Forumo blevyzgos
Nepažįstu Maurico, kad galėčiau kažką rimčiau apie jį arba jo kalbas pasakyti. Tik pamenu, jog tame konkrečiame jo poste, į kurį buvo baksnojama, jokių didelių nusikalbėjimų nemačiau. Tiesą sakant, nesupratau tada pačių mano matytų baksnojimų ir juokelių pointo.Stormas wrote: ↑2023-10-14 23:34viewtopic.php?p=117490#p117490Šiaip Mauricas yra toks sakyčiau pop ekonomistas kuris dažnai pasvaičioja į pievas (na bent jau toks įspūdis man susidaręs, ir čia ne apie rusus kalba eina)Svetimas wrote: ↑2023-10-14 14:54Dauguma forumiečių, kiek pamenu, ir nebuvo labai smarkiai tų rožinių akinių užsidėję. Pamenu, kai nemažai kas iš lietuviškų burbulų baksnojo ir juokėsi iš Maurico, kai jis dar karo pradžioje bandė pasakoti, jog Rusija turi gan nemažą ekonominę pagalvę sukaupus ir užsitęsęs karas nusimato.
[...]
Šalia Saldžiūno irgi karts nuo karto paklausau ir Bačiulio. Bačiulio man keistus pasitrigerinimus jo politinių pažiūrų srityje ir nuvažiavimus nuo bėgių praskipinu. Bet dalykuose iš daugiau Bačiulio srities man patinka, kad jis kitaip specifiškai mąsto, kiek kitu kampu į dalykus žiūri, nurodo savo informacijos šaltinius ir neretai turi gan sveiko ir naudingo pesimizmo.Stormas wrote: ↑2023-10-14 23:36viewtopic.php?p=117491#p117491
Žėjau visą podcastą, Vaido Saldžiūno įžvalgos labai patiko. Pokyčiui dar alternatyvą su Bačiuliu pažėjau, tai švelniant tariant apgailėtina.
Sakyčiau geri pasvarstymai. Kodėl įdėjai prie blevyzgų?

Tik reikia nepamiršti, kad žmonės skirtingi, net ir tarp tolerastų, ir gali turėti skirtingas motyvacijas. Neapsimeskime, kad dramblio kambary nėra: bent dalis jų yra tikri nuoširdūs antisemitai ir patys tą supranta. Tik yra pakankamai gudrūs, kad neskleistų antisemitizmo Murzos stiliumi, ir naudojasi pasitaikiusia proga jį išreikšti socialiai šiek tiek labiau priimtina forma. Todėl ieškoti kažkokių gilesnių motyvacijų ir psichologijų paprasčiausiai beprasmiška. Dar dalis yra vieninteliai mokslui žinomi papūgos ir avies hibridai, kartojantys, ką sako jų tolerastiniai lyderiai, nes jie matyt žino geriau, ir šiaip yra labai charizmatiški ir už ligibę. Bet reikšmingai daliai manau iš tiesų veikia Gritėno aprašytas mechanizmas.Kodėl tuomet Vakaruose LGBT, feminizmo ar kituose kairiųjų subgrupių judėjimuose taip trendina Palestinos ir jos kovos palaikymas?
Žymiai labiau nei tikroji padėtis "ant žemės" vakarietiškai kairei rūpi palestiniečių pozicija jų tapatybės atžvilgiu. Palestiniečiai jų mąstyme yra puikus kritikos galios institucijoms, patriarchatui, primetamoms struktūroms įsikūnijimas. Palestina iš principo jiems yra laisvė ir pasipriešinimas. Tai jų susiformuotos tapatybės dalis, kuri leidžia pasitvirtinti, kad esi teisingoje pusėje, o kitoje - visa tai, kas diskriminuoja, bando užgniaužti, bando suvaldyti, bando įsprausti į normalumo ar įvairių galios ir susitarimų struktūrų rėmus.
Pasmerkti palestiniečių veiksmus ar atsisakyti kovos jiems reiškia prarasti stiprią ir gilią įsišaknijusią savo tapatybės dalį. Tai reikštų ir jų pačių, ir juos supančios aplinkos skilimą. Pripažinimą pačiam sau, kad tavo tapatybė paremta nebūtinai teisingos ir idealą atitinkančiomis prielaidomis.
Kaip tyčia neperseniausiai užmečiau akį.
Paviršutiniškai iš šono žiūrint, tarsi nestabdo su šiokiu tokiu sensacionalizmu. Pvz.:
Беспрецедентная аналитика: такой угрозы США и их союзникам не было 78 лет / №590 - Юрий Швец
Nors ir daugeliui panašaus žanro vlogerių tas yra būdinga.
Jei gerai supratau, JAV politikoje yra nuosaikiai prodemokratiškas. Taip pat, šioks toks sutapimas, kiek supratau iš paskutinių jo nagrinėjamų temų, pakankamai įdėmiai seka nesenus įvykius JAV Kongrese, dėl Atstovų rūmų speakerio rinkimų ir pan.
Neaišku kokiais informacijos šaltiniais Jurij Švec remiasi, bet vienam iš ankstenių jo video girdėjau jį minint gandus bei versiją, kad karinė parama Ukrainai neva gan tikėtinai teoriškai galėtų būti kažkaip dalinai prafinansuota iš vakarų bankuose nuo karo pradžios šiuo metu užšaldytų Rusijos sąskaitų lėšų. Didžioji dalis kurių, anot jo, šiuo metu yra Europos bankuose. Nežinau, kiek tokios kalbos yra wishful thinking ir kiek realybė.
Nežinau, kaip yra kitiems, bet blevyzgų tema man asmeniškai atrodo kaip viena iš įdomesnių, "povandeninių" ir dinamiškesnių. Ir žodis "blevyzgos" man nėra kažkoks nuvertinantis žodis.
Net kažkada galvojau apie kokį nors topiką kaip "Snufio naujienų" analogo, satyros, lengvesnių paplepėjimų ar pan. hibridą. Taip pat kai "Forumo pulsas" ar pan. yra jau užimtas kažkokiomis potemėmis, tai per daug nekvaršdindamas galvos dedu į "Forumo blevyzgas", kad būtų mažiau oftopikų ir netrukdyčiau jau esamoms potemėms.
Kad aš kiek pastebėjau tai jo informacijos šaltiniai daržnai būna "trust me bro"Svetimas wrote: ↑2023-10-21 16:13Šalia Saldžiūno irgi karts nuo karto paklausau ir Bačiulio. Bačiulio man keistus pasitrigerinimus jo politinių pažiūrų srityje ir nuvažiavimus nuo bėgių praskipinu. Bet dalykuose iš daugiau Bačiulio srities man patinka, kad jis kitaip specifiškai mąsto, kiek kitu kampu į dalykus žiūri, nurodo savo informacijos šaltinius ir neretai turi gan sveiko ir naudingo pesimizmo.
Na bent pažiūrėti į tą kitą mąstymą kartais įdomu
Jis rašo iš esmės kaip ir RB, tik ne į forumą, o delfį, ir kokybiškiau, t.y. visa ta savigyra, kitų žeminimas, pseudoargumentai, desperatiški mėginimai pasikelti self esteem susideda į rišlų, lengvai skaitomą tekstą. Kitas skirtumas - kas liečia civilizacijos ir šūdinų diktatūrų konfliktą, jam užtenka proto, o greičiausiai ir empatijos, pasirinkti teisingą pusę net turint tokią trolinę, nekonstruktyvią „media persona“, nes matyt jaučia kažkokias ribas.Svetimas wrote: ↑2023-10-26 12:33O kartais negali būti taip, kad tapatinate ir painiojate Užkalnio media personą kai kur viešojoj erdvėj su realiu žmogumi? Pvz., man atrodo, kad neretame savo rašinyje jis kalba iš savotiško triksterio pozicijų. O motyvai tam gali būti labai įvairūs (didesnis skaitomumas, daugiau reakcijų ar pan.).
Andrey Malgin wrote: Удивительное - рядом.
Šiaip pasinaudojau tavo patarimu - pakvėpavau ir šiaip pagalvojau daugiau. Ir, tiesą sakant, tu visiškai teisus. Aš tikrai užsitrigerinau, aš tikrai esu menko intelekto, logika tikrai nėra jokia mano pusė ir aš tikrai esu ganėtinai durnas.
Ir taip, tu visiškai teisus. Galėjau tiesiog parašyti kažką tokio, ką ir siūlei posto pabaigoje. O ir šiaip atsiprašau, kad tiesiog užsipuoliau tave kaip iš giedro dangaus. Kaip ir sakei - užsitrigerinau. Dar kart atsiprašau.
Tai nieko blogo, kad kartais domiuosi šokiais. Kaip ir nelabai vietoj mano akimis tavo nykštis į apačią. Tu ir pats "pašoki" su savo komentarais. Kaip ir aš. Man visai patinka ir įdomu ir jūsų "šokius" pažiūrėti.

O jei rimčiau, tai aš turbūt labiausiai ir dažniausiai įvairiais kognityviniais dalykais domiuosi.
Sakei, kad nerimtai klausi, bet reiški pretenzijas dėl nerimto atsakymo. Trolini mane?
Na jei rimčiau, tai taip ir norėjau pasakyti - tu dažniausiai domiesi visokiais kognityviniais dalykais.
Ne. Netrolinau, jei žiūrėsi visos mano komentaro pastraipos kontekste. Bandžiau nerimtai atsakyti ir pasakyti komplimentą, kad esate įdomūs diskutuotojai. Ir kad šiaip visumoje mes, žmonės, plačiau pažiūrėjus, neretai įdomios ir savitos būtybės esam.
Pavyzdžiui, net ir šiuo atveju, tą patį identišką komentaro tekstą kiekvienas individualiai gan skirtingai interpretuojam.