rusijos karinė invazija į Ukrainą

Naujas temas kurkite čia
Svetimas
senbuvis

2026-02-19 21:36

Lionginas2 wrote:
2026-02-19 20:53
Bandžiau rasti bent vieną skirtumą nuo Viliaus plano ir patyriau fiasko :(
Tai kad berods jokio savojo plano Vilius pagal mane ir neišsakė. Aš esu kalbėjęs su keliais žmonėmis iš savo giminės, kurie spontaniškai (o ne geriau apgalvoję) kalbėdavo panašius dalykus kaip ir Vilius. Ir jų pozicija iš tikro iš esmės skyrėsi nuo tavo pacituoto boto pozicijos. Tai manau jog šiek tiek jaučiu tą skirtumą.

Konstruktyvus pasiūlymas iš mano pusės dabar jau tau. Nekalbėk su Vilium iš anksto maždaug panašiu tonu kaip kad su kokiu mažu dėl kažko baisiai prasikaltusiu vaiku. Pabandyk kalbėti su Vilium kaip su lygiaverčiu pašnekovu, pabandydamas kažkiek giliau išsiaiškinti, kokį būtent savo dalykų matymą ar emociją jis iš tiesų nori ar bando ištransliuoti. Nenuspalvindamas jo dar nepilnai išsakytos pozicijos savo išankstinėmis interpretacijomis apie ją. Ir galbūt pavyks tą skirtumą pamatyti ir efektyviau perteikti Viliui savąją poziciją.
Lionginas2
naujokas

2026-02-20 07:52

Svetimas wrote:
Tai kad berods jokio savojo plano Vilius pagal mane ir neišsakė.
"Viliaus planu" pavadinau todėl, kad Vilius šiame forume jį pristatė. Galiu vadinti ir "Planu Š", jei ta atribucija tokia nemaloni.
Svetimas wrote:
Aš esu kalbėjęs su keliais žmonėmis iš savo giminės, kurie spontaniškai (o ne geriau apgalvoję) kalbėdavo panašius dalykus kaip ir Vilius. Ir jų pozicija iš tikro iš esmės skyrėsi nuo tavo pacituoto boto pozicijos. Tai manau jog šiek tiek jaučiu tą skirtumą.
Tai galėjai ir paminėti tą esminį skirtumą kad jau užsiminei.
Svetimas wrote:
Konstruktyvus pasiūlymas iš mano pusės dabar jau tau. Nekalbėk su Vilium iš anksto maždaug panašiu tonu kaip kad su kokiu mažu dėl kažko baisiai prasikaltusiu vaiku. Pabandyk kalbėti su Vilium kaip su lygiaverčiu pašnekovu, pabandydamas kažkiek giliau išsiaiškinti, kokį būtent savo dalykų matymą ar emociją jis iš tiesų nori ar bando ištransliuoti. Nenuspalvindamas jo dar nepilnai išsakytos pozicijos savo išankstinėmis interpretacijomis apie ją. Ir galbūt pavyks tą skirtumą pamatyti ir efektyviau perteikti Viliui savąją poziciją.
Ačiū už pasiūlymą. Tik nesuprantu, kodėl siūlai man aiškintis dalykus, kuriuos Vilius ir taip "nori ar bando ištransliuoti". Jei nori ir bando, tai prašom transliuoti. Viską įdėmiai perskaitysiu iki galo, kelis kartus jei reikės. Labai pasistengsiu neiškraipyti jokios minties, nieko netrauksiu iš konteksto, ir mintį mėginsiu suprasti maksimaliai teisingai.

Jei, visgi, nenori ir nebando, tai aš neturiu kantrybės cackintis. Dirbu su tuo, ką kiti teikiasi pasakyti. Ir jokiomis "išankstinėmis interpretacijosmis" apie tai, kas neišsakyta, neužsiimu.
Seianus
senbuvis

2026-02-20 11:58

Vilius wrote:
2026-02-18 23:12
O jei kito plano nėra, tada deja Trampo planas (kad ir koks bybiagalviškas ir gėdingas Europai jis bebūtų) - yra vienintelis planas.
Trumpo planas yra gėdingas ne Europai, o tik pačiam Trumpui ir JAV. Juk ne Europa jį pateikė. Nežinau, iš kur tave apsėdusi tokia neapykanta Europai, bet stengdamasis kiekviena proga ją pavaizduoti blogai jau kalbi visai be ryšio.
Svetimas
senbuvis

2026-02-21 12:31

Lionginas2 wrote:
Svetimas wrote:
Aš esu kalbėjęs su keliais žmonėmis iš savo giminės, kurie spontaniškai (o ne geriau apgalvoję) kalbėdavo panašius dalykus kaip ir Vilius. Ir jų pozicija iš tikro iš esmės skyrėsi nuo tavo pacituoto boto pozicijos. Tai manau jog šiek tiek jaučiu tą skirtumą.
Tai galėjai ir paminėti tą esminį skirtumą kad jau užsiminei.
Pagal mane painioji (nežinau kodėl) labai tikslingą prokremliško boto propagandinę žinutę su labai tikėtina Viliaus ir dalies mano minėtų žmonių natūralia emocine frustracija (visos karo realybės pakankamai niūriam fone) bei jų natūraliu psichologiniu noru matyti daugiau pozityvių rezultatų ar sprendimų. Nereta dalies mano minėtų žmonių reakcija Rusijos ir Ukrainos karo tema būna maždaug iš "nebekalbėk man nieko apie su karu susijusius dalykus, nes užkniso mane ta visa absurdiška beprotybė juodai" srities. Tuo tarpu Vilius net pats į dialogą forume jam galbūt kažkiek rūpima ir aktualia tema eina.

Man norisi apie šitą dalyką pakalbėti daugiau iš psichologinės pusės. Pvz., žmonės dažnai kognityviai nemoka sieti tam tikros ilgalaikės būsenos (kelis metus vykstančio karo) su kažkokiu rezultatu, veiksmu, tikslais ar vizija. Tam neretai žmonėms prireikia kažkokio konkretaus įvykio (ne būsenos) simboliniam pririšimui prie minėtų dalykų. Medijos paprastai į naujienų srautą (ypač karo temomis) vis paduoda aštresnes ir labiau šokiruojančias naujienas, kalba apie įvairias problemas, kurias reikia spręsti ar kurioms nėra lengvų staigių sprendimų, ir pan. Čia nepamirškim ir milžiniškos proputiniškos propagandos įtakos visame tame sraute. Plius labai įtariu, jog kuo žmonės toliau informacine prasme nuo su Ukraina susijusių aktualijų (pvz., Ispanija, Italija, Prancūzija, Belgija) tuo galbūt santykinai didesnė dalis emociškai įkrautos ir specialiai šalies aktualijoms pritaikytos kremliaus propagandos ta tema juos per soc. tinklus ar kitas medijas pasiekia.

Kokie nors paprastiems žmonėms nuobodesni einamieji ir svarbūs Europos šalių ar pan. veiksmai (kaip nauji sankcijų, paramos Ukrainai paketai ar pan.) jų dėmesio lauką daug mažiau užkabina iš pozityvesnės pusės. O tai, kad koks Orbanas ar pan. vėl blokuoja kokį sankcijų ar paramos paketą, medijose bus būtinai ištransliuota ir lengviau pastebėta. Ir labai tikėtina nebus pastebėta, kad sankcijų ar paramos paketas nors ir netrumpam užstabdytas galop vargais negalais praėjo.

Dažnas žmogus tokiam fone daug rečiau pagalvoja, kad dabartinė ilgalaikė nuolatinė karo būsena irgi yra tam tikri tikslingi veiksmai, rezultatas ir ne toks jau niūrus kaip galbūt atrodo iš pirmo žvilgsnio. Nes Ukraina su visa jai partnerių teikiama pagalba prieš putleryną atsilaikė ir jau kelis metus atsilaiko. Ir tuo lengviau jai einasi, kuo pati įvairiausia parama jai yra didesnė.

Einamieji "nuobodūs" (nors ir svarbūs) su karo eiga susiję dalykai nublanksta visame media naujienų, su Trumpu ar pan. susijusių ryškesnių aktualijų ar propagandos fone. Viso to jau aukščiau paminėtų ryškesnių dalykų kontekste Europos šalių proaktyvesnės komunikacijos ar žinučių santykinai beveik visai nesimato.

Kai koks nors Trampas (kartu su visomis "informuojančiomis" pasaulinėmis medijomis) išlenda į globalų eterį su savo "Planu Š", tai ypač mano aukščiau minėti emociškai karo tema kiek užsifrustravę žmonės lengviau kabinasi už šito kaip už savotiško blizgančio ir į akis gerai krintančio "šiaudo". Nemato, kad tam tikras einamasis sprendimas ir veiksmai jiems jau senai nuolatos guli prieš nosį. Ukrainiečiai nenorėdami prarasti tam tikros JAV paramos ar vengdami kokios neprognozuojamos Trumpo reakcijos griežtai "Plano Š" neatmeta ir kažkiek bando būti proaktyviais dalyviais šitame spektaklyje pasaulinėje viešojoje erdvėje. Kas dalį žmonių irgi kažkiek klaidina. Nors daugelis net mano aukščiau minėtų žmonių supranta, kad Ukraina visame tame reikale ir net jai bandomoms primesti nepalankioms sąlygoms ir spaudimams priešinsis ir nuskriausti savęs neleis, kol galės ar pajėgs. Šiame kontekste mano paties vienas iš piktesnių pastebėjimų būtų, kad bent jau komunikacine prasme Europos šalių pozityvesni veiksmai visame šiame įvairių labai skirtingų interesų informaciniame lauke matosi gana prastai.
Lionginas2 wrote:
Tik nesuprantu, kodėl siūlai man aiškintis dalykus, kuriuos Vilius ir taip "nori ar bando ištransliuoti".
Mano pasiūlymas buvo daugiau komunikavimo tonui forume. Manai jog savo gan kategorišku, griežtu ir pakankamai pašaipiu tonu tarsi iš aukšto pašnekovo atžvilgiu pasieksi daugiau konstruktyvių rezultatų diskusijoje su juo? Kokių? Nenori, kad sąlyginių sąjungininkų įvairiais aspektais ar panašiai mąstančių labiau tavo pusėje būtų daugiau?
Lionginas2
naujokas

2026-02-21 19:59

Svetimas wrote:
Pagal mane painioji (nežinau kodėl) labai tikslingą prokremliško boto propagandinę žinutę su labai tikėtina Viliaus ir dalies mano minėtų žmonių natūralia emocine frustracija (visos karo realybės pakankamai niūriam fone) bei jų natūraliu psichologiniu noru matyti daugiau pozityvių rezultatų ar sprendimų.
Nepainioju, motyvai gali būti skirtingi, bet žinutė tai ta pati. Aš lyginau tik pačią žinutę, siūlomą planą. Kad Vilius ne botas ir sako tuos pačius dalykus, tik dėl kitų priežasčių, aš puikiai suvokiu.
Svetimas wrote:
Man norisi apie šitą dalyką pakalbėti daugiau iš psichologinės pusės. Pvz., žmonės dažnai kognityviai nemoka sieti tam tikros ilgalaikės būsenos (kelis metus vykstančio karo) su kažkokiu rezultatu, veiksmu, tikslais ar vizija. Tam neretai žmonėms prireikia kažkokio konkretaus įvykio (ne būsenos) simboliniam pririšimui prie minėtų dalykų. Medijos paprastai į naujienų srautą (ypač karo temomis) vis paduoda aštresnes ir labiau šokiruojančias naujienas, kalba apie įvairias nutikusias problemas, kurias reikia spręsti ar kurioms nėra lengvų staigių sprendimų, ir pan. Čia nepamirškim ir milžiniškos proputiniškos propagandos įtakos visame tame sraute. Plius labai įtariu, jog kuo žmonės toliau informacine prasme nuo su Ukraina susijusių aktualijų (pvz., Ispanija, Italija, Prancūzija, Belgija) tuo galbūt santykinai didesnė dalis emociškai įkrautos ir specialiai šalies aktualijoms pritaikytos kremliaus propagandos ta tema juos per soc. tinklus ar kitas medijas pasieks.
Šiaip tai Vilius labai kategoriškai atmetė bet kokią tikimybę, kad yra bent truputį paveiktas kacapų propagandos. Todėl ir bandymas diskusiją kreipti šia linkme eitų niekur. Jis ir šiaip nelabai mėgsta, kai jam psichoanalizus daro. Niekas nemėgsta, tiesą sakant.

Visos tavo įžvalgos turbūt tikrai geros, bet man tiesiog įdomiau diskutuoti apie turinį, o ne lįsti ir gilintis, kas pas žmogų galvoje vyksta. Tai tiesiog nukreipia nuo temos. Ir gali būti net gana toksiška.
Svetimas wrote:
Lionginas2 wrote:
Tik nesuprantu, kodėl siūlai man aiškintis dalykus, kuriuos Vilius ir taip "nori ar bando ištransliuoti".
Mano pasiūlymas buvo daugiau komunikavimo tonui forume. Manai jog savo gan kategorišku, griežtu ir pakankamai pašaipiu tonu tarsi iš aukšto pašnekovo atžvilgiu pasieksi daugiau konstruktyvių rezultatų diskusijoje su juo? Kokių? Nenori, kad sąlyginių sąjungininkų įvairiais aspektais ar panašiai mąstančių labiau tavo pusėje būtų daugiau?
Kai Vilius melavo, kad leftistai kėsinosi į trumpo gyvybę, tai griežtumas ir tiesioginis kaltinimas melavimu padėjo, nes tai nebesikartoja (bent jau čia). Taip, vis dar būna bandymų tuos kultūrinių karų naratyvus stumti nepastebimiau ("nereikėjo jiems to vyro žudyti"), bet tai vis tiek ženklus pagerėjimas po visiško melo.

Tas pats dėl prorusiškos propagandos. Jis turi suprasti, kam naudinga tai, ką jis kalba. Ir kaip kas jis skamba, kai tai sako. Vyksta tikras informacinis karas, visi turi žinoti, kurioje pusėje jie yra.

Be to, juk visi naujieji dešinieji mėgsta straight talką. Pažiūrėk, kaip jie patys diskutuoja. Šmaikštūs, kandūs, neretai pašaipūs, konfrontacija ir diskusijos įtampa maksimume. Kaip jie suvarinėja visokius kvailus leftistus studentus. Vilius tokioje aplinkoje turėtų jaustis kaip žuvis vandenyje. O ne būti butthurt.
Svetimas wrote:
iš teigiamesnės pozityvesnės pusės
:wacko:
Svetimas
senbuvis

2026-02-21 21:42

Lionginas2 wrote:
Visos tavo įžvalgos turbūt tikrai geros, bet man tiesiog įdomiau diskutuoti apie turinį, o ne lįsti ir gilintis, kas pas žmogų galvoje vyksta. Tai tiesiog nukreipia nuo temos. Ir gali būti net gana toksiška.
Kai, mano manymu, vyksta nesusikalbėjimas ir bereikalingos įtampos, dėl kurių turiu savų minčių, norėjosi ir man savaip įsikišti. Nesvarbu, kad gal ir nerangiai. Nedarau ar neturiu intencijų kažkam forume daryti psichoanalizų (arba suprantu sau tą žodį visai kitom prasmėm). Pasidalinau savo kai kuriais pastebėjimais ar apibendrintais pamąstymais iš kai kurių panašių atvejų, su kuriais pats asmeniškai jau susidūriau. Nes kažkiek domiuosi įvairiais specifiniais kognityviniais dalykais.
Lionginas2 wrote:
Ir gali būti net gana toksiška.
Kuria konkrečiau prasme gali būti gana toksiška (nepilnai pagavau tavo mintį)? Arba kodėl pagal tave gali būti gana toksiška?
Lionginas2
naujokas

2026-02-23 08:39

Svetimas wrote:
Kuria konkrečiau prasme gali būti gana toksiška (nepilnai pagavau tavo mintį)? Arba kodėl pagal tave gali būti gana toksiška?
Gali būti toksiška, nes rizikuojama atmesti oponento poziciją dėl to, koks jis yra, o ne dėl pačios pozicijos. Tu teigi, neva aš žiūriu į Vilių iš aukšto, bet toks psichoanalizavimas nelygiavertiškumą didina dar labiau. Be to, rizikuojama pažeisti asmenines ribas.

Geriau jau oponentui tiesiai šviesiai pasakyti, kad jo nuomonė yra niekam tikusi todėl ir todėl, kad jos skleidimas tarnauja priešui, ir taip toliau. Tuomet oponentas bent jau turi galimybę tą nuomonę ginti. Bet jei laikai jį pacientu, tai kokį kelią jam palieki? Įrodinėti, kad jis nėra lengvai visokių vaibų paveikiamas naivuolis?
Svetimas wrote:
Kai, mano manymu, vyksta nesusikalbėjimas ir bereikalingos įtampos, dėl kurių turiu savų minčių, norėjosi ir man savaip įsikišti.
Nėra jokio nesusikalbėjimo. Aš žinau, kad žmonės gali laikytis savo nuomonių dėl labai įvairių subjektyvių priežasčių. Bet čia jų reikalas tas priežastis išsiaiškinti. Mano reikalas yra iškloti teisybę apie jų nuomonę, kokios to pasekmės, kam ta nuomonė naudinga ir t.t.
Stormas
senbuvis

2026-02-23 19:28

Seianus wrote:
2026-02-20 11:58
Vilius wrote:
2026-02-18 23:12
O jei kito plano nėra, tada deja Trampo planas (kad ir koks bybiagalviškas ir gėdingas Europai jis bebūtų) - yra vienintelis planas.
Trumpo planas yra gėdingas ne Europai, o tik pačiam Trumpui ir JAV. Juk ne Europa jį pateikė. Nežinau, iš kur tave apsėdusi tokia neapykanta Europai, bet stengdamasis kiekviena proga ją pavaizduoti blogai jau kalbi visai be ryšio.
Tenka pastebėti dėl tokių EU gyventojų, kurie kiekvieną progą ją keikia, ta Europa ir yra tokia silpna ir bestuburė. Beveik paradoksas sakyčiau :)
Svetimas
senbuvis

2026-02-25 22:53

Lionginas2 wrote:
Geriau jau oponentui tiesiai šviesiai pasakyti, kad jo nuomonė yra niekam tikusi todėl ir todėl, kad jos skleidimas tarnauja priešui, ir taip toliau. Tuomet oponentas bent jau turi galimybę tą nuomonę ginti.
Gal ir geras iš principo iš pirmo žvilgsnio toks tavo priėjimas. Tačiau aš iš savo pusės visgi pastebėjau skirtumą tarp to boto žinutės ir Viliaus komentaro. Dėl to ir įsiterpiau. Manau yra tam tikrų įtampų Viliaus atžvilgiu ir iš jūsų pusės. Ir manau hiperbolizuoji šiek tiek pagal mane, kad nepastebėjai skirtumo.

Su tuo botu viskas kaip ir akivaizdu. Nėra čia net ką komentuoti. Tuo tarpu kažkiek adekvatesni "dešiniųjų burbulai", kiek mačiau, apie tuos dalykus kalbėdami neretai turi galvoje dabartinių karo veiksmų fronto linijoje tam tikrą užšaldymą, sustabdymą (nors ir užsivedė viskas nuo kažkokių mistinių Rusijos pusės pageidavimų sąrašo). Plius su gana optimistiniu nusiteikimu, kad gal vargais negalais pavyks taip sudėlioti dalykus, kad agresija iš putleryno pusės irgi artimiausiu metu lengvai nepasikartotų. Ukrainos oficiali derybininkų pusė (bent jau iš užuominų) irgi viešai prie minimaliai gan panašaus dalyko bent jau dabartiniame etape bando vargais negalais privesti. Tai nemažai žmonių gan nesunkiai ir persiima spontaniškai savo sekamų pagrindinių burbulų tam tikromis juose išsakomomis nuostatomis. Nežinau, gal tau kiek nuosaikesni įvairūs "dešiniųjų" nuomonių burbulai (kaip, pvz., koks Konstantin Kisin ar pan.) dabartinėmis aplinkybėmis atrodo ne ką mažiau pavojingi priešo propagandos požiūriu, negu botai?
Lionginas2 wrote:
Bet jei laikai jį pacientu, tai kokį kelią jam palieki? Įrodinėti, kad jis nėra lengvai visokių vaibų paveikiamas naivuolis?
Neiškraipyk mano žodžių. Kalbėjau prieš tai apie gan paprastus kognityvinius dalykus. Įvairi propaganda būtent todėl ir naudojama, kad žmones tai veikia. Pats nematau kažkokios problemos pripažinti, kad galiu ir pats būti paveiktas kažkokio savo burbulo ar pan. Ir pats tikėtina kur nors pasimaunu ar būnu kažkuria kryptimi ar dalimi paveiktas. Ypač ten, kur per daug į dalykus giliai nesigilinu ar įvairesniais pjūviais neanalizuoju.
Stormas wrote:
Tenka pastebėti dėl tokių EU gyventojų, kurie kiekvieną progą ją keikia, ta Europa ir yra tokia silpna ir bestuburė. Beveik paradoksas sakyčiau :)
Nelabai konstruktyvi tavo replika.
Beje, žodį "kapituliaciją" (t.y. kad Trumpo dealas yra kapituliacijos sąlygos) pirmą kartą išgirdau kartojant ir ne kartą minint viename iš savųjų burbulų, kuris, įtariu, šiek tiek persidengia ir su tavuoju. Tikrai pats šitą žodį "kapituliacija" šiame kontekste savarankiškai sugalvojai/panaudojai?
Lionginas2
naujokas

2026-02-26 09:57

Svetimas wrote:
Su tuo botu viskas kaip ir akivaizdu. Nėra čia net ką komentuoti. Tuo tarpu kažkiek adekvatesni "dešiniųjų burbulai", kiek mačiau, apie tuos dalykus kalbėdami neretai turi galvoje dabartinių karo veiksmų fronto linijoje tam tikrą užšaldymą, sustabdymą.
Nematau, kad jie turi tą galvoje. Tam, kad fronto linija būtų užšaldyta, karinius veiksmus turi nutraukti abi pusės. Bet praktiškai visada pretenzijos reiškiamos tik Ukrainai. Tai ji turi pasiduoti, tai "nustoti kariauti" ir pagaliau pradėti "siekti taikos". Ukraina turi du pasirinkimus - gintis arba nebesiginti, tai yra, kapituliuoti. Šiuo metu Ukraina ginasi. Jei jai siūloma elgtis kažkaip kitaip, be jokių sąlygų, kad ir ruskiai turi stabdyti karo veiksmus, tai jai iš esmės siūloma pasiduoti. Ir nesvarbu, kaip šitas kacapų interesų atstovavimas maskuojamas - taikos siekiu ar kitaip. Ukraina netęsia karo = Ukraina nebesigina = Ukraina kapituliuoja. Jei planas būtų toks: "ukrainiečiai, nebekariaukite, JEI rusų fašistai nustos jus pulti", tai aš suprasčiau. Bet planas NIEKADA neformuluojamas šitaip. Ir Vilius jo šitaip neformulavo. Ir jokie tie "adekvatesni" jo šitaip neformuluoja. Pretenzijas jie reiškia vien Ukrainai.
Svetimas wrote:
Plius su gana optimistiniu nusiteikimu, kad gal vargais negalais pavyks taip sudėlioti dalykus, kad agresija iš putleryno pusės irgi artimiausiu metu lengvai nepasikartotų. Ukrainos oficiali derybininkų pusė (bent jau iš užuominų) irgi viešai prie minimaliai gan panašaus dalyko bent jau dabartiniame etape bando vargais negalais privesti. Tai nemažai žmonių gan nesunkiai ir persiima spontaniškai savo sekamų pagrindinių burbulų tam tikromis juose išsakomomis nuostatomis. Nežinau, gal tau kiek nuosaikesni įvairūs "dešiniųjų" nuomonių burbulai (kaip, pvz., koks Konstantin Kisin ar pan.) dabartinėmis aplinkybėmis atrodo ne ką mažiau pavojingi priešo propagandos požiūriu, negu botai?
Kisinas kai kur adekvatus, bet kai kur kvailokas. Yra sakęs, kad Vakarai nepakankamai padėjo Ukrainai gintis, todėl dabar turi bent jau padėti Ukrainai pasiduoti. Tik Ukrainai nereikia pagalbos pasiduoti. Niekam nereikia pagalbos pasiduoti, galima pasiduoti ir tiek.
Svetimas wrote:
Neiškraipyk mano žodžių. Kalbėjau prieš tai apie gan paprastus kognityvinius dalykus. Įvairi propaganda būtent todėl ir naudojama, kad žmones tai veikia. Pats nematau kažkokios problemos pripažinti, kad galiu ir pats būti paveiktas kažkokio savo burbulo ar pan. Ir pats tikėtina kur nors pasimaunu ar būnu kažkuria kryptimi ar dalimi paveiktas. Ypač ten, kur per daug į dalykus giliai nesigilinu ar įvairesniais pjūviais neanalizuoju.
Kai diskusija nuo konkrečių planų ir siūlymų pasikeičia į diskusiją apie dalyvių "kognityvinius dalykus", tai pradeda panašėti į psichoterapijos seansą. Aš nelabai suprantu, kam tau reikia, kad čia mes vieni kitus kažkaip giliau suprastume. Mes su Vilium nesame sutuoktiniai, kuriems reikėtų panašių paslaugų. Aš nesutinku su jo nuomone, jis nesutinka su mano nuomone, bet mums kartu gyventi nereikia. Galima apie tą propagandos ir burbulų poveikį pakalbėti truputį, galima apkaltinti, kas kuo paveiktas, bet nematau prasmės į tai labai gilintis. Vis tiek mano nuomonė, kad tai yra planas Š, ir visi jį propaguojantys dirba ruskiams, nepasikeis.
Lionginas2
naujokas

2026-02-26 10:08

Svetimas wrote:
Stormas wrote:
Beje, žodį "kapituliaciją" (t.y. kad Trumpo dealas yra kapituliacijos sąlygos) pirmą kartą išgirdau kartojant ir ne kartą minint viename iš savųjų burbulų, kuris, įtariu, šiek tiek persidengia ir su tavuoju. Tikrai pats šitą žodį "kapituliacija" savarankiškai sugalvojai/panaudojai?
Tarkime, Stormas ir aš tą žodį išgirdome savo burbuluose, labai patiko, ir pradėjome vartoti. Ir ką? Ar tu mėgini lenkti link to, kad turėtume labiau toleruoti nuomones, rezonuojančias su rusų propaganda? Maždaug, mes iš burbulo, jie iš burbulo, tai koks skirtumas, galima ir nekritikuoti vienimems kitų. Ar tavo pointas visgi kažkoks kitoks? Mėginu suprasti, kuo gi tokiais savo komentarais pats esi konstruktyvus...
Last edited by Lionginas2 on 2026-02-26 10:30, edited 1 time in total.
Seianus
senbuvis

2026-02-26 10:28

Svetimas wrote:
Beje, žodį "kapituliaciją" (t.y. kad Trumpo dealas yra kapituliacijos sąlygos) pirmą kartą išgirdau kartojant ir ne kartą minint viename iš savųjų burbulų, kuris, įtariu, šiek tiek persidengia ir su tavuoju. Tikrai pats šitą žodį "kapituliacija" savarankiškai sugalvojai/panaudojai?
O tu žodį "žodį" pats savarankiškai sugalvojai?
Jei neturi ką pasakyti į temą, kam išvis veliesi į diskusiją, taip norisi apginti viliuką, kuris pats šiuo metu dėjo į krūmus ir svarsto, kaip čia išsivartyti iš savo paistalų?
Svetimas
senbuvis

2026-02-26 11:02

Lionginas2 wrote:
2026-02-26 09:57
Kisinas kai kur adekvatus, bet kai kur kvailokas. Yra sakęs, kad Vakarai nepakankamai padėjo Ukrainai gintis, todėl dabar turi bent jau padėti Ukrainai pasiduoti.
Mano pabrauktą dalyką bent jau aš niekur negirdėjau, kad būtų sakęs. Konstantin Kisin dažnai pateikia paraleles su Šiaurės ir Pietų Korėjų konflikto įšaldymu ir tuo pačiu jūsų paminėtu Suomijos ir Rusijos karu. Pabandykite besti pirštu konkrečiai į tą vietą (dėl didesnio aiškumo šiai diskusijai), kur Konstantin Kisin po tokių paralelių padarymo paskui rimtai paslysta. Kartu pasiūlykite savo siūlomus alternatyvius sprendimų variantus Rusijos agresijos prieš Ukrainą sprendimui.

Kol kas tik labai trumpai pakomentuoju kai kuriuos jūsų komentarus, nes šiuo metu turiu kitų skubių savo spręstinų reikalų.
Svetimas
senbuvis

2026-02-26 11:03

Seianus wrote:
[...]kam išvis veliesi į diskusiją[...]
Bandau šiek tiek pakelti diskusijos lygį, kaip aš jį suprantu.
Seianus
senbuvis

2026-02-26 15:33

Svetimas wrote:
2026-02-26 11:03
Seianus wrote:
[...]kam išvis veliesi į diskusiją[...]
Bandau šiek tiek pakelti diskusijos lygį, kaip aš jį suprantu.
Ir kaip? Pakilo?
Vilius
emeritas

2026-02-26 16:12

Nu va, truputį pailsėjau, ir orai pagerėjo, tai galim bandyt judėti toliau.

Dėl Trampo plano jau kaip ir viską pasakiau, kai jį pavadinau dalbajobišku ir gėdingu. Tikrai akiplėšiškai melaginga tai vadinti "Viliaus planu", kaip bandė Lionginas - na bet čia net ne šlykščiausias dalykas, kurį jis postino pastaruoju metu, tai gal velniai nematė.
Dar priminsiu, kad pats Zelenskis vis dar dalyvauja tose Trampo derybose, tai gal ten ne viskas taip blogai, kaip mums atrodo, žiūrint iš šono.. Nors tikslių detalių aš nežinau, girdisi tik kalbos apie anksčiau paviešintas dalis ir šiaip įvairios spekuliacijos.

Beje Svetimas teisingai pastebėjo kad savo plano aš iš tiesų dar net nesurašiau. Pamėčiau šiek tiek užuominų kitose temose, bet vientisos idėjos dar nepostinau.. Ir kol kas nesiruošiu, nes čia ir taip kontroversiška tema, gal dabar ne visai tinkamas laikas pilti benzino.

Žodžio "kapituliacija" aš lyg ir neminėjau, tai dėl šitos dalies nieko neturiu pasakyti. Jei atvirai, man ir palyginimai su Suomijos karo baigtimi atrodo kiek pesimistiniai - gal naivoka, bet aš vis dar tikiuosi Ukrainai kažko geresnio.

Dėl "gėdos" - čia aš tik bandžiau sukomunikuoti savo subjektyvų jausmą. Aš, kaip vienas iš europiečių, jaučiu šiokią tokią gėdą dėl padėties, kurioje dabar yra Europa. Ne tik dėl Ukrainos derybų - taip pat dėl Grenlandijos, muitų ir šiaip bendro Trampo administracijos tono. Ir gal dėl kai kurių vidinių dalykų.

Dėl "neapykantos Europai". Esu ilgesnį laiką gyvenęs keturiose (o gal ir 5-iose, nelygu kaip skaičiuoti) Europos šalyse, ir keliavęs daugumoje likusių. Esu tikrai gana padoriai susipažinęs su šio žemyno geografija, kultūra, kalbomis, etc. Netgi drįsčiau teigti, kad esu šioks toks eurofilas. Bet dėl to aš netampu aklas - aš taip pat matau vietų, kur Europa tikrai yra nelabai geroje padėtyje.. Ir taip, aš tikrai turiu tam tikrų priekaištų kai kuriems dabartiniams ir buvusiems Europos lyderiams - tačiau tai yra mano, kaip demokratiškų šalių gyventojo, teisė (gal net ir pareiga). Gi negyvename Šiaurės Korėjoje, kur bet kokia valdžios kritika yra draudžiama, ar ne?
Last edited by Vilius on 2026-02-26 16:25, edited 1 time in total.
Vilius
emeritas

2026-02-26 16:14

Beje prisiminiau - lyg viena ausimi esu girdėjęs, kad mūsų senas draugas Augustas užsiėmė kažkokia savanoriška veikla susijusia su Ukraina. Tikrai būtų įdomu smulkiau išgirsti apie jo patirtį.
Stormas
senbuvis

2026-02-26 20:34

Svetimas wrote:
Beje, žodį "kapituliaciją" (t.y. kad Trumpo dealas yra kapituliacijos sąlygos) pirmą kartą išgirdau kartojant ir ne kartą minint viename iš savųjų burbulų, kuris, įtariu, šiek tiek persidengia ir su tavuoju. Tikrai pats šitą žodį "kapituliacija" šiame kontekste savarankiškai sugalvojai/panaudojai?
Žinoma ne pats, bet tai sutampa su mano supratimu, todėl ir naudoju :)
Post Reply