shitpickle wrote: ↑2024-04-18 15:57
Beje, JAV sienų apsauga nėra anti-globalizmas.
Akivaizdu, kad taip. Dėl sienų apsaugos mano komentare buvo nuoroda į Jake Broe video. Apie "globalizmą" kalbėjau JAV "stiprios ekonomikos" kontekste. Kartais į kai kuriuos keistus "antiglobalistų" burbulus, kurie kažkodėl neretai koreliuoja su prorusiškais naratyvais, užklystu ir kažkiek jų specifinių teorijų paskaitinėju. Tai šiek tiek mane dėl to ir užnešė į "globalizmo" temą.
Ką, veikiausiai based Lauris ir darys po truputuką, kiek jam leis overlord'ai.
Kas tie overlordai? Kažkiek smalsu įsikirsti į tavo sąvokų sistemą.
Rytų europiečiai, Lietuva, Laurynas Kaščiūnas (jei gerai supratau) ir pan. greičiausiai ir darys savus dalykus, ką manys esant reikalingu. Bet nepriklausomai nuo to norėtųsi, kad JAV "dešinieji" populistai šiek tiek adekvatesni ir mažiau prorusiški (proputiniški) būtų bent jau savo retorikoje, kuri nemažą dalį tam tikrų JAV rinkėjų veikia ir įtakoja. Pvz., naudingas idiotas Tucker Carlson ir pan. jau gan nemažai spėjo padaryti juodo darbo tame. O kartu ir demokratų "eskalacijos bijotojų" stovykla, nepaisant savo retorikos, galėtų irgi būti mažiau proputiniški bent jau savo veiksmais.
Vis prisimenu, kaip organge man pasakojo vokietukams, kad jie yra debilai, kad yra energetiškai priklausomi nuo rusyno ir tai yra tiesus kelias į pražūtį, o vokietukai žvengė iš jo.
O tai dėl kažkokių specifinių vokiečių grybų elgesio įsiskaudinai už orange man? Tiek daug tau asmeniškai įtakos turi orange man? Ir galbūt išvedei iš to, kad ir praktiškai visa vakarų Europa turi į minėtų vokiečių debilų panašias pažiūras?
Kartu ir sustojęs laikrodis du kartus per parą rodo teisingą laiką. Jei orange man teisus vienoj vietoj, iš to neseka, kad yra teisus ir daugelyje kitų sričių.
Svarbu yra pist protą, kad jei jau dešinysis, tai totalus debilas ir nepagydomas ir kaip čia dabar būtų, jei rusyną laikytume pavojinga šalimi, juk tai būtų necivilizuotas elgesys, etc, etc.
Čia propagandos, politinių kovų ir pan. dalykai pakabinti ant emocijų. Dėl to prieš tai ir minėjau, kad nemažą pliusą mano akyse užsidirba žmonės, kurie nesivelia į tai, ir pakankamai savarankiškai daro išvadas apie įvairius dalykus. Pvz., jau su dviem žmonėmis iš mano aplinkos bendravimas nutrūko (net ne mano iniciatyva), įtariu dėl to, kad jie kažkaip keistai užsikrėtė ta gan keista "naujųjų dešiniųjų" ideologija.
Nu dapiso jau tokia retorika. Gyvenimas akivaizdžiai rodo, kad silpnumas kviečia agresiją.
Čia pagalvojau, kad iš šio pasakymo gana įdomi kiek kitokia išvada išplaukia. Visai kita prasme, nei kad norėjai pasakyti.