Forumo blevyzgos
Nelabai pažįstu "užsienio agento" statusą Putleryne turintį ir istorija besidomintį rusakalbį vlogerį Александр Штефанов (ir šiaip labai mažai ką žinau apie jo pažiūras), bet jis šiek tiek per istorinį kampą savo video paparsino seną Carlsono interviu su Putinu:
Александр Штефанов: Путин и Такер Карлсон - мастерство лжи
Александр Штефанов: Путин и Такер Карлсон - мастерство лжи
Gal nepilnai matei, ką jis ir kokiu tonu buvo pripostinęs.Vilius wrote: ↑2025-12-16 17:00viewtopic.php?p=121332#p121332Kažkaip neišeina man iš galvos šita vieta.. Ką tu manai, kad Vytas sužinojo toje situacijoje?
Galbūt sužinojo, kad naujokai-įsibrovėliai, kurie rašinėja tokius dalykus kaip ir jis, kelia man pasibjaurėjimą ir "aikštelės" tokiems neplanuoju suteikti. Ir tegul patys ant savęs bent dalimi veidrodiškai pajunta savo kategoriškų ideologijų agresyvų stiliuką, kuris į nuoširdų norą normaliai diskutuoti man visai nepanašus. Jei reklamščikų postai forume trinami, tai gan logiška ir tokius naujokus prafiltruoti. Jau iš pirmo žvilgsnio man kokį Maybachą, Celofaną ar pan. primenančius.
Katkus ir Co. jų podcaste per savo prizmę labai trumpą kiek išprotėjusių ir išnaglėjusių kraštutinės dešinės atstovų pasaulyje apžvalgą padarė:
Pavojingiausias žmogus Amerikoje: Nick Fuentes ir jo draugai. | TERMINALAS
Pavojingiausias žmogus Amerikoje: Nick Fuentes ir jo draugai. | TERMINALAS
Pora visai neblogų apžvalginių Maksim Kac video (yra ir angliški subtitrai), kad pagal jį putleris dėl savo verksniukiškų diktatoriškų "nuoskaudų" ir nuostatų kaip ir nusiteikęs ir norėtų tęsti karą, bet gan problematiška ir neaišku darosi kaip yra su jo turimais ar jam pavaldžiais realiais šalies resursais tam reikalui:
Прямая линия с Путиным 2025 | Анонс бесконечной войны (English subtitles) @Max_Katz
Европейские подсвинки Путина | Кто они и почему хотят развалить Россию (English subtitles) @Max_Katz
Прямая линия с Путиным 2025 | Анонс бесконечной войны (English subtitles) @Max_Katz
Европейские подсвинки Путина | Кто они и почему хотят развалить Россию (English subtitles) @Max_Katz
lrt.lt: LRT tyrimas. Virtuali Žemaitaičio kariauna: ekspertai kalba apie informacinę ataką
Neabejoju kad ir kitos "partijos" turi savo "virtualias kariaunas". Bet naujoviškesnių susipriešinimų kurstymo metodų ir automatinių įrankių prasme, kiek man iš šalies susidarė įspūdis, jie tuos dalykus turbūt naudoja plačiausiai (o gal kartu ir efektyviausiai).
Neabejoju kad ir kitos "partijos" turi savo "virtualias kariaunas". Bet naujoviškesnių susipriešinimų kurstymo metodų ir automatinių įrankių prasme, kiek man iš šalies susidarė įspūdis, jie tuos dalykus turbūt naudoja plačiausiai (o gal kartu ir efektyviausiai).
Ir čia aš šimtu procentų palaikau. Kaip matęs, ką jis pripostino per kelias temas iš eilės. Tikiuosi, Viliaus mėginimą ginti tą šiukšlę galima paaiškinti faktu, kad jis nematė.Svetimas wrote: ↑2025-12-17 21:34Gal nepilnai matei, ką jis ir kokiu tonu buvo pripostinęs.
Galbūt sužinojo, kad naujokai-įsibrovėliai, kurie rašinėja tokius dalykus kaip ir jis, kelia man pasibjaurėjimą ir "aikštelės" tokiems neplanuoju suteikti. Ir tegul patys ant savęs bent dalimi veidrodiškai pajunta savo kategoriškų ideologijų agresyvų stiliuką, kuris į nuoširdų norą normaliai diskutuoti man visai nepanašus. Jei reklamščikų postai forume trinami, tai gan logiška ir tokius naujokus prafiltruoti. Jau iš pirmo žvilgsnio man kokį Maybachą, Celofaną ar pan. primenančius.
Vienintelis, kurį žinau viešai, yra toks psichologas su Youtube kanalu. Jis dažnai aptarinėja asmenybių tipus ir sutrikimus ryšiumi su įvairiais nusikaltimais ir nusikaltėliais, apie kuriuos pasakoja. Ir jo žinios ne iš 40 metų senumo tarybinių vadovėlių.
https://www.youtube.com/@DrGrande
Blogiausia ką mačiau, tai kad Kimmelį pedofilu išvadino - tai ten pagalvojau, kad tu pamanysi, jog čia mano trolinimas, ir įtrauksi į mano nuodėmių failiuką.. Tai atsakingai pareiškiu, kad taip nėra. Nors net man truputį įtartinas toks sutapimas - gal čia kas kitas iš senbuvių pramogavo?
Bet šiaip tai mums čia verkiant reikia naujų žmonių, nes atrodo likom trise..
Aš ir pats gan nemenkai esu atitrūkęs nuo socialinių tinklų. Ir visumoj tuo patenkintas, nes daugiau laiko lieka įvairiems alternatyviems ne mažiau naudingiems dalykams. Iš esmės paskutiniu metu forumą pagrinde daugiausiai sau naudoju kaip savotišką nerimtą selektyvią užrašų knygutę tam tikromis temomis. Atmetus retus pasipinginimus su jumis.
Nors šiaip retkarčiais prie progos giliau pakapstyti su kompanija kokį naujesnį ar įdomų ir sau mažiau įprastą klausimą irgi būtų smalsu ir smagu.
Pasiūlos ir paklausos dėsnis paradoksaliai keistai veikia šiais sudėtingais ir neurotiškumų pilnais informacijos laikais.
Internetuose smarkiai netrūksta teisuoliškų neišmanėlių, kuriems tarsi patinka virti savo burbuluose ar dėstyti kitiems savas tiesas. Kai realiai jiems koks "asmeninis skeptikas" kažkuriais klausimais tikrai nepamaištų. Kokie nors konspirologiniai, ezoteriniai, visokie "guru" ar kaip nors ideologiškai angažuoti neigiama prasme burbulai klesti.
Kokybiškos informacijos interneto šiukšlynuose atsirinkimui nemažai selektyvių pastangų reikia. Tuo labiau kai didelė dalis tos kokybiškesnės informacijos paprastai būna už paywall'o.
Pvz., tau pačiam, Viliau, man pasirodė jog labai patiko kalbėti apie savo pažiūras ar naujas savo paties "transformacijas". Bet pats smalsiai paklausinėti kitų forumiečių apie jų asmenines pažiūras vienokiais ar kitokiais klausimais lyg ir privengdavai. Labiau kažkodėl patiko eiti su savo pažiūrų kardu į "mūšį" ar sparinguotis.
Kaip tik kažkiek panašia tema eilines kalbas apie "enshittification" ar pan. girdėjau:
00:05:45 Kodėl susišūdino socialinė erdvė?
Pratęsiu atsakymą blevyzgų temoje, nes matau jog nukrypsiu.
Per mažai Trumpu domiuosi, nors ir nemažai gan įvairios eklektiškos informacijos apie jį esu girdėjęs.
Mano pirminė intencija buvo pasakyti, kad Trumpui su savo komunikaciniu "marketingu" (ar kitoms medijoms su labai mažomis ir mažai ką sakančiomis informacinėmis nuotrupomis apie jį) per lengvai pavyksta patekti į paprastų eilinių žmonių dėmesio ir aptarinėjimo lauką. Iš jų turimos nepilnos informacijos nuotrupų beveik neįmanoma padaryti kokių jiems bent kiek pilnesnių ar informuotų ir naudingų sprendimų. Tiesiog iš šalies matau, kiek Trumpo aptarinėjimas jiems negatyvių emocijų kainuoja. Tai ir kartais tokiems žmonėms pasakau, kad geriau vietoj to pataupytų savo energiją ir laiką, jei be negatyvių emocijų nieko daugiau neišeina išgeneruoti.
Iš to, ką pats iš Trumpo elgesio pastebiu, neatmesčiau versijos jog Trumpas pagal savo ne jauną amžių yra kažkiek kognityviai sumarazmatėjęs į kokią nors nors "vaikystės fazę" ir į didesnį užsispyrėliškumą nukrypęs be kitų savo specifiškumų diedas. Iš ko užtektų medžiagos juo nepasitikėti kaip politiku ar jį "nuvertinti" (kaip sakai).
Tačiau kartu ir bent kažkiek tam tikrų elementų iš jo "golden hammer" arsenalo tikėtina yra užsilikę ir yra vis dar naudojami. Pvz.: keletas citatų iliustracijai:
Kartais internete pastebiu JAV jaunimą, užsiimantį laisvalaikiu visokiais sau asmeniškai įdomiais "šūdais":
kuris galbūt teikia kažkiek vilčių.
Nelaikau savęs intelektualu. Per aukštus standartus "intelektualui" pats asmeniškai taikau. Ir nenoriu save į tų standartų rėmus sprausti, nes kažkiek "samurajaus tai kelias". Esu iš kiek paprastesnių žmonių.
Per mažai Trumpu domiuosi, nors ir nemažai gan įvairios eklektiškos informacijos apie jį esu girdėjęs.
Mano pirminė intencija buvo pasakyti, kad Trumpui su savo komunikaciniu "marketingu" (ar kitoms medijoms su labai mažomis ir mažai ką sakančiomis informacinėmis nuotrupomis apie jį) per lengvai pavyksta patekti į paprastų eilinių žmonių dėmesio ir aptarinėjimo lauką. Iš jų turimos nepilnos informacijos nuotrupų beveik neįmanoma padaryti kokių jiems bent kiek pilnesnių ar informuotų ir naudingų sprendimų. Tiesiog iš šalies matau, kiek Trumpo aptarinėjimas jiems negatyvių emocijų kainuoja. Tai ir kartais tokiems žmonėms pasakau, kad geriau vietoj to pataupytų savo energiją ir laiką, jei be negatyvių emocijų nieko daugiau neišeina išgeneruoti.
Iš to, ką pats iš Trumpo elgesio pastebiu, neatmesčiau versijos jog Trumpas pagal savo ne jauną amžių yra kažkiek kognityviai sumarazmatėjęs į kokią nors nors "vaikystės fazę" ir į didesnį užsispyrėliškumą nukrypęs be kitų savo specifiškumų diedas. Iš ko užtektų medžiagos juo nepasitikėti kaip politiku ar jį "nuvertinti" (kaip sakai).
Tačiau kartu ir bent kažkiek tam tikrų elementų iš jo "golden hammer" arsenalo tikėtina yra užsilikę ir yra vis dar naudojami. Pvz.: keletas citatų iliustracijai:
Bannon told journalist "[...]Anger and fear is what gets people to the polls." He added, "The Democrats don't matter. The real opposition is the media. And the way to deal with them is to flood the zone with shit."
----Trump: The Art of the Deal wrote: 4. Master Publicity (Attention is Capital).
Core idea: Media coverage is more valuable than paid advertising.
• Controversy keeps you visible
• Say bold things - people repeat them
• There's "no such thing as bad publicity" if your name stays dominant
Takeway: Control the narrative, or someone else will.
5. Hit Hard, Then Negotiate
Core idea: Start extreme, then adjust
• Open with maximal demands
• Attack weaknesses publicly or privately
• Force the other side into a defensive posture
• Concessions feel like relief, not losses
Takeaway: Negotiation is psychological warfare more than math
"Trampo aplinkoje yra gražiai aprengto ir sušukuoto jaunimėlio" nepažįstu, per mažai domiuosi. Esu tik matęs, kad jo sūnus naiviai iš kažkur kartoja labai panašius į prokremliškus propagandinius negatyvius pezalus apie Ukrainą.
Kartais internete pastebiu JAV jaunimą, užsiimantį laisvalaikiu visokiais sau asmeniškai įdomiais "šūdais":
kuris galbūt teikia kažkiek vilčių.
Ai ne, nebepatinka man šitos temos pavadinimas, tai blevyzgok sau vienas. Tik užbaigsiu mintį, kad kalbėjau pagrinde apie Jared Kushner kaip galimą Trampo įpėdinį, bet kartais sublizga naujienose ir jo sūnūs (nors tiksliai nežinau nei jų vardų, nei kiek iš viso jis jų turi).
O, tuo tarpu, kai kur internetuose vėl didžiulis susipriešinimas dėl JAV ICE agentūros veiklos:
Kruvinas ledas Minesotoje: kaip Trumpo kova su nelegalais tampa teroru prieš piliečius. | TERMINALAS
Kruvinas ledas Minesotoje: kaip Trumpo kova su nelegalais tampa teroru prieš piliečius. | TERMINALAS
Tai čia jau ne tik internetuose, visur, net ir respublikonų partijoje.Svetimas wrote: ↑2026-01-27 23:05O, tuo tarpu, kai kur internetuose vėl didžiulis susipriešinimas dėl JAV ICE agentūros veiklos:
Ir pagaliau įprastas dešiniųjų playbookas, kokį ne sykį mačiau ir šiame forume - daug nesigilinant čia pat išsigalvoti faktus, paaiškinančius stebėtą įvykį kaip galima palankiau jiems, ir tuos išsigalvojimus rimtu tonu dėstyti kaip tiesą - atsigręžė kitu galu. Po tokio akivaizdaus melo į akis, kad nužudytasis žmogus pats užpuolė ICE agentus, net nemaža dalis respublikonų atsigręžė prieš trumpistus.