Lietuvos naujienos

Naujas temas kurkite čia
Lionginas
senbuvis

2024-07-08 15:10

Svetimas wrote:
2024-06-27 20:56
Jei gerai pamenu, anksčiau esi lyg ir maždaug minėjęs, kad prorusiški veikėjai šiuo metu Lietuvoje neturi pakankamos politinės įtakos. Ar tai nesikerta su pačiais tikslais tariamos "zadanyjos" (dėl bandymo prastumti kažkokį įstatymą), kurios įvykdymo tikimybė tuomet realiai kaip ir būtų maža? Nebent kažkas negerai su informacija dėl įtakos neturėjimo. Arba motyvai dėl "zadanijos" galbūt kitokie. Ar dar koks trečias variantas.
Na jie turbūt nesitiki, kad šitokius įstatymus pavyks prastumti kai dar labai mažai žmonių apskritai supažindinti su šita sąvoka. Tiesiog reikia nuo kažko pradėti.
Svetimas wrote:
2024-06-27 20:56
Pvz., užšikti, sukompromituoti temą kažkuriuo klausimu kokiais nors kliedesiais, kad daliai adekvatesnių žmonių būtų mažiau motyvų atkreipti dėmesį į tą pusę ir apskritai į tą sritį gilintis iš racionalesnės pusės (tokiu būdu užstabdant "zadanyjos" užsakovui nepageidaujamus galimus sprendimus ta tema), irgi gali būti šiokia tokia taktika ir mažiau realios įtakos ir resursų reikalaujanti. Prisimink COVID temos užšikinėjimą. Paramos Ukrainai temos užšikinėjimą. Ir daug kitų temų. Gal tariamą "užsakovą" labai tenkina jo dabartinės turimos sąlygos šiukšlinti viešąją erdvę dezinformacija ir visai nepageidauja, kad tos sąlygos jam kažkaip suprastėtų.
Man rodos, tu pernelyg mėgsti visokias egzotiškas versijas. Niekas tokiais atvirkščiais įtikinėjimais neužsiima.

Su COVID ir parama Ukrainai tai nematau kuo susiję pavyzdžiai. Ar kremlius bandė visus įtikinėti, kad reikia skiepytis ir kad reikia teikti paramą Ukrainai, siekdamas kažką užšikti ar sukompromituoti?
Svetimas
senbuvis

2024-09-28 10:50

viewtopic.php?p=118544#p118544
Lionginas wrote:
2024-06-04 13:36
Svetimas wrote:
2024-06-04 12:07
Kol kas tik trumpas klausimas. Jeigu "užsienio agentų" įstatymo stūmimas galimai iš ties iš kokių zadanijų operos, tai koks, tavo nuomone, būtų pointas ar motyvas jį būtent Lietuvoje dabartinėmis aplinkybėmis stumti?
Maždaug neva kaip ir gera proga troliams formuojasi išdavikų temą Lietuvoje paeskaluoti ir pakaitinti visuomenę? Kokie kiti variantai?
Manau, planas maximum tai pasistengti, kad toks įstatymas būtų priimtas, kas neabejotinai įkaltų pleištą tarp Lietuvos ir ES. Taip, kaip Gruzijoje, taip, kaip Vengrijoje ir pan. Bet kol dauguma Lietuvoje nieko apie tokį įstatymą nežino, niekam jis nereikalingas. Todėl dabar vyksta reklaminė kampanija, bandoma formuoti tokio įstatymo poreikį.

Kaip supratau iš šito paskutinio Trato interviu, Tutkus su tokiu advokato padėjėju Pavlovičium (kuris irgi labai šitą įstatymą reklamuoja pas Gorienę) net parengė kažkokį įstatymo projektą. Kas uždega dar daugiau raudonų lempučių - kada paskutinį kartą teko ką nors girdėti apie šitos vadinamosios opozicijos bandymus rengti kokius nors įstatymų projektus? Paprastai jie tik daug plepa, mitinguoja ir riejasi tarpusavyje. O čia pyst ir nusprendė pradėti savo įstatymų rengybos karjerą nuo šito rusiško įstatymo kopijos. Man skamba kaip zadanija, na nebent Tratas viską stipriai pagražino, ir tai ne tiek projektas, kiek eilinė pezalų porcija.
Gal kartais tau netyčia kas naujai įstrigo kokias demagogijas ar pan. varinėja taip vadinama "Taikos koalicija"?
Kaip ir šiek tiek berods minimaliai apsivienijo. Iš šalies stebint neatmetu tikimybės, kad jiems galimai kokie "geri dėdės" pataria ar padeda. Patiems nelabai tikiu, kad gan neblogus "framing" triksus savo retorikoje pavyktų daryti.
Vilius
emeritas

2024-10-10 10:48

Mane šeimyna ir draugai savaitgalį tempia į ambasadą balsuoti.. Bėda tame, kad - kaip turbūt pastebėjote - esu visiškai atitrūkęs nuo Lietuvos reikalų. Tai, trumpai tariant - už ką man balsuoti?
Svetimas
senbuvis

2024-10-10 12:24

Vilius wrote:
2024-10-10 10:48
Mane šeimyna ir draugai savaitgalį tempia į ambasadą balsuoti.. Bėda tame, kad - kaip turbūt pastebėjote - esu visiškai atitrūkęs nuo Lietuvos reikalų. Tai, trumpai tariant - už ką man balsuoti?
Tavo atveju (pagal tai ką esi prieš kelis metus kalbėjęs forume) vertybiškai manau Nacionalinis susivienijimas turbūt labiausiai tiktų. Gali pasidomėti. Nors pagal mano vertybes ir kiek homofobiški, bet bent jau putleryno atžvilgiu ir krašto gynybos klausimais bent jau bando būti adekvatūs. Taip pat JAV politikos atžvilgiu yra prorespublikoniški, kas galbūt duotų naudos lengviau susikalbėti, jei JAV prezidento rinkimuose laimėtų "raudonieji". Yra, iš šalies žiūrint, kompetentingų įvairiose srityse juos remiančių žmonių (pačiu partijos sąrašu nesidomėjau), kuriuos gali pareitinguoti (atmetus visokius su kosmosu bendraujančius filosofus ar pan.).

Prieš artėjančius rinkimus kaip grybų po lietaus pridygo prorusiškus naratyvus kartojančių partijų, kurios pasinaudodamos ateiviškais nešališkumo reguliavimais praktiškai atsikando nemažą dalį eterio laiko prorusiškos propagandos transliavimui. Dėl ko gal iš dalies kiti forumiečiai ant tavęs ir biesinasi, kad kaip koks pilypas iš kanapių kai kur kaip prorusiškas šnekas varinėjantis atrodai.

Yra rizika, kad NS gali neperlipti 5% minimumo kartelės, bet jei balsuoji vertybiškai, o ne strategiškai, tai bus bent jau rami sąžinė.
Kartu NS yra tie, kurie bent jau rodo kažkokias realias pastangas eiti į politiką, o ne vien tik propaganda ar PR užsiimti. Pavyzdžiui manobalsas.lt anketose, kiek anksčiau buvau žiūrėjęs, nepasivargindavo iš savo pusės patikslinančius komentarus prirašyti prie savo atsakymų. Skirtingai nei kokia tingi tradicinė politikoje buvusi partija. Dar gali Laisvės TV organizuojamais debatais pasidomėti, kur, pvz., ir NS atstovai dalyvauja. Ten politikai bent jau bando kažkaip normaliau į užduodamus klausimus atsakinėti ir daugiau tam laiko turi, nei kad kokiose debatų parodijose per LRT su grybais.

Dar gali Lauryno Kasčiūno konservatyvesniu sparnu TS-LKD pasidomėti. Bet, kiek susidariau įspūdį, minėtai partijai tau berods yra alergija.
Vilius
emeritas

2024-10-10 12:33

Svetimas wrote:
Tavo atveju (pagal tai ką esi prieš kelis metus kalbėjęs forume) vertybiškai manau Nacionalinis susivienijimas turbūt labiausiai tiktų. Gali pasidomėti. Nors pagal mano vertybes ir kiek homofobiški, bet bent jau putleryno atžvilgiu ir krašto gynybos klausimais bent jau bando būti adekvatūs. Taip pat JAV politikos atžvilgiu yra prorespublikoniški, kas galbūt duotų naudos lengviau susikalbėti, jei JAV prezidento rinkimuose laimėtų "raudonieji". Yra, iš šalies žiūrint, kompetentingų įvairiose srityse juos remiančių žmonių (pačiu partijos sąrašu nesidomėjau), kuriuos gali pareitinguoti (atmetus visokius su kosmosu bendraujančius filosofus ar pan.).
Šiaip, čia yra tiksliai tai, ko aš ieškojau, tai didelis ačiū. Dar pasižiūrėsiu dėl visa ko, ar čia nėra koks tavo sarkazmas ar trolinimas - jei ne, tai man skamba gerai.
Svetimas
senbuvis

2024-10-10 12:35

Vilius wrote:
2024-10-10 12:33
Dar pasižiūrėsiu dėl visa ko, ar čia nėra koks tavo sarkazmas ar trolinimas[...]
Nesarkazminu ir netrolinu.
Vilius
emeritas

2024-10-11 00:37

Pažiūrėjom tuos nerimtus Tapino debatus - tai bendrai žiūrint pasirinkimas labai nepradžiugino. Pabandysiu pakomentuoti tokia eilės tvarka, kaip jie ten stovėjo:

1. Sinica pasakė porą protingų dalykų, bet bendrai pasirodė blankokas. Ir girdėjau, kad Radžvilas dar nykesnis.. Žodžiu - nieko labai asmeniško, bet norėčiau balsuoti už partiją, kuri bent jau turi šansą surinkti 5%.
2. Tas socdemas, kurio pavardės neatsimenu - kalbėjo kaip tikras politikas.. Bet toks labiau iš 20-o amžiaus.
3. Žalioji mergina su feministiniu džemperiu neturėjo jokio šanso gauti mano balsą, bet kažkaip sugebėjo nusmukti net žemiau to išankstinio nusistatymo.
4. Veryga visai patiko savo laikysena ir kalbėjimo maniera.. Tik žmona sakė, kad toje partijoje yra Vėgėlė ir dar kiti politikai, kurie man kažkada kažkuo nepatiko. Gal ir galėčiau balsuoti už valstiečius, bet tada reikėtų gerokai padirbėti prie reitingų.
5. Kažkoks jaunas vyrukas iš kažkurios partijos. Šiaip kalbėjo ir atrodė visai neblogai - tai gal per kitus ar dar tolimesnius rinkimus bus verta iš tiesų paklausyti, ką jis ten šneka.
6. Žemaitaitis buvo didžiausias nusivylimas iš visų. Žmogus ryškiai nepagavo gana lengvo to renginio tono, vis ieškojo telefone kažkokių citatų, ir spėjo susiginčyti su nežinia iš kur ten atsiradusiu žydu. Žodžiu, jei Lionginas būtų politikas, tai aš jį įsivaizduočiau maždaug taip :)
7. Konservatorė su mėlynu švarku skambėjo gana sausai ir mechaniškai, kaip dažnai būna su antros eilės politikais iš didelių partijų. Nieko ji blogo nepasakė.. Bet nepasakė ir nieko, dėl ko galėčiau atleisti konservatoriams už senesnes nuoskaudas. Tai liekam prie status quo - t.y. aš iš principo norėčiau balsuoti už juos, bet balsuosiu už ką nors kitą.
8. Retai kada sutariam su žmona dėl politikos, bet ši kartą turėjau sutikti, kad Čmilytės pasirodymas buvo geriausias. Tik nesu tikras, ar to užtenka, kad atsvertų gana bjaurią tos partijos praeitį..
9. Nebalsuočiau už Laisvės partiją bet kuriuo atveju. Bet po teisybei, jos pasirodymas nebuvo išskirtinai blogas.

Žodžiu, aiškaus laimėtojo neturiu, teks žiūrėti ir kitus debatus.
Lionginas
senbuvis

2024-10-12 07:39

Svetimas wrote:
Dar gali Laisvės TV organizuojamais debatais pasidomėti, kur, pvz., ir NS atstovai dalyvauja. Ten politikai bent jau bando kažkaip normaliau į užduodamus klausimus atsakinėti ir daugiau tam laiko turi, nei kad kokiose debatų parodijose per LRT su grybais.
Ar čia netyčia taip gavosi, kad jam rekomenduoji žiūrėti debatus, kuriuose nėra Z partijų, ar visgi nerimauji, kad prieš tą retoriką neatsilaikytų? :D
Svetimas
senbuvis

2024-10-12 11:44

Lionginas wrote:
2024-10-12 07:39
Ar čia netyčia taip gavosi, kad jam rekomenduoji žiūrėti debatus, kuriuose nėra Z partijų, ar visgi nerimauji, kad prieš tą retoriką neatsilaikytų? :D
Tiesiog taupau Viliaus laiką. Žmogus paklausė, tai ir pabandžiau jam žmogiškai iš savo pusės atsakyti į tai ko klausė.
Svetimas
senbuvis

2024-10-12 11:50

Vilius wrote:
2024-10-11 00:37
Pažiūrėjom tuos nerimtus Tapino debatus - tai bendrai žiūrint pasirinkimas labai nepradžiugino. Pabandysiu pakomentuoti tokia eilės tvarka, kaip jie ten stovėjo:
Iki tos dienos Laisvės TV rengė ir keletą rimtesnių (ne pramoginių) debatų atskiromis tematikomis. Bet ir tie tavo minėti pramoginiai debatai savaip papildomų dalykų atskleidė.
P.S. Esu kol kas vis dar užsivertęs savais skubesniais svarbesniais reikalais.
Vilius
emeritas

2024-10-12 12:31

Vakar viriau slyvienę, tai tik viena ausimi paklausiau LRT debatų. Nieko labai naujo neišgirdau. Dėl jūsų gausios reklamos, buvo tikrai įdomu pažiūrėti į tą Vaitkų, bet jis nepasirodė - kaip supratau, dėl ligos. Šiaip net keliose vietose kliuvo debatų formatas ir vedimas. Visų pirma, vedėjos vis pamiršdavo, kad jos pačios nėra kandidatės į Seimą, o tik žurnalistės, ir gerokai per daug įsitraukdavo į diskusiją. Čia turbūt bandė imituoti tą žlungančios JAV legacy medijos modelį, kur žurnalistas irgi yra istorijos dalis. Kita problema, kad kandidatai gavo labai nelygiai progų ir laiko pasisakyti. Su chronometru nematavau, bet man toks vaizdas, kad Laisvės partija ir ta žalia prietranka užėmė neproporcingai daug laiko.

Eilinį kartą įsitikinau, kad nebalsuosiu už konservatorius konkrečiai dėl Šimonytės. Tai pasirinkimas yra iš mažesnių partijų - Čmilytės, Sinicos, Verygos arba Skvernelio - su viltimi, kad jie iš viso papuls į Seimą, kad papuolę sugebės prisiplakti prie valdančios koalicijos, ir kad toje koalicijoje turės ne visiškos pieškos rolę.. Daug čia tų prielaidų, bet yra kaip yra.
Last edited by Vilius on 2024-10-12 12:40, edited 1 time in total.
Svetimas
senbuvis

2024-10-12 12:36

Tu savo elgesiu turi panašumų į Šimonytę (ne politinių pažiūrų prasme). Galimai dėl to jos taip smarkiai ir nevirškini. Hipotetizuoju grynai iš lempos.
Vilius
emeritas

2024-10-12 12:46

Svetimas wrote:
2024-10-12 12:36
Tu savo elgesiu turi panašumų į Šimonytę (ne politinių pažiūrų prasme). Galimai dėl to jos taip smarkiai ir nevirškini. Hipotetizuoju grynai iš lempos.
Kodėl turėčiau nemėgti į save (tariamai) panašaus politiko?

Galvojau, į ką tu man panašus.. Gal į Armonaitę kažkiek - tas pats Katino Leopoldo ir keturiasdešimtmečio sostinės "jaunimėlio" vaibas.
Svetimas
senbuvis

2024-10-12 12:53

Vilius wrote:
2024-10-12 12:46
Kodėl turėčiau nemėgti į save (tariamai) panašaus politiko?
Nevirškini savo per grubiai matomo superego pavyzdžio. Aš Armonaitės, beje, šiek tiek nevirškinu.
Vilius
emeritas

2024-10-12 12:55

Ai, ta tema - dar kliuvo, kad debatai (gal ir visa Lietuvos politika) stipriai biasinti link sostinės žmonių ir jiems aktualių temų. Apie kaimus vos užsiminė, apie kitus miestus irgi ne kažką. Jau beveik panašu į Paryžius vs. Prancūzija modelį, kur tie daiktai yra praktiškai atskiros šalys.
Last edited by Vilius on 2024-10-12 13:57, edited 1 time in total.
Vilius
emeritas

2024-10-12 13:26

Svetimas wrote:
Nevirškini savo per grubiai matomo superego pavyzdžio.
Uf. Nu čia giliai užkabinai.. Jei kada nors turėsi laiko, galėtum plačiau išdėstyti tą superego reikalą.
Svetimas wrote:
Aš Armonaitės, beje, šiek tiek nevirškinu.
Tai gal pačiam irgi nelabai patinka žiūrėti į veidrodį? :)
Svetimas
senbuvis

2024-10-12 13:28

Vilius wrote:
2024-10-12 12:55
Apie kaimus vos užsiminė, apie kitus miestus irgi ne kažką.
Ką tu išmanai apie kaimą ar mažus miestelius? Pasikėlęs kaunietis. Tavo kalba šitoj vietoj su tavim kalbu, jei ką.
Kai į vieną "varguolių" kavinę Kaune kažkada pasiūliau užeiti, tai suraukei veidą interjerą pamatęs.
Vilius wrote:
2024-10-12 13:26
Uf. Nu čia giliai užkabinai.. Jei kada nors turėsi laiko, galėtum plačiau išdėstyti tą superego reikalą.
Čia viena iš temų, kuria irgi domiuosi paskutiniu metu.
Vilius
emeritas

2024-10-12 13:50

Svetimas wrote:
2024-10-12 13:28
Ką tu išmanai apie kaimą ar mažus miestelius? Pasikėlęs kaunietis. Tavo kalba čia su tavim kalbu, jei ką.
Kai į vieną "varguolių" kavinę Kaune kažkada pasiūliau užeiti, tai suraukei veidą interjerą pamatęs.
Žinok dabar - dėka motociklui - atradau gerą gabalą provincijos. Kokius 20-30km aplink save galiu važinėti be žemėlapio, o 50-70km mintinai žinau svarbesnius kelius, sankryžas ir miestelius. Kas atvėrė visiškai naujus parduotuvių, turgelių, kavinių ir šiaip žmonijos klodus, apie kuriuos anksčiau net nežinojau. Nesakau, kad esu vienas iš jų - bet tikrai turiu daugiau kontaktų su provincija, nei daugelis miestiečių draugų. Ir aišku, Belgijos ir ypač Olandijos miesteliai stipriai skiriasi nuo Rytų Europos, bet čia kita istorija..

Neatsimenu tavo minėto epizodo su kavine. Gal buvo koks snobizmo etapas užėjęs tuo metu.. Dabar einu daug kur, bet jei nepatinka - vis tiek nejaučiu pareigos ten užsilikti. Nes kam to reikia?

Geriau būtų, kad kalbėtum savo kalba.. ;)
Post Reply