Forumo pulsas
Vien iš to, kad Užkalnio žinutė portale suveikė kaip "broadcast'as", nelogiška galvoti, kad ji buvo skirta tiems žmonėms, kurie piktinasi tuo, ką ir kaip Užkalnis rašinėja savo specifinėse restoranų apžvalgose. Pvz., galbūt jis orientavosi į tuos žmones, kuriems jis irgi buvo kažkada padaręs kokią nors paslaugą ar pan.
Kažkaip matau sunkoka jums kažkodėl persijungti į įvairias žmonių "giverių" perspektyvas. Šiame pasaulyje ne vien tik "raudoni" "biorobotukai" gyvena.
Ir juos galėjo pasiekti jau tik per straipsnį delfyje?
Na o man atrodo, kad tau sunku orientuotis žmonėse, ir gal net apskritai aplinkoje.Kažkaip matau sunkoka jums kažkodėl persijungti į įvairias žmonių "giverių" perspektyvas. Šiame pasaulyje ne vien tik "raudoni" "biorobotukai" gyvena.
Gal nuskambės ciniškai, bet man su amžium vis labiau atrodo, kad dauguma altruistų yra tiesiog "transactionalist in denial" arba dar blogiau "transactionalist in disguise" - t.y. jie arba slepia tai, ką gauna mainais už savo labdarą, arba patys to nesupranta. O tie likę yra tiesiog "failed transactionalist", kurie tiesiog nesugeba suformuluoti savo dealo taip, kad jis būtų naudingas abiems pusėms. Tačiau pastarieji nebūna davėjais ilgą laiką, nes tiesiog iššvaisto savo resursus be atlygio.
Last edited by Vilius on 2024-11-12 12:04, edited 1 time in total.
Jūsų tai čia kieno? Kad už tave jis žymiai protingesnis, tai niekad neabejojau. Taip jo tikrai nenuvertinau.
Remdamasis žinute asmeniniame Užkalnio puslapyje delfis info apie tai berods išplatino.
Taip pat net ir smulkus dalykas, kaip kad kūryba ar kokia kita panaši veikla, jei tai, ją naudojantiems žmonėms duoda kažkokią subjektyvią naudą (pvz., didesnę nei kad jų manymu jie už tai faktiškai sumokėjo) irgi gali būti laikoma paslauga.
Nematau čia kokio cinizmo. Altruistų ir neturėjau omenyje. Altruistai man praktiškai nepažįstama ir mįslinga žmonių grupė.Vilius wrote: ↑2024-11-12 12:01Gal nuskambės ciniškai, bet man su amžium vis labiau atrodo, kad dauguma altruistų yra tiesiog "transactionalist in denial" arba dar blogiau "transactionalist in disguise" - t.y. jie arba slepia tai, ką gauna mainais už savo labdarą, arba patys to nesupranta. O tie likę yra tiesiog "failed transactionalist", kurie tiesiog nesugeba suformuluoti savo dealo taip, kad jis būtų naudingas abiems pusėms. Tačiau pastarieji nebūna davėjais ilgą laiką, nes tiesiog iššvaisto savo resursus be atlygio.
Koks labai plačiai žiūrintis "ekonomistas" gal net pasakytų, kad "tranzakciniai" santykiai galbūt yra visumoj ir patys teisingiausi.
Nelabai į temą, bet kažkada buvau sau for fun susigalvojęs savotišką David Ricardo santykinio pranašumo dėsnio "analogą" individų lygyje. Pavyzdžiui, "tranzakciniai" santykiai su tavim man visumoj kelia daugiau teigiamų emocijų, nei, pvz., su Seianum.
Čia turbūt turėčiau paklausti, ką tada tu po galais vadini "giveriais".. Bet neklausiu.
Bet būkim realistai - nei aš, nei Sejanus niekada neprilygsim žvairoms moterims. Va ten tai tikras humoras, ane?.. Arba Orbanas su dviem bybiais burnoje.. Aukšta klasė.
Jūs gi žmonės, o ne avatarai. Tai gali būti ramus, kad esate daugiau nei tik paveiksliukai, jei tavo kažkokios man keistos hierarchijos (kur nesuprantu realiai, ką turi omenyje) tau taip įdomios. Ir prie ko jos čia iš viso? Arba nesupratau, ką norėjai pasakyti ar paklausti.
"Giveriais" labai grubiai ir nerimtai pavadinčiau žmones, kurie nemano, kad "tranzakciniai" santykiai kažkuriuo aspektu iš esmės susiveda tik į "zero-sum game". Tavo reikalas, kaip tu tai interpretuosi.
Pabūk vieną kartą gyvenime nuoseklus. Jei "Blinkevičiūtė" keiti į "moteris", tai "Orbanas" keisk į "vyras". Vyras, patiriantis grupinę seksualinę prievartą. Ir avataras yra patyčios iš vyrų, patyrusių grupinį išžaginimą.
Mano analizė tokia. Gavai ultimatumą - aukšta klasė arba nebe draugas.Svetimas wrote: ↑2024-11-12 23:35Jūs gi žmonės, o ne avatarai. Tai gali būti ramus, kad esate daugiau nei tik paveiksliukai, jei tavo kažkokios man keistos hierarchijos (kur nesuprantu realiai, ką turi omenyje) tau taip įdomios. Ir prie ko jos čia iš viso? Arba nesupratau, ką norėjai pasakyti ar paklausti.
Lengviausias būdas šitai išspręsti yra tiesiog paprašyti manęs, kad dar kartą pasikeisčiau avatarą. Aš esu gana reasonable, nei karto nesu tau atsakęs, net kai nebuvo tiesioginio prašymo. Na, bent jau tikrai neteks dealinti su mano emocijų srautu. Be to, forume tu turi realią galią ir tavo žodis dėl visų avatarų yra galutinis. Niekada nesu kėlęs revoliucijų ir nežadu kelti. Kaip pasakysi, taip ir bus. Viską išspręstume per 2 minutes. Galėtume netgi sutarti, kad mane viešai dėl vaizdo išbarsi.
Sunkesnis variantas yra manipuliacijai nepasiduoti. Privalumas toks, kad tai mažina apetitą manipuliacijas kartoti. Trūkumas - kurį laiką teks kentėti visokias kandžias užuominas, viešai reiškiamą nepasitenkinimą, neigiamų emocijų pliūpsnius ir panašų nemalonų šūdą.
Man asmeniškai nėra svarbu, ką pasirinksi, forume aš tik dėl diskusijų, visi kiti dalykai yra mažareikšmiai. Man, žinoma, nepatinka, kai kitas eilinis forumo narys bando flexinti reikalaudamas, kad keisčiau avatarus. Tokiems reikalavimams nepaklusiu iš principo. Tačiau šita žaidimų aikštelė priklauso tau, ir turiu principą laikytis tavo nustatytų taisyklių. Tark žodį ir dramą baigsime, tikiuosi.
Nu žinok nelabai veikia šitas tavo metodas. Va, aš jau kelinti metai kenčiu tavo ir Sejanaus kandžias užuominas, nepasitenkinimą, neigiamas emocijas ir panašų labai nemalonų šūdą - ir tas srautas nemažėja. Ir net jokio ultimatumo negaunu, kuriam galėčiau dėl vaizdo paklusti. Visiška neviltis.Lionginas wrote: ↑2024-11-13 07:07Sunkesnis variantas yra manipuliacijai nepasiduoti. Privalumas toks, kad tai mažina apetitą manipuliacijas kartoti. Trūkumas - kurį laiką teks kentėti visokias kandžias užuominas, viešai reiškiamą nepasitenkinimą, neigiamų emocijų pliūpsnius ir panašų nemalonų šūdą.
Čia skirtingi dalykai. Aš iš tavęs nieko nenoriu, jokių reikalavimų tau neturiu. Jei ir turėčiau, tą klausimą spręsčiau kitaip. Todėl ultimatumų nėra ir nebus.Vilius wrote: ↑2024-11-13 11:16Nu žinok nelabai veikia šitas tavo metodas. Va, aš jau kelinti metai kenčiu tavo ir Sejanaus kandžias užuominas, nepasitenkinimą, neigiamas emocijas ir panašų labai nemalonų šūdą - ir tas srautas nemažėja. Ir net jokio ultimatumo negaunu, kuriam galėčiau dėl vaizdo paklusti. Visiška neviltis.
Visi šio pasaulio resursai yra riboti, plius dėl negrįžtamo entropijos didėjimo kiekviena transakcija iš tiesų yra šiek tiek "negative-sum" apsikeitimas materialine prasme.
Kas nėra ribota, tai tik idėjos, jausmai ir panašūs soft dalykai, kurie vyksta tik žmonių galvose. Tai, jei randi kaip pasaldinti savo transakciją šitais dalykais, ir gauti daugiau materialinės naudos - esi tikrai sėkmingas verslininkas.. Nu arba bjaurus manipuliatorius, priklauso nuo tavo požiūrio į tuos dalykus.