fizikanas wrote: ↑2020-04-30 19:38
Griztant prie klausimo, kas istikro ten nutiko - neturiu visiskai jokiu ideju.
Ha! Niekas ir nesakė, kad bus lengva

Aš irgi neturiu idėjų.
Kokia versija populiariausia?
Žemiškiausi paaiškinimai visi griebiasi kaip šiaudo jos bipolinio, mano nuomone, jis greičiausiai kažkaip susijęs, bet čia praktiškai nieko nepaaiškina.
Įprastos savižudybės versija man atrodo menkai tikėtina, jei jau užsilipi ant stogo, yra paprastesnių ir greitesnių būdų nuo jo nusižudyti. Jos paskutinės žinutės, pirkiniai, taip pat nerodo noro žudytis, tad nebent užplaukė staigus nuotaikų pasikeitimas. Bet net ir tokiu atveju, lipti ant stogo, lipti į vandens baką, nusirengti, c'mon.
Kažkokia pilna psichozė su haliucinacijom ir visiškai neprognozuojamais veiksmais, tai tik labai strictly speaking yra geresnis paaiškinimas už demonus ir vaiduoklius. Tokia teorija gali paaiškinti absoliučiai bet kokias mirties aplinkybes, jei tik jos fiziškai įmanomos.
Atsitiktinumas? Užsilipo ant bako, tarkime, kad galėtų apsižvalgyti, ar pafotografuoti, netyčia įkrito, ir įkritusi išsirengė kad būtų lengviau umm plaukti... ir rėkė pagalbos, bet niekas negirdėjo... o vėliau kažkas kitas atėjęs uždarė dangtį, nes nepastebėjo, kad viduj plūduriuoja kūnas ir drabužiai? Skamba žiauriai neįtikinamai.
Žmogžudystė, išprievartavimas, ir žudikas sumetė viską į baką bei uždarė bako dangtį, paaiškintų faktą, kad be drabužių ir kad dangtis uždarytas, ir kaip ji ten atsidūrė. Gal net vienaip ar kitaip paaiškintų elgesį lifte. Nepaaiškintų fakto, kad nerasta jokių smurto, narkotikų, privartavimo, etc. pėdsakų ir oficiali mirties priežastis yra paskendimas.
Likusios populiarios „teorijos“ yra demonai, vaiduokliai, nematomi slapti agentai ir panašios