Forumo blevyzgos

Naujas temas kurkite čia
Svetimas
senbuvis

2023-11-30 08:01

Lionginas wrote:
2023-11-30 07:25
Aš toje temoje buvau paprašytas pateikti konkrečius patarimus, kaip tiems vaikams pasitaisyti savo padėtį, o ne suvaryti jiems peilį dar giliau į žaizdą ir pasukioti. Gal ir ne iki galo apgalvoti tie pasiūlymai, gal nepakankamai detalūs, prašau juos tikslinti ar taisyti.
Iš savo pusės neturiu tau kokių priekaištų dėl to.
Lionginas wrote:
2023-11-30 07:25
Iš tavo pusės irgi yra šioks toks falšyvumas, nes jaučiu, kad tuos patarimui dalinau labiau tavo pramogai, nei tikriems palestiniečių vaikams. Nebent ketini jiems tuos patarimus kaip nors perduoti.
Gali dėl manęs būti ramus, kad ne pramogai.
Seianus
senbuvis

2023-11-30 10:55

Stormas wrote:
2023-11-27 11:04
Tai dienos sąvoka visada apimdavo ir naktį, bet gal čia tau kažkokia naujiena.
Kas matoma iš tokių posakių, kaip „skiriasi kaip diena ir naktis“, „nakties darbai – dienos juokai“, „Be aušros diena neateina“... :D
Pabandyk kada prieš rašydamas pagalvoti. Gal padės.
Svetimas wrote: Marijonas
Mane pradeda vimdyti vos jo veidą pamačius, tai deja teks praleisti tas neabejotinai gilias įžvalgas, kokias tik antrarūšis etatinis provincijos šoumenas gali sugalvoti.
Gali dėl manęs būti ramus, kad ne pramogai.
Tada būtinai parašyk, ką tie palestiniečių vaikai atsakė. Manau, visiems čia bus įdomu.
Svetimas
senbuvis

2023-11-30 11:21

Seianus wrote:
2023-11-30 10:55
Mane pradeda vimdyti vos jo veidą pamačius[...]
Mane vimdo Putino arba Lukašenkos veidai. Dar vimdo nuo kokios Katy Perry. Ir turbūt ne mane vieną. Pvz., mačiau kaip Katy Perry ir Neil deGrasse Tyson į kažkokią vieną laidą dėl kažkokio projekto ar pan. buvo suvesti. Tai sakyčiau gan nemenkos kibirkštys tarp jų jautėsi.

P.S. Pašalinau iš media linko, kad kartais neapvemtum savo klaviatūros.
Lionginas
senbuvis

2023-11-30 11:26

Nu blet, dabar negaliu apsispręsti, kokį avatarą naudosiu ateinantį pusmetį, Marijono ar Kate Perry.
Svetimas
senbuvis

2023-11-30 11:27

Kaip tavo avataras Katy Perry man nekliūtų.
Svetimas
senbuvis

2023-12-02 23:21

viewtopic.php?p=117873#p117873
Seianus wrote:
2023-12-02 22:26
Su RB seniai viskas aišku, bet dėl kareivių, reikėtų išties drakoniškų bausmių, kad jų bijotų labiau nei būti nušautam ar pakliūti į išgamų nelaisvę.
Matau jog ką RB iš tiesų mano karo nusikaltimų klausimu ir kokius realius receptus jų mažinimui galėtų pasiūlyti nelabai įdomu? Daug smagiau kokią šiaudinę baidyklę sukonstruoti?
Svetimas
senbuvis

2023-12-02 23:27

viewtopic.php?p=117870#p117870
Lionginas wrote:
2023-12-02 19:13
Dabar, RB pointas tas, kad jei kareiviai bijotų realių bausmių, tokios klaidos kaip ši neįvyktų.
Tai kai kažkada, Lionginai, priekaištavai jog JAV policija kai kuriuose regionuose ir kai kuriose situacijose nevengia naudoti perteklinį smurtą ar neturi gerų saugiklių kaip riboti jos piktnaudžiavimą tuo, tai buvai neteisus?
Svetimas
senbuvis

2023-12-03 12:10

viewtopic.php?p=117873#p117873
Seianus wrote:
2023-12-02 22:26
Plius, jei už tai būtų realios bausmės, ir dar rimtos, atitinkamai kristų kareivių motyvacija, ko nenorėtų joks sveiko proto kariuomenės vadas.
Atidėjus į šalį bausmių klausimą, man atitinkamai manau motyvacija kristų, jei matyčiau įvairius požymius, jog kai kurie kiti kariai iš mano kariuomenės daro karo nusikaltimus prieš civilius, nors ir galėtų to nedaryti. Bet aš ne koks realiai šiuo metu kariaujantis karys, tai gal ir nesvarbu, kaip man dabar atrodo.
RB
senbuvis

2023-12-03 16:54

Svetimas wrote:
Tai kai kažkada, Lionginai, priekaištavai jog JAV policija kai kuriuose regionuose ir kai kuriose situacijose nevengia naudoti perteklinį smurtą ar neturi gerų saugiklių kaip riboti jos piktnaudžiavimą tuo, tai buvai neteisus?
Nereikia JAV. Galima prisiminti Lietuvos policiją 1990-aisiais, kai suimtųjų daužymas tardymo metu buvo visiškai normalus reiškinys. Ar šiandieninę Rusijos policija, kur kankinimai pakelti į profesionalų lygį. Daugelis tų pačių argumentų apie „atmatas“ ir „pasiutusius šunis“ arba apie tai, kad „visuomenės saugumas svarbiau nei nusikaltėlių teisės“ ir kad „negalima demotyvuoti pareigūnų bausmėmis“ čia lygiai taip pat puikiai veikia. Nežinau, gal kai kuriems forumo nariams iš tiesų norėtųsi tokios praktikos sugrąžinimo. Nes gyventi tarp ginkluotų žmonių, įtikėjusių absoliučiu savo nebaudžiamumu, visada yra labai fun.
Lionginas
senbuvis

2023-12-04 07:54

Svetimas wrote:
viewtopic.php?p=117870#p117870
Lionginas wrote:
2023-12-02 19:13
Dabar, RB pointas tas, kad jei kareiviai bijotų realių bausmių, tokios klaidos kaip ši neįvyktų.
Neatidžiai skaitai (kaip ir RB), aš rašiau: "Kareiviai, kitaip nei įprasta ar kokia riaušių policija, ruošiama kiek kitokioms situacijoms, kuriose bet koks gaišimas gali kainuoti gyvybes.". Policija nuo kariuomenės skiriasi tiek funkcijomis, tiek prioritetais. Policijos funkcija yra užtikrinti įstatymų laikymąsi šalies viduje, ir prioritetas teikiamas nemirtinoms nukenksminimo priemonėms. Kariuomenės funkcija yra apginti šalies teritoriją ir piliečius, o prioritetas yra priešus tiesiog užmušti. Neįmanoma turėti vienos organizacijos, efektyviai vykdančios abi funkcijas. Todėl kariuomenė tik išimtiniais atvejais panaudojama vidaus tvarkai užtikrinti - gamtinių katastrofų metu, pavyzdžiui. Kareiviai apmokyti problemas spręsti žudydami, ir susidūrimo su civiliais metu rizika kam nors mirti yra didelė.

Kalbant apie policiją, aš vis dar tebemanau, kad JAV policija nėra paruošta taip efektyviai vertinti grėsmes, kaip galėtų.
Svetimas
senbuvis

2023-12-06 10:00

viewtopic.php?p=117898#p117898
RB wrote:
2023-12-05 14:49
Lionginai, tu vis kartoji, kad „nebaustum už kai kuriuos karo nusikaltimus“, kad nereikia taikyti karo teisės „visa apimtimi“ ar kad „agresijos aukoms turi būti leidžiama daugiau“.
Tai gal galėtum sukonkretinti:
1. Už kokius karo nusikaltimus siūlai nebebausti ar bausti tik simboliškai?
2. Kaip konkrečiai turėtų skambėti formuluotė, „agresijos aukoms leidžianti daugiau“?
3. Kaip siūlai įgyvendinti mechanizmą, apibrėžiantį, kuri pusė yra „agresijos auka“? Kas tai spręs – JTO, Popiežius, Lionginas, kiekviena kariaujanti šalis individualiai?
Paprovokuosiu.
Šiuo konkrečiu atveju sprendžia Lionginas, tu ir kiti forumiečiai. Ne koks iš dausų atskridęs ufonautas, kuris neskiria, kas yra agresijos auka. Tu prieš tai klausei Liongino nuomonės. Jis pasakė savo nuomonę.

Man atrodo, kad čia ir tu turėtum padėti sugalvoti, kaip suteikti kuo daugiau motyvų Izraeliui, t.y. šaliai, esančiai tarp ją sunaikinti norinčių kaimynų, kodėl ji viena pati vienašališkai turėtų laikytis karo teisės principų. O ne, remdamasis idealizuotais karo teisės formalizmais, silpninti jos poziciją apsiginti arba galimybes duoti atkirtį HAMAS už jų išpuolį prieš niekuo dėtus civilius, kad tai vėl nebesikartotų.
RB
senbuvis

2023-12-07 11:53

Svetimas wrote:
Šiuo konkrečiu atveju sprendžia Lionginas, tu ir kiti forumiečiai. Ne koks iš dausų atskridęs ufonautas, kuris neskiria, kas yra agresijos auka. Tu prieš tai klausei Liongino nuomonės. Jis pasakė savo nuomonę.
Ne, Lionginas kelis kartus pakartojo, kad, laisvai cituojant, „tarptautinė teisė neteisinga, nes nesuteikia agresijos aukai didesnės laisvės karo nusikaltimų atžvilgiu“ ir teigė (klaidingai), kad nacionalinėje baudžiamojoje teisėje tokia laisvė suteikiama. Todėl aš ir klausiu, kaip turėtų atrodyti „teisinga“ tarptautinė teisė, kaip kodifikuoti jo pasiūlymus. Nes jei nėra kodifikuotų normų, o tiesiog vertinimas pagal principą „savas / priešas“ ar „patinka / nepatinka“, tai teisės čia apskritai nėra. Tai yra grįžimas į Viduramžius (nors ir ten paprotinė karo teisė egzistavo, ir jos kažkiek buvo paisoma, tiesa, ne visada ir ypač ne su visais priešais) ar Antiką.
Svetimas wrote:
Man atrodo, kad čia ir tu turėtum padėti sugalvoti, kaip suteikti kuo daugiau motyvų Izraeliui, t.y. šaliai, esančiai tarp ją sunaikinti norinčių kaimynų, kodėl ji viena pati vienašališkai turėtų laikytis karo teisės principų.
Aš apie tai jau rašiau. Jei teisės normų būtų paisoma universaliai ir už jų nepaisymą būtų vienodai smerkiami tiek sąjungininkai, tiek oponentai, poveikis būtų. Jei Izraelis žinotų, kad už karo nusikaltimus neteks Vakarų paramos ir susilauks diplomatinių ir ekonominių sankcijų, greičiausiai elgtųsi kitaip.
Ir kalbos apie „vienašališkumą“ čia nelabai tinkamos. Tai maždaug tas pat, kaip piktintis, kad policija „vienašališkai“ privalo laikytis įstatymų, o nusikaltėliai, su kuriais ji kovoja, ne (nors nesunku rasti ir dėl to besipiktinančių). Na taip, policijai taikome kitus standartus. Todėl policiją finansuojame, ginkluojame ir remiame, o nusikaltėlius persekiojame ir baudžiame.
Svetimas
senbuvis

2023-12-08 18:46

viewtopic.php?p=117903#p117903
RB wrote:
2023-12-07 11:39
Vakar, Ukrainos kariuomenės dienos proga, respublikonai Senate, cituojant Lionginą, Putinui literaliai nučiulpė, nurijo ir padėkojo. Vienbalsiai.
Kiek liūdnai pajuokausiu šiame kontekste iš Vaido Saldžiūno nesenai išgirsta neva tam tikrų paprastų tam tikro identiteto žmonių citata:
"Tu esi Landsbergis!"
Todėl neva nereikia klausyti, ką sakai.
Svetimas
senbuvis

2023-12-10 16:53

viewtopic.php?p=117917#p117917
Seianus wrote:
2023-12-10 06:20
JAV vetavo JTO klounų rezoliuciją nutraukti Gazos puolimą. Nors kur dar sveiko proto randama.
Visų vykstančių nesąmonių ir absurdų fone nelabai ir guodžia.

Jeigu JTO nepajėgia pastatyti į vietą tokių kaliausių/pajacų/trojos arklių kaip rusijos JT atstovas V. Nebenzia, kliedinčio be jokių pasekmių apie kovinius uodus ar pan., arba kitur kad ir kokio Orbano ar Erdogano už jų išsikalinėjimus, tai kolegialiuose organuose sėdintys biurokratai ar kiti veikėjai yra kažkuria prasme kaip ir pasirašę sau savotišką savižudybės nuosprendį realių pačiupinėjamų proaktyvių veiksmų prasme.

Tuo tarpu "Make America Great Again" svajonę, panašių lozungų skelbėjai, visai tikėtinas dalykas jog realiai išpylė į pamazgas (kad ir kaip ironiškai tai atrodytų). Kol abiejų partijų "futbolo sirgaliai" aktyviai pešasi, kuris jų "vadukas" yra didesnis mėmė ar niekšelis arba ruošiasi perpjauti vienas kitam gerklę dėl pseudoideologinių skirtumų, vietoj to, kad pademonstruotų savo didesnį savarankiškumą, kokie nors kremliaus troliai ar pan. žvengia ir trina sau rankas.

Dalis respublikonų partijos politikų mano akimis kol kas turi tik bene vieną pasiteisinimą, kad realiai iš tikrųjų nėra tokie mudakai/nevykėliai, kokie atrodo savo kalbomis iš šalies, greta savo demonstruojamų didelių motyvų atsikąsti kuo didesnį kasnį valdžios postuose ar juos išlaikyti.

Šiaip antra pusė ant dienų buvo kažkaip nupirkus dovanų Sun Tzu "Karo menas" knygą. Tai kiek beskaitinėjant paskutinių metų įvykiai, juos prisiminus, gan įdomioje savotiškoje šviesoje kartais pasirodo.
Svetimas
senbuvis

2023-12-15 07:21

Normaliam taip vadinamam skeptikui gal ir neturėtų būti įdomūs tokie dalykai, bet karts nuo karto galvoj mintis išlenda, kad 2023-10-07 d. įvykęs Hamas puolimas kažkaip keistokai sutapo su tariama Putlerio gimtadienio data.
REUTERS: Poll shows Palestinians back Oct. 7 attack on Israel, support for Hamas rises
Lionginas
senbuvis

2023-12-15 08:42

Izraelis čia aiškiai susimovė, persistengė su priemonėmis. Va jei žydai būtų į Gazą įžengę ginkluoti tik kumščiais ir strėnos juostomis, šitą apklausų ir apskritai inernetinių laikų karą jau būtų laimėję, ir dabar turėtų iš to neišmatuojamos naudos.
Svetimas
senbuvis

2023-12-16 20:28

Seianus wrote:
2023-12-15 07:41
viewtopic.php?p=117935#p117935
Ir dar viena mintis kilo, nes kaip tik neseniai žiūrėjau kelis video apie sukčiavimo istoriją MtG – ar chat GPT nemėgintų sukčiauti, žaidimuose, kur tai įmanoma ir paplitę labiau, nei šachmatuose?
Gali gal bent kokiu vienu video pasidalinti iš sukčiavimo istorijos MtG? Kaip kažkiek žaidusiam visai smalsu daugiau sužinoti.
Post Reply