Apie drabužius

Lengvi randominiai paplepėjimai apie gyvenimą

Kaip rengiatės?

Belekaip
0
No votes
Tuo, ką nuperką mama/žmona/mergina
0
No votes
Panašiai kaip mano aplinkos žmonės
1
17%
Brangiai
0
No votes
Pigiai
0
No votes
Juodai
0
No votes
Sportiškai
0
No votes
Hiking Casual stiliumi
1
17%
Pagal sub-kultūrą, su kuria save tapatinu
0
No votes
Ekstravagantiškai
0
No votes
Pagal dabartinę madą
0
No votes
Dažniausiai deviu kostiumą
1
17%
Turiu savo stilių, ar bent jo ieškau
2
33%
Esu Juozas Statkevičius
1
17%

Total votes: 6
Lionginas
senbuvis

2024-12-02 07:55

Svetimas wrote:
2024-11-30 19:06
O tai be vilnonės kojinės papuolė realiai ant kojos odos bent kažkiek šlapumo per neperšlampamas kojines? Ir kaip subjektyviai su kojos "kvėpavimo" jausmu?
Drėgmė per savaitę neprasiskverbė, bet neabejoju, nėra jos visiškai neperšlampamos.

Be vilnonės kojinės jausmas nėra labai malonus. Su vilnone kojine viskas visai gerai.

Žodžiu, aš kaip ir labai patenkintas. Tiesiog nebereikia galvoti, kaip čia nesušlapus tų batų, viena problema mažiau.
Svetimas wrote:
Nes jei pėdos nešala, tai gan nesunku subjektyviai šiek tiek apsigauti. Pvz., pamenu vaikystėje gan rimtai šaltu žiemos laiku (su girgždančiu sniegu ir pan.) buvau į ledinį upės vandenį iki krūtinės per ledą prie pakrantės įlūžęs gan toli nuo savo namų. Tai gan įdomi patirtis buvo, nes iš pat pradžių atrodė, kad kol parskuosiu į namus, būsiu nemenkai sušalęs. Tačiau realiai buvo kitaip nei įsivaizdavau. Buvau nemenkai prisivilkęs (su dvigubom kelnėm ir pan.). Tai ten, kur drabužiai vandens gavo, drabužių paviršius labai greitai apsitraukė plonu leduku. O viduj vanduo nuo kūno sušilo ir žlegsinčiais batais nemenką kelią greitu žingsniu be kažkokio ypatingesnio diskomforto dėl šalčio paržygiavau namo.
Kol judi, tol viskas bus gerai. Yra man tekę pilnai peršlapti batus ir kelnes vienoje kelionėje Islandijoje. Tai jau buvo minčių, kad viskas gali ir nelabai gerai baigtis, nes vos sustojus imdavo nevaldomas drebulys. Po to kokią parą pragulėjau palapinėje, nes moralė buvo dugne :D
Svetimas wrote:
Prieš tai ir pabandžiau panašiai primesti vaizduotėje (situaciją su maišeliu). Maždaug koja bate nestabiliai slidinėja (nemažas man trūkumas būtų)? Nebent antrą plonesnę kojinę ant maišelio papildomai mauti (apie ką prieš tai nepagalvojau), kad per daug neslidinėtų. Ir kartu kojos turbūt "nekvėpuotų"?
Sunku ką nors komentuoti dėl komforto, tik įtariu, ne kažką. Bet būna situacijų, kai ne komfortas svarbiausia.
Svetimas wrote:
Bandei gal kartais netyčia ir membraninę striukę? Pasiteisino?
Nebandžiau, nusprendžiau, kad per brangu, o didelių stebuklų turbūt nebus. Plius jas reikia reguliariai kažkuo purkšti, kad medžiaga išlaikytų savo savybes. Nelabai noriu tuo užsiimti.
Svetimas
senbuvis

2024-12-03 19:32

Lionginas wrote:
Drėgmė per savaitę neprasiskverbė, bet neabejoju, nėra jos visiškai neperšlampamos.
Ok. Dėkui už info.
Lionginas wrote:
Kol judi, tol viskas bus gerai.
Taip, judėjimas neretai nemenkai pagelbsti nuo šalčio. Bet kai kuriais atvejais ir judėjimas nepadeda. Dar man pasirodė, jog kai šalčio kontrastas kai kuriom kūno vietom (ypač galūnėm) yra didesnis, tai kūnas, net ir jam judant, tarsi sunkiau su šalčio jausmu tokiose situacijose tvarkosi.
Vilius
emeritas

2025-01-01 16:49

Šiaip toks pošventinis pamąstymas šia tema.

Nepriklausomai nuo to, kur eini ir su kuo susitinki - drabužiai ir bendra išvaizda turėtų palikti kiek įmanoma mažesnį įspūdį sutiktiems žmonėms - tiek teigiama, tiek neigiama prasme. Čia, suprantama, galioja tik vyrams, kurie neturi pretenzijų į madų aukštumas - moterys ir Juozas Statkevičius gali rengtis kaip tik nori :)
Lionginas
senbuvis

2025-01-01 18:37

Vilius wrote:
2025-01-01 16:49
Šiaip toks pošventinis pamąstymas šia tema.

Nepriklausomai nuo to, kur eini ir su kuo susitinki - drabužiai ir bendra išvaizda turėtų palikti kiek įmanoma mažesnį įspūdį sutiktiems žmonėms - tiek teigiama, tiek neigiama prasme.
Ok... tai kas nutiko per šventes, kad priėjai tokios išvados? Kaip nors susiję su naujametinėmis riaušėmis Briuselyje?
Vilius
emeritas

2025-01-04 19:33

Lionginas wrote:
Ok... tai kas nutiko per šventes, kad priėjai tokios išvados?
Nieko nenutiko. Pavalgiau, pakalbėjau su giminėm, pakeliavau šiek tiek. Šventės kaip šventės. O kaip pas tave jos praėjo? Ar skanūs buvo šližikai?

Ta mintis tiesiog kilo švenčių metu, nėra su jomis tiesiogiai susijusi. Tai ar sutinki su mano sparnuotu teiginiu? Nu, kad bet kur einant reikia geriausia rengtis maždaug taip, kaip ten priimta - per daug neišsiskiriant savo išvaizda?
Lionginas wrote:
Kaip nors susiję su naujametinėmis riaušėmis Briuselyje?
O kas ten buvo per riaušės? Buvau kiek apleidęs žinių skaitymą, tai nieko net negirdėjau apie tai.
Last edited by Vilius on 2025-01-04 19:40, edited 3 times in total.
Seianus
senbuvis

2025-01-04 19:38

Vilius wrote: kad bet kur einant reikia rengtis maždaug taip, kaip ten priimta - per daug neišsiskiriant savo išvaizda?
Tavo teiginys yra faktiškai klaidingas, nes toks reikalavimas daug kur neegzistuoja, nebent žodį reikia naudoji kažkokia kitokia prasme. Pvz., tu norėtum, kad toks reikalavimas (išskirtinai vyrams, taip atveriant vartus diskriminacijos byloms) atsirastų visur ir būtų užtikrinamas. Ir klausi kitų, ar sutinka, kad toks kliedesys būtų gera mintis.
Vilius
emeritas

2025-01-04 19:42

Seianus wrote:
[..] nebent žodį reikia naudoji kažkokia kitokia prasme.
Pataisiau, tamsta mokytojau! :)
Seianus
senbuvis

2025-01-04 19:54

Vilius wrote:
2025-01-04 19:42
Seianus wrote:
[..] nebent žodį reikia naudoji kažkokia kitokia prasme.
Pataisiau, Tamsta Mokytojau! :)
Norėjau papildyti savo žinutę paspėliojimu, kad sakydamas reikia turėjai omeny - geriausia, bet persigalvojau, nes čia toks per daug akivaizdžiai "depends" reikalas, kad nelabai būtų ką aptarinėti.

Šiaip tikrai keistas klausimas/pasvarstymas, jaučiu, kad kažko vis dar jame nesuprantu.
Svetimas
senbuvis

2025-01-04 21:19

Vilius wrote:
Ta mintis tiesiog kilo švenčių metu, nėra su jomis tiesiogiai susijusi. Tai ar sutinki su mano sparnuotu teiginiu? Nu, kad bet kur einant reikia geriausia rengtis maždaug taip, kaip ten priimta - per daug neišsiskiriant savo išvaizda?
Labai priklauso nuo konkrečios situacijos ir žmogaus, kuris kažkur lankosi, tikslų ar kitų ypatumų. Kodėl tavo generalizuota rekomendacija dėl apsirengimo vyrams ir moterims skiriasi, irgi nepagavau minties.

Gal kartais netyčia savotišką "taisyklių" vs "case by case", kas neretai gamina "chaosą", pavyzdį, dėl kurio aš gan neseniai buvau kiek užsikabinęs, kažkuriuo specifiniu kampu prisiminei?
Vilius
emeritas

2025-01-05 12:18

Ha, o aš net dvejojau, ar verta rašyti tokią banalybę.. Maniau, kad nebus net apie ką kalbėti - o čia pasirodo yra vietos ir chaoso teorijai :)

Pati mano idėja tikrai nėra gili. Aš tiesiog sakau, kad einant į bulviakasį geriausia rengtis taip, kaip rengiamasi dirbant laukuose, o einant į ofisą - kaip priimta ten. Tai ar galim sutarti bent dėl šitos dalies? Nes įdomesnė dalis turėtų prasidėti po to (nors poveikio negarantuoju).
Last edited by Vilius on 2025-01-05 12:26, edited 1 time in total.
Vilius
emeritas

2025-01-05 12:25

Svetimas wrote:
2025-01-04 21:19
Kodėl tavo generalizuota rekomendacija dėl apsirengimo vyrams ir moterims skiriasi, irgi nepagavau minties.
Pas moteris su rūbais yra kiek kitaip, nei pas vyrus. Bet aš beveik nieko apie tai nežinau, ir šiaip su amžium išmokau į visus žmonos klausimus šia tema atsakyti "nuostabiai", "puikiai" arba "pribloškiančiai" - ir, saugok Dieve, netęsti to pokalbio nei vienu žodžiu, gestu ar net menku veido judesiu.
Svetimas
senbuvis

2025-01-05 14:30

Vilius wrote:
2025-01-05 12:18
Pati mano idėja tikrai nėra gili. Aš tiesiog sakau, kad einant į bulviakasį geriausia rengtis taip, kaip rengiamasi dirbant laukuose, o einant į ofisą - kaip priimta ten. Tai ar galim sutarti bent dėl šitos dalies? Nes įdomesnė dalis turėtų prasidėti po to (nors poveikio negarantuoju).
Man įdomiau panašiose situacijose įvairius netipinius atvejus ar išimtis išskirti bent jau paskutiniu metu. Net ir imant žymiai siauresnius atvejus, kai koks atskiras žmogus į ofisą atneša picą. Arba ateina į ofisą su kopėčiom pakeisti/pataisyti kokią lemputę. Tai tavo bendrinė rekomendacija man sumoj kiek keistokai pasirodė.

Aš pats paprastai (dažniau laisvalaikiu) gyvai privengiu vietų, kur žmonės pagrinde renkasi su kokiu specifiniu apsirengimu. Arba dažniau lankausi ten, kur apsirengimas yra pakankamai casual.

Kartu jei žmonės kokiam savo darbe tiesiogiai praktiškai beveik nesusiduria su klientais, tai irgi per didelio aprangos formalumo nesuprantu. Netgi asmeniškai visai smagiai atrodė, kai koks IT adminas karštą vasaros dieną sau jaukiai basom kojom sėdi savo darbo vietoje.
Vilius
emeritas

2025-01-10 11:15

Svetimas wrote:
Net ir imant žymiai siauresnius atvejus, kai koks atskiras žmogus į ofisą atneša picą. Arba ateina į ofisą su kopėčiom pakeisti/pataisyti kokią lemputę.
Na taip, čia yra viena iš mano idėjos komplikacijų - norint teisingai apsirengti konkrečioje situacijoje reikia žinoti (ar bent pagrįstai spėti), kaip tenai dera rengtis. Be to, kaip tu sakai, kiekvienoje įstaigoje skirtingi žmonės rengiasi skirtingai - tai papildomai reikia žinoti ir savo rolę toje vietoje.
Svetimas wrote:
Aš pats paprastai (dažniau laisvalaikiu) gyvai privengiu vietų, kur žmonės pagrinde renkasi su kokiu specifiniu apsirengimu. Arba dažniau lankausi ten, kur apsirengimas yra pakankamai casual.
O kam taip save apriboti vien dėl kvailų rūbų? Jei truputį išplėstum savo garderobą, galėtum eiti beveik bet kur.
Svetimas wrote:
Kartu jei žmonės kokiam savo darbe tiesiogiai praktiškai beveik nesusiduria su klientais, tai irgi per didelio aprangos formalumo nesuprantu.
Nepagalvoji, kad čia priežastinis ryšys veikia ir iš kitos pusės - t.y. jie lieka dirbti belangiuose skyriuose būtent iš dalies todėl, kad vadovybei neatrodo pakankamai reprezentatyvūs labiau matomoms pozicijoms.
Last edited by Vilius on 2025-01-10 13:46, edited 1 time in total.
Lionginas
senbuvis

2025-01-10 13:31

Vilius wrote:
Nežinau, kaip geriausia, aš ne koks skudurėlių guru. Yra pvz. žmonių, kuriems skudurėliai yra hobis, jie mėgsta su rūbais išsišokti. Jei toks jų pomėgis, tai jiems geriausia savo išvaizda išsiskirti. O kam tai nėra pomėgis, geriausia neišsiskirti.

Išsišokti su rūbais nėra mano būdas. O jei keliami kokie nors lūkesčiai aprangai, kažkas daugiau nei rengis nevulgariai, švariai ir nesmirdėti, tai aš tokias vietas tiesiog ignoruoju ir jose nesilankau. Ir taip pilna vietų, kur galiu būti su savo turimais rūbais, ir neketinu tuštinti piniginės garderobinės plėtrai vien tam, kad patenkinčiau kažkokių kitų žmonių lūkesčius.
Lionginas
senbuvis

2025-01-10 13:43

Vilius wrote:
Svetimas wrote:
Kartu jei žmonės kokiam savo darbe tiesiogiai praktiškai beveik nesusiduria su klientais, tai irgi per didelio aprangos formalumo nesuprantu.
Nepagalvoji, kad čia priežastinis ryšys veikia ir iš kitos pusės - t.y. jie lieka dirbti belangiuose skyriuose būtent todėl, kad vadovybei neatrodo pakankamai reprezentatyvūs labiau matomoms pozicijoms.
Tai labiau būdina visokioms senamadiškoms kontoroms, kuriose žmonės dirba, nes jaučiasi esą įkaitai ar dėl kokių nors kitų sunkiai paaiškinamų psichologinių priežasčių.
Svetimas
senbuvis

2025-01-11 12:50

Vilius wrote:
Svetimas wrote:
Nepagalvoji, kad čia priežastinis ryšys veikia ir iš kitos pusės - t.y. jie lieka dirbti belangiuose skyriuose būtent iš dalies todėl, kad vadovybei neatrodo pakankamai reprezentatyvūs labiau matomoms pozicijoms.
Viskas gerai su langais ar pan. mano omenyje turėtais (basakojo IT admino ar pan.) konkrečiais atvejais. Jie gan įprastose kaip ir visų tik atskirose patalpose sėdi, kur klientai nesilanko. Gal tik su didesniu saugumo lygiu.
Vilius wrote:
Svetimas wrote:
O kam taip save apriboti vien dėl kvailų rūbų? Jei truputį išplėstum savo garderobą, galėtum eiti beveik bet kur.
Kažko nesupratai. Tiesiog natūraliai nebūna noro ir poreikio į kai kurias specifines (ir neretai jau gan neblogai pažįstamas) vietas su specifiniu apsirengimu ar ritualais eiti, nes susirandu kitų geresnių alternatyvų.
Post Reply