Svetimas wrote: ↑2025-03-22 16:02
O gal galima paklausti kuo "žalios" vertybės yra kairuoliškos ar leftistinės?
Šiaip čia grynas istorinis atsitiktinumas. Teoriškai žiūrint, leftistai būdavo labiau linkę palaikyti pramonę ir progresą (nu nes gi jie atseit už "darbo žmones", etc.) Tiesiog taip jau gavosi, kad pastaraisiais dešimtmečiais gamtosauga ir socializmas buvo madoje tuo pačiu metu tarp stipriai persidengiančių žmonių grupių.
Gali gal, Viliau, man paaiškinti iš kur JAV "dešiniųjų" ar pan. burbuluose toks nuolatinis varymas ant "žaliųjų vertybių" politikos ar "žaliojo kurso"?
Truputį ne į temą, bet galvojau - kažin iki kokio dydžio turės išsipūsti tas "dešiniųjų burbulas", kad tu suprastum, jog čia jau yra de facto nauja politinė atmosfera..
Taip, iš tiesų kai kurie dešinieji turi polinkį nediferensijuodami varyti ant visko, kas yra bent kiek susieta su jų politiniais priešais. Kas yra tikrai apmaudu, nes į tą platų tinklą kartais papuola ir geros idėjos. Ir gamtosauga matyt yra viena iš jų.
Pavadinant tai "žaliuoju teroru" ar kitais negatyviais epitetais? Turbūt būtų viena iš dažniausių mano paskutiniu metu girdėtų frazių janutienių ar pan. burbuluose per paskutinius kelis mėnesius.
Nežinau, kas yra ta Janutienė, tai nieko negaliu pakomentuoti ir apie jos
burbulus (tavo žodžiai, ne mano

)
"Teroras" gal kiek per stiprus žodis.. Bet nereikia ir nuvertinti, kiek žalos Europos ekonomikai padarė tas beatodairiškas žalių fantazijų vaikymasis.
Dėl likusios dalies Sejanus jau atsakė, tai gal nėra reikalo kartotis.