirties. Bet kažin ką jau tokio jis ten turės, kas nebūtų ir taip aišku bendrais bruožais. Kad rusijos armija korumpuota, nekompetetinga, kad rusijos valdžia susidoroja su opozicija, ar ką dar.