Velnių "mokslas"

Lengvi randominiai paplepėjimai apie gyvenimą
Svetimas
senbuvis

2024-07-14 12:03

Lionginas wrote:
2024-07-13 17:18
Svetimas wrote:
2024-07-13 16:00
Gali gal trumpai nupasakoti tą normaliems žmonėms akivaizdų sprendimą? Pvz., ar "from woman to man" translyčiams siūlytum pagal jų biologinę lytį varžytis kartu su moterimis? Visose sporto šakose ar tik kai kuriose? Ar kokį kitą sprendimo variantą "from woman to man" translyčiams turi galvoje?
O tikrai būtina kiekvienam sugalvoti kelią į didįjį sportą? Tiesiog mintis - gal tai nėra kiekvienam? Jei tarkime moteris turi tokią kondiciją, kad jaučiasi vyru ir nori leistis testosterono injekcijas, tai galbūt jie tiesiog turėtų rinktis - didysis sportas arba arba kiti prioritetai? Kaip ir bet kuris sportininkas kartais turi rinktis - dalyvauti varžybose ar dėl kokių nors sveikatos problemų vartoti vaistus, kuriuos vartoti draudžia antidopingo taisyklės. Gyvenimas neteisingas, ką padarysi.
Geras klausimas ir nebloga dilema.
Dalis translyčių turbūt ir patys pasirenka nebedalyvauti didžiajame sporte. Bet, kaip žinome, ne visi.
Tuo "ne visi" atveju, jau būna kažkokios egzistuojančios nustatytos taisyklės, už kurias pats translytis nėra atsakingas.
"Gyvenimas neteisingas" aš šitoje vietoje suvesčiau ne į jų nebedalyvavimą sporte, o į varžymąsi individualaus sporto srityse su pranašumą turinčiais varžovais, o ne silpnesniais. Kitaip sakant, "from woman to man" translyčiams pagal sąžiningo varžymosi principą logiškiau būtų varžytis su vyrais.
Pvz.:
wiki: Transgender people in sports wrote: In 2017, Mack Beggs, a teenager from Texas, was required to wrestle against girls throughout the season of his transition from female to male up through the state championship, despite wanting to wrestle against boys. This was due to state sport regulations requiring athletes to compete alongside athletes of their assigned sex. Some opponents say the testosterone prescribed as part of his transition gives him an unfair advantage and made it unsafe for the other wrestlers. (He finished the regular season at 52–0 and won the state championship.)[50]
Man sąžiningi translyčiai sportininkai pagal grubias analogijas labiau panašūs į ir toliau sporte norinčius būti tam tikrą kondiciją turinčius sportininkus (kaip kad, pvz., neįgalūs sportininkai) ir neturinčius tam "vietos", nei į "piktnaudžiaujančius" dopingu sportininkus.

Verta turbūt ir papildomai paminėti, kad vakarietiškoje kultūroje daugelyje sričių yra "įsiūtas" tam tikras "principas", kad "žmogus neturėtų būti tik įrankis kažkam" (į ką dažnose diktatūriškos pakraipos šalyse yra žiūrima pro pirštus). Šiuo atveju "įrankiu" patapo tiek priverstas su merginomis varžytis "from woman to man" translytis, tiek merginos, kurioms teko su juo varžytis. Kartais atsižvelgimas ir į šį principą galbūt gali duoti kokių gerų idėjų, svarstant bendrais atvejais panašias dilemas.

Dar papildomai kiek gal ir nevykęs sugretinimas, bet man, pavyzdžiui, nekliūva kultūristų federacijos, kur savanoriškai gali dalyvauti ir tarpusavyje varžytis hormonus besileidžiantys ar kitokią "chemiją" naudojantys kultūristai. Tol, kol yra ir steroid free kultūristų federacijos. Gal net kaip tik kažkiek smalsu, ką gali pasiekti žmogaus organizmas prie tam tikrų įvairių sąlygų ir aplinkybių.
Svetimas
senbuvis

2024-07-14 14:25

Svetimas wrote:
2024-07-12 22:00
Ne didžiajame sporte (ne olimpiadose ar pan.) varžymasis ar net treniravimasis tarp skirtingą meistriškumo lygį ir skirtingus fizinius duomenis (gebėjimų kompensavimui) turinčių sportininkų nėra retas dalykas.
Šiaip, lengva pertraukėlė prasiblaškymui, kad tema nebūtų vien tik labai rimta.
Žmones linksminantis youtuberis (garbinga "profesija") arba "iškrypėlis" (priklausomai nuo požiūrio):
Adam vs. Anastasiia: Now or Never
Lionginas
senbuvis

2024-07-15 08:53

Svetimas wrote:
2024-07-12 21:54
Kaip tyčia su viena moterimi iš sau artimų žmonių rato buvau prieš kelis metus kažkiek kalbėjęs transseksualų tema. Tai ji irgi minėjo, kad nerimautų moterims skirtuose tualetuose dėl moterimis apsimetusių iškrypėlių vyrų. Man tada, kiek pamenu, šiek tiek buvo gana keistoka, kokia galimai galėtų būti logika iškrypėliams tokiais keistais dalykais užsiimti. Aptarinėjami tualetai paprastai yra pakankamai viešos ir neretai lankomos vietos. Netoli paprastai būna kokia apsauga ar kiti žmonės. Tuo labiau, kad moterų tualetuose dažnai yra atskiros, uždaros kabinos. Ką ir kaip ten paištvirkausi?
Neįvertini iškrypėlių fantazijos. Užsidarys kabinoje ir smaukys, kol moterys gretimose kabinose šlapinsis. Dar variantų sugalvoti?
Svetimas wrote:
Kokią užslėptą web-kamerą kokiems iškrypusiems psichams moterų tualete įtaisyti turbūt būtų paprasčiau.
"Užslėptos kameros tualete". Moterims pasiūlymas patiks :D
Svetimas wrote:
Nežinau ir aš. Esu matęs, kur gali dėl lyties lengvai apsigauti. Esu matęs, kur lengva neapsigauti. Labai daug galima pasakyti ir vien iš veido. Prasilenkiant vien jau trumpo žvilgsnio užtenka. Didelė dalis žmonių kitų žmonių veidus, teigčiau, paprastai nemaža dalimi pasąmoningai (t.y. beveik nesąmoningai) "praparsina". Ir gan lengvai užfiksuoja, jei kažkas netipiško.
OK, tai jeigu tu nemanai, kad iki šios transektualai neblogai maskuodavosi ir visai sėkmingai eidavo į tualetus ne pagal savo biologinę lytį, tai tikrai per savo gyvenimą turėjai pastebėti bent vieną pasidažiusį vyra su sijonu viešajame vyrų tualete. To jau tikrai neįmanoma nepastebėti. Tai kiek tokių esi matęs?
Svetimas wrote:
Lionginas wrote:
2024-07-08 10:16
Nežinau jokios sporto šakos, kur laimėtoją nulemtų ne tik rezultatas, bet ir kažkoks tam rezultatui pritaikytas koeficientas. Nors pagal šią schemą moterys galėtų varžytis kartu su vyrais praktiškai bet kurioje individualioje sporto šakoje. Problemų turbūt ne viena - tokias varžybas būtų mažiau įdomu žiūrėti, visada būtų abejonių dėl koeficiento teisingumo, ir t.t.
Kodėl būtų mažiau įdomu žiūrėti?
Nes visada žinotum, kas bus nugalėtojas - biologinis vyras, pasidaręs mažiausiai operacijų ar hormonų injekcijų.
Svetimas wrote:
Translyčių yra labai labai mažai, palyginti su vyrų ar moterų aibėmis. Globaliai gal ir išeitų kai kuriose sporto šakose atskirą translyčių "lygą" įkurti, į kurią jie periodiškai suvažiuotų (kitas alternatyvus savotiškas pseudo-sprendimas). Bet treniruotis ir varžytis (kažkur lokaliai) jiems irgi kažkur kaip ir kyla poreikis, jei jau translyčių sportininkų apskritai yra. O dėl mažo skaičiaus jiems to daryti neišeitų. Galima uždėti per daug abejonių nekeliantį koeficientą su "magaryčiomis" ne translyčių naudai. Įtariu, kad translyčiai dėl to neverktų. Tuo labiau, kad ir translyčių statistikos dispersija dėl daug mažesnio kiekio statistinių rezultatų pas juos būtų labiau neapibrėžta.
Treniruotė yra viena, varžybos yra kas kita. Bet koks koeficientas iš vidurkio visuomet bus naudingas tiems translyčiams, kurie bus vyriškiausi, t.y., mažiausiai sau pakenkę visokiomis procedūromis. Todėl rezultate tu tiesiog turėsi situaciją, kai moterų varžybas visuomet laimės biologiniai vyrai su didžiausiu testosterono lygiu, nepraėję jokių trans-procedūrų ir t.t. Aš dėl to garantuoju, nes sportas tiesiog yra labai konkurencingas, ir jame garantuotai bus išnaudotas bet kuris leistinas pranašumas.

Taip pat aš abejoju, ar su savo pasiūlymais translyčiams taikyti jiems nenaudingą koeficientą tu pats neiššauktum jų pykčio dėl tokios diskriminacijos.
Svetimas wrote:
Kiek daug vienas žmogus (ribotą laiką dalyvaujantis) sumoje lemia komandiniame sporte? Nežinau, kaip yra ar atrodo treneriams ir žiūrovams, bet, iš vyrų sportininkų psichologijos žiūrint, laimėjimas prieš kažkuo stiprų varžovą ar stiprią komandą gero susižaidimo atveju priduoda tam tikro saldumo sportininkų komandos pergalei. Treniruotėms tam tikra nestandartinė įvairovė su skirtingesniais ir individualiai kažkuo stipriais ar išskirtiniais priešininkais irgi neretai yra naudingas dalykas.
"Saldumas" yra faktorius gal tik kiemo varžybose. Komandos į tikras varžybas formuojamos pirmiausia pagal tai, kokios yra galimybės parsivežti medalius. Ir jei moterų komandose bus leista dalyvauti biologiniams vyrams, tai visos tokios vietos bus užpildytos biologiniais vyrais. Ir jei jiems vienintelė kvalifikacija bus tiesiog prisistatyti moterimis, tai net visi usainai boltai ir lebronai jamesai bus prikalbinti prisistatyti moterimis.
Last edited by Lionginas on 2024-07-15 14:08, edited 1 time in total.
Lionginas
senbuvis

2024-07-15 09:01

Svetimas wrote:
"Gyvenimas neteisingas" aš šitoje vietoje suvesčiau ne į jų nebedalyvavimą sporte, o į varžymąsi individualaus sporto srityse su pranašumą turinčiais varžovais, o ne silpnesniais. Kitaip sakant, "from woman to man" translyčiams pagal sąžiningo varžymosi principą logiškiau būtų varžytis su vyrais.
Geras sprendimas, tik viena problema - jis niekam nereikalingas. Nes praktiškai nėra tų "from woman to man", kurie norėtų varžytis su vyrais. Užtat yra nemažai "from man to woman", kurie norėtų varžytis su moterimis. Ir visas šitas šaršalas būtent dėl to ir kyla, kad jie nori varžytis su moterimis, o ne su stipresniais už save ir net ne su sau lygiais. Todėl tavo sprendimas jiems joks ne sprendimas.
Svetimas wrote:
Dar papildomai kiek gal ir nevykęs sugretinimas, bet man, pavyzdžiui, nekliūva kultūristų federacijos, kur savanoriškai gali dalyvauti ir tarpusavyje varžytis hormonus besileidžiantys ar kitokią "chemiją" naudojantys kultūristai. Tol, kol yra ir steroid free kultūristų federacijos. Gal net kaip tik kažkiek smalsu, ką gali pasiekti žmogaus organizmas prie tam tikrų įvairių sąlygų ir aplinkybių.
Visi yra laisvi steigti savo lygas. Kaip, beje, kadaise pradėjo daryti ir moterys. Vietoj to, kad gadinti moterų sportą, kuriam išvystyti buvo įdėta daug pastangų, transaktyvistai savo pastangas galėtų nukreipti savo lygų stengimui.
Svetimas
senbuvis

2024-07-15 21:30

Lionginas wrote:
Svetimas wrote:
Kaip tyčia su viena moterimi iš sau artimų žmonių rato buvau prieš kelis metus kažkiek kalbėjęs transseksualų tema. Tai ji irgi minėjo, kad nerimautų moterims skirtuose tualetuose dėl moterimis apsimetusių iškrypėlių vyrų. Man tada, kiek pamenu, šiek tiek buvo gana keistoka, kokia galimai galėtų būti logika iškrypėliams tokiais keistais dalykais užsiimti. Aptarinėjami tualetai paprastai yra pakankamai viešos ir neretai lankomos vietos. Netoli paprastai būna kokia apsauga ar kiti žmonės. Tuo labiau, kad moterų tualetuose dažnai yra atskiros, uždaros kabinos. Ką ir kaip ten paištvirkausi?
Neįvertini iškrypėlių fantazijos. Užsidarys kabinoje ir smaukys, kol moterys gretimose kabinose šlapinsis. Dar variantų sugalvoti?
Svetimas wrote:
Kokią užslėptą web-kamerą kokiems iškrypusiems psichams moterų tualete įtaisyti turbūt būtų paprasčiau.
"Užslėptos kameros tualete". Moterims pasiūlymas patiks :D
Svetimas wrote:
Nežinau ir aš. Esu matęs, kur gali dėl lyties lengvai apsigauti. Esu matęs, kur lengva neapsigauti. Labai daug galima pasakyti ir vien iš veido. Prasilenkiant vien jau trumpo žvilgsnio užtenka. Didelė dalis žmonių kitų žmonių veidus, teigčiau, paprastai nemaža dalimi pasąmoningai (t.y. beveik nesąmoningai) "praparsina". Ir gan lengvai užfiksuoja, jei kažkas netipiško.
OK, tai jeigu tu nemanai, kad iki šios transektualai neblogai maskuodavosi ir visai sėkmingai eidavo į tualetus ne pagal savo biologinę lytį, tai tikrai per savo gyvenimą turėjai pastebėti bent vieną pasidažiusį vyra su sijonu viešajame vyrų tualete. To jau tikrai neįmanoma nepastebėti. Tai kiek tokių esi matęs?
Geriau sukritikuok mano anksčiau aprašytą organizacinį "tualetų" klausimo "sprendimo" variantą (atskirų vyrų ir moterų tualetų konkrečiame pastate atveju). Nes kitaip paskęsime detalėse, kas man arba tau tuo klausimu atrodė iki šitos vietos.
Iškrypėlių fantazijos moterų tualetų kontekste neįvertinau, nes beveik į tai nesigilinau. Į moterų baimes atsižvelgiau. Esu sutikęs/identifikavęs nulį transseksualų kokiam nors vyrų tualete kur lankiausi. Galiu dar kartą deklaruoti, kad tikrosios padėties dėl tualetų transseksualų kontekste neišmanau. Bet įtariu, kad turiu daugiau realaus supratimo apie tai nei koks Gražulis.
Lionginas wrote:
2024-07-15 09:01
Svetimas wrote:
Visi yra laisvi steigti savo lygas. Kaip, beje, kadaise pradėjo daryti ir moterys. Vietoj to, kad gadinti moterų sportą, kuriam išvystyti buvo įdėta daug pastangų, transaktyvistai savo pastangas galėtų nukreipti savo lygų stengimui.
Neatsižvelgei į mano ankstesnę mintį, kad lyties keitimo operacijas atlikusių transseksualų sportininkų pagal mane realiai yra labai mažai. Vargu ar išeis įvairias lygas įvairiose sporto šakose iš tokių sportininkų surinkti.
Lionginas wrote:
Svetimas wrote:
Kodėl būtų mažiau įdomu žiūrėti?
Nes visada žinotum, kas bus nugalėtojas - biologinis vyras, pasidaręs mažiausiai operacijų ar hormonų injekcijų.
Svarbi pastaba. Mano "iš lempos" pasiūlytose "schemose" ar "modeliuose" dėl transseksualų sporte visur kol kas turėjau omenyje tik lyties keitimo operacijas su hormonų terapiją praėjusius transseksualus. T.y. "pirmuosius" iš tavo pirminio transseksualų suskirstymo. Pasiaiškiname pradžioje bent dėl tokių. Nesumeskime visko į vieną neišpainiojamą Gordijaus mazgą.

Tarkime minėtų trans-procedūras praėjusių transseksualų būtų dvi grupės: "from man to woman" ir "from woman to man". Kas kad koks kvalifikacinę atranką praėjęs transseksualas A iš aukščiau minėtų grupių kokioje nors individualios sporto šakos rungtyje su vyrais bus paskutinis? O gal net kai kuriuos vyrus aplenks. Gal kokiai daliai transseksualių žmonių jis bus "savas herojus". Gal kurį iš jų įkvėps sportuoti, vietoj to kad depresuotų. Tegul jo pasiektas rezultatas būna užfiksuojamas. Po 4 metų, po 8 metų ar daugiau metų koks kitas transseksualas B parodys savo rezultatą šalia transseksualo A. Gal net galės, jei kažkam bus motyvas, kas nors juos tarpusavyje gretinti kaip kažkuo panašius sportininkus ir juos aptarinėti.
Lionginas wrote:
Taip pat aš abejoju, ar su savo pasiūlymais translyčiams taikyti jiems nenaudingą koeficientą tu pats neiššauktum jų pykčio dėl tokios diskriminacijos.
Kol kas jokio "sprendimo" nesiūlau. Labiau kol kas kaip "ufonautas" iš kitos planetos "modeliuoju", "evoliucionuoju" įvairius variantus su forumiečių pagalba. Man tas "koeficientas" ir pačiam griozdiškas ir kreivas dalykas atrodo.
Lionginas wrote:
Svetimas wrote:
Kiek daug vienas žmogus (ribotą laiką dalyvaujantis) sumoje lemia komandiniame sporte? Nežinau, kaip yra ar atrodo treneriams ir žiūrovams, bet, iš vyrų sportininkų psichologijos žiūrint, laimėjimas prieš kažkuo stiprų varžovą ar stiprią komandą gero susižaidimo atveju priduoda tam tikro saldumo sportininkų komandos pergalei. Treniruotėms tam tikra nestandartinė įvairovė su skirtingesniais ir individualiai kažkuo stipriais ar išskirtiniais priešininkais irgi neretai yra naudingas dalykas.
"Saldumas" yra faktorius gal tik kiemo varžybose. Komandos į tikras varžybas formuojamos pirmiausia pagal tai, kokios yra galimybės parsivežti medalius. Ir jei moterų komandose bus leista dalyvauti biologiniams vyrams, tai visos tokios vietos bus užpildytos biologiniais vyrais. Ir jei jiems vienintelė kvalifikacija bus tiesiog prisistatyti moterimis, tai net visi usainai boltai ir lebronai jamesai bus prikalbinti prisistatyti moterimis.
Man atrodo pervertini vieno sportininko, ribotą laiką dalyvaujančio kažkurioje komandoje, įtaką visos komandos pergalei komandiniuose sportuose.
---------
Nutraukiau komentarą.
Lionginas
senbuvis

2024-07-16 06:35

Svetimas wrote:
Geriau sukritikuok mano anksčiau aprašytą organizacinį "tualetų" klausimo "sprendimo" variantą (atskirų vyrų ir moterų tualetų konkrečiame pastate atveju). Nes kitaip paskęsime detalėse, kas man arba tau tuo klausimu atrodė iki šitos vietos.
Maniau, kad jau pakankamai sukritikavau - tavo sprendimas nesprendžia niekieno problemos. Transeksualai nori eiti į moterų tualetus, o tu jiems siūlai daryti tai, kas jiems buvo liepiama daryti iki šiol - eiti į vyrų tualetus. Tu tik vizualą ant durų biškį pakeisi, ir jie neva turėtų likti patenkinti :D Man tai pilnai tinka šitas variantas. Net sutikčiau vyrų tualeto duris RGB LED kontūru apvesti, jei čia tik interjero dizaino klausimas. Bet bijau, patys transeksualai į šitą tavo sprendimą pažiūrėtų kaip į pasityčiojimą.
Svetimas wrote:
Esu sutikęs/identifikavęs nulį transseksualų kokiam nors vyrų tualete kur lankiausi.
Tai kur visi jie šika? :shock:
Svetimas wrote:
Neatsižvelgei į mano ankstesnę mintį, kad lyties keitimo operacijas atlikusių transseksualų sportininkų pagal mane realiai yra labai mažai. Vargu ar išeis įvairias lygas įvairiose sporto šakose iš tokių sportininkų surinkti.
Na tai tada ką padarysi, yra kaip yra, lygos nebus. Ar geriau yra leisti tam labai mažam skaičiui transeksualų dalyvauti moterų varžybose ir taip užtikrinti, kad daugiau nei viena biologinė moteris niekada neiškovos jokio aukso medalio?
Svetimas wrote:
Svarbi pastaba. Mano "iš lempos" pasiūlytose "schemose" ar "modeliuose" dėl transseksualų sporte visur kol kas turėjau omenyje tik lyties keitimo operacijas su hormonų terapiją praėjusius transseksualus. T.y. "pirmuosius" iš tavo pirminio transseksualų suskirstymo. Pasiaiškiname pradžioje bent dėl tokių. Nesumeskime visko į vieną neišpainiojamą Gordijaus mazgą.
Tai tu palieki už borto visus tuos transeksualus, kurie yra pilnai patenkinti originaliomis savo kūno dalimis ir hormonų balansu? Kodėl?

Ir ar manai, kad yra praktiškai įmanoma tinkamai įvertinti, ar pakankamai žalos savo sveikatai pasidarė sportininkai, kad galėtų dalyvauti varžybose? Nes aš garantuoju - jei šitoje vietoje bus kokie nors reglamentai, tai visokios laboratorijos dieną naktį dirbs tam, kad surastų tiek legalius, tiek ir nelabai legalius būdus, kaip tuos reglamentus pergudrauti. Viskas bus kaip su antidopingo taisyklėmis, tik laipsniais sunkiau įgyvendinama.
Svetimas wrote:
Tarkime minėtų trans-procedūras praėjusių transseksualų būtų dvi grupės: "from man to woman" ir "from woman to man". Kas kad koks kvalifikacinę atranką praėjęs transseksualas A iš aukščiau minėtų grupių kokioje nors individualios sporto šakos rungtyje su vyrais bus paskutinis? O gal net kai kuriuos vyrus aplenks. Gal kokiai daliai transseksualių žmonių jis bus "savas herojus". Gal kurį iš jų įkvėps sportuoti, vietoj to kad depresuotų. Tegul jo pasiektas rezultatas būna užfiksuojamas. Po 4 metų, po 8 metų ar daugiau metų koks kitas transseksualas B parodys savo rezultatą šalia transseksualo A. Gal net galės, jei kažkam bus motyvas, kas nors juos tarpusavyje gretinti kaip kažkuo panašius sportininkus ir juos aptarinėti.
Pasikartosiu - nėra transeksualų, norinčių varžytis su vyrais. Tiesiog nėra. Kaip ir tualetų klausimu, tu siūlai sprendimą, kuris patiems transeksualams visiškai neįdomus. Dauguma jų nori varžytis su moterimis ir kelia triukšmą dėl to, kad jiems neleidžiama to daryti. Man tai pilnai tinka šitas tavo sprendimas, visiems sportininkams jaučiu irgi jis tinka, beliko pristatyti jį patiems transeksualams: nenorite varžytis su vyrais? Štai jums sprendimas - varžykitės su vyrais.

Sėkmytės siūlant šitą sprendimą patiems trans :)
Svetimas wrote:
Kol kas jokio "sprendimo" nesiūlau. Labiau kol kas kaip "ufonautas" iš kitos planetos "modeliuoju", "evoliucionuoju" įvairius variantus su forumiečių pagalba.
Keista, kaip tu pats nematai, kad ką čia bemodeliuotum, vis evoliucionuoji į status quo.
Svetimas
senbuvis

2024-07-28 15:52

Lionginas wrote:
Svetimas wrote:
Pasikartosiu - nėra transeksualų, norinčių varžytis su vyrais. Tiesiog nėra. Kaip ir tualetų klausimu, tu siūlai sprendimą, kuris patiems transeksualams visiškai neįdomus. Dauguma jų nori varžytis su moterimis ir kelia triukšmą dėl to, kad jiems neleidžiama to daryti. Man tai pilnai tinka šitas tavo sprendimas, visiems sportininkams jaučiu irgi jis tinka, beliko pristatyti jį patiems transeksualams: nenorite varžytis su vyrais? Štai jums sprendimas - varžykitės su vyrais.

Sėkmytės siūlant šitą sprendimą patiems trans :)
Svetimas wrote:
Tai tu palieki už borto visus tuos transeksualus, kurie yra pilnai patenkinti originaliomis savo kūno dalimis ir hormonų balansu? Kodėl?
Taip, kol kas savo "ateiviškuose" įvairių variantų perrinkinėjimuose kaip ir palikčiau "už borto" (pagal tavo "terminologiją") transseksualus, kurie realiai nepasidarė trans-operacijų. Nes jiems jų lytis dar nekelia tokio didelio diskomforto ir gyvenimo kokybės sumažėjimo, kad ryžtusi ją keisti operacijomis. Nors jei iš jų pusės yra kažkokių pakankamai rimtų argumentų prieš, tai galima juos apsvarstyti.

Ir negi yra kažkokia vieninga transseksualų "komisija" arba "atstovybė", kuri kažkokią vieningą poziciją visų transseksualų atžvilgiu turi/laiko? Panašiai kaip kad dažnai yra fašistuojančios "geltonplaukio babuino" sektos atveju tam tikrais klausimais?

Nes man atrodo, kad transseksualų yra įvairių su įvairiais požiūriais tais klausimais. Jeigu yra taip, kaip sakai, tai transseksualų "komisijai" aš pasakyčiau jog jei jau tai "komisijai" atrodo ne problema, kai moterys varžosi su už jais pranašesniais vyrais, tai gal vertėtų tos "ne problemos" šiek tiek užkrimsti ir lyties trans-operacijų nepatyrusiems transseksualams ir irgi pasivaržyti su vyrais? Nors ir ne pagal įprastus standartiškai suvokiamus lyties kanonus, kaip jie patys moterims ir siūlo dėl varžymosi su vyrais?

Gal kažkuriai daliai transseksualų, kurie pagal savo smegenų raidos sandarą galbūt jaučiasi žmonėmis ne pagal savo biologinę lytį, kultūriškai gal ir atrodo neįprasta, jog reikės varžytis su priešingos lyties sportininkais. Bet man, jeigu būčiau sportininkas, toks pačių transseksualų griežtas prisirišimas prie lyties atrodo keistas. Jei būčiau rimtas sportininkas, man manau būtų svarbu kad sportinis varžymasis neprarastų savo prasmės ir būtų sąžiningas.

Pvz., gal žmonių visiškai iš šalies mėgėjiški pavyzdžiai tokiose diskusijose ir visiškai nieko nereiškia, bet aš pats esu kelis kartus žaidęs lauko tenisą su labiau sportinio meistriškumo prasme toje srityje pažengusia moterimi. Ir, nors tais kartais pasikroviau malkų, man buvo fun. Nes turėjau progą pasivaržyti su stipriu priešininku vietoj kokios eilinės statistinės nuobodokos treniruotės. Kai varžymasis su už save silpnesniais priešininkais man nelabai prie širdies, nebent tikslas būtų tik šiaip sau koks pasimušinėjimas prie progos for fun ar nerimta treniruotė.
Lionginas wrote:
Ir ar manai, kad yra praktiškai įmanoma tinkamai įvertinti, ar pakankamai žalos savo sveikatai pasidarė sportininkai, kad galėtų dalyvauti varžybose? Nes aš garantuoju - jei šitoje vietoje bus kokie nors reglamentai, tai visokios laboratorijos dieną naktį dirbs tam, kad surastų tiek legalius, tiek ir nelabai legalius būdus, kaip tuos reglamentus pergudrauti. Viskas bus kaip su antidopingo taisyklėmis, tik laipsniais sunkiau įgyvendinama.
Gal galėtum paaiškinti ant pirštų šitą problematiką kiek detaliau? Iš pirmo žvilgsnio atrodo kaip ir tam tikras probleminis argumentas, bet kol kas man nepakankamai aiškūs su tuo susiję niuansai, apie kuriuos čia kalbi.
Lionginas wrote:
Na tai tada ką padarysi, yra kaip yra, lygos nebus. Ar geriau yra leisti tam labai mažam skaičiui transseksualų dalyvauti moterų varžybose ir taip užtikrinti, kad daugiau nei viena biologinė moteris niekada neiškovos jokio aukso medalio?
Tai tą patį irgi norėjau pasakyti, kad atskiros lygos greičiausiai nebus ir tai nepanašu į jokį pačiupinėjamą sprendimą. Kitame tavo sakinyje minėtas variantas irgi nepanašus į problemos sprendimą.
Lionginas wrote:
Nuoširdžiai nežinau. Bet man regis, kad su šituo klausimu(?) tu kažką kitą norėjai iškomunikuoti?
O gal tu žinai?
Šiaip, man ultra-tingu buvo kažką bent jau pasigooglinti šiuo klausimu (net ir vardan šitos temos). Šiek tiek užmečiau akį į redit'ą. Nuomonės labai įvairios. Žmonės pasiskundžia ir pasibėdavoja, bet prie skirtingų įvairių "netobulų" variantų vienaip ar kitaip prisitaiko. Paprastai didžioji dalis rūpinasi rimtesnėmis ir rimtesnio masto problemomis.
Taip pat spėčiau, kad Lietuvoje transseksualai yra labiau uždūchinti nei kokiose kitose vakarų šalyse ir labiau vengia atskirų viešų tualetų ar su tuo susijusių dilemų sprendimų.
Lionginas wrote:
Maniau, kad jau pakankamai sukritikavau - tavo sprendimas nesprendžia niekieno problemos. Transeksualai nori eiti į moterų tualetus, o tu jiems siūlai daryti tai, kas jiems buvo liepiama daryti iki šiol - eiti į vyrų tualetus. Tu tik vizualą ant durų biškį pakeisi, ir jie neva turėtų likti patenkinti :D Man tai pilnai tinka šitas variantas. Net sutikčiau vyrų tualeto duris RGB LED kontūru apvesti, jei čia tik interjero dizaino klausimas.
Man, kaip kažkiek "inžineriškai" į dalykus žiūrinčiam žmogui, toks "organizacinis" sprendimas irgi atrodo gan keistai ir iš pirmo žvilgsnio panašus į keistą cheetinimą, kai kažką bandoma "organizuoti" realiai nieko dėl to nepadarius (neįrengus vienos uždaros "gender neutralios" "vietos" trans žmonėms ir neįgaliems žmonėms (kurios irgi, beje, tame pastate nėra) su atskiru įėjimu, kas jau kaip ir būtų kažkoks realus "inžinerinis" pačiupinėjamas sprendimas).

Realiai gaunasi taip, kad su savo "organizaciniu" sprendimu aš tik papildomus simbolius ant tualeto durų pakabinau. Bet žmonėms ar jų kultūroje "simboliai" labai daug ką reiškia. Pvz., gana klasikinis pavyzdys iš neuromokslų apie tai, kaip žmonės skirsto į "savus" ir "svetimus". Kai JAV gyvenantiems baltiesiems vyrams parodoma nuotrauka, kurioje matomas juodaodis žmogus, kai kuriems įsijungia smegenų dalys, atsakingos už "svetimas" asociacijas. Bet, pvz., jeigu tas baltasis vyras yra kokios nors "New York Jets" komandos fanas, ir nuotraukoje parodomas juodaodis žmogus, kuris turi marškinėlius arba keputaitę su "New York Jets" komandos logotipu/užrašu, tai įsijungia smegenų dalys, atsakingos už "savas" asociacijas, ir kažkiek neutralizuoja smegenų dalis, atsakingas už "svetimas" asociacijas.

Galiu, pasiremdamas kai kurių transseksualų remėjų kai kurių rekomendacijomis dėl įvardžių (dėkui už keistas idėjas), šiek tiek pamodifikuoti savo "organizacinį" sprendimą. Galiu "gender neutralų" ženklą/simbolį ant vyrų tualeto durų kiek labiau ir toliau išskirti nuo vyrų simbolio ir virš jo pakabinti "Recommended" užrašą. Tai gal jau dabar geriau? Gal toks variantas jau geresnis? Koks vyras tokiame vyrų tualete gal bus mažiau sukonfjuzintas, jei netyčia vyrų tualete kartai pamatys kokį moteriškai apsirengusį transseksualą, kuriam simbolinė "organizacinė" rekomendacija sutapo su jo pasirinkimu, kur eiti?

Kartu šioje vietoje aš atlieku tam tikrą "komunikacinį" žingsnį. Mano "ateivio metodas" neretai duoda neblogus rezultatus, kai dėl kažkokio probleminio klausimo turi galimybę nuoširdžiai pasisakyti įvairios dėl to probleminio klausimo susijusios "interesų grupės". Transseksualų pozicijos "tualetų" klausimais, dėl savo gyvenimiškos patirties ribotumo su šitais klausimais susijusiose srityje, aš neturiu galimybių pakankamai gerai atspindėti ar bent jau susimuliuoti. Bet užtat turiu viltį, kad koks pasipiktinęs transseksualas dabar turės daugiau progų ateiti pas mane ir man iškloti savus logiškus argumentus, ką aš galbūt padariau blogai su tokiu savo "organizaciniu" sprendimu. Mano "ateivių metodo" "komanda" pakankamai atvira rimtesniems argumentams, nepriklausomai nuo politinių pažiūrų ar pan.
Lionginas wrote:
Bet bijau, patys transeksualai į šitą tavo sprendimą pažiūrėtų kaip į pasityčiojimą.
Gal. Gal kai kuriems aš pasirodysiu ir koks beširdis kaip kad ir kokia J. K. Rowling. Bet jei jie labiau pasigilintų, tai gal suprastų, kad esu mažiausiai agresyviai iš anksto jų atžvilgiu nusiteikęs subjektas. Ir nepriklausau nei vienai dideliais statymais pasiruošusiai kariauti "kultūrinių karų" stovyklai.
Lionginas wrote:
Keista, kaip tu pats nematai, kad ką čia bemodeliuotum, vis evoliucionuoji į status quo.
Tai kad ne. Paaiškink kaip evoliucionuoja į status quo arba nesiskiria nuo jau dabar egzistuojančių sprendimų. Kol kas su savo "modeliavimais" tiek "pirmosios" transseksualų grupės (trans-operacijas pasidariusiems transseksualams), tiek "tualetų" klausimu pasiūliau daliai transseksualų "pasisvečiuoti" pas vyrus, jei jau jie neranda sau vietos ar jos kažkas nesuteikia.
Lionginas
senbuvis

2024-07-29 07:38

Svetimas wrote:
Lionginas wrote:
Gal galėtum paaiškinti ant pirštų šitą problematiką kiek detaliau? Iš pirmo žvilgsnio atrodo kaip ir tam tikras probleminis argumentas, bet kol kas man nepakankamai aiškūs su tuo susiję niuansai, apie kuriuos čia kalbi.
Na pvz., kai testuojama dėl dopingo, atletas iškviečiamas, kažkam stebint paimamas mėginys, jis ištiriamas ir t.t.

O kaip tu testuosi, ar atletas praėjo visas būtinas hormonų terapijas? Kiekvieną procedūrą stebėsi? Ką darysi, jei ta terapija neva praeita prieš 5 metus ir nebėra galimybės jos stebėti?

Jei galvoji, kad galima išrasti patikimus testus, kurie nustatys, buvo ar nebuvo prieš 5 metus hormonų terapija, tai net neabejoju, kad nors sugalvos būdą, kaip šituos testus apgauti. Ir tai bus kur kas lengviau, nei apgauti antidopingo testus. Tiesiog todėl, kad kažkokių medžiagų buvimą nusėpti yra ženkliai sunkiau, nei pademonstruoti jų buvimą.

Na, ir apskritai, visos tos procedūros ir operacijos tikrai nepanaikina visų pranašumų, kuriuos vyrai turi prieš moteris. Pvz, niekas nekeičia kaulų struktūros. O visokios kastracijos apskritai greičiausiai neturės jokių pasekmių sportininko rezultatams. Todėl labai keista, kad šitokias operacijas tu įrašai į kvalifikacijos kriterijus. Tai juk nieko nekeičia, tu šitaip tiesiog baudi tuos transeksualus, kuriems jų organai patinka ir jie nieko keisti nenorėtų. Kam reikalingas toks farsas?
Svetimas wrote:
Lionginas wrote:
Nuoširdžiai nežinau. Bet man regis, kad su šituo klausimu(?) tu kažką kitą norėjai iškomunikuoti?
O gal tu žinai?
Žinoti tai nežinau, bet spėju: jei padarysime prielaidą, kad jie viešuose tualetuose kartais kakoja, ir atsižvelgsime į faktą, kad jų viešuose tualetuose niekas nėra matęs, tai gal tiesiog jie einą į tualetus ne pagal savo biologinę lytį, ir niekam nekyla įtarimas, nes niekas jų itin įdėmiai neapžiūrinėja?

Ir aš čia ne apie drag karalienes ar panašią beskonybę ir vulgarumą, į ką atkreips dėmesį absoliučiai visi. Aš čia apie tuos transeksualus, kurie išties turi sutrikimą ir išties stengiasi atrodyti kaip kita lytis ir neatkreipti bereikalingo dėmesio.
Svetimas wrote:
Galiu, pasiremdamas kai kurių transseksualų remėjų kai kurių rekomendacijomis dėl įvardžių (dėkui už keistas idėjas), šiek tiek pamodifikuoti savo "organizacinį" sprendimą. Galiu "gender neutralų" ženklą/simbolį ant vyrų tualeto durų kiek labiau ir toliau išskirti nuo vyrų simbolio ir virš jo pakabinti "Recommended" užrašą. Tai gal jau dabar geriau? Gal toks variantas jau geresnis? Koks vyras tokiame vyrų tualete gal bus mažiau sukonfjuzintas, jei netyčia vyrų tualete kartai pamatys kokį moteriškai apsirengusį transseksualą, kuriam simbolinė "organizacinė" rekomendacija sutapo su jo pasirinkimu, kur eiti?
Ir vėl tu sprendi neegzistuojančią problemą. Dar kartą: vyrams p-o-c-h-u-i, kaip apsirengę kiti vyrai lankosi jų tualetuose. Kieno konkrečiai problemą tu čia sprendi? Vyrų, kuriems vis vien, ar transeksualų, kurie nenori eiti į vyrų tualetus, bet nori eiti į moterų tualetus?
Svetimas wrote:
Lionginas wrote:
Bet bijau, patys transeksualai į šitą tavo sprendimą pažiūrėtų kaip į pasityčiojimą.
Gal. Gal kai kuriems aš pasirodysiu ir koks beširdis kaip kad ir kokia J. K. Rowling. Bet jei jie labiau pasigilintų, tai gal suprastų, kad esu mažiausiai agresyviai iš anksto jų atžvilgiu nusiteikęs subjektas. Ir nepriklausau nei vienai dideliais statymais pasiruošusiai kariauti "kultūrinių karų" stovyklai.
Čia klausimas ne apie tai, ką jie apie tave galvoja, o apie tai, ką jie galvoja apie tavo pasiūlymą. O tavo pasiūlymas iš esmės yra visokiais papildomais ženklais jiems parodyti, kad jų vieta vyrų tualete. Aš jų vietoje į tai tikrai žiūrėčiau kaip į pasityčiojimą. Nes tavo pasiūlymas tarytum suponuoja, kad jie nežino, į kurį tualetą jiems eiti, todėl tu užkabinsi ženkliukus, kad jie geriau orientuotųsi. Bet jie puikiai žino, kur jie nori eiti, jie nėra nei trupučio pasimetę.
Svetimas wrote:
Lionginas wrote:
Tai kad ne. Paaiškink kaip evoliucionuoja į status quo arba nesiskiria nuo jau dabar egzistuojančių sprendimų. Kol kas su savo "modeliavimais" tiek "pirmosios" transseksualų grupės (trans-operacijas pasidariusiems transseksualams), tiek "tualetų" klausimu pasiūliau daliai transseksualų "pasisvečiuoti" pas vyrus, jei jau jie neranda sau vietos ar jos kažkas nesuteikia.
Apie ką tu kalbi? "Neranda sau vietos" - tipo, jie nežino, į kurį tualetą norėtų eiti? False, jie norėtų eiti į moterims skirtus tualetus. "Jos kažkas nesuteikia" - tipo, biologiniams trans vyrams draudžiama eiti į biologiniams vyrams skirtus tualetus? False, niekas jiems neuždraudė lankytis tualetuose pagal jų biologinę lytį. Nustok vieną kartą siūlyti sprendimus problemoms, kurios neegzistuoja. Gal nėra labai jau geras tas tavo "ateivio" metodas, jei neleidžia orientuotis situacijoje.

Dėl status quo, tai akivaizdu - trans biologinia vyra šiuo metu gali eiti į biologiniams vyrams skirtus tualetus, niekas jiems to nedraudžia. Bet jie nori eiti į moterims skirtus tualetus. Tu jiems siūlai eiti į vyrams skirtus tualetus (ką jie ir taip gali), tik žadi pakabinti papildomą lentelę, kad netyčia nepasiklystų. Grynai pasiūlymas išlaikyti status quo su tam tikru pasityčiojimo elementu (pakabinsi lentelę, nes tipo jie tiesiog durneliai, nežino, į kurį tuliką jiems eiti).
Seianus
senbuvis

2024-07-29 11:22

Tolerastų naratyvas yra kad translytės moterys tai tokios pat moterys kaip ir visos kitos visomis prasmėmis, todėl turėtų turėti visas absoliučiai tokias pačias teises visur, o bet kokie teiginiai priešingai - transfobija. Svetimo postringavimai apie testus ir koeficientus avių choro būtų nubliauti negyvai. Tuo tarpu ne-tolerastams pakanka labai paprasto ir gero sprendimo - užtikrinti jau egzistuojantį paskirstymą pagal lytį, translyčiams nedarant jokių išimčių. Niekas nenorės iš pagrindų keisti sporto vertinimo sistemų ar dalyvavimo kriterijų vien todėl, kad saujelė psichiškai nesveikų žmonių nesiorientuoja, kokios jie lyties, ir grupelė abejotino proto tolerastų agituoja už jų dalyvavimą moterų sporte, patys greičiausiai to sporto net nežiūrėdami, ypač, moterų. Šita diskusija apie nieką.
Lionginas
senbuvis

2024-07-29 14:24

https://www.thepinknews.com/2024/07/26/ ... aris-2024/

Transeksuali biologinė moteris boksininkė varžosi su kitomis moterimis ir jokios problemos nei ji nei niekas kitas nemato.
Svetimas
senbuvis

2024-07-31 18:51

Lionginas wrote:
Nustok vieną kartą siūlyti sprendimus problemoms, kurios neegzistuoja. Gal nėra labai jau geras tas tavo "ateivio" metodas, jei neleidžia orientuotis situacijoje.
Ok. Bandau paaiškinti.

Taigi man sakėt abu su Seianum, kad spręstinos problemos bent jau sporte dėl transseksualų egzistuoja. Taip pat Seianus minėjo, kad problemos dėl transseksualų tualetuose nėra per daug išpūstos, kaip kad aš teigiau. Tai aš ir pabandžiau šitoje vietoje diskusijos dėlei pritaikyti "ateivio" metodą.

Priklausomai nuo požiūrio, viskas gerai su šituo "ateivio" metodu. Tu kažkodėl (?) tarsi jau tikiesi kažkokio gatavo sprendimo rezultato šioje temoje iš manęs ir staigiai. "Ateivio" metodas ne apie tai. Gal tema tau neįdomi, laikas, kokie labiau prioriteriniai dalykai spaudžia ar kitos priežastys. Kai tuo tarpu realiai šioje temoje mes kol kas esame tik "procese". T.y. pabandžiau įvairiais kampais kiek nuosekliau "palukštenti" situaciją (su lyriniais nukrypimais, kurie normalūs lengvesnių temų skyrelyje) ir iš to galbūt komandinėmis pastangomis evoliucionuoti bent jau kažkokį bendresnį "modelį" ar iš to prieiti prie kažkokių išvadų iš aptartų situacijų. Nemažai šitame procese yra ir savotiškos "pažintinės" dedamosios apie aptariamus dalykus.

Jei atidžiau pažiūrėsi, tai realiai šioje temoje į "ateivio" metodu gaminamą "modelį" sukišau tiek tavo, tiek Seianaus, tiek iš dalies ir savo išsakytas mintis, argumentus ar patirtį šioje temoje. Kartu buvau pateikęs keletą brainstorminių idėjų "iš lempos", bet jos į einamąjį vėliausią "modelio" variantą nėra įtrauktos. "Brainstorminti" šioje temoje kalbamais klausimais jūs kažkodėl kaip ir nenusiteikę (nes gal prisiėmėte sau "visažinių" roles ar pan.). Tai "brainstormintojo" "rolę" šioje temoje sau prisiėmiau aš.

Jei esamame "modelyje" sudėti argumentai kažkur "nesiklijuoja" ar jų išeigoje gavosi "fuflo", tai gal kažkas gali būti nelabai gerai ir su jūsų pačių labai fragmentiškai pateiktais argumentais, o ne su "ateivio" metodu? Taip pat mums smarkiai trūksta vienos iš "suinteresuotų grupių", t.y. rimtesnių transseksualų argumentų ar jų pozicijos visame šitame paveiksle. Patys ne kartą esate forume aukštinę mokslinį metodą su mokslu susijusiuose srityse, bet kai pabandžiau kažką bent panašaus pritaikyti esamoje temoje, kažkas jums vis neįtinka ir bandote man bent jau retoriškai ištransliuoti ar parodyti, koks aš varganas ir nieko nesuprantantis "vargo peliukas" esu šioje temoje. Ir tarsi tik gaišinu jūsų laiką. :)
Lionginas wrote:
Svetimas wrote:
Na pvz., kai testuojama dėl dopingo, atletas iškviečiamas, kažkam stebint paimamas mėginys, jis ištiriamas ir t.t.

O kaip tu testuosi, ar atletas praėjo visas būtinas hormonų terapijas? Kiekvieną procedūrą stebėsi? Ką darysi, jei ta terapija neva praeita prieš 5 metus ir nebėra galimybės jos stebėti?

Jei galvoji, kad galima išrasti patikimus testus, kurie nustatys, buvo ar nebuvo prieš 5 metus hormonų terapija, tai net neabejoju, kad nors sugalvos būdą, kaip šituos testus apgauti. Ir tai bus kur kas lengviau, nei apgauti antidopingo testus. Tiesiog todėl, kad kažkokių medžiagų buvimą nusėpti yra ženkliai sunkiau, nei pademonstruoti jų buvimą.

Na, ir apskritai, visos tos procedūros ir operacijos tikrai nepanaikina visų pranašumų, kuriuos vyrai turi prieš moteris. Pvz, niekas nekeičia kaulų struktūros. O visokios kastracijos apskritai greičiausiai neturės jokių pasekmių sportininko rezultatams. Todėl labai keista, kad šitokias operacijas tu įrašai į kvalifikacijos kriterijus. Tai juk nieko nekeičia, tu šitaip tiesiog baudi tuos transeksualus, kuriems jų organai patinka ir jie nieko keisti nenorėtų. Kam reikalingas toks farsas?
Matau, kad apie su transseksualais susijusią problematiką sporte mes abu bent jau kokioje wiki paskaitėme.
Bet ar gerai iš mano kalbos supratai prie kokio "modelio" varianto mes šiuo metu su visais išsakytais savo argumentais "priėjom" pagal "ateivio" metodą?

Pagal esamą "modelio" variantą (jeigu jau tvirtai nusprendžiame, kad reikėtų griežtai vadovautis tik sąžiningo varžymosi principu) gaunasi, jog visi sportininkai turėtų dalyvauti pagal savo "biologinę lytį" su retomis išimtimis. O tos retos išimtys pagal jį gavosi tada, kai lyties keitimo "from female to male" trans-operacijas pasidarę ir hormonų terapiją praėję ar tik dar praeinantys transseksualai dalyvauja (arba bent bando tai daryti, kiek leidžia jų galimybės) vyrų sporto varžybose. Kitu atveju, jei, tarkime, po kurio laiko paaiškės kurio nors sportininko "piktnaudžiavimo" atvejis, jis, pvz., bus diskvalifikuotas iš sporto varžybų kuriam laikui arba bus anuliuoti apdovanojimai kaip ir dopingo naudojimo taisykles pažeidusiems bet kuriems kitiems sportininkams.

Iš to, kaip aukščiau "modelio" variantą dėl sporto apibūdinau, matai kažkur kažkokią problemą ar "skylę"?

Taip pat apskritai esu girdėjęs gandų apie kažkokias retas specifines išimtis (nežinau, kiek tie gandai pagrįsti, ir nesidomėjau tuo giliau, kaip yra realiai), jog kai kurių rimtesnių ligų atvejais kai kurių draudžiamų dėl dopingo naudoti preparatų sąraše sportininkams retais atvejais gali būti daromos kažkokios specifinės rekomendacijos ar sureguliavimai dėl jų tolesnio dalyvavimo rimtesnėse varžybose. Jei sportininkai iš anksto, o ne po laiko, kažkokiu būdu per akredituotas tam reikalui įstaigas pagrindžia savo ligą ar gydymo procesą kai kuriais specifiniais draudžiamais preparatais iš sąrašo dėl dopingo naudojimo, jie neva vėliau prie tam tikrų sąlygų nėra laikomi piktnaudžiautojais tam tikrais siaurai apibrėžtais draudžiamais preparatais.
Lionginas wrote:
Svetimas wrote:
O gal tu žinai?
Žinoti tai nežinau, bet spėju: jei padarysime prielaidą, kad jie viešuose tualetuose kartais kakoja, ir atsižvelgsime į faktą, kad jų viešuose tualetuose niekas nėra matęs, tai gal tiesiog jie einą į tualetus ne pagal savo biologinę lytį, ir niekam nekyla įtarimas, nes niekas jų itin įdėmiai neapžiūrinėja?
[...]
Ir vėl tu sprendi neegzistuojančią problemą. Dar kartą: vyrams p-o-c-h-u-i, kaip apsirengę kiti vyrai lankosi jų tualetuose. Kieno konkrečiai problemą tu čia sprendi? Vyrų, kuriems vis vien, ar transeksualų, kurie nenori eiti į vyrų tualetus, bet nori eiti į moterų tualetus?
Tau, man ar kitiems gal ir p-o-c-h-u-i (kaip tu sakai). Bet kartu nesu visiškai tikras ar ir visiems vyrams yra lygiai tiek pat p-o-c-h-u-i. Be kitų vyrų yra ir agresyvokų budulių ar į juos panašių. Pvz., ten, kur skaičiau, kai kurių tariamų transseksualų komentarus redit'e, tai mačiau pasisakymų, kad kai kurie transseksualai vyrų tualetuose nerimauja dėl galimo smurto ar "priekabiavimo" jų atžvilgiu. Jei remsimės prielaida, kad tavo minėti "pirmieji" "from male to female" transseksualai yra žmonės su "moteriškomis smegenimis" vyrų "biologiniuose kūnuose", tai gan tikėtina, kad į kai kuriuos dalykus, jie gali žiūrėti pro labiau "moterišką" prizmę.

Kartu, nukrypstant čia kiek į šoną su mėgėjiška "kultūrine antropologija", ir specifinių moterų pasitaiko ir moterų tualetuose. Pvz., kartais kokia berniukiškai atrodanti (tomboy) mergina (su trumpa šukuosena, atitinkama apranga ir pan.) būdavo apšaukiama vyresnių moterų, jog neva berniukai į moterų tualetą sugalvojo įžūliai veržtis. Bet tokie dalykai berods JAV kai kuriose valstijose gal daugiau pasitaikydavo senesniais laikais (prieš porą dešimtmečių ar anksčiau).
Arba, pvz., kelnės šiais laikais yra "gender neutrali" aprangos dalis. Kaip ir yra "gender neutralių" šukuosenų, kuriomis kai kurie senesnės kartos žmonės bent jau senesniais laikais nemenkai stebėdavosi.

Turbūt mūsų "ateivis" iš "ateivių" metodo kol kas pasakytų, kad kartais dalis problemų kyla apskritai su "bobomis" (ne tavo neretai panaudojama reikšme, bet ta kita reikšme su nekatraja gimine man labiau įprasta "kultūrine" prasme). Myžantys tualete pro šalį, agresyvūs ar baubiantys buduliai ar pan. Susilaikysiu nuo plėtojimo naujos idėjos, kad gal ir tokiems veikėjams reikalingi atskiri tualetai su atskirais paženklinimais, bet pagunda gan didelė. Nes, pvz., užrašai kai kuriuose tualetuose "broliai lietuviai lietuviško krašto, darykit į skylę, o ne ant krašto", bent jau kur mačiau, lyg ir kažkiek pasiteisindavo.

Beje, su įvairiausio plauko buduliais savo kasdieniame realiame gyvenime, skirtingai nei su transseksualais, esu turėjęs turbūt daugiau nei ant vienos rankos pirštų suskaičiuojamų keistesnių susidūrimų. Pvz., kad ir prieš kelias savaites, man važiuojant gan netipiškai viešu transportu, mačiau kažkokį garsiai dėl kažko baubiantį ir skandalinantį girtą ar pagiriotą budulį. Bet Lietuvoje, skirtingai nei, pvz., retais atvejais JAV, žmonės viešose vietose bent jau kol kas nesišaudo, tai gal ir visiškai niekiniai susidūrimai Lietuvoje su įvairiais buduliais.
Lionginas wrote:
Čia klausimas ne apie tai, ką jie apie tave galvoja, o apie tai, ką jie galvoja apie tavo pasiūlymą. O tavo pasiūlymas iš esmės yra visokiais papildomais ženklais jiems parodyti, kad jų vieta vyrų tualete. Aš jų vietoje į tai tikrai žiūrėčiau kaip į pasityčiojimą. Nes tavo pasiūlymas tarytum suponuoja, kad jie nežino, į kurį tualetą jiems eiti, todėl tu užkabinsi ženkliukus, kad jie geriau orientuotųsi. Bet jie puikiai žino, kur jie nori eiti, jie nėra nei trupučio pasimetę.
Kadangi toje konkrečioje hipotetinėje situacijoje kaip hipotetinis organizatorius aš esu paieškos "procese" pagal "ateivio" metodą, bet kartu apie transseksualus tualetuose labai mažai ką išmanau ir nei su vienu transseksualu (atpažintu) tualete nesu susidūręs, tai "eskaluoju" situaciją, priimdamas pradžioje galbūt ir nelabai logišką ir apgalvotą "organizacinį" sprendimą. Kaip jau ir sakiau, gal koks transseksualas pasipiktins ir ateis pas mane ir išsklos savo argumentus, ką padariau blogai. Tada apie transseksualus tualetuose galimai sužinosiu kažką daugiau. O gal netyčia bus dalis transseksualų, kuriems gal kaip tik patiks, kad kažkas bent jau hipotetiškai forume pabandė pagalvoti apie juos kaip apie gyvus realius žmones ir nesumeta jų grubiai pagal stereotipus į vieną žmonių grupę.
Svetimas
senbuvis

2024-07-31 19:05

Seianus wrote:
Tuo tarpu ne-tolerastams pakanka labai paprasto ir gero sprendimo - užtikrinti jau egzistuojantį paskirstymą pagal lytį, translyčiams nedarant jokių išimčių.
Hormonų terapiją naudojančių "from female to male" transseksualų šiame paveiksle kartais nepražiūrėjai?

Nors jų sporte lyg ir bent jau mažiausiai keliais kartais mažiau nei "from male to female" trans-operacijas pasidariusių statistiškai turėtų būti, jei neklystu.
Seianus wrote:
Tolerastų naratyvas yra kad translytės moterys tai tokios pat moterys kaip ir visos kitos visomis prasmėmis, todėl turėtų turėti visas absoliučiai tokias pačias teises visur, o bet kokie teiginiai priešingai - transfobija. Svetimo postringavimai apie testus ir koeficientus avių choro būtų nubliauti negyvai. Tuo tarpu ne-tolerastams pakanka labai paprasto ir gero sprendimo - užtikrinti jau egzistuojantį paskirstymą pagal lytį, translyčiams nedarant jokių išimčių. Niekas nenorės iš pagrindų keisti sporto vertinimo sistemų ar dalyvavimo kriterijų vien todėl, kad saujelė psichiškai nesveikų žmonių nesiorientuoja, kokios jie lyties, ir grupelė abejotino proto tolerastų agituoja už jų dalyvavimą moterų sporte, patys greičiausiai to sporto net nežiūrėdami, ypač, moterų. Šita diskusija apie nieką.
Mažas trigrašis dėl "psichiškai nesveikų" transseksualų. Dalis transseksualų greičiausiai turi tam tikrą įgimtą kondiciją. Turbūt nepamiršai, kad vien tik šaipytis iš žmonių įgimtų ar nuo jų valios menkai priklausančių savybių yra žema? Nebent tai būtų daroma kokiais specifiniais meniniais ar satyros tikslais. Bent jau mane mano aplinkoje taip mokė ir iki šiol kol kas taip nemažoj daly atvejų atrodo. Tai man kiek smalsu ar tau natūraliai šitoje temoje pavyksta taip hiperbolizuotai retoriškai išsireikšti, ar daugiau kaip koks "comic relief" veikėjas šioje temoje kartas nuo karto sudalyvauji?
Seianus
senbuvis

2024-08-01 11:47

Svetimas wrote: Turbūt nepamiršai, kad vien tik šaipytis iš žmonių įgimtų ar nuo jų valios menkai priklausančių savybių yra žema?
Aš iš nieko nesišaipiau, išskyrus tolerastus, bet buvimo tolerastu nelaikau nei įgimta, nei nepriklausoma nuo valios, tai yra pasirinkimas. Neturiu supratimo, kodėl tau taip pasirodė, jei iš tiesų taip pasirodė. Bet gal ir pats supranti, kad iš nieko nesišaipiau, tiesiog tveriesi paskutinio šiaudo savo propagandai? :)
Tai man kiek smalsu ar tau natūraliai šitoje temoje pavyksta taip hiperbolizuotai retoriškai išsireikšti, ar daugiau kaip koks "comic relief" veikėjas šioje temoje kartas nuo karto sudalyvauji?
O, klasikinis Svetimas, vėl pereina prie asmeniškumų. Spėliojau, kiek ilgai pavyks valdytis :)
Kaip hiperbolizuotai retoriškai? Aš nieko nehiperbolizavau.
Dėl comic relief, tai net norėdamas nepranokčiau pasiūlymų įvedinėti sporte individualius koeficientus.
Hormonų terapiją naudojančių "from female to male" transseksualų šiame paveiksle kartais nepražiūrėjai?
Lionginas jau kelis kart sakė, kad visiems jos px ir nėra jokia problema, bent kol kas. Matyt, pats tą pražiūrėjai. O ko tu jų taip įsikandęs, gal čia tavo paskutinis šiaudas kažką parodyti? Sorry, šiaudas per silpnas, nelaikys.
Nors jų sporte lyg ir bent jau mažiausiai keliais kartais mažiau nei "from male to female" trans-operacijas pasidariusių statistiškai turėtų būti, jei neklystu.
Na bet vis tiek reikia jas pabrėžti, nes kitų šiaudų tau nebelikę, neskaitant aišku klasikinių asmeniškumų bei hipokritiškų kaltinimų, kad kitos problemos nerūpi?
"Ateivio" metodas ne apie tai.
Ateivio metodas yra apie apsimetinėjimą šlanga?
Svetimas
senbuvis

2024-08-01 20:26

Seianus wrote:
2024-08-01 11:47
Ateivio metodas yra apie apsimetinėjimą šlanga?
Ne. O kodėl tau taip pasirodė? Kur aš taip tragiškai, anot tavęs, apie jį sukomunikavau?
Seianus
senbuvis

2024-08-02 18:38

15 minučių publikuoja ištisą „Trans Autonomija“ asociacijos pirmininko Ajaus Jurgaičio kliedesių ir demagogijos srautą. Pacituosiu man labiausiai patikusias vietas:
15min wrote: Tačiau profesionaliame sporte „biologinių pranašumų“ turinčių žmonių pilna – pvz., 200 cm ūgio krepšininkės irgi turi „biologinį pranašumą“, bet joms nedraudžiame žaisti krepšinio. Tuo pačiu vyrų sporte atletams savo vyriškumo įrodyti nereikia – ribojimai taikomi tik moterims“, – pastebėjo A.Jurgaitis.
Ar būtų teisinga, jei interlyčiai sportininkai kovotų tik tarpusavyje? Tokių pasiūlymų pasigirdo po boksininkių kovos. „Galbūt teisinga būtų ne kurti naujas kategorijas, dar labiau segreguojant žmones pagal jų biologinę ar socialinę lytį – kategorijas, kurios nėra aiškiai apibrėžiamos ar savaime nulemia žmogaus sportiškumą ar pajėgumą, o judėti link sporto, prieinamo visiems, ir sportininkų/ių skirstymo pagal jų pasirodymą ir pajėgumą.
Svetimas
senbuvis

2024-08-03 14:49

Seianus wrote:
2024-08-02 18:38
15 minučių publikuoja[...]
Kažkuris minėtą straipsnį paskaitęs "ateivis" iš "ateivių" metodo "komandos" pasakytų, kad konkrečiai sporto srityje Ajaus Jurgaičio argumentai nėra pakankamai logiški. Dalį jų pakankamai nuosekliai galima būtų "veidrodiškai" apsukti prieš transseksualų "komisijos" atstovo (?) Ajaus Jurgaičio išreikštą poziciją, norus ar pageidavimus. Taigi pagal "ateivių" metodą nepraeina logiškumo "filtro" Ajaus Jurgaičio argumentai sporto srityje. Arba jam nepavyksta pateikti pakankamai adekvačių sugretinimų, šalia kurių pasimatytų kokie nors nauji, iki tol daugumai žmonių mažiau pastebimi, svarbūs, aktualūs dalykai ar problemų sprendimų būdai ar naujos galimybės. Arba net ir kokio mažinančio "kultūrinę" įtampą "comic relief" tame 15min straipsnyje nebuvo rasta.

Minėtam "ateiviui" atrodo, kad transseksualų "komisija" sporto srityje perlenkia lazdą, ten kur ji nelabai lenkiasi. Nes gal ji kiek per daug atstovauja "aukos sindromo" paveiktus kai kuriuos transseksualus. Matyt nelengva kai kuriems transseksualams su minėtu "aukos sindromu" dealinti. Ypač kai dalis tikėtina per savo gyvenimą prisiklauso visokių baubimų savo atžvilgiu iš visokių "budulių", gražulių ar į juos panašių. Ir todėl jiems galimai subjektyviai atrodo, kad "budulių" procentas aplinkui juos yra didesnis, nei yra iš tiesų.

Anot to "ateivio", kaip ir nepagamino kokių iš principo naujų argumentų tas 15min straipsnis pagal "ateivių" metodą. Taigi užfiksuojam aukščiau išsakytą minėto "ateivio" požiūrį šios temos pusiau rimtame "protokole". :)
Svetimas
senbuvis

2024-08-03 14:52

Šiaip "comic relief" pertraukėlė olimpiados proga. Dar vienas youtubinis "iškrypėlis" arba triksteris:
Jesse James West: I Trained With Olympic Athletes
Lionginas
senbuvis

2024-08-05 12:50

Svetimas wrote:
Pagal esamą "modelio" variantą (jeigu jau tvirtai nusprendžiame, kad reikėtų griežtai vadovautis tik sąžiningo varžymosi principu) gaunasi, jog visi sportininkai turėtų dalyvauti pagal savo "biologinę lytį" su retomis išimtimis. O tos retos išimtys pagal jį gavosi tada, kai lyties keitimo "from female to male" trans-operacijas pasidarę ir hormonų terapiją praėję ar tik dar praeinantys transseksualai dalyvauja (arba bent bando tai daryti, kiek leidžia jų galimybės) vyrų sporto varžybose. Kitu atveju, jei, tarkime, po kurio laiko paaiškės kurio nors sportininko "piktnaudžiavimo" atvejis, jis, pvz., bus diskvalifikuotas iš sporto varžybų kuriam laikui arba bus anuliuoti apdovanojimai kaip ir dopingo naudojimo taisykles pažeidusiems bet kuriems kitiems sportininkams.

Iš to, kaip aukščiau "modelio" variantą dėl sporto apibūdinau, matai kažkur kažkokią problemą ar "skylę"?
Jokių skylių nematau.

Naudos irgi nematau jokios, nes biologinės moterys, nepriklausomai nuo to, yra pasidariusios operaciją ar ne, vartoja hormoninius preparatus ar ne, yra linkusios varžytis su kitomis biologinėmis moterimis, o ne su vyrais. Todėl nematau, kas susigundys šituo tavo pasiūlymu, ir nematau, kam šitas tavo pasiūlymas naudingas.

Bet jei progresą matuojame tik pateiktų pasiūlymų, kuriems niekas neprieštarauja, skaičiumi, tai ką gi - šauniai padirbėta.
Svetimas wrote:
Tau, man ar kitiems gal ir p-o-c-h-u-i (kaip tu sakai). Bet kartu nesu visiškai tikras ar ir visiems vyrams yra lygiai tiek pat p-o-c-h-u-i. Be kitų vyrų yra ir agresyvokų budulių ar į juos panašių. Pvz., ten, kur skaičiau, kai kurių tariamų transseksualų komentarus redit'e, tai mačiau pasisakymų, kad kai kurie transseksualai vyrų tualetuose nerimauja dėl galimo smurto ar "priekabiavimo" jų atžvilgiu. Jei remsimės prielaida, kad tavo minėti "pirmieji" "from male to female" transseksualai yra žmonės su "moteriškomis smegenimis" vyrų "biologiniuose kūnuose", tai gan tikėtina, kad į kai kuriuos dalykus, jie gali žiūrėti pro labiau "moterišką" prizmę.
Kad jie galėtų patirti smurtą, tai pilnai įsivaizduoju. Bet tualetų nematau kaip padidintos rizikos vietų, patirti smurtą jie gali praktiškai bet kur.

O va kad jie galėtų patirti kokį nors seksualinį priekabiavimą, ypač iš tų budulių, tai neįsivaizduoju niekaip.

Be to, visada yra neįgaliųjų/daugialyčiai tualetai, blogiausiu atveju galima eiti ten. Gal ir aš taip pasielgčiau, jei agresyvūs buduliai okupuotų vyrų tualetą.

Taigi, nei vienas nėra paliktas be išeities.
Svetimas wrote:
Kadangi toje konkrečioje hipotetinėje situacijoje kaip hipotetinis organizatorius aš esu paieškos "procese" pagal "ateivio" metodą, bet kartu apie transseksualus tualetuose labai mažai ką išmanau ir nei su vienu transseksualu (atpažintu) tualete nesu susidūręs, tai "eskaluoju" situaciją, priimdamas pradžioje galbūt ir nelabai logišką ir apgalvotą "organizacinį" sprendimą. Kaip jau ir sakiau, gal koks transseksualas pasipiktins ir ateis pas mane ir išsklos savo argumentus, ką padariau blogai. Tada apie transseksualus tualetuose galimai sužinosiu kažką daugiau. O gal netyčia bus dalis transseksualų, kuriems gal kaip tik patiks, kad kažkas bent jau hipotetiškai forume pabandė pagalvoti apie juos kaip apie gyvus realius žmones ir nesumeta jų grubiai pagal stereotipus į vieną žmonių grupę.
Tai aš tau pristatau transeksualų poziciją: jie nori eiti į moterų tualetus, nes laiko save moterimis. Toks ir argumentas - jie yra moterys. Išspręsk kaip nors.
Last edited by Lionginas on 2024-08-05 17:25, edited 3 times in total.
Post Reply