Lionginas wrote: ↑2024-07-29 07:38
Nustok vieną kartą siūlyti sprendimus problemoms, kurios neegzistuoja. Gal nėra labai jau geras tas tavo "ateivio" metodas, jei neleidžia orientuotis situacijoje.
Ok. Bandau paaiškinti.
Taigi man sakėt abu su Seianum, kad spręstinos problemos bent jau sporte dėl transseksualų egzistuoja. Taip pat Seianus minėjo, kad problemos dėl transseksualų tualetuose nėra per daug išpūstos, kaip kad aš teigiau. Tai aš ir pabandžiau šitoje vietoje diskusijos dėlei pritaikyti "ateivio" metodą.
Priklausomai nuo požiūrio, viskas gerai su šituo "ateivio" metodu. Tu kažkodėl (?) tarsi jau tikiesi kažkokio gatavo sprendimo rezultato šioje temoje iš manęs ir staigiai. "Ateivio" metodas ne apie tai. Gal tema tau neįdomi, laikas, kokie labiau prioriteriniai dalykai spaudžia ar kitos priežastys. Kai tuo tarpu realiai šioje temoje mes kol kas esame tik "procese". T.y. pabandžiau įvairiais kampais kiek nuosekliau "palukštenti" situaciją (su lyriniais nukrypimais, kurie normalūs lengvesnių temų skyrelyje) ir iš to galbūt komandinėmis pastangomis evoliucionuoti bent jau kažkokį bendresnį "modelį" ar iš to prieiti prie kažkokių išvadų iš aptartų situacijų. Nemažai šitame procese yra ir savotiškos "pažintinės" dedamosios apie aptariamus dalykus.
Jei atidžiau pažiūrėsi, tai realiai šioje temoje į "ateivio" metodu gaminamą "modelį" sukišau tiek tavo, tiek Seianaus, tiek iš dalies ir savo išsakytas mintis, argumentus ar patirtį šioje temoje. Kartu buvau pateikęs keletą brainstorminių idėjų "iš lempos", bet jos į einamąjį vėliausią "modelio" variantą nėra įtrauktos. "Brainstorminti" šioje temoje kalbamais klausimais jūs kažkodėl kaip ir nenusiteikę (nes gal prisiėmėte sau "visažinių" roles ar pan.). Tai "brainstormintojo" "rolę" šioje temoje sau prisiėmiau aš.
Jei esamame "modelyje" sudėti argumentai kažkur "nesiklijuoja" ar jų išeigoje gavosi "fuflo", tai gal kažkas gali būti nelabai gerai ir su jūsų pačių labai fragmentiškai pateiktais argumentais, o ne su "ateivio" metodu? Taip pat mums smarkiai trūksta vienos iš "suinteresuotų grupių", t.y. rimtesnių transseksualų argumentų ar jų pozicijos visame šitame paveiksle. Patys ne kartą esate forume aukštinę mokslinį metodą su mokslu susijusiuose srityse, bet kai pabandžiau kažką bent panašaus pritaikyti esamoje temoje, kažkas jums vis neįtinka ir bandote man bent jau retoriškai ištransliuoti ar parodyti, koks aš varganas ir nieko nesuprantantis "vargo peliukas" esu šioje temoje. Ir tarsi tik gaišinu jūsų laiką.
Svetimas wrote: ↑2024-07-28 15:52
Gal galėtum paaiškinti ant pirštų šitą problematiką kiek detaliau? Iš pirmo žvilgsnio atrodo kaip ir tam tikras probleminis argumentas, bet kol kas man nepakankamai aiškūs su tuo susiję niuansai, apie kuriuos čia kalbi.
Na pvz., kai testuojama dėl dopingo, atletas iškviečiamas, kažkam stebint paimamas mėginys, jis ištiriamas ir t.t.
O kaip tu testuosi, ar atletas praėjo visas būtinas hormonų terapijas? Kiekvieną procedūrą stebėsi? Ką darysi, jei ta terapija neva praeita prieš 5 metus ir nebėra galimybės jos stebėti?
Jei galvoji, kad galima išrasti patikimus testus, kurie nustatys, buvo ar nebuvo prieš 5 metus hormonų terapija, tai net neabejoju, kad nors sugalvos būdą, kaip šituos testus apgauti. Ir tai bus kur kas lengviau, nei apgauti antidopingo testus. Tiesiog todėl, kad kažkokių medžiagų buvimą nusėpti yra ženkliai sunkiau, nei pademonstruoti jų buvimą.
Na, ir apskritai, visos tos procedūros ir operacijos tikrai nepanaikina visų pranašumų, kuriuos vyrai turi prieš moteris. Pvz, niekas nekeičia kaulų struktūros. O visokios kastracijos apskritai greičiausiai neturės jokių pasekmių sportininko rezultatams. Todėl labai keista, kad šitokias operacijas tu įrašai į kvalifikacijos kriterijus. Tai juk nieko nekeičia, tu šitaip tiesiog baudi tuos transeksualus, kuriems jų organai patinka ir jie nieko keisti nenorėtų. Kam reikalingas toks farsas?
Matau, kad apie su transseksualais susijusią problematiką sporte mes abu bent jau kokioje wiki paskaitėme.
Bet ar gerai iš mano kalbos supratai prie kokio "modelio" varianto mes šiuo metu su visais išsakytais savo argumentais "priėjom" pagal "ateivio" metodą?
Pagal esamą "modelio" variantą (jeigu jau tvirtai nusprendžiame, kad reikėtų griežtai vadovautis tik sąžiningo varžymosi principu) gaunasi, jog visi sportininkai turėtų dalyvauti pagal savo "biologinę lytį" su retomis išimtimis. O tos retos išimtys pagal jį gavosi tada, kai lyties keitimo "from female to male" trans-operacijas pasidarę ir hormonų terapiją praėję ar tik dar praeinantys transseksualai dalyvauja (arba bent bando tai daryti, kiek leidžia jų galimybės) vyrų sporto varžybose. Kitu atveju, jei, tarkime, po kurio laiko paaiškės kurio nors sportininko "piktnaudžiavimo" atvejis, jis, pvz., bus diskvalifikuotas iš sporto varžybų kuriam laikui arba bus anuliuoti apdovanojimai kaip ir dopingo naudojimo taisykles pažeidusiems bet kuriems kitiems sportininkams.
Iš to, kaip aukščiau "modelio" variantą dėl sporto apibūdinau, matai kažkur kažkokią problemą ar "skylę"?
Taip pat apskritai esu girdėjęs gandų apie kažkokias retas specifines išimtis (nežinau, kiek tie gandai pagrįsti, ir nesidomėjau tuo giliau, kaip yra realiai), jog kai kurių rimtesnių ligų atvejais kai kurių draudžiamų dėl dopingo naudoti preparatų sąraše sportininkams retais atvejais gali būti daromos kažkokios specifinės rekomendacijos ar sureguliavimai dėl jų tolesnio dalyvavimo rimtesnėse varžybose. Jei sportininkai iš anksto, o ne po laiko, kažkokiu būdu per akredituotas tam reikalui įstaigas pagrindžia savo ligą ar gydymo procesą kai kuriais specifiniais draudžiamais preparatais iš sąrašo dėl dopingo naudojimo, jie neva vėliau prie tam tikrų sąlygų nėra laikomi piktnaudžiautojais tam tikrais siaurai apibrėžtais draudžiamais preparatais.
Svetimas wrote: ↑2024-07-28 15:52
Nuoširdžiai nežinau. Bet man regis, kad su šituo klausimu(?) tu kažką kitą norėjai iškomunikuoti?
O gal tu žinai?
Žinoti tai nežinau, bet spėju: jei padarysime prielaidą, kad jie viešuose tualetuose kartais kakoja, ir atsižvelgsime į faktą, kad jų viešuose tualetuose niekas nėra matęs, tai gal tiesiog jie einą į tualetus ne pagal savo biologinę lytį, ir niekam nekyla įtarimas, nes niekas jų itin įdėmiai neapžiūrinėja?
[...]
Ir vėl tu sprendi neegzistuojančią problemą. Dar kartą: vyrams p-o-c-h-u-i, kaip apsirengę kiti vyrai lankosi jų tualetuose. Kieno konkrečiai problemą tu čia sprendi? Vyrų, kuriems vis vien, ar transeksualų, kurie nenori eiti į vyrų tualetus, bet nori eiti į moterų tualetus?
Tau, man ar kitiems gal ir p-o-c-h-u-i (kaip tu sakai). Bet kartu nesu visiškai tikras ar ir visiems vyrams yra lygiai tiek pat p-o-c-h-u-i. Be kitų vyrų yra ir agresyvokų budulių ar į juos panašių. Pvz., ten, kur skaičiau, kai kurių tariamų transseksualų komentarus redit'e, tai mačiau pasisakymų, kad kai kurie transseksualai vyrų tualetuose nerimauja dėl galimo smurto ar "priekabiavimo" jų atžvilgiu. Jei remsimės prielaida, kad tavo minėti "pirmieji" "from male to female" transseksualai yra žmonės su "moteriškomis smegenimis" vyrų "biologiniuose kūnuose", tai gan tikėtina, kad į kai kuriuos dalykus, jie gali žiūrėti pro labiau "moterišką" prizmę.
Kartu, nukrypstant čia kiek į šoną su mėgėjiška "kultūrine antropologija", ir specifinių moterų pasitaiko ir moterų tualetuose. Pvz., kartais kokia berniukiškai atrodanti (tomboy) mergina (su trumpa šukuosena, atitinkama apranga ir pan.) būdavo apšaukiama vyresnių moterų, jog neva berniukai į moterų tualetą sugalvojo įžūliai veržtis. Bet tokie dalykai berods JAV kai kuriose valstijose gal daugiau pasitaikydavo senesniais laikais (prieš porą dešimtmečių ar anksčiau).
Arba, pvz., kelnės šiais laikais yra "gender neutrali" aprangos dalis. Kaip ir yra "gender neutralių" šukuosenų, kuriomis kai kurie senesnės kartos žmonės bent jau senesniais laikais nemenkai stebėdavosi.
Turbūt mūsų "ateivis" iš "ateivių" metodo kol kas pasakytų, kad kartais dalis problemų kyla apskritai su "bobomis" (ne tavo neretai panaudojama reikšme, bet ta kita reikšme su nekatraja gimine man labiau įprasta "kultūrine" prasme). Myžantys tualete pro šalį, agresyvūs ar baubiantys buduliai ar pan. Susilaikysiu nuo plėtojimo naujos idėjos, kad gal ir tokiems veikėjams reikalingi atskiri tualetai su atskirais paženklinimais, bet pagunda gan didelė. Nes, pvz., užrašai kai kuriuose tualetuose "broliai lietuviai lietuviško krašto, darykit į skylę, o ne ant krašto", bent jau kur mačiau, lyg ir kažkiek pasiteisindavo.
Beje, su įvairiausio plauko buduliais savo kasdieniame realiame gyvenime, skirtingai nei su transseksualais, esu turėjęs turbūt daugiau nei ant vienos rankos pirštų suskaičiuojamų keistesnių susidūrimų. Pvz., kad ir prieš kelias savaites, man važiuojant gan netipiškai viešu transportu, mačiau kažkokį garsiai dėl kažko baubiantį ir skandalinantį girtą ar pagiriotą budulį. Bet Lietuvoje, skirtingai nei, pvz., retais atvejais JAV, žmonės viešose vietose bent jau kol kas nesišaudo, tai gal ir visiškai niekiniai susidūrimai Lietuvoje su įvairiais buduliais.
Čia klausimas ne apie tai, ką jie apie tave galvoja, o apie tai, ką jie galvoja apie tavo pasiūlymą. O tavo pasiūlymas iš esmės yra visokiais papildomais ženklais jiems parodyti, kad jų vieta vyrų tualete. Aš jų vietoje į tai tikrai žiūrėčiau kaip į pasityčiojimą. Nes tavo pasiūlymas tarytum suponuoja, kad jie nežino, į kurį tualetą jiems eiti, todėl tu užkabinsi ženkliukus, kad jie geriau orientuotųsi. Bet jie puikiai žino, kur jie nori eiti, jie nėra nei trupučio pasimetę.
Kadangi toje konkrečioje hipotetinėje situacijoje kaip hipotetinis organizatorius aš esu paieškos "procese" pagal "ateivio" metodą, bet kartu apie transseksualus tualetuose labai mažai ką išmanau ir nei su vienu transseksualu (atpažintu) tualete nesu susidūręs, tai "eskaluoju" situaciją, priimdamas pradžioje galbūt ir nelabai logišką ir apgalvotą "organizacinį" sprendimą. Kaip jau ir sakiau, gal koks transseksualas pasipiktins ir ateis pas mane ir išsklos savo argumentus, ką padariau blogai. Tada apie transseksualus tualetuose galimai sužinosiu kažką daugiau. O gal netyčia bus dalis transseksualų, kuriems gal kaip tik patiks, kad kažkas bent jau hipotetiškai forume pabandė pagalvoti apie juos kaip apie gyvus realius žmones ir nesumeta jų grubiai pagal stereotipus į vieną žmonių grupę.