Forumo blevyzgos
Leonid Volkov savaip pakartojo gan eilinį dalyką apie tai, kad socialiniai tinklai poliarizuoja žmonių nuomones ar komunikaciją:
Как соцсети меняют восприятие реальности?
Tik Volkovas tame savo video vienašališkas ir naivus mažų mažiausiai. Falšyva pozityvi informacija yra žalinga kaip ir žalinga falšyva negatyvi informacija. Apie bent kokį rimtesnį išvadų darymą iš pliusiukų/minusiukų socialiniuose tinkluose iš vis patyliu.
Как соцсети меняют восприятие реальности?
Tik Volkovas tame savo video vienašališkas ir naivus mažų mažiausiai. Falšyva pozityvi informacija yra žalinga kaip ir žalinga falšyva negatyvi informacija. Apie bent kokį rimtesnį išvadų darymą iš pliusiukų/minusiukų socialiniuose tinkluose iš vis patyliu.
O tai bent randi čia sau to, ko ateini ir patinka? Nenori pabandyti sukurti kokią temą ar numesti kokį klausimą iš sau artimų ir įdomių dalykų ar srities? Nes bent jau man tavo potencialūs įdomumai yra miglų migla. Gal ir su kitų čia užeinančių įdomumais kažkaip diskusine prasme persidengtų?
Kartais, bet šiaip mažokas aktyvumas, oponentai neatlaiko ir pabėga.
Tai kad tiesiog neturiu poreikio ar noro.
O man kompanijoj kažką giliau patyrinėti, paknibinėti ar diskusiškai "pabrainstorminti" sau įdomesnėse srityse mažai su kuo šiame forume pavyksta.
Kažkaip abiem nesiseka.

Tai gal gali bent jau įvardinti kažką iš sau potencialių įdomumų srities? Gal pasirodys, kad kažkas gan neblogai susisieja ir su mano. Turėsiu gal kokių suspenduotų ta tema klausimų ar pan.
Užmečiau akį į video Chodorkovskio kanale su kelių maskviečių apklausa dėl naujų įstatymų ruskyne pasikeitimų dėl mobilizacijos:
Пойдете воевать? Опрос в Москве
Nežinau, kiek jame yra vengimo iš apklausiamųjų pusės sakyti prieš kamerą ką iš tiesų galvoja ar kitų realios nuomonės iškraipymų. Bet ir jame nemenkai prasišviečia runete labai daug kur vaikštančios "nuo mūsų niekas nepriklauso", "ką mes galime pakeisti", "bus kaip bus, ką padarysi", "teks eiti, jei pašauks" nuotaikos.
Пойдете воевать? Опрос в Москве
Nežinau, kiek jame yra vengimo iš apklausiamųjų pusės sakyti prieš kamerą ką iš tiesų galvoja ar kitų realios nuomonės iškraipymų. Bet ir jame nemenkai prasišviečia runete labai daug kur vaikštančios "nuo mūsų niekas nepriklauso", "ką mes galime pakeisti", "bus kaip bus, ką padarysi", "teks eiti, jei pašauks" nuotaikos.
Vienu metu Vilius man buvo užsiminęs, kad bekalbėdamas kažkurio meeto metu kiek detaliau su fizikanu apie Svieto pabaigos argumentą neva kažkokį gudrų pointą jame suprato. Neva skirtingai negu mes (tu, RB, aš).
Nušvitimą lengva pasiekti, kai nėra drąsos savo įsitikinimus patikrinti diskusijoje.
O, dėkui. Seku autorių „Twitteryje“, bet nežinojau, kad jis ir „Youtube“ paskyrą turi, pastaroji platforma filmukams žiūrėti kur kas patogesnė.Svetimas wrote: ↑2023-07-20 15:18Dar kažkiek proukrainietiškos satyros:
"rUSSIA'S YEAR OF SHAME" through the eyes of russians (animation) [eng sub]
Liberating Shebekino from Itself (animation)
MY LITTLE CHMOBICK! (animation) [eng sub]

Ilgesnis formatas gal labiau rusijos vyresnių žmonių auditorijai skirtas, kiek ne mano skonio pats pateikimo žanras, bet kartais ir ten koks įdomus ir mažiau mano apčiupinėtas kampas iš runeto aktualijų išlenda.
Pvz.: nesenai žiūrėjau:
Дорога в Крым. Месть Путина. Твой бой – "Заповедник", выпуск 275 (11:14 "Твой бой" dainuška).
Tik gal susitaikiusios su situacija aukos nuotaikų tame humore nemažai.
Kiek girdėjau Deutsche Welle kūrėjus paskutiniu metu kiek pasponsoriauja.