Fight Club (1)

Naujas temas kurkite čia
Seianus
senbuvis

2024-11-11 01:19

Svetimas: atskirta iš Šiuolaikinio mokslo problemos temos
Svetimas wrote:
2024-11-09 20:04
Kodėl atmeti prielaidą, kad Vilius, nors galbūt (?) ir nepasigilinęs į temą, tik pasidalino tuo, ką buvo anksčiau girdėjęs, arba savo pirminiu intuityviu įsivaizdavimu, nors ir galbūt naiviu?
Nesupratau klausimo. Ne tik neatmečiau tokios prielaidos, bet ir parašiau, kad taip yra.
Jei kažkas parodė bent minimalų smalsumą temai, tai turi neblogą progą bent jau trumpai kažką pakomentuoti ar net paminėti tai, kas tave galbūt kažkuo sudomino. Net ir nežiebus iš karto pašnekovui "vėzdu" į kaktą, kažkokio "durnių" "įgalinimo" tame nebūtų. Kodėl nemanai, kad yra prasminga siekti bent kažkokio win-win rezultato panašioje situacijoje?
Vilius savo dažnu melų, išsigalvojimų ir kremliaus propagandos postinimu jau parodė, kad nėra geranoriškas ir lygiavertis pašnekovas, todėl nematau reikalo daryti nieko panašaus.
Vilius
emeritas

2024-11-11 03:26

Seianus wrote:
Vilius savo dažnu melų, išsigalvojimų ir kremliaus propagandos postinimu [..]
Nagi, Seianai, jei gerai pamenu, turi ambicijų tapti žurnalistu.. Tai kam dabar gadini savo reputaciją tuo bjauriu šmeižtu dėl Kremliaus propagandos?
Seianus
senbuvis

2024-11-15 01:31

Vilius wrote:
2024-11-11 03:26
Seianus wrote:
Vilius savo dažnu melų, išsigalvojimų ir kremliaus propagandos postinimu [..]
Nagi, Seianai, jei gerai pamenu, turi ambicijų tapti žurnalistu.. Tai kam dabar gadini savo reputaciją tuo bjauriu šmeižtu dėl Kremliaus propagandos?
Jau esu atsakęs, bet jei dėl kokios galvos traumos ar kitų priežasčių nepameni, galiu pakartoti - čia ne šmeižtas, tavo skleidžiami kremliaus talking pointai yra forume ir visi juos gali paskaityti. Ir taip juos įvertinau ne vienas aš. Tai mano reputacija tikrai nekenčia, nepriklausomai nuo to, ar turiu ambicijų tapti žurnalistu, ar čia eilinis tavo liguistos vaizduotės sukeltas kliedesys. Dėl kremliaus propagandos kartojimo kenčia tik tavo reputacija.

Pamėgink atsakymą užsirašyti ant lapelio ir prisiklijuoti prie monitoriaus, kad kai po savaitės vėl bus amnezija ir norėsi klausti to paties, galėtum iškart jį perskaityti ir prisiminti. Nebent, aišku, čia ne užmaršumo, o mėginimo gaslightinti atvejis, toks būdingas rusams dirbantiems šiukšlėms.
Vilius
emeritas

2024-11-15 01:49

Seianus wrote:
Nebent, aišku, čia ne užmaršumo, o mėginimo gaslightinti atvejis, toks būdingas rusams dirbantiems šiukšlėms.
Net ir čia, Seianai, įpynei melagingą teiginį, neva aš "dirbu" rusams, nors pats puikiai žinai, kad manęs su jais jokie darbiniai santykiai nesieja, nei aš su jais esu pasirašęs kontraktą, kaip esi teigęs anksčiau. Visa tai yra tik tavo prasimanymai, ir juos viešai skleisti yra nusikaltimas.
Vilius
emeritas

2024-11-15 01:52

Seianus wrote:
Tai mano reputacija tikrai nekenčia, nepriklausomai nuo to, ar turiu ambicijų tapti žurnalistu, ar čia eilinis tavo liguistos vaizduotės sukeltas kliedesys.
Pamenu, esu matęs LRT tavo vardu publikuotą straipsnį. Jei neklystu, net prizą už jį laimėjai. Dėl to ir darau prielaidą, kad esi kažkaip susijęs su žurnalisto profesija.
Seianus
senbuvis

2024-11-15 05:19

Vilius wrote:
2024-11-15 01:49
Seianus wrote:
Nebent, aišku, čia ne užmaršumo, o mėginimo gaslightinti atvejis, toks būdingas rusams dirbantiems šiukšlėms.
Net ir čia, Seianai, įpynei melagingą teiginį, neva aš "dirbu" rusams, nors pats puikiai žinai, kad manęs su jais jokie darbiniai santykiai nesieja, nei aš su jais esu pasirašęs kontraktą, kaip esi teigęs anksčiau. Visa tai yra tik tavo prasimanymai, ir juos viešai skleisti yra nusikaltimas.
Aš nesakiau, kad tu dirbi rusams. Sakiau tik, kad dirbantiems rusams yra būdingas gaslightinimas, kokiu galimai mėgini užsiimti ir tu. Tuo norėjau iš esmės sugėdinti, nes ėmiau prielaidą, kad susigėsi tokio savo elgesio, kaip du vandens lašai panašaus į rusams dirbančių padugnių elgesį. Ypač, jei pats nesi rusams dirbantis padugnė (ko aš tvirtai nežinau).

Apie kremliaus propagandos skleidimą nėra mano prasimanymai, tau buvo konkrečiai pasakyta, kurios tavo kalbos yra rusų propagandos kartojimas, ir ne aš vienas tą pastebėjau ir įvardinau. Tavo patogumui pridedu porą nuorodų. čia ir čia.

Ir šiaip nesuprantu, tu čia mėgini kažką parodyti kartodamas mano vardą ir vapaliodamas apie nusikaltimus? Beveik atrodytų, kad mėgini pagąsdinti, jei nebūtų taip absurdiška.
Dėl to ir darau prielaidą, kad esi kažkaip susijęs su žurnalisto profesija.
Štai kame reikalas :lol: Pradeda aiškėti, ko čia taip darai į kelnes.
Nebijok, tu su savo rusų propaganda į LRT ar kitus portalus artimiausiu metu nepakliūsi, ar bent jau ne mano dėka. Per mažai jos, ir kartoji tikriausiai tik iš kvailumo ir šūdinų youtube laidų perdozavimo, o ne piktybiškai, neverta pūsti už šio forumo ribų. Čia reikėtų nebent dar pridėti faktą, kad Lukašenkai pradėjus spausti Lietuvą migrantais reagavai su piktdžiuga ir raginai lietuvius lindėti kamputy bei niekur nesikišti. Ir kad rusiją pavadinai madingu baubu ar kažkaip panašiai, implikuodamas, kad dėl jos keliama bereikalinga isterija. Bet ir tai turbūt nesigautų įdomus straipsnis. Yra žymiai garsesnių asmenų, kalbančių žymiai blogesnius dalykus. Miegok ramiai.

Bet, jei tikrai nesinori, kad žmonės sužinotų, jog kartoji rusų propagandą, yra labai geras sprendimas: jos nekartoti.
Lionginas
senbuvis

2024-11-15 06:50

Seianus wrote:
Ir šiaip nesuprantu, tu čia mėgini kažką parodyti kartodamas mano vardą ir vapaliodamas apie nusikaltimus? Beveik atrodytų, kad mėgini pagąsdinti, jei nebūtų taip absurdiška.
Darys tau doxxingą jei nekeisi elgesio, taip žinutę interpretuoju.
Vilius
emeritas

2024-11-15 12:26

Seianus wrote:
Aš nesakiau, kad tu dirbi rusams.
Tu net kelis kartus užsiminei apie "darbą" ir "kontraktą", tai man susidarė vaizdas, kad tu kaip tik tai ir bandai pasakyti. Tačiau, jei dabar ankstesnius teiginius paneigi, tada aš pasiruošęs tavimi patikėti, ir užbaigti šitą pokalbį.
Seianus wrote:
Ypač, jei pats nesi rusams dirbantis padugnė (ko aš tvirtai nežinau).
Gerai neišmanau teisės, bet kiek suprantu, šmeižto atveju savo teiginius turi pagrįsti ta pusė, kuri juos padarė, o ne priešingai. Tai tie skliausteliai tau čia tikrai nepadeda.
Seianus wrote:
Apie kremliaus propagandos skleidimą nėra mano prasimanymai, tau buvo konkrečiai pasakyta, kurios tavo kalbos yra rusų propagandos kartojimas, ir ne aš vienas tą pastebėjau ir įvardinau. Tavo patogumui pridedu porą nuorodų. čia ir čia.
Abiejose žinutėse yra tik bendro pobūdžio pasamprotavimai apie karo eigą ir galimas baigtis. Viename iš jų net yra mano nuomonė, kad rusų kultūra dėl karo atsidūrė pamazgų griovyje. Nežinau, kur tu ten įžvelgi "kremliaus propagandos skleidimą".
Seianus wrote:
Kreipiuosi į tave, kaip kreipčiausi į bet kurį žmogų su rimtu prašymu.
Seianus wrote:
Čia reikėtų nebent dar pridėti faktą, kad Lukašenkai pradėjus spausti Lietuvą migrantais reagavai su piktdžiuga ir raginai lietuvius lindėti kamputy bei niekur nesikišti.
Ne su piktdžiuga, o su nepritarimu ir susirūpinimu. Tiesa, nuo tada kiek pakeičiau savo nuomonę, bet jau turbūt nebėra prasmės iš naujo kartoti tą pokalbį..
Seianus wrote:
Ir kad rusiją pavadinai madingu baubu ar kažkaip panašiai, implikuodamas, kad dėl jos keliama bereikalinga isterija.
Ne Rusiją vadinau madingu baubu, o nepagrįstus kaltinimus prorusiškumu. Tarp tų dalykų yra subtilus, bet svarbus skirtumas.
Seianus wrote:
Bet, jei tikrai nesinori, kad žmonės sužinotų, jog kartoji rusų propagandą, yra labai geras sprendimas: jos nekartoti.
Vėlgi pasikartosiu, Seianai, kad rusų propagandos neplatinu, ir kaltinimus dėl to laikau šmeižtu.
Seianus
senbuvis

2024-11-15 17:23

Vilius wrote:
2024-11-15 12:26
Tu net kelis kartus užsiminei apie "darbą" ir "kontraktą", tai man susidarė vaizdas, kad tu kaip tik tai ir bandai pasakyti. Tačiau, jei dabar ankstesnius teiginius paneigi, tada aš pasiruošęs tavimi patikėti, ir užbaigti šitą pokalbį.
Aš taip pat net kelis kartus be užuominų tiesiai pasakiau, kad nemanau, jog gauni už tai pinigus, o rusų propagandą kartoji tik iš kvailumo.
Nepaneigiu nei vieno ankstesnio teiginio, neįsijausk ;)
Ypač, jei pats nesi rusams dirbantis padugnė (ko aš tvirtai nežinau). Gerai neišmanau teisės, bet kiek suprantu, šmeižto atveju savo teiginius turi pagrįsti ta pusė, kuri juos padarė, o ne priešingai. Tai tie skliausteliai tau čia tikrai nepadeda.
Tas šmeižtas, supranti, geriausiu atveju egzistuoja tik tavo galvoje. O realistiškesniu ir pats supranti, kad čia jo nėra.
Abiejose žinutėse yra tik bendro pobūdžio pasamprotavimai apie karo eigą ir galimas baigtis. Viename iš jų net yra mano nuomonė, kad rusų kultūra dėl karo atsidūrė pamazgų griovyje. Nežinau, kur tu ten įžvelgi "kremliaus propagandos skleidimą".
Abejose žinutėse yra rusų propagandos kartojimas, konkrečiai, kad Ukraina karą pralaimės, todėl derėtų atsisakyti teritorijų ir sudaryti paliaubas dabar pat, bei kad vakariečiai, ar konkrečiai aš šiuo atveju, "pasiryžę kariauti iki paskutinio ukrainiečio".
Kreipiuosi į tave, kaip kreipčiausi į bet kurį žmogų su rimtu prašymu.
Neatrodo, kaip prašymas, labiau, kaip spaudimas. Bet jei čia rimtas prašymas, tai esu pasirengęs į jį atsižvelgti ir prieiti kažkokio kompromiso. Tarkime, galim daryti panašiai, kaip žiniasklaidoje daro su užsakomuoju turiniu. Jei tas savo žinutes, kurios yra neatskiriamos nuo rusų propagandos, pradžioje arba pabaigoje pažymėsi užrašu "Tai yra rusų propaganda, kurios prisiklausiau alt-right kanaluose ir kartoju kaip savo nuomonę" ar kažkokiu panašiu (dėl konkretaus teksto galima derėtis, siūlyk savo formuluotę), man nebebus reikalo į tai atkreipinėti dėmesio. Nebent jei išeitų iš pokalbio. Ar tinka?

Ne su piktdžiuga, o su nepritarimu ir susirūpinimu. Tiesa, nuo tada kiek pakeičiau savo nuomonę, bet jau turbūt nebėra prasmės iš naujo kartoti tą pokalbį..
Tavo nepritarimas ir susirūpinimas buvo neatskiriami nuo piktdžiugos, panašiai, kaip tavo nuomonė Ukrainos karo klausimu buvo neatskiriama nuo rusų propagandos. Net norėjai, kad Lietuva atsiprašytų (!) Baltarusijos (mačiau prieš kelias dienas tą reikalavimą išbraukei, turbūt čia ir yra tas „nuomonės pasikeitimas“?) Manau, čia yra ta vieta, kuria turėtum susirūpinti.
Ne Rusiją vadinau madingu baubu, o nepagrįstus kaltinimus prorusiškumu. Tarp tų dalykų yra subtilus, bet svarbus skirtumas.
Kalba ėjo apie pinigų ėmimą už rusų propagandos skleidimą. Šio fakto neneigė net kaltinamieji. Iškelta byla. Tu bandei apsimesti, kad visas reikalas nerimtas ir portalas, kuriame publikuotas straipsnis, nerimtas, ar kažkaip panašiai. Labai negražu, ypač turint omeny, kad ir kitose vietose platinai rusų propagandą.
Vėlgi pasikartosiu, Seianai, kad rusų propagandos neplatinu, ir kaltinimus dėl to laikau šmeižtu.
Na o aš sakau, kad platinai, ir parodžiau, kur konkrečiai. Ką darysime? Jei tai šmeižtas, gal derėtų kreiptis į teismą ir ten išsiaiškinsime, platinai ar neplatinai, mėginai sumenkinti rusų įtaką JAV dešiniųjų žiniasklaidoje ar ne, mėginai sumenkinti rusų grėsmę ar ne, ir žinoma - ar tai šmeižtas, ar ne. Gal net ir pats išmoksi, kaip LR įstatymai apibrėžia šmeižtą. O gal tada net ir iki žiniasklaidos prieisime. Pasidariau dėl visa ko visų tavo žinučių screenshotus, ir čia minėtų, ir kitų, jei užsinorėtum daugiau viešumo taip sakant.
Vilius
emeritas

2024-11-15 18:30

Seianus wrote:
Aš taip pat net kelis kartus be užuominų tiesiai pasakiau, kad nemanau, jog gauni už tai pinigus, o rusų propagandą kartoji tik iš kvailumo.
Nepaneigiu nei vieno ankstesnio teiginio, neįsijausk ;)
Nu čia jau visai paniojiesi. Viename sakinyje atsižiegnojai nuo teiginių apie pinigus, nors aš dėl to tau nieko net nesakiau. Bet tada sakai, kad neišsižadi ankstesnių teiginių apie "darbą" ir "kontraktą".. Tai kaip čia man suprasti? Kas čia per "darbas" su kontraktu, bet be pinigų?
Seianus wrote:
Tas šmeižtas, supranti, geriausiu atveju egzistuoja tik tavo galvoje. O realistiškesniu ir pats supranti, kad čia jo nėra.
Tas "propagandos skleidimas" egzistuoja tik tavo galvoje, bet tu ir pats tai žinai.
Seianus wrote:
Abejose žinutėse yra rusų propagandos kartojimas, konkrečiai, kad Ukraina karą pralaimės, todėl derėtų atsisakyti teritorijų ir sudaryti paliaubas dabar pat, bei kad vakariečiai, ar konkrečiai aš šiuo atveju, "pasiryžę kariauti iki paskutinio ukrainiečio".
Dabar po Trampo pergalės, jau gana plačiai kalbama apie karo pabaigą su gana nepalankiomis Ukrainai derybomis. Tai aš tik užbėgau šitam naratyvui už akių porą savaičių, nes jau tada buvo panašu, kad reikalai sukasi į tą pusę.
O dabar, kai į karą buvo įjungti šiaurės korėjiečiai, net ir tokia baigtis deja nėra garantuota. Aš suprantu, kad tau tokia realybė nepatinka - nepatinka ji ir man.. Bet taip jau yra.
Neįsivaizduoju, kaip tau visa tai siejasi su rusų propaganda, nes apie tuos dalykus plačiai rašoma ir kalbama Vakarų spaudoje (nors tiesa, aš net nežinau, kas kalbama rusų pusėje, tai iš kur man žinoti, kas ten į ką tau panašu).
Seianus wrote:
Kalba ėjo apie pinigų ėmimą už rusų propagandos skleidimą. Šio fakto neneigė net kaltinamieji. Iškelta byla. Tu bandei apsimesti, kad visas reikalas nerimtas ir portalas, kuriame publikuotas straipsnis, nerimtas, ar kažkaip panašiai. Labai negražu, ypač turint omeny, kad ir kitose vietose platinai rusų propagandą.
Jau nepamenu, apie ką ten buvo kalba, bet esu tikras, kad jei ką ir gyniau, tai tik save nuo tavo nepagrįstų kaltinimų.
Seianus wrote:
Na o aš sakau, kad platinai, ir parodžiau, kur konkrečiai. Ką darysime?
Nu tai kol kas apsiginkluosime screenshotais, ir žiūrėsime kas bus toliau - ar bent jau aš taip darysiu. Ką tu darysi numanau, bet nenoriu kalbėti už tave.
Seianus
senbuvis

2024-11-15 18:48

Vilius wrote:
Nu čia jau visai paniojiesi. Viename sakinyje atsižiegnojai nuo teiginių apie pinigus, nors aš dėl to tau nieko net nesakiau. Bet tada sakai, kad neišsižadi ankstesnių teiginių apie "darbą" ir "kontraktą".. Tai kaip čia man suprasti? Kas čia per "darbas" su kontraktu, bet be pinigų?
Mano teiginiai nebuvo suformuluoti taip, kaip tu mėgini juos interpretuoti, todėl neturiu ką paneiginėti. Kartoji rusų propagandą. Gal už pinigus, gal iš kvailumo.
Tas "propagandos skleidimas" egzistuoja tik tavo galvoje, bet tu ir pats tai žinai.
Kadangi tavo žinutes kaip rusiškos propagandos kartojimą įvardino dar bent vienas žmogus, akivaizdu, kad egzistuoja ne tik mano galvoje. Tyčia pamelavai, ar pamiršai?
Nu tai kol kas apsiginkluosime screenshotais, ir žiūrėsime kas bus toliau - ar bent jau aš taip darysiu. Ką tu darysi numanau, bet nenoriu kalbėti už tave.
Tai aš ir toliau atkreipinėsiu dėmesį, kad tu šiame forume kartoji rusų propagandą, ir nieko tu man nepadarysi, kaip ir kitiems, kuriuos melagingai apkaltinai šmeižtu, todėl gali nustoti zysti :)

O tas „numanymas“, ką darysiu, kaip suprantu yra iš tos pačios operos, kaip ir žinios, kad aš noriu tapti žurnalistu? Ar žinios, kokiomis aplinkybėmis Tim Scott atsisakė atsakyti į žurnalisto klausimą? Ar žinios, kad tavo žinutės atrodo kaip rusų propaganda tik mano galvoje? Ar žinios, kad į Trumpą kėsinosi leftistai? Ar žinios, kad Trumpas respublikonų partijoje neturėjo daug įtakos? :thumbsup:
Vilius
emeritas

2024-11-15 19:05

Seianus wrote:
Gal už pinigus, gal iš kvailumo.
Apie kokias galimas pinigų sumas tu čia kalbi? Ar jos buvo išmokėtos grynais, kokia valiuta? Prašau daugiau detalių.
Seianus wrote:
Kadangi tavo žinutes kaip rusiškos propagandos kartojimą įvardino dar bent vienas žmogus, akivaizdu, kad egzistuoja ne tik mano galvoje. Tyčia pamelavai, ar pamiršai?
Tas žmogus bandė taip sakyti, ir mes paskui su juo gana smulkiai tą klausimą aptarėme. Po to iš jo negirdėjau priekaištų šia tema, tai maniau, kad reikalas užbaigtas.
Seianus wrote:
Tai aš ir toliau atkreipinėsiu dėmesį, kad tu šiame forume kartoji rusų propagandą, ir nieko tu man nepadarysi, todėl gali nustoti zysti :)
Kol tai yra tik tavo abstrakčios fantazijos, tai nelabai svarbu, ką tu ten klejoji. Tik, būk geras, pasistenk nenuklysti į faktinių teiginių apie pinigus ir kontraktus teritoriją.
Seianus
senbuvis

2024-11-15 19:07

Vilius wrote:
Kol tai yra tik tavo abstrakčios fantazijos, tai nelabai svarbu, ką tu ten klejoji. Tik, būk geras, pasistenk nenuklysti į faktinių teiginių apie pinigus ir kontraktus teritoriją.
Džiaugiuosi, kad tapo nelabai svarbu, rusų propagandą kartojantis Viliau :) Nes iki šiol pagal tavo elgesį atrodė, kad tau net labai svarbu.
Vilius wrote:
Apie kokias galimas pinigų sumas tu čia kalbi? Ar jos buvo išmokėtos grynais, kokia valiuta? Prašau daugiau detalių.
Tai vis tik kartoji už pinigus, ar kaip čia suprasti?
Vilius
emeritas

2024-11-15 19:19

Seianus wrote:
2024-11-15 19:07
Džiaugiuosi, kad tapo nelabai svarbu, rusų propagandą kartojantis Viliau :) Nes iki šiol pagal tavo elgesį atrodė, kad tau net labai svarbu.
Buvo svarbu, kol tavo kaltinimai bent buvo panašūs į konkrečius faktinius teiginius. Dabar atrodo atsitraukei atgal į tau gana būdingus abstrakčius bambėjimus, įžeidinėjimus bei užgauliojimus - kas šiame forume yra tik seniai įprastas ir nusibodęs fonas.
Seianus
senbuvis

2024-11-15 19:23

Vilius wrote:
2024-11-15 19:19
Buvo svarbu, kol tavo kaltinimai bent buvo panašūs į konkrečius faktinius teiginius. Dabar atrodo atsitraukei atgal į tau gana būdingus abstrakčius bambėjimus, įžeidinėjimus bei užgauliojimus - kas šiame forume yra tik seniai įprastas ir nusibodęs fonas.
Whatever floats your boat, kaip sakoma ;) Jei pasikelti savivertei turi įsivaizduoti, kad atsitraukiau, įsivaizduok. Turbūt norisi kažko tokio po visų tų atvejų, kai prišnekėjęs akivaizdžių ir pademonstruojamų neteisybių, kurių kelias čia neseniai pavardijau, pats traukdavaisi į krūmus atseit dėl pašnekovų tono? :)
Seianus
senbuvis

2024-11-15 20:30

Vilius wrote:
Jau nepamenu, apie ką ten buvo kalba, bet esu tikras, kad jei ką ir gyniau, tai tik save nuo tavo nepagrįstų kaltinimų.
Kalbu apie atvejį kai rusijos įtaką pavadinai madingu siaubu-baubu ir mėginai pavaizduoti, esą čia viskas cbs news išsigalvojimai, ar perdėjimas, ar panašiai kažkaip. Nors kalba eina apie realią bylą su realiais įkalčiais, ir ta už rusų pinigus rusišką propagandą skleidusi įmonė, kurią lyg ir mėginai ginti abejodamas cbsnews patikimumu, jau uždaryta.

vilius-gina-rusijai-parsidavusius-alt-right-influencerius.png
Vilius
emeritas

2024-11-15 22:47

Seianus wrote:
2024-11-15 20:30
Kalbu apie atvejį kai rusijos įtaką pavadinai madingu siaubu-baubu ir mėginai pavaizduoti, esą čia viskas cbs news išsigalvojimai, ar perdėjimas, ar panašiai kažkaip.
Čia esminis dalykas yra, kad buvo kalbama JAV kontekste (o ne Rytų Europos ar juo labiau Ukrainos karo!). Ir tuo metu JAV žlungančios legacy medijos (tame tarpe CBS - žr. Svetimo grafiką dėl jų šališkumo) buvo labai šališkai nusiteikusios prieš Trampą ir jo šalininkus. Ir vienas iš naratyvų, kurie buvo naudojami susidorojimui su politiniais priešininkais, buvo būtent "rusijos įtaka". Tai kaip tik šitą reikšmę šitame kontekste aš ir turėjau omeny, kai rašiau tą komentarą apie "madingus baubus".

Be abejo, tarp apkaltinų "rusijos įtaka" buvo ir tų, kurie iš tiesų buvo rusijos įtakoje, bet tikrai buvo ir daug apkaltintų nepagrįstai (kaip ir pandemijos metu toli gražu ne visi išvadinti "antivakseriais" iš tiesų buvo prieš vakcinas, ir kaip MeToo įkarštyje ne visi "mizoginistai" iš tiesų buvo prieš moteris, ir kaip vaivorykščių laikais ne visi "homofobai" iš tiesų buvo prieš gėjus, ir kaip šiais laikais ne visi "transfobai" yra.. nu, manau, supratai esmę, ane?). Tai į kurią iš tų kategorijų papuola tavo minėta kompanija aš neturiu jokio supratimo, nes niekada nesu apie ją girdėjęs, nei man ji rūpi, nei aš apie ją kalbėjau savo komentare.
Lionginas
senbuvis

2024-11-16 08:26

Vilius wrote:
2024-11-15 22:47
Be abejo, tarp apkaltinų "rusijos įtaka" buvo ir tų, kurie iš tiesų buvo rusijos įtakoje, bet tikrai buvo ir daug apkaltintų nepagrįstai (kaip ir pandemijos metu toli gražu ne visi išvadinti "antivakseriais" iš tiesų buvo prieš vakcinas, ir kaip MeToo įkarštyje ne visi "mizoginistai" iš tiesų buvo prieš moteris, ir kaip vaivorykščių laikais ne visi "homofobai" iš tiesų buvo prieš gėjus, ir kaip šiais laikais ne visi "transfobai" yra.. nu, manau, supratai esmę, ane?). Tai į kurią iš tų kategorijų papuola tavo minėta kompanija aš neturiu jokio supratimo, nes niekada nesu apie ją girdėjęs, nei man ji rūpi, nei aš apie ją kalbėjau savo komentare.
Jei nieko apie ta kompaniją nežinojai, kodėl konstatavai, kad jos atvejis yra "madingas baubas", ant kurio Sejanus neva pasimovė? Tavo pasisakymas screenshote būtent taip ir suformuluotas - kaip fakto konstatavimas.

Apskritai atrodo, kad tu supranti, kad informacinė erdvė yra užversta daugybe pagrįstų ir nepagrįstų teorijų, versijų, kaltinimų ir t.t. Bet ne pirmas kartas, kai tu pats tą informacinę erdvę terši būtent niekuo nepagrįstomis versijomis. Arba, nevyniojant į vatą, melais. Atrodo, kad tu nematai reikalo net pasigilinti. Kaltinimas rusijos įtaka? Tai žinoma madingas baubas. Pasikėsinimas į Trumpą? Tai žinoma leftistai. Bent minutę skirtum pagooglinimui. Dabar gi dažniausiai tiesiog sudalyvauji feikų skleidime. Juk nesakai nieko panašaus į "palaukite, nežinome visų aplinkybių, visaip čia gali būti" ar panašiai. Ką ir turėtų sakyti nežinantis. Ne, tu iš karto pateiki išvadas.

O pasiteisinimas, kad informacinė erdvė ir taip užteršta, yra apgailėtinas. Jei užteršta, tai ją tuo labiau reikia valyti ir valdyti savo liežuvį.

Pareflektuok ties šituo.
Post Reply