Seianus wrote: ↑2024-06-12 18:17
Uždrausti vyrams dalyvauti moterų varžybose nepriklausomai kuo jie save laiko, neįleisti į priešingai lyčiai skirtus tualetus nepriklausomai kuo jie save laiko[...]
O tai, ką paminėjai, nėra daugiau tavo paties santykis į tos temos dalykus, o ne sprendimai? Kokie galėtų būti konkretūs praktiški to įgyvendinimo būdai realybėje?
Po kokį seianusą gi prie kiekvieno moterų tualeto nepristatysi, kad budėtų ir "užtikrintų" teisingą įvairių individų vaikščiojimą į tualetus? Arba kad į vyrų tualetus neitų biologinės moterys irgi reikės reguliuoti? Arba kad biologinės moterys nedalyvautų vyrų varžybose?
Varžybų organizatoriams, tikiuosi, nereikės versti moterų varžybose dalyvaujančius sportininkus darytis kokius nors biologinės lyties testus, kad būtų išvengta apgavikų (kaip, pvz., yra įvairių dopingo variantų naudojimo atvejais)? Tikiuosi žymiai paprastesniais ir racionalesniais būdais bus tie "draudimai" ir "neleidimai" kažkaip išspręsti?
Klausiu todėl, kad kalbų apie praktiškus sprendimo būdus ar bent jau bandymų jų ieškoti iš besipiktinančių lyg ir nelabai esu girdėjęs (neskaitant pasipiktinimų). Norėtųsi kad tai nesukeltų kokio pakankamai nemažo naujo biurokratinio hemorojaus žmonėms. O realiai pasitarnautų bendrojo gėrio padidinimui. Nes, pvz., kokių gražulių arba kaip kokių putinyno dūmos deputatų iškeptų idiotiškų įstatymų kaip sprendimo būdų nesinorėtų. Ir ar tikrai tos temos yra politikų sritis, kur jie gali nuveikti kažką pačiupinėjamai realistiško? Ne sporto varžybų organizatorių arba savaime savarankiškai susiklostančių kultūrinių nuostatų?
ir neversti visų naudoti naujoviškų, control freakų išsigalvotų asmeninių įvardžių.
Aš skiriu kažkokius specifinius žmones atstovaujančias organizacijas nuo pačių žmonių. Kartu net ir kokiu visiškai nekaltu ar idealiu atveju tokios organizacijos paprastai turi tam tikrą gan natūralų biasą, kad vengia rimčiau kritikuoti ar tuo labiau kaip nors savo atstovaujamus žmones užgauti ar įžeisti.
O šiaip, kai kokie "buduliai", control freakai ar pan. baubia dėl ko nors mano galva nepagrįsto ar nepajėgia man normaliai paaiškinti, kodėl reikia daryti vienaip ar kitaip, tai aš juos ignoruoju.
Koks nors įvardžių naudojimas tokiose labai netipinėse situacijose man labiau panašesnis į savanorišką susitarimo reikalą, susidūrus su tokiomis specifinėmis situacijomis. Pvz., iš įpratimo (nemažai įvairių nuotykinių ar pan. knygų skaitydavau vaikystėje) neretai panaudoju žodį "negras" (ar kitus savo aplinkoje įprastus). Vertimo tokių žodžių nenaudoti nesu sulaukęs. Nebent kas slypi po sąvoka "versti naudoti" mums šiek tiek skiriasi. Dar, pvz., kojų neturintiems neįgaliesiems dėl pakankamai suprantamų priežasčių nesakau fakto, kad jie neturi kojų. Raudonplaukių ar pan. žmonių "ryžais" nevadinu. Kokią nėsčią moterį per savo durnumą esu pavadinęs "stora boba" tik ankstyvoje vaikystėje.
Su kokiu specifiniu vertimu naudoti asmeninius įvardžius per savo patirtį nesu susidūręs. Kartu nesu girdėjęs, kad kurioje nors šalyje kas teisiniais ar kokiais kitais administraciniais reguliavimo būdais visus verstų juos naudoti.
O gal tai labiau kokiuose nors burbuluose įsikalbėta problema? Pvz., kartais užtinku internete vaikštant juokelius apie kokių mikroschemų "master"/"slave" pin'ų ar pan. užvadinimų neva atsisakymą ir keitimą į kažkokius kitokius neva mažiau kažkuom kažką trigerinančius. Tik nežinau, kiek tie juokeliai atitinka tikras realias aktualijas o ne kokią tautosaką.
Tikrai reikėjo šitai priminti, ar šiaip pokalbį stengiesi palaikyti?
Paklausiau iš tos pusės, kad jei jau bandom "moksliškai" kažką šiek tiek pakrapštyti, tai turbūt gerai pas pašnekovą pasitikslinti, ką konkrečiai jis turi ar turėjo omeny kažkuria tema kažką sakydamas.
Seianus wrote: ↑2024-06-06 17:41
Ar nori pasakyti, kad jei žmogus yra ne be trūkumų, tai jam derėtų patylėti apie bet kokias problemas, o ypač tas, kurių tu asmeniškai nelaikai pirmaeilėmis?
Kai kuriais atvejais pritarčiau tokiam variantui. Arba pasiūlyčiau tokiam žmogui pažiūrėti į veidrodį, ar jis kartais nėra toks pat ar blogesnis už tai, ką kritikuoja. Pvz., girdėjau, kad ta pati J. K. Rowling savo laiku pasiuntė Putiną ten, kur jam ir priklauso, kai jis, bandydamas prie jos prisiplakti, kažkur viešai prieš kurį laiką paverkšleno apie "cancel culture" tokių, kaip jis, ar kitų kremlinių pašlemėkų atžvilgiu. Kas turbūt rodo, kad ant tam tikrų temų parazituojančius niekšelius J. K. Rowling gan neblogai skiria. Ir jiems per daug įsijausti ir įžūliai ir ciniškai manipuliuoti "cancel culture" tema be kritiškų žodžių tų pačių pašlemėkų adresu neleistų.
Seianus wrote: ↑2024-06-01 18:19
Pirmiesiems, skirtingai nei antriesiems, psichiatrinė pagalba nėra būtina, todėl jie geresnėje situacijoje ir šią problemą turėtų būti lengviau išspręsti.
Nebūčiau toks tikras, ar tame video parodytiems kai kuriems specifiniams "bodybuilderiams", kurie į savo raumenis leidžiasi kokį brudą, kad neva atrodytų raumeningesni ar pan., nereikalinga kokia psichiatrinė ar bent jau psichologinė pagalba.