Forumo blevyzgos

Naujas temas kurkite čia
Svetimas
senbuvis

2025-03-04 23:13

Svetimas wrote:
2025-03-04 21:41
Jei koks Trumpas dabar jį [Budapešto memorandumą] bandytų skaityti, tai ką galbūt maksimaliai naudingo Ukrainai iš jo išskaitytų, tai gal JAV pažadą Ukrainos kaip nors neužpulti. O ir iš Trumpo požiūrio į senesnius JAV susitarimus sunku kažko rimto tikėtis, sprendžiant iš to, ką jis yra kitomis temomis prikalbėjęs.
Klydau greičiausiai. Praėjusį penktadienį planuotam pasirašyti preliminariame susitarime tarp JAV ir Ukrainos prezidentų, berods buvo nuorodų/užuominų ir į Budapešto memorandumą.
Svetimas
senbuvis

2025-03-05 22:57

viewtopic.php?p=119912#p119912
Vilius wrote:
2025-02-16 19:09
Svetimas wrote:
2025-02-16 14:54
Vadovams, kurie priiminėja sprendimus, yra labai svarbu kad iš savo pavaldinių gautų kiek įmanomą tikslesnę ir tikresnę jų kompetencijų ribose esančią informaciją.
Neabejoju, kad kažkas tokio ir yra rašoma šiuolaikiniuose vadybos vadovėliuose.. Tačiau realybėje dauguma vadovų turbūt norėtų, kad darbuotojai tiesiog užsičiauptų, ir darytų kas jiems po velniais liepta. Tik, aišku, jie niekada to tiesiai nepasakys, nes nu negražu kažkaip :)
Daugiau pakankamai įvairia savo patirtimi ir kitų pažįstamų žmonių pasakojimais šitoje vietoje remiuosi nei kokiu vadovėliu. Net ir koks Air Crash Investigation serialas man tai kažkuria dalimi netiesiogiai naiviai patvirtina. Nors nežinau, kodėl kokios nors vadovėlinės išminties paskutiniu metu taip baidaisi, nes ji gali būti neblogai pagrįsta praktika. Bent jau kokioje nors inžinerinės pakraipos srityje.

Beje, pakankamai grubi analogija šitoje vietoje šmėkštelėjo visai iš kitos gyvenimiškos srities. Gali, pvz., įsivaizduoti kaip bet kuriam žmogui (jo organizmui) visumoj būtų, jei jo smegenys imtų gauti kokius nemenkai klaidingus signalus (pvz., skausmo ar jo nebuvimo ar pan.) iš tam tikrų atskirų kūno dalių ar organų apie tikrąją dalykų padėtį.
Svetimas
senbuvis

2025-03-07 20:01

Prajuokino, nors ir labai naivi žinutė:
taisykle.jpg
Svetimas
senbuvis

2025-03-08 17:35

Kartais Gario Kasparovo perspektyvą į politinius dalykus patinka paklausyti, nes tiek kažkiek ir Rusiją, tiek ir JAV neblogai pažįsta ir neturi dėl minėtų šalių kažkokių didesnių iliuzijų:
Гарри Каспаров — о планах Трампа и расколе в Америке
Svetimas
senbuvis

2025-03-08 17:44

Lionginas wrote:
2025-03-04 07:42
Konstantinas Kisinas jungiasi į trampvestitų paradą pasakodamas, kokias baisias klaidas padarė Zelenskis:
Labai nedaug video su Konstantinu Kisinu esu klausęs. Jis gal ir ideologizuotas kažkiek kaip "dešinysis", bet man kažkodėl įsiminė kaip ideologiškai neagresyvus ir ne per daug angažuotas, lyginant su kitais "dešiniaisiais". Pasirodė man pakankamai smalsus žmogus. Įtariu visai įmanoma ir įdomu su juo būtų diskutuoti kai kuriais politiniais klausimais. Nežinau kiek teisingas man įspūdis apie jį susidarė.
Svetimas
senbuvis

2025-03-08 21:30

viewtopic.php?p=120151#p120151
Lionginas wrote:
2025-03-08 21:02
Pavyzdžiui, bus pašalintos Enola Gay lėktuvo, numetusio atominę bombą ant Hirošimos, nuotraukos: https://www.forbes.com/sites/conormurra ... dei-purge/
Tik asociacija. Vaikystėje patiko OMD grupė, tai nesusilaikysiu:
Orchestral Manoeuvres In The Dark - Enola Gay (Official Music Video)
Svetimas
senbuvis

2025-03-08 21:58

viewtopic.php?p=120137#p120137
Vilius wrote:
2025-03-08 08:53
O kaip su pro-magistiška valdžia?
Kiek iš "siurrealizmo" srities pakomentuosiu. Nežinau pakankamai kas yra "pro-magistiška" vadžia. Per mažai domėjausi. Užtai esu neblogai susipažinęs su putinizmo putleryne propagandos ideologija. Yra tokia rusų veikėjų grupė Бабушка, kuri dainuoja satyrines durnas dainas. Pvz.:
Babushka_playlistas.jpg
Tai vien jau dainų pavadinimai neblogai į kai kuriuos tos putinistinės ideologijos paternus pataiko.
Svetimas
senbuvis

2025-03-09 10:49

Antra pusė šiandien priminė:
Memories (1995) || Cannon Fodder - Blasting The Cannon Scene
Svetimas
senbuvis

2025-03-09 10:52

viewtopic.php?p=120098#p120098
Vilius wrote:
2025-03-05 19:44
Nu tai kur ta mūsų "minkštoji galia", kurią tariamai bandėme įsigyti? Gal dabar, kai Vakarams atėjo sunkesni laikai, tos paremtos šalys ateis į pagalbą?.. Gal bent gražiu žodžiu palaikys?
Oftopikas. Turėjo seniau ir "russkij mir" kažkiek pozityvios "soft power". Pvz.:
В чём смысл жизни? Знатоки «Что? Где? Когда?» были озадачены.

Tik mafukams valdžioje ir jų klapčiukams kažko matomai neužteko. O ir vėliau dalį tos "soft power" iškeitė per propagandą į revanšistines "didybės" paieškas. O ir dalį išlikusios "soft power" likučių panaudojo "russkij mir" pažįstančios populiacijos smegenų krušimui, kad ir toliau galėtų tęsti savo juodus darbus.
Seianus
senbuvis

2025-03-09 13:07

Tai rusai tebeturi pakankamai soft power, užtenka pažiūrėti į dabartines JAV ar Vatnikaną. Apskritai rusai dar nuo TSRS laikų suprato jos svarbą. Amerikiečiai irgi suprato, ir vis dar supranta, ne veltui tai buvo vienas pirmųjų trumpo ir musko prioritetų griaunant Ameriką.
Lionginas
senbuvis

2025-03-10 22:07

Nesu tikras, kiek įtakos turėjo būtent kremliaus soft power. Visa JAV dešinė buvo pakankamai imli bet kokioms sąmokslo teorijoms, ir jai suėjo praktiškai viskas, kas kvestionavo status quo, autoritetą, intelektą ir sveiką protą. Jei alternatyva buvo tarp proukrainietiškų demokratų, Europos lyderių, tradicinės žiniasklaidos ir pigaus prokremlinio boto socialiniame tinkle, jie rinkdavosi prokremlinį botą anytime.

Douglas Murray gana taikliai aprašo, kas negerai su MAGA ir visu jos požiūriu į Ukrainą: https://archive.ph/4vrTS
Svetimas
senbuvis

2025-03-11 11:22

Lionginas wrote:
Douglas Murray gana taikliai aprašo, kas negerai su MAGA ir visu jos požiūriu į Ukrainą:
Dėkui. Šviežias oro gurkšnis visoje trydaliojimų kai kuriuose burbuluose paskutiniu metu jūroje.
Seianus
senbuvis

2025-03-11 11:50

Lionginas wrote:
Nesu tikras, kiek įtakos turėjo būtent kremliaus soft power. Visa JAV dešinė buvo pakankamai imli bet kokioms sąmokslo teorijoms, ir jai suėjo praktiškai viskas, kas kvestionavo status quo, autoritetą, intelektą ir sveiką protą. Jei alternatyva buvo tarp proukrainietiškų demokratų, Europos lyderių, tradicinės žiniasklaidos ir pigaus prokremlinio boto socialiniame tinkle, jie rinkdavosi prokremlinį botą anytime.

Douglas Murray gana taikliai aprašo, kas negerai su MAGA ir visu jos požiūriu į Ukrainą: https://archive.ph/4vrTS
Perskaičiau, neblogas straipsnis.

Sunku išmatuoti, kokį įtakos procentą sudarė, bet įtaka buvo, nuo komentarų srautų soc. medijoje iki nupirktų parsidavėlių „influenserių“ ir „žurnalistų“. Pavyzdžiui, kol dar nebuvo užbanintas The Donald subredditas, pagyrų putinui threadai ten buvo reguliarus dalykas, ir stipriai abejoju, ar juos kurdavo nenupirkti amerikiečiai savo iniciatyva. MAGA yra be abejo debilai, bet debilai su ypatingai Trumpu attention spanu (pun not intended) ir jei nuolat jų nestimuliuotų, abejoju, ar ilgai išlaikytų priešiškumą Ukrainai.

O apskritai ruskių propaganda dirba visur, net ir Vatnikane. Ir pilnai pritariu, kad vien jos neužtenka, kad sėkla augtų, dar reikia ir geros vietinių debilų dirvos, pats ne kartą esu sakęs, kad žmonės dažnai per daug kaltės verčia tai rusų propagandai ir per mažai vietiniams debilams. Bet tų debilų yra ir ta soft power yra veiksminga, tai yra, naudinga. Ypač atsižvelgiant, kiek mažai ji kainuoja palyginti su išlaidomis tarkim karinei technikai, tai reik būt tikru nulėpausiu, kad jos atsisakyti. Arba apsinarkašinusiu fašistuojančiu scammeriu idiotu, veikiančiu prieš savo valstybę ir Vakarų demokratiją.
Svetimas
senbuvis

2025-03-11 11:53

Iš "Evita" miuziklo:
Oh What a Circus wrote: Instead of government we had a stage
Instead of ideas a prima donna's rage
Instead of help we were given a crowd
She didn't say much but she said it loud
Svetimas
senbuvis

2025-03-11 12:03

Man feedas pradėjo karts nuo karto iš seno Kas? Kur? Kada? žaidimo įvairias ištraukas siūlyti. Viena visai patiko:
Ворошилов против Друзя (Что? Где? Когда?)
Svetimas
senbuvis

2025-03-16 12:09

viewtopic.php?p=120025#p120025
Svetimas wrote:
2025-03-02 12:25
Nukrypstant visai į šoną, šiandien draugas manęs kažkaip netikėtai brainstormiškai užklausė kokiais galbūt būdingais bruožais pasižymi kai kurių didžiausių MAGA "trumpistų" psichologija. Pvz.: ar jie jautresni tam tikriems bauginančiams signalams? Ar jiems dažniau būdingas kažkokios "sidabrinės kulkos" įvairiems dalykams ieškojimas? Ar jiems labiau prie širdies įvairūs "trečiojo brolio" pasakų scenarijai?
Vakar tas pats draugas išbrainstormino versiją kad galbūt MAGA trumpistams tiesa (faktiškai teisingi ar tikslūs dalykai) yra nuobodi dėl kažkokių priežasčių arba asocijuojasi su kokiais nors jiems nemaloniais dalykais. Dėl to jiems labiau patinka tiesai kaip nors potencialiai oponuojantys alternatyvūs paaiškinimai ir cirkai.

O iš mano pusės pasirodė, kad trumpistų burbulai (kaip ir ultra-woke burbulai) yra itin jautrūs validžiai kritikai. Jei tik koks nors žmogus iš panašių burbulų susilaukia bent kiek rimtesnės kritikos, tai iš karto deda į krūmus arba griežtai atsiriboja nuo kritikos ir grįžta į savo burbulą, kur yra panašias mintis kaip ir jis reiškiančių žmonių ratas.
Lionginas wrote:
2025-02-23 15:58
Svetimas wrote:
2025-02-23 15:26
Tai klausimas kaip ir dėl kokių priežasčių žmonės į tokią pelkę įpuola.
Nedarant perteklinės analizės, tai priežastys yra kvailumas + noras jaustis bandos dalimi.
Man atrodo nuvertini tam tikro fanbojizmo ir specifinės propagandos, pastatytos ant išankstinių nuostatų/prezumpcijų, galią. Plius esu girdėjęs gandų jog amerikiečiai labai specializuojasi savo profesinėje srityje ar pan., todėl gali gan smarkiai grybauti visose kitose jiems mažiau pažįstamose srityse.
Vilius
emeritas

2025-03-16 15:59

Svetimas wrote:
2025-03-16 12:09
Vakar tas pats draugas išbrainstormino versiją kad galbūt MAGA trumpistams tiesa (faktiškai teisingi ar tikslūs dalykai) yra nuobodi dėl kažkokių priežasčių arba asocijuojasi su kokiais nors jiems nemaloniais dalykais. Dėl to jiems labiau patinka tiesai kaip nors potencialiai oponuojantys alternatyvūs paaiškinimai ir cirkai.
Man atrodo, kad jie tiesiog prarado pasitikėjimą sistema, kuri generuoja tuos siaurame žmonių sluoksnyje priimtus konsensusus - kurios tu gerokai pervertindamas, ir nepastebėdamas savo paties arogancijos, vadini tiesa.
Svetimas
senbuvis

2025-03-16 16:04

Vilius wrote:
2025-03-16 15:59
Man atrodo, kad jie tiesiog prarado pasitikėjimą sistema, kuri generuoja tuos siaurame žmonių sluoksnyje priimtus konsensusus - kurios tu gerokai pervertindamas, ir nepastebėdamas savo paties arogancijos, vadini tiesa.
Mintį apie "tiesą" (kad ji trumpistams tarsi nuobodi ar pan.) tiesiogiai išsakė mano jau minėtas draugas. Aš jo minčiai iš dalies pritariu. Nežinojimą kokiomis maždaug sumomis ir paramos kiekiais JAV yra realiai parėmusi Ukrainą ir netikėti "mainstream media", kai ji teigia, jog Trumpas smarkiai grybauja su skaičiais, nežinau kaip tai pavadinti.

Tu pats esi arogantiškas informacijai ne pagal plauką ir self-absorbed, tik pats sau to nepripažįsti. Kartu, kiek pamenu, dalį savo pažiūrų buvau tau išsakęs. Pvz., kad į tiesą žiūriu kaip į savotišką kartais nemažai kruopštaus darbo reikalaujančią "archeologiją" ar "galvosūkį". Kas tokiose pažiūrose yra arogantiško?
Post Reply