Seianus wrote: ↑2022-03-01 22:21
Šiaip tai yra daugiau variantų, nei „baigti pasaulį“ atsakant į Putino branduolinį ginklą, jei numes vieną ir lauks reakcijos. Kad ir normalus konvencinis karas visais frontais, kurį rusai su savo šūdina armijos parodija neabejotinai pralaimės. Aišku jei ir toliau nuspręs švaistytis branduolinėm raketom, beliks atsakyti tuo pačiu. Bet negi dabar viską jam atiduosim vien todėl, kad grąsina. Šiaip man atrodo visai tikėtina, kad jį nuvers anksčiau, nei panaudos branduolinį ginklą. Juk tarp visų tų generolų turėtų būti nors keli sveikesnio proto.
Kas liečia NATO skaičiavimus, tai aš esu tikras, kad jie jau seniai turi planus, kaip reaguoti į tokią eskalaciją, ir nemanau, kad realiausias planas yra atsitraukimas. Tiesiog kalbu, kokie mano manymu yra Putino skaičiavimai, turint omeny jo kriminalinį mentalitą.
Aš pats manau, kad NATO atsakytų analogiškai, vienu bramduoliniu smūgiu, tik žinoma ne ant miesto, o ant kokios karinės bazės.
Kas liečia generolus, neabejoju, kad yra daug protingesnių. Kurie visi yra pakeičiami į tokius, kuriems nedrebės rankos spaudžiant bet kokius mygtukus. Pilna rusijos armijoje kareivių, kurie iškrauna nevaldomas bombas ant miestų, atsiras ir generolų su ne ką daugiau skurpulų.
Lionginas wrote:O aš neabejoju, kad Putinas ne tik gali, bet ir ieško preteksto panaudoti bent jau taktinį branduolinį ginklą.
Žiauriai tu jį čia vertini, kodėl taip? Kad psichas tai matau, bet ar tikrai tiek psichas? Net TSRS diktatoriai iki to nepriėjo. Bet jie net ir grąsinimais taip nesišvaistė :/
O kiek adekvatus jis tau atrodo sprendžiant iš jo paskutinių kalbų? Nes man atrodo, jis iš tiesų save laiko didžiu geopolitiku, galinčiu laimėti branduolinį karą. Dar pridėk tai, kad yra reikšmingas atotrūkis nuo realybės neturint jokio supratimk apie savo kariuomenės galią, ukrainiečių nusiteikimą jo atžvilgiu ir dar velnias žino ką... Neatmetu nieko.
Ir šiaip, pastebiu, kad tam tikra dalis žmonių, įgijusių didžiulę galią, politinę, finansinę ar kitokią, ilgainiai tampa itin neadekvatūs. Pradeda kalbėti paukščių kalba visokius blėnius, nebesiorientuoja aplinkoje, susikoncentruoja į kažkokias keistas savo teorijas. Senukų Rakauskas, Numavičius, čia lietuviški pavyzdžiai. Manau, kažkur ten kosmose ir pats Putinas. Anksteniems cccp lyderiams pavyko išlkkti daugmaž racionaliems. Buvo ekscentriškų, kaip Chruščiovas, bet nei vienas nebendravo su kosmosu. O Putinas man panašu bendrauja.