Šįryt bandžiau prisiminti bent vieną naujosios dešinės politiką, šiaip viešą veikėją ar jų organizaciją, kurių legacy medijos nebūtų bandžiusios vaizduoti kaip esančių Rusijos įtakoje, ar bent kažkaip susieti su Rusija jų vardus. Rimtai, dabar pagooglinau gal kokius 10 "[vardas/pavadinimas] russian influence" - su visais iš jų radau šaltinių, dažnai su data apie 2022-2023 metus. Kaip manai, kodėl taip yra? Ir dar įdomiau, kad daugelis jų toliau sėkmingai tęsia savo karjeras, kai kurie dabar jau užima svarbius postus, ir t.t., nors tie kaltinimai ir įtarinėjimai prieš juos lyg ir nebuvo paneigti (bent jau tikrai ne taip garsiai, kaip buvo išplatinti kaltinimai). Tai tokiame fone tikrai neturėtum stebėtis, kad man visi kaltinimai "rusijos įtaka" iš karto atrodo įtartinai - nes aš tokius girdėjęs labai daug kartų apie visus politikus, kurie man rūpi ar kažkada rūpėjo. Ten aš komentavau apie šitą bendrą principą, o ne apie konkrečią kompaniją.
Čia vėlgi priminsiu, kad kalbu apie Vakarus. Rytų Europoje, be abejo, yra žymiai daugiau tikros Rusijos įtakos ar net tiesioginės grėsmės - bet aš kalbėjau ne apie tai.
Nieko aš neteršiu, tiesiog sakau savo nuomonę, kurią susidarau iš to, ką skaitau ar girdžiu. Apie tikruosius teršėjus jau rašiau žinutės pradžioje.
Ir ta proga dar kartą priminsiu, kad esu bene vienintelis dalyvis, kuris šiame forume nepostina tikros rusų propagandos, paimtos tiesiai iš Kremliaus informacinių srutų srauto. Tai, prieš kaltindamas mane dėl taršos, turėtum apsivalyti pats, ir paraginti tą padaryti kitus.
Atrodo, niekas taip ir neišsiaiškino tikrųjų Thomas Crookso motyvų, jo politinė istorija yra prieštaringa. Tačiau nėra sunku įsivaizduoti, iš kur jis galėjo pasigauti tą idėją - leftistų interneto pusėje tikrai netrūksta pavyzdžių, kur atvirai raginama susidoroti su Trampu, ar bent jau jo adresu svaidomi visi įmanomi prakeiksmai.
Jei mes lauksim, kol bus išaiškinti visi faktai ir detalės, tai galėsim kalbėti tik apie senovės istoriją - nors iš tiesų net ir ten pilna kontroversijos. O kalbant apie dabar vykstančius įvykius ar juo labiau netolimą ateitį, neišvengiamai tenka daryti daugiau ar mažiau miglotas prielaidas ir spėjimus. Bet tai tam aš ir turiu jus - kad padėtumėt man tas žalias idėjas išravėti ir gražiai sušukuoti.. Ar per daug čia prašau?