Lionginas2 wrote: ↑2026-03-09 16:08
Aš visada tiesiai šviesiai sakau, ką galvoju. Jo durnu nelaikau, toli gražu. Tačiau esu pavadinęs naudingu kremliaus idiotu, kai jau visai žodis žodin maldelę pakartojo ("kovoti iki paskutinio ukrainiečio"). Nematau pointo nutylėti. O jei nematysiu prasmės vienoje vietoje būti, tai ir nebūsiu.
Apskritai, politika, karas, religija visais laikais buvo karštos temos, dėl kurių nebesikalbėdavo giminės ar net skirdavosi šeimos. Bet kažkodėl tai tapo didžiausia šito forumo problema. Jau net dirbtinis intelektas pasitelkiamas jai spręsti. Baikit vieną kartą. Šitos temos yra minų laukas ir visada juo bus.
Neturiu iš savo pusės kam paprieštarauti.
Maldelę ("kovoti iki paskutinio ukrainiečio") greičiausiai pakartojo, nes "dešiniųjų" burbuluose irgi panašios maldelės dažnai kartojamos. Kaip ir maldelės, kad neva Boris Johnson nuresetino Stambulo taikos susitarimus tarp Rusijos ir Ukrainos. Tai iliustracija, kad kremliaus propaganda vakariečius pasiekia ir veikia. Net jei jie ir nenaudoja jokių šaltinių rusų kalba. Vien tik šaltinių rusų kalba nenaudojimas vakariečių nuo kremliaus propagandos neapsaugo.
Plius, labai įtariu, Vilius nemato savo informaciniame lauke visiškų prokremlinių idiotų, kurie su savo akivaizdžiu retorikos bukumu nemažą dalį propagandos efektyvumo daugelio bent kiek mąstančių žmonių akyse nuima. Tačiau Europos šalims labiau į vakarus ir pietus kremliaus propaganda tikėtina savo naratyvus neretai daug subtiliau ir gudriau įvynioja. Pats Seianus berods kažkada pavyzdį apie tai buvo pateikęs.
Lionginas2 wrote: ↑2026-03-09 16:08
Svetimas wrote: ↑2026-03-09 14:44
Kas trukdo nebūti tiek kategoriškiem ir matyti daugiau niansų?
Labai jau kategoriškas šis tavo vertinimas, kad niekas nemato tų niuansų. Gal mato, bet nemano, kad jie svarbūs?
Pripažįstu, kad kategoriškas mano vertinimas, nes apibendrinau tave, Seianus'ą ir Stormą į vieną krūvą. Tau dėl per didelio kategoriškumo turiu mažiausiai pasiūlymų. Plius ankstesnė jūsų nesutarimų istorija prie įtampų prisisumavo. Sutinku, kad informaciniame kare reikia daugiau griežtesnio ir aiškesnio pozicijų atskyrimo ir juoda-balta matymo. Tačiau retoriškai griežtai spausti vieną pašnekovą trims iš karto (beveik vos ne iki teiginių, kad jis dirba kremliaus propagandai), vien tik dėl to, kad žmogus kažką spontaniškai pakartojo iš savo naudojamų informacinių burbulų, pagal mane irgi greičiausiai nekonstruktyvu.