Nešališkumo dėlei turbūt nepakenks paminėti, kad panašių atvejų, kuomet ir dėl žmogaus kaltės būna pažeidžiami kokie nors svarbūs duomenys, irgi nutinka.According to Crane, the AI agent had been performing a routine task when it chose "entirely on its own initiative" to resolve an issue by deleting the database. And then all the backups, for good measure.
[...]
Crane later confirmed on Monday, two days after the incident, that the lost data had been recovered.
Dirbtinis intelektas
euronews.com: An AI agent deleted a company’s entire database in 9 seconds - then wrote an apology
Seianus wrote: ↑2026-02-18 04:25Šiaip tai yra įspūdingas pasiekimas ir nuostabus įrankis naudojant protingai, tinkamose vietose ir nesitikint iš jo, ko negali. Gaila, kad tas idiotiškas haipas ir burbulas žymiai pralenkė tikras galimybes, todėl jos dabar palyginus atrodo menkesnės, o kvailai naudojant ir nauda mažesnė, t.y. vidutiniškai jokios. Plius daug žmonių dėl jo prarado darbus, o klientai atitinkamai - produkto kokybę, todėl dar ir neapykantą kelti pradeda, kai iš tiesų tėra įrankis, ir kaip sakiau tikrai geras.[...]
Man atrodo, čia kaip ir su visais įrankiais, protingiems padės tapti dar protingesniais, o durniams - dar durnesniais. Interneto aušroje daug kas manė, kad jis nukillins religijas ir šarlatanizmus. Buvo net populiarus posakis "internet where religions come to die". Po dvidešimt su trupučių metu turime suklestėjusį flat eartherių ir antivakserių judėjimą bei qAnon.
[...]
Man asmeniškai šitas LLM AI padeda nepaprastai daug [...]hobiuose, ir ypač - mokantis kažką naujo. Nes aš jį naudoju, kad sužinočiau/suprasčiau/išmokčiau, o ne kad padarytų kažką už mane.

Tik pagal mane takoskyra tarp "protingų" ir "durnių" realiai yra daug slidesnė, nei kad greičiausiai tu turėjai omenyje.
Man, pvz., nepatinka kokio nereto trumpisto internete savotiška žmonių skirstymo tik į "winner'ius" ir "loser'ius" nuostata ar filosofija, arogantiškai atmetant ir kitus svarbius dalykus.
Vis mažiau blogai, nei tolerastinių padugnių pamėgtas skirstymas pagal lytį, odos spalvą ar seksualinę orientaciją.Svetimas wrote: Man, pvz., nepatinka kokio nereto trumpisto internete savotiška žmonių skirstymo tik į "winner'ius" ir "loser'ius" nuostata ar filosofija.
O man savo ruožtu nepatinka mėginimai drumzti skaidrų vandenį ir blusinėtis ieškant pateisinimų antivakserių, kreacionistų, flateartherių, qAnon, rašistų ir kitų debilų durnumui.
Tarp radikaliausių ir aktyviausių "trumpistų" ir "tolerastinių padugnių", kurie vienas kito neretai labai smarkiai nekenčia sakyčiau yra nemenkų panašumų.Seianus wrote: ↑2026-05-10 13:47Vis mažiau blogai, nei tolerastinių padugnių pamėgtas skirstymas pagal lytį, odos spalvą ar seksualinę orientaciją.Svetimas wrote: Man, pvz., nepatinka kokio nereto trumpisto internete savotiška žmonių skirstymo tik į "winner'ius" ir "loser'ius" nuostata ar filosofija.
Man irgi nepatinka. Tik gal man kiek keistoka, kodėl šį savo komentarą paminėjai šalia mano prieš tai išsakytų pakomentavimų, su tuo, ką sakai, mažai susijusių mano pirminiu požiūriu. Nors kad staiga sugalvojom pasidalinti savo nepatikimais, gal visai ir šaunu.