Tas pats draugas užrodė kitą to paties Visockio atlikimą:
Высоцкий. Солдаты группы центр
Kažkaip kalbų apie "enshittification" ir apie kepinių ir kitų valgių gamybą visai kitoje temoje kontekste į galvą atėjo gan crazy humoristinis panašių veikėjų palyginimas su mielėmis. Pirmiausia minėti "grybai" savo pagamintais išeigos produktais (etanolio/alkoholio "toksinais") išnuodyja savo išeigos produktams jautresnius kitus "ekosistemos" konkurentus. O jau vėliau ima "nuodyti" ir save pačius, t.y. ir savo pačių "ekosistemą".Lionginas2 wrote: ↑2026-02-03 20:52viewtopic.php?p=121469#p121469
[...]
Nežinau, ar tai moralinio bankroto verti dvigubi standartai, ar tiesiog koks kognityvinis disonansas, bet pastaruoju metu JAV politikoje, ir ypač respublikonų pusėje, šito reikalo nors vežimu vežk. Nereikia net į marginalų pusę žiūrėti, visa tai yra mainstreamas. Ir viskas gana sparčiai degraduoja. Kai jie supranta, kad gali savęs nebevaržyti, tai greitai evoliucionuoja kaip Candace Owens ar Karlsonas.
OK. Turi gal man kartais dar kokių konstruktyvių papildomų pasiūlymų?Lionginas2 wrote: ↑2026-02-09 12:49Aš tai turiu Svetimui konstruktyvų pasiūlymą: pasinaudoti ChatGPT privalumais. Jis tikrai padeda tekstą padaryti labiau virškinamą.
Kabutes taip pat dažnai padeda suvaldyti.
Šiuo metu daugiau jokių pasiūlymų neturiu ir nesugalvoju.
Kol kas nieko prieš. Ir šiaip geri ir naudingi pasiūlymai ant kelio nesimėto (bent jau mano atveju). Jei kartais dėl kažkokių priežasčių pradės nebepatikti, tai pasakysiu.Lionginas2 wrote: ↑2026-02-09 20:00Bet jei turėčiau, tu nieko prieš neturi? [...]gal retkarčiais ir turėčiau kokių naudingų pasiūlymų?
Jetau, čia homoerotinės įtampos daugiau, nei tame bare, kur kartą per klaidą užsukau Amsterdame
Irgi prisijungi prie apsimetinėjimo šlanga? Ar čia buvo kažkokia ironija / pokštas, kurio nesupratau?Svetimas wrote: O tai negali Viliui atleisti už kažkurias jo kažkada padarytas klaidas ir suteikti jam šansą tas klaidas pripažinti, iš jų pasimokyti ir jų galbūt nebedaryti?
Gan komiškai ir su šypsena. O išjungus kažkiek humorą, nesupratau pakankamai gerai tavo klausimo. Galėtum gal kiek patikslinti, kad šiek tiek geriau suprasčiau, ko maždaug iš tiesų nori manęs paklausti?
Aš asmeniškai jokios įtampos nejaučiu. Ir tuo labiau nieko nežinau apie jokias senovines nuodėmes, kurias turėčiau būgtai atleisti, čia Vilius apie jas kliedėjo rangydamasis iš padėties, tai su juo ir aptarinėk, jei įdomu
Sakyčiau nieko labai blogo, jei jie iš tiesų ownintų tuos libus. Bet kol kas labiausiai ownina save. Tikrai ne pasiturintys liberalai iš Kalifornijos labiausiai kenčia nuo griūvančios ekonomikos, gal vis gi ji labiau atsiliepia tiems, kam benzinas ir kiaušiniai buvo per brangu, todėl balsavo už trumpą. Tai šiame kontekste tas tariamas libų ownininimas skamba labiau kaip lūzerių copinimas.Svetimas wrote: ↑2026-02-21 22:55politico.com: How ‘Owning the Libs’ Became the GOP’s Core Belief
Arba kultūriškai kažkuo nemenkai supanašėjo su sąmoningai dirbtiniais putino troliais arba "bydlos retorika", išpopuliarėjusia kaip savotiškas vėžys kai kur runete prie putlerio.
Lukas Ramonas wrote: VYTAUTO MATULEVIČIAUS “BAIMĖS FRONTAS” RECENZIJA
[...]
Baimė yra signalas, kad Rusija pasiekia savo tikslą.
Kelios citatos iš knygos:
“Rusijos neįmanoma nugalėti – taip kasdien mums skelbia Kremliaus propaganda. Logika paprasta: jei Rusijos įveikti neįmanoma, tai kam priešintis ir remti Ukrainą. Geriau susitarti. Žinoma, Maskvai palankiomis sąlygomis. Su teiginiu, kad Rusija dar daug metų gali kariauti su Ukraina dėl turimų didelių žmogiškųjų, karinių ir ekonominių resursų, sutinka 69 proc. Lietuvos gyventojų. Pasak tyrimo, tai yra vienas labiausiai į mūsų galvas prasiskverbusių Kremliaus naratyvų.”
[...]
Pats nesu ekspertas, nežinau kiek dar truks karas. Nežinoti yra gerai, nes viską žino tik dūmeriai ir propagandistai. Bet kodėl 69 procentai Lietuvos žmonių, užuot sakę tą patį - nežinau - Rusijos pajėgumus vertina kaip begalinius?
Nes Rusija sėkmingai gąsdina.
Štai dar viena miela citata:
“Kad Lietuva kultūriškai ir istoriškai yra artimesnė Rusijai nei Vakarų šalims, dažniausiai mano jaunimas iki 35 m.”
Didelę savo istorijos dalį Lietuva praleido aljanse su Lenkija ir karuose prieš Rusiją. Kaip galvojate, iš kur mūsų jaunimėliui kilo mintis, kad Rusija vis tik artimesnė? Išsitrinkite TikTok’ą. Įveskite privalomą tapatybės nustatymą soctinkluose.
Spėčiau, kad iš aplinkos stebėjimo. Vien todėl, kad kariavo, ir kad prieš kelis šimtus metų buvo aljanse su Lenkija, nereiškia, kad kultūriškai labai skirtingi nuo rusų. Ir ten ir ten daugumą sudaro prasigėrę lochai, besiviliantys, kad valdžia jais pasirūpins. Propaguojantys zekų kultūrą, kur laikytis įstatymų nepadoru, o pranešinėti apie pažeidimus - gėdinga. Dirbantys kaip galima labiau atmestinai ir tesiekiantys bet kokiais būdais pasiimti kitų pinigus. Klausantys panašią šūdiną muziką ir žiūrintys panašias šūdinas komedijas. Iš vakarų norintys nebent pinigų, bet ne kultūrinių vertybių. Tokie patys antisemitai, antiglobalistai ir liguisti nacionalistai. Toks pats noras drausti viską, kas nepatinka, tokia pati netolerancija visiems kitokiems. Net kalba artimesnė rusų, nei kokioms vokiečių ar prancūzų. Ir keiksmažodžius iki dabar naudoja rusiškus. Čia akivaizdu iki skausmo, man įdomiau, iš kur Lukui kilo mintis, kad Lietuvai kultūriškai artimesni vakarai. Gal pagal savo mažytį burbulą sprendžia apie visą Lietuvą. Ar gal norimą painioja su esama.Didelę savo istorijos dalį Lietuva praleido aljanse su Lenkija ir karuose prieš Rusiją. Kaip galvojate, iš kur mūsų jaunimėliui kilo mintis, kad Rusija vis tik artimesnė
Žinok, mane jau seniai stebina, kiek čia tau duodama laisvės reikštis su visais tais išsišokimais, kai tuo pat metu mano žinutės studijuojamos po mikroskopu. Nežinau, kaip nusipelnei savo "neliečiamojo" statuso, bet jei atvirai kažkiek tuo žaviuosi.
O, nustebau, kad dar atsimeni. Iš tiesų tada kiek užtrukau su ta idėja, o paskui kai galiausiai kažką sumąsčiau - jau momentas buvo praleistas, tai taip ir liko. Jei turi ūpo mėgėjiškiems filosofavimams, galim bandyt atgaivinti tą reikalą.