Svetimas wrote: ↑2021-01-03 17:34
majolis wrote: ↑2021-01-02 14:30
Tiesa, vienu metu kilo mintis, kad bajeruoji.
Tai kažkiek lengvai nostalgiškai ir pabajeravo apie vaikystės laikus.

Į ką, panašu, pažiūrėjai kaip į kokią super rimtą rekomendaciją.
Beje, majoli, kaip tau Vladimiras Vysotskis? Spėju turėtų būti tau puikiai žinomas. Kaip tik vieną jo
dainą, labai puikiai tinkančią vaikystės ir Robinų Hoodų oftopikui, prisiminiau. Sąlyginai gana militaristinė atmosfera buvo tais sovietiniais laikais.
Nu padariau kaip paprastai darau - rekomenduoja rimtas bičas, šiuo atveju Lionginas, ir aš esant norui/galimybei pradedu žiūrėt/klausyt/skaityt ir t.t. Teisybės dėlei pripažinsiu, kad patingėjau paieškot Liongino postų kino tema, taigi šoviau nematom. Apie serialą tikėtina tikrai bajeravo, o soundtrack'as tikrai patinka. Būna ir tokių "keistenybių". Minėjau 30min., ir suprantama, kad pusvalandis yra sąlyginis, bet pats principas „starte“ biški pamatyt, išgirst, paskaityt ir t.t. man yra esminis – to dažniausiai užtenka pasirinkimui ar pasiekti „finišą“, ar tarti stop.
Nesu ypatingas V. Vysockio fanas, ir toli gražu jis nėra man puikiai žinomas. Bet kai kada, dažnai netyčia užšokęs, paklausau - patinka. Sovietų laikais atmosfera tikrai buvo militaristinė, bet V.V. tekstuose nėra sovietinio militarizmo nė lašo, apskritai jo daugiatemėse eilėse sovietizmo 0. O tekstai karo tema yra kieto vyro mintys apie tai, kas yra karas. Plius nepakartojamas balsas ir paprasta bei įsimintina melodija – nieko nuostabaus, kad tais laikais jis tikrai buvo išskirtinė figūra sovietų „estradoje“.
https://www.youtube.com/watch?v=vA0aWBGqTR4
Lionginas wrote: ↑2021-01-04 09:37
Svetimas wrote: ↑2021-01-03 17:34
Tai kažkiek lengvai nostalgiškai ir pabajeravo apie vaikystės laikus.

Į ką, panašu, pažiūrėjai kaip į kokią super rimtą rekomendaciją.

Čia be abejo buvo nostalgija. Majolis turbūt ne iš tos amžiaus grupės.
Bet.
Jei vertinti, kas apskritai buvo pastatyta apie Robiną Hudą, tai čia pats geriausias pastatymas ever. Ir dar su mizeriniu biudžetu.
Dėl amžiaus grupės nelabai aišku kaip vertinti, bet kuriuo atveju nostalgijos robiniadai tikrai nejaučiu. Ką matęs, o matęs tik vieną, užteko su kaupu. Kad tai geriausias pastatymas ever nesiginčysiu - pats matyt žinai geriau.