Tu rašai apie tai esamuoju laiku.Lionginas2 wrote: ↑2026-09-29 07:49Ta prasme keistokai? Čia dar žiedeliai. Lietuvoje kai kurie dėstytojai išvis mažai ką daro patys. Doktorantai už juos ištisus straipsnius į žurnalus parašo. Esu susidūręs ir su tokiais klounais, kurie net patys savo kurso medžiagos neruošia, o naudoja studentų sukurtas skaidres su užsilikusiomis gramatinėmis klaidomis. Per paskaitas pabando tas skaidres skaityti, tada pasiduoda ir pasiūlo auditorijai patiems perskaityti. Ir čia VU![]()
Žodžiu, kai kurie dėstytojai feikina aukštąjį mokslą ne blogiau už studentus. Ypač kas liečia socialinius mokslus, ir labiausiai visokius bullshit dalykus, pasibaigiančius žodžiu "vadyba".
Nemažai ką pamiršęs esu iš universiteto laikų ir labai nedaug net ir gandų lygyje susiduriu, kas dabar vyksta įvairiose aukštosiose. Kai paskaičiau tavo pavyzdžius, tai ir pats prisiminiau kelias blogybes ar realiai vykusias anekdotines nesąmones, kurias buvau primiršęs. Gal net kiek panašiai kaip nemaža dalis vyresnių žmonių beveik nepamena bjauresnių dalykų iš savo jaunystės sovietiniais laikais.
Gal dabar bent jau mentalitetas pas studentus yra kažkiek kažkuria kryptimi pasikeitęs? Ir gal jie nebesiduoda taip lengvai sau lipti ant galvos? Arba gal menkiau toleruoja panašius cirkus, kaip tavo laikais, jei panašius nekompetencijos pavyzdžius pastebi?
Pvz., pastebiu kai kur, kad tarp dabartinių tėvų ir senelių nemenka požiūrių trintis dėl vaikų/anūkų auklėjimo jaučiasi. Tai gal panašiai ir aukštojo mokslo institucijose kokie rimtesni mentaliteto pokyčiai per tą laiką yra įvykę?
Taip. Tas reaktyvinių kacapų dronų atvejis forume jau nebebuvo gandas. Matyt čia mano įprotis dėl gandų naudojimo kažkiek ir išlindo. Nors pati pirmiausia žinia apie reaktyvinių kacapų dronų apimčių išaugimą mane gandų forma buvo pasiekusi.Lionginas2 wrote: ↑2026-09-29 07:49Na, aš tik pastebėjau, kad dažnu atveju tai, ką vadini gandu, yra gana plačiai žinoma informacija. Apie reaktyvinius kacapų dronus, pavyzdžiui. Ir daug kitų atvejų.