LRT wrote: Paklaustas, ar nebijo teisinių pasekmių, nes R. Žemaitaitis žadėjo kreiptis į oro linijas, kurių bilietų klastotę gavo, taip pat minėjo, esą bus pradėtas ikiteisminis tyrimas, pokšto autorius sakė esantis ramus.
„Ne, jokio tyrimo nebijau, įstatymus ir teisę išmanau – įstatymai nepažeisti, žala nepadaryta, kvailumas tapo viešu, amerikietiška svajonė subliuško. Čia pats Žemaitaitis turėtų bijoti pasekmių už tai, kad pažeidė Seimo Statutą meluodamas Seimo valdybai ir iš užsienio valstybės priimdamas didžiulės vertės dovaną, kurios niekaip nedeklaravo. Tai tik parodo šio politiko dviveidiškumą. Bet anksčiau ar vėliau kaukės nukris, pirmoji nukrito šiandien“, – sakė jis.
Lietuvos naujienos
Kaip suprantu numeris yra 00088, tai lai tik nepisa proto kad čia sutapimas
Tuo tarpu LAT serviruoja didžiausią fiasko kurį esu matęs per savo gyvenimą
Kartu teisėjų kolegija pažymėjo, kad kiti jam inkriminuoti nusikalstami veiksmai – turto pasisavinimas ir dokumentų klastojimas (BK 183 straipsnio 1 dalis, 300 straipsnio 1 dalis) – nėra pavojingi baudžiamųjų įstatymų požiūriu ir neužtraukia baudžiamosios atsakomybės, nes nagrinėjamu atveju buvo teisinės sąlygos savivaldybės administracijai turtinių padarinių išvengti
Kartu teisėjų kolegija pažymėjo, kad kiti jam inkriminuoti nusikalstami veiksmai – turto pasisavinimas ir dokumentų klastojimas (BK 183 straipsnio 1 dalis, 300 straipsnio 1 dalis) – nėra pavojingi baudžiamųjų įstatymų požiūriu ir neužtraukia baudžiamosios atsakomybės, nes nagrinėjamu atveju buvo teisinės sąlygos savivaldybės administracijai turtinių padarinių išvengti
NeRedaguota: Kaip pasiruošti karui? Arūnas KumpisSvetimas wrote: Jau ne iš vieno žmogaus girdžiu šnekas, kad Lietuvos KAM dronų srityje tarsi rezultatų prasme yra beveik padėję skersą arba nežiūri į ją rimtai:
Delfi: Lietuvis, kovojantis Ukrainoje: šis karas akivaizdžiai skiriasi nuo visų prieš tai vykusių karų, ypač vienu atžvilgiu
Pvz.: atvirame video šia tema:
Atviras Seimas: 2024-01-05 Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdis
kalbos nuo pirmos pusės arčiau vidurio kažkaip gan blankiai ir skystokai atrodo.
Per kelis kartus fone paklausiau. Apie su dronais susijusius dalykus pašnekovas pradeda kalbėti kažkur nuo 20 min. Jį stebina, jog nepaisant to, kad Ukrainoje dronai labai svarbią nišą užpildo kariniame pasipriešinime prieš Putleryną, pati Lietuvos kariuomenė (galbūt dėl naujovių įsisavinimo nerangumo lokalios taikos sąlygomis ar kitų dalykų) jo akimis nepaprastai mažai dėmesio dronų sričiai skiria. Minėjo jog dronų sritimi iš esmės rimčiau ir labiau savo iniciatyva domisi kokie nors šauliai ar kiti toliau nuo gan rigidiškų kariuomenės hierarchinių struktūrų esantys žmonės.
Nemažos aistros LT dėl NT mokesčio svarstomų pakeitimų paskutiniu metu vyksta:
reddit: r/lietuva NT mokestis - mitingas ir nuomonės
Nemažai daliai žmonių iš mano burbulo užkliuvo, kad dėl planuojamų pokyčių atsiradus poreikiui mokėti NT mokestį papildomam žmonių segmentui (virš 50K) didesnę NT vertę turintiems (virš 150K) metinis NT mokestis sumažėtų: Aš sakyčiau, kad nereikėjo socdemams prieš rinkimus primeluoti ar pridalinti tuščių pažadų. Dabar tie tušti pažadai greičiausiai atsisuks prieš juos.
reddit: r/lietuva NT mokestis - mitingas ir nuomonės
Nemažai daliai žmonių iš mano burbulo užkliuvo, kad dėl planuojamų pokyčių atsiradus poreikiui mokėti NT mokestį papildomam žmonių segmentui (virš 50K) didesnę NT vertę turintiems (virš 150K) metinis NT mokestis sumažėtų: Aš sakyčiau, kad nereikėjo socdemams prieš rinkimus primeluoti ar pridalinti tuščių pažadų. Dabar tie tušti pažadai greičiausiai atsisuks prieš juos.
Jau minėjau kažkur, kad per kultūrinius ar identiteto dalykus (veikiant labiau per pasąmoninius dalykus) propagandine prasme gan lengva paveikti emocijas ir per tai kažkiek paįtakoti dalį nepatenkintų žmonių kažkuria kryptimi.
O ir šiaip yra dalis žmonių, kurie linkę intuityviai skųstis ir niurgzti. Dėl jiems pavirštiniškai neva aiškių ir paprastų dalykų nei ieškoti priežastinių ryšių ir galimų realių sprendimų savo įsivaizduojamoms problemoms. Verkia ne tik dėl gėjų. Dar, pvz., mėgsta paverkti kaip koks Ignitis ar pan. nesąžiningai plėšikauja ir apdeda "paprastą žmogų" baisuliniais komunaliniais ar pan. mokesčiais. Kai šalia to galėtų pagalvoti, jog jei Ignitis yra listinguojama įmonė, tai galėtų gudriai įsigyti jos akcijų ir dalį "nuplėšikautų" mokesčių, jei taip labai tuo baisisi, susigrąžinti per turimas akcijas (dividendus ar pan.).
Ar tūpas tas mokestis ar ne, turbūt labiau priklauso nuo to, kaip bus realizuotas ir įgyvendinamas jo surinkimas.
Dėl kokių priežasčių tau yra tūpas NT mokestis nepaaiškinai. Tavo minčių, kurios slepiasi už tokių tavo vertinimų, žmonės neskaito ir aiškiai nemato. Pvz., pora žmonių iš mano aplinkos man nurodė skirtingas priežastis, kodėl jiems NT mokestis atrodo tūpas. Tai jų matymus, kodėl jis jiems tūpas, kaip ir žinau. Aš su jų matymais nepilnai sutinku. Tokiu būdu kartais užsimezga diskusija. Ir bediskutuodami žmonės kartais atranda sau kažką naujo iki tol nežinoto.