O šiek tiek labiau riebų maistą pradėjai rinktis, nes pastebėjai, kad taip sočiau/skaniau? Ar dėl kokių kitų priežasčių?
Svorio metimas
Skaniau žinoma. Tarkime, žuvį iš esmės mėgstu tik riebią, neriebi meh. Dėl sotumo nežinau, nebūčiau labai tikras, kad riebalai kažkaip reikšmingai labiau pasotina. Realiai mane sotina tūris, visa kita nelabai reikšminga. Tai šia prasme riebalai neapsimoka.
Man irgi gan panašiai. Irgi riebią žuvį daug labiau mėgstu. Ir šiaip visokias šviežias ir kokybiškas "jūros gėrybes" (troškinius ar pan.) skonio prasme labai mėgstu. Tik vat Lietuvoje su įvairių "jūros gėrybių" šviežumu ir kokybiškumu, man atrodo, yra gan problematiška. Jei kas pasidalintų kokiais nors patarimais, kaip ar iš kur Lietuvoje šviežių ir pan. "jūros gėrybių" galima būtų susivairuoti, būčiau didžiai dėkingas. O rūkytų, sūdytų (dažnai mano skoniui stipriai persūdytų), konservuotų nemėgstu.
Š.m. balandžio 19 d. publikuotas tyrimas su 41 dalyviu parodė, kad užtikrinant, jog visi suvalgys vienodai kalorijų, maitinimosi laikas svorio pokyčiui neturėjo jokios įtakos. Rezultatai prieštarauja paplitusiam įsitikinimui, jog valgant vakare, priaugama daugiau svorio. Šį efektą, jei toks išvis egzistuoja, tikriausiai galima paaiškinti tuo, kad valgantys vėlai vakare apskritai suvalgo daugiau kalorijų.
https://www.acpjournals.org/doi/10.7326/M23-3132
https://www.acpjournals.org/doi/10.7326/M23-3132