Forumo blevyzgos

Naujas temas kurkite čia
Seianus
senbuvis

2025-11-03 06:19

Skamba, kaip iš kokio pop psichologijos žurnalo, tiek narcizo, tiek manipuliatoriaus pavyzdžiai ir apibūdinimai. Nei narcizui būtina visada būti "nepriekaištingos išvaizdos" ir vairuoti "brangiausius automobilius", nei šios savybės yra būtina narcisizmo pasekmė. Vapalioja beleką ir tiek.

Na bet Lietuvoje psichologija ir psichiatrija tai panašiai, kaip Stalino laikų TSRS - genetika.
Svetimas
senbuvis

2025-11-05 21:15

Seianus wrote:
2025-11-03 06:19
Skamba, kaip iš kokio pop psichologijos žurnalo, tiek narcizo, tiek manipuliatoriaus pavyzdžiai ir apibūdinimai.
Irgi pritarčiau, kad formaliai su to psichologo palyginimais tam tikras "dumbing down" buvo padarytas. Nors pati Mažvydo Jastramskio trumpai pareklamuota knyga gal ir visai neblogai kalbamus dalykus iš turinio pusės užkabina.

Gal kartais iš savo pusės kokį rimtesnį viešą šaltinį ar psichologą, kuris apie įvairius keistenius žmonių asmenybių tipus, sutrikimus ar pan. kalba, gali parekomenduoti?
Vilius
emeritas

2025-11-06 23:16

Kartais galvoju, kad tas madingas (pop) psichologijos naratyvas apie "empato vs narcizo" kovą yra šiems laikams suformuluota gėrio ir blogio kovos idėja.. Tiesiog dabar madinga tokius dalykus vaizduoti ne religijos, o mokslo ar medicinos kontekste.

Ir kitas dalykas, kuris man kliūna tose kalbose, tai kad visi įsivaizduoja, kad tai būtent jie yra empatai. O tie blogiečiai narcizai būtinai turi būti jų sutuoktiniai, bosai ar tėvai.. Tai man beklausant visada būna labai smalsu išgirsti kitos pusės pasakojimą - esu tikras, kad ta "blogoji narciziška pusė" viską papasakotų beveik identiškai, tik priešingomis rolėmis.
Seianus
senbuvis

2025-11-07 07:46

Vilius wrote:
2025-11-06 23:16
Ir kitas dalykas, kuris man kliūna tose kalbose, tai kad visi įsivaizduoja, kad tai būtent jie yra empatai. O tie blogiečiai narcizai būtinai turi būti jų sutuoktiniai, bosai ar tėvai.. Tai man beklausant visada būna labai smalsu išgirsti kitos pusės pasakojimą - esu tikras, kad ta "blogoji narciziška pusė" viską papasakotų beveik identiškai, tik priešingomis rolėmis.
Geriau pagalvojus, tai vulnerable narcizams tokios istorijos turėtų labiausiai ir patikti, pakutena savimeilę, patvirtina visokius išankstinius nusistatymus apie buvimą šauniu, bet nesuprastu / neįvertintu, ir taip toliau. Gal dar kiek pateisina pavydą sėkmingesniems žmonėms, kai tuos su gerais drabužiais ir automobiliais vaizduoja kaip evil narcizus.
Svetimas
senbuvis

2025-11-16 19:01

Seianus wrote:
2025-11-13 17:51
Apie vatnikus, iš NAFO subreddito
Man kartais paskutiniu metu kažkaip daugiau įvairių propagandinių video rusų kalba įkrenta, kuriuose bandoma pasakoti, kaip yra vis blogiau "paprastam žmogui" JAV, Kanadoje, JK ar Vokietijoje gyventi. Ir kaip palyginti neva sąlyginai gerai Rusijoje gyventi. Taip gan subtiliai selektyviai cherry pickinant įvairių šalių pliusus ir minusus per "kultūrinius" dalykus. Maždaug ten (Putleryne) neva svarbios šeimos vertybės, nėra įsismarkavusios "genderizmo ideologijos" ar šnekų apie klimato kaitą, nėra tokio smarkaus nedvasingo individualizmo, valstybės institucijos nevaržo alternatyvios medicinos (kokie kyguoliai apsidžiaugtų), geras ir teisingas vaikų švietimas, vaikai auklėjami kaip ne lepšiai, apsukrūs ir spartietiški, sąlyginai kokybiškas "paprastam žmogui" maistas, gerėja sąlygos smulkiam verslui (vis mažiau durnų ar beprasmių taisyklių ar pan.) ir t.t.
Seianus
senbuvis

2025-11-16 21:38

Svetimas wrote:
2025-11-16 19:01
Man kartais paskutiniu metu kažkaip daugiau įvairių propagandinių video rusų kalba įkrenta, kuriuose bandoma pasakoti, kaip yra vis blogiau "paprastam žmogui" JAV, Kanadoje, JK ar Vokietijoje gyventi.
Tai tiesa. JAV ypač blogėja po trumpo išrinkimo, JK po brexito, Vokietijoje po imigrantų prisileidimo, dėl Kanados nežinau, bet ne rojus ir ten.
Ir kaip palyginti neva sąlyginai gerai Rusijoje gyventi.
🤣

Taip gan subtiliai selektyviai cherry pickinant įvairių šalių pliusus ir minusus per "kultūrinius" dalykus. Maždaug ten (Putleryne) neva svarbios šeimos vertybės, nėra įsismarkavusios "genderizmo ideologijos" ar šnekų apie klimato kaitą, nėra tokio smarkaus nedvasingo individualizmo, valstybės institucijos nevaržo alternatyvios medicinos (kokie kyguoliai apsidžiaugtų), geras ir teisingas vaikų švietimas, vaikai auklėjami kaip ne lepšiai, apsukrūs ir spartietiški, sąlyginai kokybiškas "paprastam žmogui" maistas, gerėja sąlygos smulkiam verslui (vis mažiau durnų ar beprasmių taisyklių ar pan.) ir t.t.
Taigi taigi. Neturėtų būti didelių kliūčių ten ir persikelti, jei taip fantastiška viskas. Dabar rusams žmonių reikia.
Post Reply