Kovoju ir prieš tai. Tik Tu to nematai, nes šiame forume nėra tuos dalykus aptariančios temos.Lionginas wrote: ↑2021-12-06 11:06Bet du žmonės, kai iš anksto žinoma, kad jie vaikų susilaukti negali, susituokti gali, ir net tu prieš tokią jų teisę nekovoji. NEBENT jie yra homoselsualūs. Kas reiškia, kad ne palikuonių klausimas tau svarbus, o grynai lytinės orientacijos. Ir kas daro tave iš esmės homofobu.
Neišmanai Tu RKB doktrinos šioje santuokos srityje, tai neišmanai. Pripažink drąsiai tą faktą ir kreipkis, pvz., į mane. Aš su malonumu Tau draugiškai paaiškinsiu, kokia yra ta RKB doktrina santuokos srityje. Pvz., turime tokią situaciją, kai vyras, pasidaręs vazektomijos operaciją, nori susituokti su katalike mergina. Kaip manai, koks bus Bažnyčios atsakymas šioje situacijoje? Atsakau už Tave, nes teisingo atsakymo Tu nežinai. Bažnyčia pasiūlytų katalikei merginai susirasti kitą kandidatą į vyrus arba likti netekėjusiai. Kitų variantų nėra.Ir seniui be pautų su tam tikromis priemonėmis galima pastatyti, tuomet tai nebus kliūtis santuokai. Šiaip tik nepagydomą impotenciją, t.y., negalėjimą atlikti lytinio akto RKB laiko kliūtimi santuokai. Bet ne nevaisingumą ar negebėjimą susilaukti palikuonių. Jei gali patenkinti sutuoktinį lytiškai - viskas OK, o jei negali susilaukti palikuonių, RKB čia jokia ne kliūtis santuokai
Tai manau visiems jau akivaizdu, koks nevykęs šitas tavo bandymas akcentuoti gebėjimą sulaukti palikuonių. Hipokritiškas toks. Seniai be pautų tuoktis gali, senės be gimdų tuoktis gali, ir niekam ten labai neįdomu, bus jų santuokoje vaikai ar nebus, visas teises turi. Bet tu aiškini, kad palikuoniai nu tokia esminiai, tokia reikalingi santuokai, kad be jų tokia teisė neturėtų būti suteikiama. Juokinga ir tuo pačiu apgailėtina.
O kaip Tau atrodo, kodėl Bažnyčia pasiūlytų katalikei merginai susirasti kitą kandidatą į vyrus (na, arba likti netekėjusiai, nes kitų variantų nėra)?
Nėra čia jokios diskriminacijos, nes kad tos pačios lyties sąjungos būtų pripažintos šeimomis, turi būti visuomenės daugumos pritarimas tokiam pripažinimui. O visuomenės dauguma Lietuvoje pritarė ir pripažino, kad tai šeima? Man atrodo, kad ne. Todėl lygių teisių čia iš viso būti kol kas negali. Bent jau tol, kol visuomenės dauguma apsispręs už tos pačios lyties sąjungų pripažinimą šeimomis. Tad Tavo argumentas apie visų šeimų lygias teises čia subliūkšta.Tai kad mano argumentas kaip du kartu du - visoms šeimoms turi būti suteiktos vienodos teisės, jei nėra argumentų daryti kitaip. Universalu. Kaip ir visiems žmonėms turi būti suteiktos vienodos teisės, jei nėra jokių svarių argumentų kitaip. Na tai pažiūrim, kokie tavo argumentai?Augustas wrote: ↑2021-12-04 19:31Mano argumentai yra kuo normaliausi. Kitas dalykas, kad Tu siūlai politiką, kuri teisiškai sulygintų heterosutuoktinius su kitomis sąjungomis. Aš sutinku, kad Tu turi teisę siūlyti kokią nori politiką, bet norėčiau, kad bent pagrįstum, kodėl siūlai būtent tokią sulyginimo politiką, kokią siūlai. Aš jau savo argumentus pasakiau, kodėl nereikėtų vykdyti tokios sulyginimo politikos, kokią siūlai Tu. O jei Tu tokių argumentų savo siūlomai sulyginimo politikai paremti neturi, tai bent jau vyriškai pripažink, kad neturi kontrargumentų, ir tuo diskusiją baigiam.
Aha, o kur aš rašiau, kad man nepatinka homoseksualūs žmonės? (O juk homofobijos esmė ir yra tai, kad homofobija sergančiam žmogui nepatinka homoseksualūs žmonės.)Šitas kreivas šleivas, nenuoseklus ir RKB prieštaraujantis apie "nuorodas į palikuonis"? Ne, tokių homofobonių blėnų tikrai nepakanka tam, kad būtų įteisinta tau tiesiog nepatinkančių šeimų diskriminacija.
Čia tik Tau homoseksualūs žmonės nepatinka. Todėl ir švaistaisi tokiais projektyviniais fufeliais, nes atkakliai nenori net sau pačiam prisipažinti, kad jauti giliai paslėptą antipatiją homoseksualiems žmonėms. Vargšas Lionginas.