Forumo blevyzgos

Naujas temas kurkite čia
Vilius
emeritas

2024-10-13 22:20

Lionginas wrote:
2024-10-13 20:27
Gal tu labiau patyrusių kolegų paklausinėk, kada jie kelia nykštį "cageriams".
Tai gal tu vairuoji labai gerietišku stiliumi? Visus praleidinėji, preciziškai laikaisi taisyklių, visiems padėkoji už paslaugas, ir šiaip būni pavyzdinis eismo dalyvis. Tada iš tiesų esi vertas to pakelto nykščio iš motociklininkų (gal kartais su trupučiu sarkazmo, nes jie patys toli gražu ne visi yra geriečiai)..

Jei taip - tai kodėl neatsineši tokio požiūrio ir į forumą?

Didžioji kuolinga, tu.
Lionginas
senbuvis

2024-10-14 06:11

Vilius wrote:
Tai gal tu vairuoji labai gerietišku stiliumi? Visus praleidinėji, preciziškai laikaisi taisyklių, visiems padėkoji už paslaugas, ir šiaip būni pavyzdinis eismo dalyvis.
Iš esmės taip, kelyje stengiuosi būti dėmesingas ir supratingas.
Vilius wrote:
Tada iš tiesų esi vertas to pakelto nykščio iš motociklininkų (gal kartais su trupučiu sarkazmo, nes jie patys toli gražu ne visi yra geriečiai)..
Dauguma motociklininkų yra geriečiai, tiesiog blogiečiai yra labiau matomi. Statistiškai už motociklininkus kur kas blogesni yra dviratininkai, ypač tie su tamprėmis. Turiu jiems daug priekaištų tiek kaip vairuotojas, tiek kaip pėstysis.

Bet visumoje, man atrodo šiek tiek keista, kai kas nors, būdamas toks pažeidžiamas kelyje, jaučiasi esąs blogiuku. Ta prasme, aš su savo gelda galiu užmušti motociklininką lengvu rankos judesiuku ar tiesiog per neapsižiūrėjimą. Būna, žinoma, kad ir aš pats sau sukeliu grėsmę, nardydamas tarp benzovežių ar tiesiog neleistinoje pavojingoje vietoje pereidamas gatvę. Bet kad tuo metu jausčiausi "blogiuku"... Būtų gana juokinga ir labai neadekvatu. Tuo metu nesu nei geriukas, nei blogiukas, o tiesiog potencialus organų donoras.
Vilius wrote:
Jei taip - tai kodėl neatsineši tokio požiūrio ir į forumą?
Nes forume aš nevaldau priemonės, kuria galiu užmušti kokį nors dviratininką ar motociklininką. Todėl čia galiu sau leisti atsipalaiduoti.
Vilius
emeritas

2024-10-14 13:18

Lionginas wrote:
Iš esmės taip, kelyje stengiuosi būti dėmesingas ir supratingas.
Vis tiek man sunku patikėti, kad vien dėl gerumo gautum iškeltus nykščius iš daugumos motociklininkų, kaip sakei. Tai lieku prie egzotiškos transporto priemonės versijos.
Lionginas wrote:
Dauguma motociklininkų yra geriečiai, tiesiog blogiečiai yra labiau matomi. Statistiškai už motociklininkus kur kas blogesni yra dviratininkai, ypač tie su tamprėmis. Turiu jiems daug priekaištų tiek kaip vairuotojas, tiek kaip pėstysis.
Dėl dviratininkų sutinku visu šimtu procentų. Ypač dėl aptemptų rūbų - dėl bendro padorumo ir estetinių sumetimų turėtų būti įstatymai, reglamentuojantys jų dėvėjimą viešoje vietoje.

Iš mano patirties, dauguma motociklininkų yra kiek geresni vairuotojai nei vidutinis automobilistas. Tiesiog jie daugiau rizikuoja, todėl jiems tenka būti atidesniems, geriau suprasti eismo taisykles ir vairuotojų elgesio dėsningumus..

Nu bet, Dievas mato, motociklistų tarpe tikrai yra ir stipriai papuvusių obuolių. Juos lengva pažinti iš to charakteringo keturių cilindrų variklio garso - kai naktį išgirsti tuos ištęstus meeeu-meeeeu-meeeeeuuuuuu - tai jie leistiną greitį viršija jau to pirmo meeeu gale, tolesni garsai yra grynas recidyvizmas :)
Lionginas wrote:
Bet visumoje, man atrodo šiek tiek keista, kai kas nors, būdamas toks pažeidžiamas kelyje, jaučiasi esąs blogiuku.
Manau, tas jausmas (kartais - iliuzinis) kyla pagrinde iš galios ir masės santykio, kuris motociklų atveju yra žymiai palankesnis. Pajudant iš vietos, tai daro labai didelį skirtumą. Net ir labai nesistengdamas su savo gana kukliu motociklu galiu pajudėti iš vietos greičiau nei dauguma mašinų. O galingi sportiniai motociklai būna 2-3 kartus galingesni už maniškį, ir tik nežymiai sunkesni - tai pats įsivaizduok, kokią adrenalino orgiją jie gali sau susiorganizuoti paprastu riešo judesiu.
Lionginas wrote:
Tuo metu nesu nei geriukas, nei blogiukas, o tiesiog potencialus organų donoras.
Tai tu taip sakai pats sau, kai bandai racionalizuoti tą situaciją. Bet negi nesi patyręs adrenaline-rush jausmo, kai padarai kažką, nu sakykim, ne visai pilietiško? :)
Lionginas wrote:
Nes forume aš nevaldau priemonės, kuria galiu užmušti kokį nors dviratininką ar motociklininką. Todėl čia galiu sau leisti atsipalaiduoti.
Hm. Taip suprantu, kad tu čia forume elgiesi taip, kaip elgtumeisi ir likusiame pasaulyje, jei tavęs nesaistytų visuomenės primestos racionalumo/atsakingumo/doros/etc. normos.. Išties įdomu.
Lionginas
senbuvis

2024-10-14 13:52

Vilius wrote:
Dėl dviratininkų sutinku visu šimtu procentų. Ypač dėl aptemptų rūbų - dėl bendro padorumo ir estetinių sumetimų turėtų būti įstatymai, reglamentuojantys jų dėvėjimą viešoje vietoje.
Estetika man dzin, tiesiog jie dažnai važiuoja nesaugiai, nesilaiko kelių eismo taisyklių. Aš už tokį sudalyvavimą eisme tiesiog prarasčiau teises.
Vilius wrote:
Iš mano patirties, dauguma motociklininkų yra kiek geresni vairuotojai nei vidutinis automobilistas. Tiesiog jie daugiau rizikuoja, todėl jiems tenka būti atidesniems, geriau suprasti eismo taisykles ir vairuotojų elgesio dėsningumus..
Visiškai sutinku.
Vilius wrote:
Lionginas wrote:
Tuo metu nesu nei geriukas, nei blogiukas, o tiesiog potencialus organų donoras.
Tai tu taip sakai pats sau, kai bandai racionalizuoti tą situaciją. Bet negi nesi patyręs adrenaline-rush jausmo, kai padarai kažką, nu sakykim, ne visai pilietiško? :)
Ne, aš neturiu tokio geno. Bet mane šiek tiek užveda žinojimas, kad atsainiu vairo suktelėjimu galėčiau pabaigti kokio dviratininko ar motociklininko gyvybę čia ir dabar :)
Vilius wrote:
Hm. Taip suprantu, kad tu čia forume elgiesi taip, kaip elgtumeisi ir likusiame pasaulyje, jei tavęs nesaistytų visuomenės primestos racionalumo/atsakingumo/doros/etc. normos.. Išties įdomu.
Nežinau, ar čia primestos normos susijusios, bet mano bendras principas toks, kad jei turi kokią nors galią, pvz. galią žudyti, tai su ja turi elgtis itin atsakingai.
Forume aš tokios galios neturiu, todėl nematau reikalo elgtis labai atsakingai, nes blogiausiu atveju tik ką nors įžeisiu.
Svetimas
senbuvis

2024-10-15 17:28

Lionginas wrote:
2024-10-14 13:52
Nežinau, ar čia primestos normos susijusios, bet mano bendras principas toks, kad jei turi kokią nors galią, pvz. galią žudyti, tai su ja turi elgtis itin atsakingai.
Kokiose nors diktatūrose turbūt dažnai išlenda atvirkščias dalykas. Kuo daugiau galios į rankas papuola, tuo mažiau atsakingumo iš galios turėtojų pusės.
Svetimas
senbuvis

2024-10-16 20:55

viewtopic.php?p=118838#p118838
Vilius wrote:
2024-09-29 21:12
Svetimas wrote:
2024-09-29 13:55
Pagal tuos duomenis, tik labai nedaug šaltinių (pvz.: Fox News, One America News (OAN), Newsmax, Breitbart News, The Federalist ar pan.) "raudonieji" pasitiki labiau nei "mėlynieji".
Tai vis tik ne be reikalo dešinieji skundžiasi, kad tradicinė medija yra biasinta ne jų naudai? Ar manai, kad šita politinė stovykla istoriškai linkusi būti labiau skeptiška visiems šaltiniams bendrai?
Iš to neseka turbūt, kad "raudonieji" mažiau naudoja informaciją. Bet toks šaltinių pasiskirstymas pagal pasitikėjimą galbūt rodo, kad "raudonuosius" teoriškai lengviau paveikti (nes šaltinių mažiau) tam tikra ideologine kryptimi. Pvz., patransliuoji ką nors per Fox News, ir ta info nemaža dalimi pasiekia "raudonuosius". Pasiekti kažkokios informacijos pasiskirstymą per šaltinių didesnę įvairovę "mėlyniesiems" turbūt teoriškai sudėtingiau.
P.S. CNN visai nežiūriu, jei ką.
Svetimas
senbuvis

2024-10-16 22:11

ramaus_vakaro_kaina..jpg
Ramaus vakaro kaina. Lvovas (Lvivas).
Lionginas
senbuvis

2024-10-17 15:17

Svetimas wrote:
2024-10-16 20:55
Iš to neseka turbūt, kad "raudonieji" mažiau naudoja informaciją. Bet toks šaltinių pasiskirstymas pagal pasitikėjimą galbūt rodo, kad "raudonuosius" teoriškai lengviau paveikti (nes šaltinių mažiau) tam tikra ideologine kryptimi. Pvz., patransliuoji ką nors per Fox News, ir ta info nemaža dalimi pasiekia "raudonuosius". Pasiekti kažkokios informacijos pasiskirstymą per šaltinių didesnę įvairovę "mėlyniesiems" turbūt teoriškai sudėtingiau.
Pas dešiniuosius šaltinių nėra mažiau, jie tiesiog vartoja kur kas mažesnių agentūrų generuojamą turinį. Tokių kaip Tenet media. Ir ten žinoma viskas labai nešališka ir objektyvu, taip kaip jiems patinka :D
Vilius
emeritas

2024-10-18 14:40

Lionginas wrote:
Pas dešiniuosius šaltinių nėra mažiau [..]
Taigi yra mažiau - žr. Svetimo grafiką, nuo kurio prasidėjo šita diskusija.

Nors po teisybei ten pavaizduotos tik legacy medijos, pvz. net nėra tokios kylančios žvaigždės kaip The Daily Wire.
Lionginas
senbuvis

2024-10-18 15:12

Vilius wrote:
2024-10-18 14:40
Lionginas wrote:
Pas dešiniuosius šaltinių nėra mažiau [..]
Taigi yra mažiau - žr. Svetimo grafiką, nuo kurio prasidėjo šita diskusija.

Nors po teisybei ten pavaizduotos tik legacy medijos, pvz. net nėra tokios kylančios žvaigždės kaip The Daily Wire.
O tu visą mano pasisakymą perskaitei?
Vilius
emeritas

2024-10-18 16:18

Lionginas wrote:
Jei parašai tokią nesąmonę žinutės pradžioje, tai kam man vargti..

Bet turiu tau kitą klausimą šia tema. Ne taip seniai atradau tokį MCC Brussels reikalą. Jie kelia daug naujosios dešinės turinio į YouTube, tai kartais pažiūriu. Žinau, kad jie yra įkurti ir turbūt finansuojami vengrų (ko jie labai ir neslepia, nes M.C. yra kažkokio vengrų viduramžių karaliaus inicialai). Bet, kiek mačiau, tokio labai akivaizdžiai pro-rusiško turinio ten nėra.. Aišku, kartais išties sunku atskirti kuri vakarų kritikos dalis yra autentiška, o kuri užsakyta Kremliaus - tai nieko tvirto negaliu pasakyti. Tai čia tu tikrai galėtum man padėti - jei turėsi noro pasikuisti po interneto šiukšlynus, surask patį blogiausią smoking gun, kuris aiškiai juos susietų su rusais. Tikrai įdomu būtų sužinoti.

Kiek aš mačiau, tai ten dominuoja gana nuosaiki - mano skoniui žymiai per daug akademiška - Europos sąjungos ir bendrai Vakarų elito kritika. Kartais panašu, kad ten yra tiesiog platforma, kur Briuselio nepritapėliai eina pabambėti ant dabartinės valdžios - tačiau bet kurią minutę noriai iš jos priimtų kokį grantą moksliniam tyrimui ar jaukų postelį su gera pensija.
Lionginas
senbuvis

2024-10-18 16:57

Vilius wrote:
2024-10-18 16:18
Lionginas wrote:
Jei parašai tokią nesąmonę žinutės pradžioje, tai kam man vargti..
Tai kad parašiau praktiškai tą patį, ką ir tu.
Vilius
emeritas

2024-10-18 17:30

Lionginas wrote:
2024-10-18 16:57
Tai kad parašiau praktiškai tą patį, ką ir tu.
Ai, nesvarbu tada.

Laikysiu, kad padarei ką galėjai, bet apie MCC Brussels nepajėgei iškapstyti ničnieko blogo :ax:
Svetimas
senbuvis

2024-10-19 11:13

Tai čia tu tikrai galėtum man padėti - jei turėsi noro pasikuisti po interneto šiukšlynus, surask patį blogiausią smoking gun, kuris aiškiai juos susietų su rusais. Tikrai įdomu būtų sužinoti.
Nelabai supratau, kodėl Lionginas ar kažkas kitas turėtų už tave dėl kažko kuistis? Tau įdomu, tu ir kuiskis.

Gal tu specialiai čia ateini kitus kartas nuo karto paerzinti visokiais "naujaisiais dešiniaisiais", suverenais, kuriems galioja "jūrų teisė", ar kitokiais debilais, kurie nepajėgia aiškiai atsiriboti nuo Orbano ar kitokių šliužų putlerio padlaižių?
wiki Mathias Corvinus Collegium wrote: Budapest Summit

The summit every year focuses on key issues, which are important to understand in order to have a better understanding of the world. In 2019 the main focus was on migration, while in 2020 Patriotism was the key question of the event. In 2022 MCC organized two Budapest Summits, in February the event was focusing on the education in shaping young people's self-awareness, thinking, and identity, while in September the main question was the economic consequences of the war.
Vietoj kuisimosi ir rusų sąsajų paieškų aš tau geriau paskirsiu vieną nesenai girdėtą koverį. Gal turėsi progą pramogos dėlei paploti:
The Voice UK 2013 | Karl Michael Vs Nadeem Leigh: Battle Performance - Battle Rounds 3 - BBC One
Sakyčiau jog su visokiais Čiaušesku, Orbano ar panašaus pobūdžio reiškiniais turi neblogą ryšį.
Viena iš dainos interpretacijų:
Merriweather said that this song "is about the blindness of war and the absence of compassion displayed by western administrations. And Communism, specifically communism in Romania. Mainly about Vatra Dornei region."
Vilius
emeritas

2024-10-19 13:28

Svetimas wrote:
Nelabai supratau, kodėl Lionginas ar kažkas kitas turėtų už tave dėl kažko kuistis? Tau įdomu, tu ir kuiskis.
Tiesiog pastebėjau, kad jam patinka tokie dalykai, tai ir paprašiau seno bičiulio paslaugos..

O ko tu toks piktas šiandien?
Svetimas wrote:
Gal tu specialiai čia ateini kitus kartas nuo karto paerzinti visokiais "naujaisiais dešiniaisiais", suverenais, kuriems galioja "jūrų teisė", ar kitokiais debilais, kurie nepajėgia aiškiai atsiriboti nuo Orbano ar kitokių šliužų putlerio padlaižių?
Čia ateinu pakalbėti apie tai, kas man tuo metu rūpi, ir pažiūrėti, kas rūpi jums. Nu ir vis dar laukiu Fizikano sugrįžimo. Jokių kitų tikslų neturiu. Apie "suverenus" turbūt žinau mažiau nei tu.. Tai, jei nori pasidalinti žiniomis, galim pakalbėti ir apie juos.

Su Orbanu neturiu jokių reikalų. Matau, ką jis sako, bet retai kada mane tai sudomina. Kartais, kaip tu sakai, man irgi kliūna jo per daug draugiški santykiai su Rusija. Laimei, Vengrijoje yra likę devyni milijonai vengrų, ir kai kurie iš jų tikrai įdomiai pašneka - apart kitų europiečių, kurie irgi nenoriai pradeda busti iš savo pusės amžiaus trukmės politinio letargo.
Svetimas wrote:
wiki Mathias Corvinus Collegium wrote:Budapest Summit [..]
Tai?
Svetimas
senbuvis

2024-10-19 13:50

Vilius wrote:
Tai?
Nematau kol kas pakankamai aiškiai suformuluotų tezių iš tavo pusės, apie kurias galima būtų diskutuoti, atsižvelgiant į kontekstą. Pvz., paveiksliuką mano ankstesnį pameni, kur Vengrija dėl paramos Ukrainai buvo šviesi?
Vilius wrote:
O ko tu toks piktas šiandien?
Aš nepiktas. Tiesiog ginu tam tikras sau svarbias "ribas".
Vilius wrote:
Apie "suverenus" turbūt žinau mažiau nei tu..
Vienas iš šitų greičiausiai bus "suverenas":
viewtopic.php?p=119035#p119035
While searching his car, deputies also discovered multiple passports and driver’s licenses with different names and found the vehicle’s license plate was “home-made” and unregistered.
Miller was stopped after presenting a fake VIP pass for the Trump rally to the deputies at the checkpoint and, upon being questioned, later informed them he was a member of the far-right group known as the “Sovereign Citizens.”
Svetimas
senbuvis

2024-10-19 19:52

Lietuvoje tuo tarpu kažkokia control freakų grupė pagal putleryno pavyzdį savaip puspročiauja:
delfi wrote: Dėl šiurpnakčio kilo tikra audra: Etninės kultūros globos taryba ragina atsisakyti Helovino renginių

Etninės kultūros globos taryba (EKGT) išplatino pranešimą spaudai ir kreipėsi į kultūros, švietimo ir socialinės apsaugos valdžios institucijas, savivaldybių kultūros ir švietimo skyrius, nevyriausybines organizacijas, atkreipdama dėmesį į, kaip rašoma pranešime, „Lietuvoje senuosius Vėlinių papročius vis labiau užgožiančio šiurpaus Helovino neigiamą įtaką vaikams ir jaunimui, taip pat į prieštaravimą mūsų šalyje galiojančiam Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymui’’.
Seianus
senbuvis

2024-10-20 17:17

Mhm, mačiau antraštę, straipsnį skaityti tingėjau. Lietuvos valdžioje control freakai tipiška ir nieko neįprasto. Iš pradžių pagalvojau, gal tie klounai šiaip kokia NVO skambiu pavadinimu, bet ne, oficiali valstybinė institucija.
Post Reply