Lionginas wrote: ↑2024-10-14 06:11
Iš esmės taip, kelyje stengiuosi būti dėmesingas ir supratingas.
Vis tiek man sunku patikėti, kad vien dėl gerumo gautum iškeltus nykščius iš daugumos motociklininkų, kaip sakei. Tai lieku prie egzotiškos transporto priemonės versijos.
Dauguma motociklininkų yra geriečiai, tiesiog blogiečiai yra labiau matomi. Statistiškai už motociklininkus kur kas blogesni yra dviratininkai, ypač tie su tamprėmis. Turiu jiems daug priekaištų tiek kaip vairuotojas, tiek kaip pėstysis.
Dėl dviratininkų sutinku visu šimtu procentų. Ypač dėl aptemptų rūbų - dėl bendro padorumo ir estetinių sumetimų turėtų būti įstatymai, reglamentuojantys jų dėvėjimą viešoje vietoje.
Iš mano patirties, dauguma motociklininkų yra kiek geresni vairuotojai nei vidutinis automobilistas. Tiesiog jie daugiau rizikuoja, todėl jiems tenka būti atidesniems, geriau suprasti eismo taisykles ir vairuotojų elgesio dėsningumus..
Nu bet, Dievas mato, motociklistų tarpe tikrai yra ir stipriai papuvusių obuolių. Juos lengva pažinti iš to charakteringo keturių cilindrų variklio garso - kai naktį išgirsti tuos ištęstus meeeu-meeeeu-meeeeeuuuuuu - tai jie leistiną greitį viršija jau to pirmo meeeu gale, tolesni garsai yra grynas recidyvizmas
Bet visumoje, man atrodo šiek tiek keista, kai kas nors, būdamas toks pažeidžiamas kelyje, jaučiasi esąs blogiuku.
Manau, tas jausmas (kartais - iliuzinis) kyla pagrinde iš galios ir masės santykio, kuris motociklų atveju yra žymiai palankesnis. Pajudant iš vietos, tai daro labai didelį skirtumą. Net ir labai nesistengdamas su savo gana kukliu motociklu galiu pajudėti iš vietos greičiau nei dauguma mašinų. O galingi sportiniai motociklai būna 2-3
kartus galingesni už maniškį, ir tik nežymiai sunkesni - tai pats įsivaizduok, kokią adrenalino orgiją jie gali sau susiorganizuoti paprastu riešo judesiu.
Tuo metu nesu nei geriukas, nei blogiukas, o tiesiog potencialus organų donoras.
Tai tu taip sakai pats sau, kai bandai racionalizuoti tą situaciją. Bet negi nesi patyręs adrenaline-rush jausmo, kai padarai kažką, nu sakykim, ne visai pilietiško?
Nes forume aš nevaldau priemonės, kuria galiu užmušti kokį nors dviratininką ar motociklininką. Todėl čia galiu sau leisti atsipalaiduoti.
Hm. Taip suprantu, kad tu čia forume elgiesi taip, kaip elgtumeisi ir likusiame pasaulyje, jei tavęs nesaistytų visuomenės primestos racionalumo/atsakingumo/doros/etc. normos.. Išties įdomu.