Vilius wrote: ↑2026-02-05 10:03
Lionginas2 wrote: ↑2026-02-05 09:32
Bet rezultatas labai toli nuo fiasko ar tuo labiau "vienareikšmio blogio".
Šiaip čia Svetimo žodžiai, ne mano - tai tegul jis aiškinasi. Aš nelaikau Europos energetinės politikos nei "visišku", nei "blogiu". Tik išsakiau kritikos tiek, kiek ji nusipelnė.
Tai juk aš pagrinde Svetimui dėl šios formuluotės ir adresavau savo žinutes.
Aš suprantu, kad dabar tau gėda tai prisiminti, tačiau tais laikais tu pats buvai šioks toks Gretos fanbojus. Dabar tingiu ieškoti citatos, bet kiek pamenu sakei, jog "vaikai patys turi nuspręsti dėl savo ateities". Kai realiai tie "vaikai" buvo tik bailių suaugusių surežisuotas cirkas.
Aš nepatingėjau susirasti.
https://www.skeptikas.org/forum/viewtopic.php?p=99535#p99535 wrote:Na idėja, kad reikia atsikratyti kapitalizmo, tai be abejo yra kvaila, bet drįsčiau manyti, kad vaikai o ir šiaip jaunimas įsitraukia patys, nes tiesiog taip jau yra, kad jie yra veržlesni ir turi radikalesnes idėjas už senius. Ir tam tikra prasme jie turi teisę susikurti sau tokį pasaulį, kokio jie nori, net jei tai bus new green deal ar pasaulis bei jokio gyvūnų išnaudojimo. Ir nors iš principo vaikus laikau kvailais, bet nors kartais reikia pripažinti, kad gal kažkur jie yra protingesni už mus. Aš pavyzdžiui už savo senelius protingesnis. Nauja karta tikėtina bus protingesnė už mane. Ir t.t.
Kalbėjau apie naują kartą apskritai, o apie Greta čia tik tiek, kad jos mintį dėl kapitalizmo atsisakymo laikau kvaila. Be to, manau, kad vaikai kartais irgi yra pakankamai iniciatyvūs ir motyvuoti, kad užsiimtų tuo, kuo užsiima. Galbūt ir Greta tiesiog yra tokia, nevaldoma jokių suaugusiųjų.
Nežinau, ką tu laikai fanboyumi, bet man čia nepanašu į fanboyizmą. Aš kartais mėgstu parašyti ką nors subalansuoto, išdėstyti mintį, kad galbūt ne viskas taip vienareikšmiška, kaip atrodo. Pavyzdžiui, ankstesnėje žinutėje parašiau, kad galbūt Europai su žaliąją energetika tikrai kažkas nesigavo taip, kaip buvo norėta pradžioje. Klausimas, ar dėl tokio pasisakymo po septynerių metų neprisiminsi manęs kaip climate change denyerio?
Lionginas2 wrote: ↑2026-02-05 09:32
Dar vienas momentas. Kai kalbėjau apie "kitas šalis" - aš neturėjau galvoje Kinijos.. Ta mintis buvo pagrinde apie Trampo Ameriką - kad ir kaip tai būtų ironiška, jie dabar yra net labiau pasiryžę išsiurbti ir sudeginti kiekvieną naftos lašą, nei dažnai dėl to kritikuojamos besivystančios šalys.
Na taip, be visų kitų idiotiškų dalykų JAV dabar vyksta ir tai.
Vilius wrote: ↑2026-02-05 10:04
Lionginas2 wrote: ↑2026-02-05 09:35
Pastatyti saulės ir vėjo elektrinių pajėgumai daugiau nei 5 kartus viršija naujus anglies elektrinių pajėgumus.
Tai aš tą ir sakau - jie daro, ką gali, kad patenkintų savo neribotą apetitą energijai.. Bet prie ko čia Europa?
Juk tu apie kitas šalis pradėjai. Neva, niekas neseka Europos pavyzdžiu. Na gal taip tiesiogiai ir neseka, t.y., nedaro taip vien todėl, kad Europa taip daro. Bet daro dėl savų priežasčių, ekonominių.
Ar tu nori, kad kažkas čia įrodytų, kad Europos žalioji energetika bus gera tik teisinga tik tada, kai kažkas ją vystys tik todėl, kad ir Europa ją vysto? Nes skamba būtent taip - lyg žaliosios energetikos Europoje sėkmę vertintum tik pagal tai, kiek fanbojų turi Europa. Bet žinok, niekam tai neįdomu. Realiame pasaulyje fanai ir subscriberiai nėra svarbu. Čia ne populiarumo konkursas.