Vilius wrote: ↑2024-11-15 12:26
Tu net kelis kartus užsiminei apie "darbą" ir "kontraktą", tai man susidarė vaizdas, kad tu kaip tik tai ir bandai pasakyti. Tačiau, jei dabar ankstesnius teiginius paneigi, tada aš pasiruošęs tavimi patikėti, ir užbaigti šitą pokalbį.
Aš taip pat net kelis kartus be užuominų tiesiai pasakiau, kad nemanau, jog gauni už tai pinigus, o rusų propagandą kartoji tik iš kvailumo.
Nepaneigiu nei vieno ankstesnio teiginio, neįsijausk
Ypač, jei pats nesi rusams dirbantis padugnė (ko aš tvirtai nežinau). Gerai neišmanau teisės, bet kiek suprantu, šmeižto atveju savo teiginius turi pagrįsti ta pusė, kuri juos padarė, o ne priešingai. Tai tie skliausteliai tau čia tikrai nepadeda.
Tas šmeižtas, supranti, geriausiu atveju egzistuoja tik tavo galvoje. O realistiškesniu ir pats supranti, kad čia jo nėra.
Abiejose žinutėse yra tik bendro pobūdžio pasamprotavimai apie karo eigą ir galimas baigtis. Viename iš jų net yra mano nuomonė, kad rusų kultūra dėl karo atsidūrė pamazgų griovyje. Nežinau, kur tu ten įžvelgi "kremliaus propagandos skleidimą".
Abejose žinutėse yra rusų propagandos kartojimas, konkrečiai, kad Ukraina karą pralaimės, todėl derėtų atsisakyti teritorijų ir sudaryti paliaubas dabar pat, bei kad vakariečiai, ar konkrečiai aš šiuo atveju, "pasiryžę kariauti iki paskutinio ukrainiečio".
Kreipiuosi į tave, kaip kreipčiausi į bet kurį žmogų su rimtu prašymu.
Neatrodo, kaip prašymas, labiau, kaip spaudimas. Bet jei čia rimtas prašymas, tai esu pasirengęs į jį atsižvelgti ir prieiti kažkokio kompromiso. Tarkime, galim daryti panašiai, kaip žiniasklaidoje daro su užsakomuoju turiniu. Jei tas savo žinutes, kurios yra neatskiriamos nuo rusų propagandos, pradžioje arba pabaigoje pažymėsi užrašu "Tai yra rusų propaganda, kurios prisiklausiau alt-right kanaluose ir kartoju kaip savo nuomonę" ar kažkokiu panašiu (dėl konkretaus teksto galima derėtis, siūlyk savo formuluotę), man nebebus reikalo į tai atkreipinėti dėmesio. Nebent jei išeitų iš pokalbio. Ar tinka?
Ne su piktdžiuga, o su nepritarimu ir susirūpinimu. Tiesa, nuo tada kiek pakeičiau savo nuomonę, bet jau turbūt nebėra prasmės iš naujo kartoti tą pokalbį..
Tavo nepritarimas ir susirūpinimas buvo neatskiriami nuo piktdžiugos, panašiai, kaip tavo nuomonė Ukrainos karo klausimu buvo neatskiriama nuo rusų propagandos. Net norėjai, kad Lietuva
atsiprašytų (!) Baltarusijos (mačiau prieš kelias dienas tą reikalavimą išbraukei, turbūt čia ir yra tas „nuomonės pasikeitimas“?) Manau,
čia yra ta vieta, kuria turėtum susirūpinti.
Ne Rusiją vadinau madingu baubu, o nepagrįstus kaltinimus prorusiškumu. Tarp tų dalykų yra subtilus, bet svarbus skirtumas.
Kalba ėjo apie pinigų ėmimą už rusų propagandos skleidimą. Šio fakto neneigė net kaltinamieji. Iškelta byla. Tu bandei apsimesti, kad visas reikalas nerimtas ir portalas, kuriame publikuotas straipsnis, nerimtas, ar kažkaip panašiai. Labai negražu, ypač turint omeny, kad ir kitose vietose platinai rusų propagandą.
Vėlgi pasikartosiu, Seianai, kad rusų propagandos neplatinu, ir kaltinimus dėl to laikau šmeižtu.
Na o aš sakau, kad platinai, ir parodžiau, kur konkrečiai. Ką darysime? Jei tai šmeižtas, gal derėtų kreiptis į teismą ir ten išsiaiškinsime, platinai ar neplatinai, mėginai sumenkinti rusų įtaką JAV dešiniųjų žiniasklaidoje ar ne, mėginai sumenkinti rusų grėsmę ar ne, ir žinoma - ar tai šmeižtas, ar ne. Gal net ir pats išmoksi, kaip LR įstatymai apibrėžia šmeižtą. O gal tada net ir iki žiniasklaidos prieisime. Pasidariau dėl visa ko visų tavo žinučių screenshotus, ir čia minėtų, ir kitų, jei užsinorėtum daugiau viešumo taip sakant.