Tepaluotos rankos
Bet dabar galvoju - kažin kiek cilindrų turi to motociklo variklis.. Tie du matomi aiškiai yra dešiniau nuo išilginės ašies - reiškia turi būti dar du kitoje pusėje.. Ir gal dar du per vidurį. Tai čia turėtų būti kažkoks keistas U4 arba U6 konfigūracijos variklis. Kas jau yra šiokia tokia problema, nes istoriškai žiūrint U4 motociklų tikrai nebuvo daug.. O U6 turbūt nebuvo visai.
Neatsakei, Viliau, į mano klausimą.
Nedūchink negailestingai mano "vidinio vaiko" smalsumo.
Man iš tavo paveiksliuko panašiau jog ten antropomorfinis šuo. Tačiau pagal tavo niką labiau norisi spėti, kad paveiksliuko generavimo užklausime buvo vilkas.
Kaip jau pats išsiaiškinai - vilkas. Čia toks truputį kreivas ir nelabai reikalingas literatūrinis referensas, bet esmė ne tame..
Man irgi iš pirmo karto buvo sugeneravę su ausimis, bet paprašiau, kad jas paslėptų.. Nors šiaip gal visai įdomu, kokios formos iš tiesų būtų šalmai skirti vilkams - bet esmė ir ne čia
Bet, sakyčiau, visai tinka tam vilkui minėtas šalikas. Tai ką jam, Viliau, pasiūlytum su tuo daryti?
Nerizikuoti dėl estetikos?
Ha, maniau, kad Čatutė akimirksniu įmins tą mįslę.. Ale ne. Rado kitų knygų apie motociklus - net vaikišką knygelę, kuri taip ir vadinasi "Wolf and His Motorbike", bet teisingo atsakymo nerado.. Tai tegul lieka mano mįslė neįminta.
O motociklo esmė, be abejonės, yra cilindrai. Nu nes tai yra vieta, kur įvyksta visa ta cheminės energijos konvertavimo į mechaninę magija. Tai, norint teisingai nupiešti motociklą, reikia labai gerai suprasti kas tuose cilindruose vyksta, kaip jie turi būti teisingai išdėstyti, ir kt. Neužtenka tik nupiešti dryžuotas dėželes kaip pakliuvo. Ir čia turbūt bus bendra problema su visu AI turiniu, ne tik su paveiksliukais. Norint tiksliai aprašyti ar pavaizduoti realybę, reikia turėti labai daug ir labai gilių žinių apie tą objektą ar reiškinį. Ir tos žinios gali turėti kinda fraktališką struktūrą, kur lendant giliau atsiranda vis daugiau smulkių šakelių, ir t.t.
- Lionginas2
- pradedantis
Vilkai ir motociklai, ar čia rimtai reikia ieškoti referencų? Čia kaip kaukolės, ereliai ir liepsnos liežuviai - paišosi juos motociklininkai ant savęs, ant savo motociklų, ant žmonų, ir t.t. Vilkai - tik vienas iš dalykų, kuriais jie mėgsta kuri savo įvaizdį.
Pilna ir visokių motoklubų ir gaujų, pasivadinusių vilkais - Lone Wolves, Wolfpack, Road Wolves, you name it. Net kacapai turi savo prokremlinę Naktinių Vilkų gaują, kurie prieš kelis metus ketino imti Berlyną, bet nebuvo praleisti per sieną.
Pilna ir visokių motoklubų ir gaujų, pasivadinusių vilkais - Lone Wolves, Wolfpack, Road Wolves, you name it. Net kacapai turi savo prokremlinę Naktinių Vilkų gaują, kurie prieš kelis metus ketino imti Berlyną, bet nebuvo praleisti per sieną.
Last edited by Lionginas2 on 2026-10-03 19:15, edited 1 time in total.
Čia yra užuomina apie specifinę knygą.. Ir šiaip mįslės yra ne tiek atspėti pačią knygą (tai neturėtų būti labai sunku), o paaiškinti, kodėl šita užuomina yra kreivoka.
Oi, ir užbėgdamas už akių galimiems isterijos ir paranojos priepuoliams, iš karto pasakysiu, kad čia neina kalba apie rusų motociklistų klubą Night Wolves.
Uf, čia arti buvo..
Uf, čia arti buvo..
- Lionginas2
- pradedantis
Na tu minutę pavėlavai.
Kalbant apie isteriją, tai jos nebus. Nematau problemos, jei save apipavidalindamas naudosi vilko simboliką. Neoriginalu, bet ir blogo tikrai nieko.
Kalbant apie isteriją, tai jos nebus. Nematau problemos, jei save apipavidalindamas naudosi vilko simboliką. Neoriginalu, bet ir blogo tikrai nieko.
Matai, rizika rizikai nelygu. Normaliai važiuojant motociklu rizika yra gerokai didesnė nei važiuojant mašina - tačiau lakantis taisyklių, sveiko proto ir dėvint tinkamus rūbus, ta rizika nėra tokia jau be proto didelė. Tačiau pasikabinti sau ant kaklo virvę, ir aktyviai ieškoti ant ko su ja pasikarti važiuojant kad ir 90 km/h greičiu - čia jau gana reali kandidatūra į pomirtinę Darvino premiją.
Šiaip esu girdėjęs istoriją, kaip kažkoks gana garsus moto-keliautojas neteko abiejų pėdų, nes blogai supakuotas miegmaišis važiuojant greitkeliu nuslydo į galinį ratą.
Suradau, man rodos, tavo pirminį literatūrinį referencą.
Skaitinėjau prieš tai kažiek iš smalsumo apie baikerių subkultūrą (daugiau amerikietišką). Gan paradoksali ta žmogaus natūra. Nors rimčiau ir neužiebė man ryškesnių asociacijų tarp motociklų ir vilkų. Tuo labiau literatūrinių, nes nebuvau nieko panašaus skaitęs. Man matyt motociklai ir vilkai atskirai su kitais dalykais daug stipriau asocijuojasi.
O baikerių subkultūra arba kiek abstrakčiau kažkur važiuojantys veikėjai gal daugiau įvairias keistesnes muzikines/kino asociacijas užkabino.
Sakyčiau kiek per inžineriškas tavo požiūris į tai.
- Lionginas2
- pradedantis
Naktinių vilkų motoklubo entuziastai pakrikštijo Mėnulį, kad jis taptų labiau ortodoksiškas ir artimesnis rusiškoms vertybėms.
Tai žodžiu neįstengei įminti mano mįslės, ir nusprendei eiti lengvuoju keliu.. LiurbisLionginas2 wrote: ↑2026-10-07 08:33Naktinių vilkų motoklubo entuziastai pakrikštijo Mėnulį, kad jis taptų labiau ortodoksiškas ir artimesnis rusiškoms vertybėms.