LGBT judėjimo end-game

Naujas temas kurkite čia
User avatar
fizikanas
senbuvis
Posts: 5791
Joined: 2004-05-27 19:45

2019-06-05 11:35

Lionginas wrote:
2019-06-04 10:10
O tai keliems metams reikia visiškai apleisti save ir savo poreikius, kad šitas sėkmės scenarijus senatvėje išsipildytų?
Rasti darzeli, nuvezt i mokykla, nupirkt pampersu, nuvezt pas daktara ir t.t. ir bus tavo poreikiai, kuriu nenoresi apleisti. Jei manai, kad dabartiniai tavo poreikiai yra kazkuo geresni ar svarbesni, tai tik todel, kad neturi vaiku. Jei turetum suprastum, kiek daug laiko issvaistei kazkokiem keistiem hobiam ir kitom beprasmybem, kai galejei ji skirti savo vaiku auginimui ir dabar jau butum beveik visus uzaugines.
Lionginas wrote:
2019-06-04 10:10
Ta prasme, nepradėkime įsivaizduoti, kad šitie loterijos bilietai yra nemokami.
Nemokamas tik suris pelekautuose. O penciju kaupimo fondai tai dar ir mokami :D
Lionginas wrote:
2019-06-03 19:41
Jei žmogus yra tokios būklės, kad jam reikia paduoti stiklinę vandens, tai neužteks ją paduoti kartą per metus ar kartą per savaitę, reikalinga nuolatinė priežiūra.
Dauguma vaiku savo sergancius tevus atsiveza pas save nuolatinei prieziurai, kai reikia. Arba isveza i miska. Cia jau kaip pasiseks loterijoje.
User avatar
Lionginas
senbuvis
Posts: 5553
Joined: 2011-10-03 09:35

2019-06-05 11:50

fizikanas wrote:
2019-06-05 11:35
Rasti darzeli, nuvezt i mokykla, nupirkt pampersu, nuvezt pas daktara ir t.t. ir bus tavo poreikiai, kuriu nenoresi apleisti. Jei manai, kad dabartiniai tavo poreikiai yra kazkuo geresni ar svarbesni, tai tik todel, kad neturi vaiku. Jei turetum suprastum, kiek daug laiko issvaistei kazkokiem keistiem hobiam ir kitom beprasmybem, kai galejei ji skirti savo vaiku auginimui ir dabar jau butum beveik visus uzaugines.
Čia jau nelabai tau spręsti apie kitų žmonių poreikius :) O visumoje, tam kam patinka vaikai ir patinka juos auginti, tas ir džiaugiasi naujais pomėgiais, o kam nepatinka, tas liūdi, savo pomėgių netekęs. Nemauk čia visų žmonių ant vieno kurpaliaus ir neįsivaizduok, kad visi yra vienodi ir visi vienodai džiaugiasi naujais rūpesčiais.
Lionginas wrote:
2019-06-04 10:10
Nemokamas tik suris pelekautuose. O penciju kaupimo fondai tai dar ir mokami :D
Pensijų kaupimo taip, bet pasyvūs kainuoja mizerį. Tie patys pensijų kaupimo dažnai tiesiog suinvestuoja viską į pasyvius ir susižeria pelną nieko nedirbdami.
Lionginas wrote:
2019-06-03 19:41
Dauguma vaiku savo sergancius tevus atsiveza pas save nuolatinei prieziurai, kai reikia.
Ant popieriaus atrodo gražiai, bet realybėje tokia situacija labai retam atneša laimę. Slaugytojo darbas yra pašaukimas, kaip ir tarkime mokytojo. Ne kiekvienas vaikas turi tokį pašaukimą, tikrai ne.
Vilius
emeritas
Posts: 6521
Joined: 2004-04-19 12:28

2019-06-05 12:47

Lionginas wrote:
2019-06-05 11:50
Ne kiekvienas vaikas turi tokį pašaukimą, tikrai ne.
Nu tai tie, kurie negali patys pasirūpinti, paprastai pasamdo slauges ar bent pasirūpina, kad senolis papultų į gerus globos namus, kur gautų jam reikalingą priežiūrą. Plius dauguma vaikų aplanko senus tėvus bent jau per didesnes šventes, kartais ir dažniau - kiek leidžia kiti rūpesčiai. Kartais net anūkus atitempia. Be to, mes šiais laikais turim tokį nuostabų dalyką, kaip telefonai. Tai net ir tie, kurie neranda laiko ar galimybės dažnai pasimatyti, vis tiek gali palaikyti bent šiokį tokį ryšį.. Kas yra vis geriau, nei visiška vienatvė.

Tuo tarpu bevaikiai senoliai garantuotai negaus net tokio rūpesčio. O jų draugai ir bendraminčiai jau seniai bus išmirę, arba tiek pat nepajėgūs, kaip ir jie patys.
User avatar
Lionginas
senbuvis
Posts: 5553
Joined: 2011-10-03 09:35

2019-06-05 13:09

Vilius wrote:
2019-06-05 12:47
Tuo tarpu bevaikiai senoliai garantuotai negaus net tokio rūpesčio.
Ta prasme, nepapuls į globos namus?

Telefonai ir visa kita yra šaunu ir gerai, bet reikia suprasti, akd anūkai tikriausiai neskypins su savo seneliu, kuriam pasireiškia senatvinė demencija, o vaikai vengs dažnai bendrauti su savo tėvais, jei tie senatvėje taps įjautrinti, kas labai dažnai atsitinka su senais žmonėmis.

O šiaip viskas labai priklauso nuo valstybės. Jei tai kokia nors Azija, kur vaikai yra vienintelis safe netas, tuomet taip, vaikai naudingi. Šiaurės kraštuose, vakaruose jų nauda kur kas mažesnė.

Nežinau, kiek jūs patys matotės ir susiskambinate su savo tėvais, bet abejoju, ar jiems senstant pradėsite matytis ar skambintis dažniau.
User avatar
Svetimas
senbuvis
Posts: 4692
Joined: 2004-05-25 19:04
Location: Vilnius

2019-06-05 15:09

fizikanas wrote:
2019-06-03 14:35
Svetimas wrote:
2019-06-03 09:10
Pvz. labai gali būti, kad labai ilgas homoseksualumo negatyvaus vertinimo laikotarpis yra "trendas" atsiradęs dėl krikščionybės, islamo ar pan. įtakos.
Jau sioje temoje dejau linka i gentis, kurios ne tai, kad ziuri i homoseksualizma negatyviai, o tiesiog net neisivaizduoja tokio reiskinio ir neturi net zodziu jam apibudinti. Greiciausiai tokie buvo zmones, iki kol trendai, kaip kulturinis reiskinys atsirado isviso. Tai chronologija tiketinai galejo buti mazdaug tokia: jokiu trendu ir jokio homo elgesio > kazkokie trendai > homo elgesio trendas > negatyvaus poziurio i homo elgesy trendas, kaip kulturines evoliucijos deka atsiradusi strategija, padejusi Islamui ir Krikscionybei kovoje pries konkuruojancias ideologijas.
Jei tu apie tą savo linką, tai jau minėjau, kad aš labai atsargiai žiūriu ir nepasitikiu tokiais straipsniais. Rimtesnių išvadų darymui per mažai svarbių autentiškų detalių apie tų genčių "tyrimą". Ar visi tų genčių žmonės buvo reprezentatyviai apklausti? Apklausti kelis šnekorius iš genties neužtenka. Ar tų apklausinėtojų galimybės (pvz. kalbos supratimas) buvo pakankamos su genčių žmonėmis adekvačiai susikalbėti? Ar genties žmonės visur sakė teisybę? Gal kažką nutylėjo dėl tam tikrų aplinkybių ar kokias svarbias detales praleido? Kas toje gentyje laikoma gėdinga, o kas ne? Jei gentyje yra žmonių su smarkiau išreikštais homo polinkiais, jie gal net tam tikrų gentyje priimtinų elgesio modelių, koncepcijų, kaip savo seksualinę trauką vienas kitam parodyti, išreikšti, neturi (pvz. neturi bučinio sąvokos) ir pan., ką kiti apklausinėtojams galėtų paliudyti.
fizikanas wrote:
2019-06-03 14:35
Svetimas wrote:
2019-06-03 09:10
O tu negali jausti to paties, ką jauti savo antrąjai pusei, su kita moterimi? Kam apsistojai tik ties savo antrąja puse?
O kokia problema issprestu neapsistojimas?
Tai pats ir atsakyk. Lygiai taip pat to paties galiu tavęs paklausti ir aš.
Ir iš kur tu ištraukei, kad šioje vietoje reikia spręsti kažkokią problemą? Negi tau žmonių santykiai susiveda tik į problemų sprendimą? Neretai žmonių santykiai sukuria papildomas problemas, kartais įdomias, kurias smagu spręsti, kartais ne. Bet ne problemų sprendime čia point'as.
fizikanas wrote:
2019-06-03 14:35
Svetimas wrote:
2019-06-03 09:10
Ir, šiaip, ne visiems vaikų turėjimas yra itin svarbus, kažką nulemiantis faktorius.
Labai sunkiai evoliuciskai tiketinas teiginys. Gali buti, kad vaiku turejimas tau neatrodo svarbus dabar, bet kazkada taps svarbus. Taciau gali atsidurti situacijoje, kai tuo metu jau busi suinvestaves labai daug i homo santykius - pvz. susituokes, pasiemes bendra buto paskola, nusipirkes 3 sunis, ir gal net isivaikine vaika. Tada viska mesti, nors jau ir noresi tureti vaiku, bus begalo sudetinga. Todel visada saugiau kurti santykius iskarto su priesingos lyties atstovu, net jei siuo metu nematai didelio skirtumo.
Na, čia tavo tokia nuomonė. Ne visiems ir ne visada toks tavo siūlymas yra ar atrodo tinkamiausias. Pvz. irgi kaip tyčia žinau pavyzdį, kai vienas pažįstamas su priešingos lyties žmogumi susilaukė vaiko, o paskui, kai vaikas išaugo, kurti santykius su tos pačios lyties žmonėmis jam pasirodė geriau.
fizikanas wrote:
2019-06-03 14:35
Svetimas wrote:
2019-06-03 09:10
Tu šiek tiek pametei pagrindinę mintį šioje vietoje. :) Aš prieš tai kritikavau tavo "homoseksualumas = priklausomybė", "tarp vyrų nėra meilės" net nežinau ką.
Palyginimui paimkime kita reiskini - gilia japonu tradicija tuoktis su virtualiais piestiniais personazais:
https://www.asiaone.com/asia/japanese-m ... vr-wedding
As tiesa sakant nenustebciau, kad ta meile, kurie jie jiems jaucia yra tikra ir nuosirdi. Ta prasme, zmogaus smegenys yra tik kompas, kompai daznai veikia blogai. Mano klausimas butu tas, ar matai ka nors blogo tokioje santuokoje? Jei turetum vaiku, ar noretum, kad jie tuoktusi ir gyventu su virtualiaias personazais? Jei turetum pasirinkima, tarp santuokos su zmogumi ir su personazu, nors ir jaustum abiems vienoda meile, kuri varianta rinktumeisi ir kodel? Ar manai, kad tokios santuokos turi koki nors biologini pagrinda ir nera tiesiog mados reikalas ar keista priklausomybe?
Tu, man rodos, jau visus šiame forume baigi užknisti su savo neadekvačiom analogijom. Analogija visiškai not valid, bent jau man. Matau žymiai daugiau skirtumų tarp vestuvių su virtualiais pieštiniais personažais ir homo santuokų, nei panašumų.
Santuoka su virtualiu pieštiniu personažu manęs nedomintų. Nenorėčiau, kad mano vaikai tuoktųsi ir gyventų su virtualiais personažais. Tačiau, jeigu jų gyvenimas susiklostytų taip, kad jie, atsižvelgiant į įvairias aplinkybes, norėtų tuoktis su mano galva tinkamu tos pačios lyties asmeniu, juos palaikyčiau.

Šiaip, aš beveik neabejoju dėl tam tikro biologinio gėjiškumo faktoriaus. Mokslininkai kalba apie tam tikrus pastebėtus skirtumus smegenyse. Vien jau veido bruožai pas neretą gėjų kažkuo vizualiai skiriasi nuo hetero. Arba tam tikras gėjiškumas, manieringumas pas kai kuriuos, prasišviečiantis jau nuo labai jauno amžiaus. Kaip kitaip tai paaiškinti? Jie to gėjiškumo/manieringumo specialiai mokosi, kad dirbtų gėjų propagandai?
Jeigu dėl kažkokių biologinių priežasčių žmogui susikniso smegenys ir jo partnerio pasirinkimo algoritmas, nematau prasmės jį per jėgą ir be didelio reikalo sprausti į kokių nors religinių teoretikų sugalvotas kategorijas. "The Categories Were Made For Man, Not Man For The Categories".
fizikanas wrote:
2019-06-03 14:35
Svetimas wrote:
2019-06-03 09:10
niekas netrukdo kurti laimingus, stabilius ir vaisingus santykius su vyru.
Wait, what?
Sąmoningai žodį "vaisingus" savo išsireiškime palikau. Buvo smalsu pamatyti tavo reakciją. Labai didelį laiko kiekį, kuris atliktų nuo vaikų auginimo, auklėjimo ir pan. (visos rūpinimosi vaikais naštos juk mamai neužkrausi?), galima panaudoti ir kitiems vaisingiems darbams, projektams ar laiko leidimui.
fizikanas wrote:
2019-06-03 14:35
Svetimas wrote:
2019-06-03 09:10
Beje, kodėl tu savo pajuokavime paminėjai, kad balto heteroseksualaus vyro gyvenimo būdas nemadingas ir jis įskaudintų mano draugus gėjus?
Del madingumo, cia jau sitam forume daug visokiu pavyzdziu buvo mineta, kad ir su skustuvu reklamom ir t.t. tai nesiplesiu.
Del iskaudinimo, tai manau gana akivaizdu. Juk kaip minimum keisis interesai ir pokalbiu temos. Isivaizduok, jei geju vakarelyje pradesi kalbeti apie savo vaikus. Kaip iskarto visi pasijaus nepatogiai. Ir kaip visi gejai, kurie tikejo, kad esi vienas is ju, prades taip nebegalvoti, apkalbines uz nugaros, dramatizuos, pasijaus isduoti ir t.t. Visiems bus labai nepatogu ir liudna ir sunku paskui gatvei susitikus i akis paziuret. Gresia baisus nepatogumo jausmas visiems. Arba issivaizduok jei koks gejus draugas rasines zinutes, kurios gal tiesiog draugiskos, bet tavo zmonai gali paskui kilti visokiu itarimu ir tada reiks rinktis, ar draugui nemandagiai atsakyti, kad neberasinetu, ar susirasineti zmonai nezinant ar dar kaip. Man net galvoti apie tai darosi nepatogu. O dar veliau, kai tu jau turesi vaiku ir anuku, o tavo seni draugai gejai bus vienisi ir liudni, ir prades tau guostis, kaip jiems blogai, o tau bus tai taip neidomu, bet ir labai gaila ju bus ir nezinosi vel, kaip bendraut cia. Zodziu nelinkiu visu situ nepatogiu, nejaukiu socialiniu situaciju :)
Daug visko priprojektavai ir prikarikatūrinai turėdamas iš to, ką sakiau, tik lašą informacijos. Daugiau pasako apie tavo įsivaizdavimą ar humorą, nei apie realybę. Nelabai aišku, kodėl laikai, kad tie mano pažistami gėjai (beje, didesnė dalis net nėra mano labai artimi draugai siaurąja draugų prasme) yra tokie jautruoliai, kaip juos nupiešei. Kažką fantazuoji ir absoliutini, prisigaudęs visokių steoreotipų iš savo aplinkos. Nors reikia pripažinti, kad "koks turi būti gėjus" stereotipai gan stipriai įtakoja ir pačius gėjus. Kaip ir "koks turėtų būti baltasis heteroseksualus vyras" stereotipai galbūt veikia tave.
User avatar
Svetimas
senbuvis
Posts: 4692
Joined: 2004-05-25 19:04
Location: Vilnius

2019-06-05 15:40

Augustas wrote:
2019-06-03 16:37
Svetimas wrote:
2019-06-03 08:48
Šiek tiek keista, Augustai, kad tu pažįsti daug gėjų. Paprastai eilinis hetero lietuvis jų pažįsta palyginti labai mažai.
Tai aš esu neeilinis hetero lietuvis, jei dar nesupratai. :)
Gal tu koks nors vienuolis, kunigas? Ir kodėl pažįsti daug gėjų, jei ne paslaptis?
Augustas wrote:
2019-06-03 16:37
Įdomu, kad tavo pažįstamos gėjų poros gyvena kartu maždaug tiek, kiek maždaug sąlyginai trunka ir "chemija". Kodėl taip yra, tavo manymu?
Nuostabu, kad tai pastebėjai. :thumbsup: O kodėl taip yra? :roll: Mano manymu, taip yra todėl, kad homoseksualiems žmonėms nėra motyvo ilgiau likti kartu ir gilinti tarpusavio santykius toliau. Aistra išblėso (t.y., "chemija" baigėsi), ir tolesnis buvimas kartu jiems jau nebeturi prasmės (vaikų vis tiek nebus), nes santykiai iš anksto buvo pastatyti tik ant "chemijos".
Aš nežinau su kokiais gėjais, kokiomis aplinkybėmis ir kodėl tu susiduri, todėl man sunku šitoj vietoj tau kažką pakomentuoti.
Augustas wrote:
2019-06-03 16:37
Pilnesnė piniginė dėl apsaugos priemonių yra labai silpnas motyvas. Dėl baliaus su alkoholiniais gėrimais, nesu tikras, kad supratau, ką turi galvoje...
Sutinku, kad šiuo atveju apsaugos priemonės nebūtinos. Tik kad po to užsikrečiama įvairiomis lytiniu keliu plintančiomis ligomis, ir tada vis tiek turi papildomų išlaidų vaistams. Tad klausimas, kas geriau ir pigiau, išlieka aktualus. Pigiausias šiuo atveju yra celibatas.
O dėl alkoholio, tai aš irgi nelabai supratau, kam jiems alkoholis, bet jie realiai perka jo daug. Visos sociologų pastangos tą reiškinį paaiškinti taip ir lieka hipotezėmis (kol kas).
Aš turėjau galvoje, kad apsaugos priemonės yra pigios. Ir vėl kažkodėl mano žodžiai buvo prainterpretuoti blogesne prasme, nei sakiau.
Dėl alkoholio būtų gerai pamatyti tavo šaltinius. Smalsu būtų sužinoti, kaip, kas ir kokiais būdais surenka alkoholio perkamumo statistiką pagal orientaciją.
Augustas wrote:
2019-06-03 16:37
O dėl "frustracijos dėl daugybės neišsipildžiusių lūkesčių", tai celibatas daugeliui jau garantuotai reiškia ambicijų nebuvimą, neišsipildžiusius lūkesčius ir prėską gyvenimą.
Ir tas daugelis čia daro labai didelę klaidą. Iš tikrųjų celibatas, jei įžvelgiama jo gilesnė prasmė, kaip tik reiškia didesnes nei vidutinės ambicijas profesiniame gyvenime, papildomą energiją profesiniams ir socialiniams projektams bei daug geresnę gyvenimo kokybę (dėl geresnės gyvenimo kokybės tai jau ir mano paties asmeninė patirtis).
Tai gal gali papasakoti, prašau, detaliau, kame yra gilesnė celibato prasmė? Nematau jokių trukdžių pasiekti tavo minimų dalykų be celibato. Netgi priešingai.
Augustas wrote:
2019-06-03 16:37
Augustas wrote:
2019-05-30 17:53
Taip, siūlau ir heterams celibatą. Ypač tada, kai jų laukia didelė įtampa darbe.
Kodėl?
Daugiau energijos susidorojimui su sunkumais gaunama. :)
Kodėl taip manai? Pvz. daug kas teigia, kad seksas mažina stresą. O ir antra pusė gali padėti dorotis su sunkumais. :)
Augustas wrote:
2019-06-03 16:37
Aš turiu gan pagrįstų įtarimų, kad adekvati ir normali fiziologiniame lygyje seksualinė "energija" (neišliejant tos "energijos" tam tikru pavidalu) nelabai pasiduoda sublimavimui. Gal tos "energijos" sublimavimas per celibatą daug visokių nepatogumų (šlapi sapnai ar pan.; kas rodytų, jog net organizmui toks jam primestas seksualinės "energijos" apytakos lygis nepatinka) ar net kokias ligas gali sukelti? Gali pateikti daugiau rimtesnės informacijos apie tai, kad seksualinė "energija" pasiduoda sublimavimui iki nulinio seksualinės "energijos" apytakos lygio (celibato)?
Žinai, Svetime, man čia kyla įtarimas, kad Tu niekad nebuvai pavargęs iki tokio lygio, kur apie jokį seksą nė pagalvoti nesinori, tik norisi kuo greičiau susirasti/pasiekti lovą ir nugriūti. Ar aš atspėjau? :roll:
Neatsakei, Augustai, man į klausimą.
Ne. Yra taip buvę, kaip sakai ("norisi kuo greičiau susirasti/pasiekti lovą ir nugriūti"). Bet kaip tai atsako į mano klausimą?
Turbūt reikėtų smarkokai draskytis po keliasdešimt valandų per savaitę (koks nors profesionalus sunkumų kilnotojas ar kultūristas), kad dėl to kentėtų libido. Adekvatus fizinis krūvis, manau, tik padeda tiek libido, tiek lengviau toleruoti protinę įtampą. Libido eiliniam žmogui daugiau įtakos daro psichinis nuovargis, kaip, ką ir kiek jis valgo ir pan. Fizinis nuovargis (pvz. koks rimtesnis fizinės ištvermės reikalaujantis užsiėmimas arba kokia rimtesnė ne per ilga jėgos treniruotė) šitoj vietoj sakyčiau yra net mažesnis veiksnys ir neretai net teigiamas.
Augustas wrote:
2019-06-03 16:37
Aš turiu keletą savo prielaidų, kodėl "RKB dvasininko profesija sunkiai pasiekiama". Celibatas, manau, yra viena iš jų.
Nebūtinai celibatas. Pvz., Rytų ortodoksų bažnyčiose dvasininkų celibatas nebūtinas. Ir ką? Stojančių ten irgi mažai, stoja gal net mažiau negu į RKB seminarijas.
Bet skandalų dėl dvasininkų abejotino elgesio, kur būtų minimi Rytų ortodoksų bažnyčios dvasininkai, man atrodo, yra nuskambėję mažiau nei RKB atveju.
User avatar
Seianus
senbuvis
Posts: 2924
Joined: 2018-11-16 23:57

2019-06-05 17:57

Vilius wrote:
2019-06-05 07:20
Seianus wrote:
2019-06-05 00:38
Tu čia taip kalbi nes nesi gyvenęs tarp musulmonų [..]
Esu gyvenęs :)
Tik tų šalių musulmonai buvo gana nuosaikūs, ir nieko neegzekutino..
O tose šalyse gėjai darė paradus, ar nedarė paradų bet šiaip buvo viešas savaime suprantamas dalykas, rašinėjo į spaudą pvz. kaip Lietuvoje, ar labiau neegzistavo visai? :)
Edit: pagooglinau pagal "Tos šalys", visai nebloga padėtis pasirodo, lyginant su labiau hardcore musulmonų šalimis
Both male and female same-sex sexual activity are legal, but same-sex couples and households headed by same-sex couples are not eligible for the same legal protections available to opposite-sex married couples
Vilius
emeritas
Posts: 6521
Joined: 2004-04-19 12:28

2019-06-05 18:18

Seianus wrote:
2019-06-05 17:57
O tose šalyse gėjai darė paradus [..?]
Lol. Šiaip per tuos kelis metus visiškai nieko negirdėjau apie Tadžikistano LGBT bendruomenę.. Tačiau net pati mintis apie gėjų paradą Dušanbe gatvėse pasirodė absurdiškai siurrealistiška. Manau, vietinė milicija būtų viena iš mažiausių jų problemų. Nors šiaip, lyginant su kitomis musulmoniškomis šalimis, Tadžikistanas yra net labai nuosaikus.
Augustas
senbuvis
Posts: 3165
Joined: 2012-05-03 18:44

2019-06-05 19:09

Svetimas wrote:
2019-06-05 15:40
Augustas wrote:
2019-06-03 16:37
Tai aš esu neeilinis hetero lietuvis, jei dar nesupratai. :)
Gal tu koks nors vienuolis, kunigas? Ir kodėl pažįsti daug gėjų, jei ne paslaptis?
Ne, aš ne vienuolis ir ne kunigas, bet dirbau su jais sielovadinį darbą. Kitaip tariant, variau jiems celibato agitprop'ą. :)

Augustas wrote:
2019-06-03 16:37
Nuostabu, kad tai pastebėjai. :thumbsup: O kodėl taip yra? :roll: Mano manymu, taip yra todėl, kad homoseksualiems žmonėms nėra motyvo ilgiau likti kartu ir gilinti tarpusavio santykius toliau. Aistra išblėso (t.y., "chemija" baigėsi), ir tolesnis buvimas kartu jiems jau nebeturi prasmės (vaikų vis tiek nebus), nes santykiai iš anksto buvo pastatyti tik ant "chemijos".
Aš nežinau su kokiais gėjais, kokiomis aplinkybėmis ir kodėl tu susiduri, todėl man sunku šitoj vietoj tau kažką pakomentuoti.
O kam čia kažką komentuoti? :roll: Tu papasakojai, su kokiomis pavyzdingai ištikimomis gėjų poromis esi susidūręs Tu. Aš papasakojau, su kokiais netikėliais gėjais buvau susidūręs aš, ir viskas. Yra skirtumų tarp mūsų patirčių, kurie galbūt reikalauja tam tikrų mokslinių paaiškinimų, bet paaiškinimus turės paruošti sociologai, psichologai, statistikai. Vieną hipotezę turiu ir aš, tik klausimas, kiek ji tinka skirtingai mūsų abiejų patirčiai paaiškinti.
Augustas wrote:
2019-06-03 16:37
Sutinku, kad šiuo atveju apsaugos priemonės nebūtinos. Tik kad po to užsikrečiama įvairiomis lytiniu keliu plintančiomis ligomis, ir tada vis tiek turi papildomų išlaidų vaistams. Tad klausimas, kas geriau ir pigiau, išlieka aktualus. Pigiausias šiuo atveju yra celibatas.
O dėl alkoholio, tai aš irgi nelabai supratau, kam jiems alkoholis, bet jie realiai perka jo daug. Visos sociologų pastangos tą reiškinį paaiškinti taip ir lieka hipotezėmis (kol kas).
Aš turėjau galvoje, kad apsaugos priemonės yra pigios. Ir vėl kažkodėl mano žodžiai buvo prainterpretuoti blogesne prasme, nei sakiau.
Dėl alkoholio būtų gerai pamatyti tavo šaltinius. Smalsu būtų sužinoti, kaip, kas ir kokiais būdais surenka alkoholio perkamumo statistiką pagal orientaciją.
O aš turėjau minty, kad tų apsaugos priemonių reikia daug, nes apsaugos priemonės yra vienkartinės, o santykių irgi būna daug, todėl išlaidos čia irgi yra nemenkos.
O dėl alkoholio, tai va:
"Multiple studies show or suggest that LGBT people consume more alcohol and are at greater risk of alcoholism than cisgender, heterosexual people."
Citata iš čia:
https://www.prospectmagazine.co.uk/poli ... ree-spaces

Ir tame straipsnyje yra nuorodos į tyrimus, kurie parodo, kad alkoholio vartojimas tarp LGBT yra paplitęs labai, daugiau nei tarp heterų.
Augustas wrote:
2019-06-03 16:37
Ir tas daugelis čia daro labai didelę klaidą. Iš tikrųjų celibatas, jei įžvelgiama jo gilesnė prasmė, kaip tik reiškia didesnes nei vidutinės ambicijas profesiniame gyvenime, papildomą energiją profesiniams ir socialiniams projektams bei daug geresnę gyvenimo kokybę (dėl geresnės gyvenimo kokybės tai jau ir mano paties asmeninė patirtis).
Tai gal gali papasakoti, prašau, detaliau, kame yra gilesnė celibato prasmė? Nematau jokių trukdžių pasiekti tavo minimų dalykų be celibato. Netgi priešingai.
Žinoma, kad nėra didelių trukdžių siekti minėtų dalykų, net ir nesilaikant celibato, o, pvz., gyvenant šeimoje. Bet kaip yra su šeima? Šeima visada reikalauja tam tikro laiko ir jėgų. Tuo tarpu, kai laikaisi celibato, tai tą laiką ir jėgas, kuriuos šiaip jau skirtum šeimai, gali paskirti daug laiko reikalaujantiems projektams. :)
O celibato gilesnė prasmė ir yra ta, kad supratęs, jog koks nors aktualus visuomenei projektas reikalauja visų tavo jėgų ir viso dėmesio, tu dėl to projekto atsisakai kurti šeimą, peržengi ir paaukoji dauginimosi instinktą tam, kad tas aktualus visuomenei projektas būtų kuo geriau įgyvendintas.
Augustas wrote:
2019-06-03 16:37
Daugiau energijos susidorojimui su sunkumais gaunama. :)
Kodėl taip manai? Pvz. daug kas teigia, kad seksas mažina stresą. O ir antra pusė gali padėti dorotis su sunkumais. :)
Tai niekas to neneigia, kad seksas mažina stresą, ir antra pusė gali padėti dorotis su sunkumais (labai šauni tokia antra pusė, kuri padeda dorotis su sunkumais). :) Bet seksas yra fizinė veikla, po kurios jauti tegu ir malonų, bet visgi nuovargį, o ne jėgų antplūdį. :)
Augustas wrote:
2019-06-03 16:37
Žinai, Svetime, man čia kyla įtarimas, kad Tu niekad nebuvai pavargęs iki tokio lygio, kur apie jokį seksą nė pagalvoti nesinori, tik norisi kuo greičiau susirasti/pasiekti lovą ir nugriūti. Ar aš atspėjau? :roll:
Neatsakei, Augustai, man į klausimą.
Ne. Yra taip buvę, kaip sakai ("norisi kuo greičiau susirasti/pasiekti lovą ir nugriūti"). Bet kaip tai atsako į mano klausimą?
Kaip supratau, klausei, kaip vyksta sublimacija. Tai tame ir yra visa sublimacijos mechanizmo esmė, kad labai pavargęs apie seksą net negalvoji.
Turbūt reikėtų smarkokai draskytis po keliasdešimt valandų per savaitę (koks nors profesionalus sunkumų kilnotojas ar kultūristas), kad dėl to kentėtų libido. Adekvatus fizinis krūvis, manau, tik padeda tiek libido, tiek lengviau toleruoti protinę įtampą. Libido eiliniam žmogui daugiau įtakos daro psichinis nuovargis, kaip, ką ir kiek jis valgo ir pan. Fizinis nuovargis (pvz. koks rimtesnis fizinės ištvermės reikalaujantis užsiėmimas arba kokia rimtesnė ne per ilga jėgos treniruotė) šitoj vietoj sakyčiau yra net mažesnis veiksnys ir neretai net teigiamas.
Sorry, Svetime, bet jei galvoji, kad nuo sublimacijos nukenčia libido, tai čia Tu labai smarkiai klysti. Libido, taikant sublimaciją, nenukenčia visai, t.y., libido išlieka sveikas kaip ridikas. Tik jei tinkamai sportuoji, tai tik tam kartui (kai sportuoji) atsikratoma seksualinės įtampos. Kitaip tariant, jei patiri seksualinę įtampą (na, pvz., kokią nors gražuolę gatvėje sutikai), tai adekvačiai pasportavus tam kartui seksualinė įtampa atslūgs, ir Tu galėsi vėl blaiviai galvoti. Ar suprantamai paaiškinau, kaip veikia sublimacija?

P.S.
Augustas wrote:
2019-06-03 16:37
Nebūtinai celibatas. Pvz., Rytų ortodoksų bažnyčiose dvasininkų celibatas nebūtinas. Ir ką? Stojančių ten irgi mažai, stoja gal net mažiau negu į RKB seminarijas.
Bet skandalų dėl dvasininkų abejotino elgesio, kur būtų minimi Rytų ortodoksų bažnyčios dvasininkai, man atrodo, yra nuskambėję mažiau nei RKB atveju.
Čia Tu turi minty tai, kad dėl skandalų mažiau kandidatų stoja į RKB seminarijas? :roll:
O jei Tu galvoji, kad RKB kunigų celibatas kaltas dėl vaikų išnaudojimo, tai turiu Tave nuvilti. Pasižiūrėk pedofilijos statistiką ir atrasi, kad daugiausiai jos atvejų būna šeimose, kur celibato vyras ir žmona tikrai nesilaiko.
O apskritai paėmus, tai pedofilija yra rimta liga, kuri yra gydoma psichiatro, ir net skiriami rimti vaistai (Google Tavo paslaugoms). O liga gali paliesti bet kurį žmogų. Kokie nors krikščionių dvasininkai čia nėra išimtis.
Augustas
senbuvis
Posts: 3165
Joined: 2012-05-03 18:44

2019-06-05 19:37

Dar truputį Svetimo teiginius norisi pakritikuoti. (Sorry, Svetime, nieko asmeniško.)
Šiaip, aš beveik neabejoju dėl tam tikro biologinio gėjiškumo faktoriaus. Mokslininkai kalba apie tam tikrus pastebėtus skirtumus smegenyse.
Žmogaus galvos smegenys yra plastiškos. Tad tie galvos smegenų skirtumai tarp homoseksualo ir heteroseksualo nieko neįrodo.
Vien jau veido bruožai pas neretą gėjų kažkuo vizualiai skiriasi nuo hetero.
Veido bruožai apskritai nieko neįrodo, nors ir suprantu, ką turi minty.
Arba tam tikras gėjiškumas, manieringumas pas kai kuriuos, prasišviečiantis jau nuo labai jauno amžiaus. Kaip kitaip tai paaiškinti? Jie to gėjiškumo/manieringumo specialiai mokosi, kad dirbtų gėjų propagandai?
Jie to manieringumo tikrai mokosi, bet tas mokymasis vyksta nesąmoningai, ir tikrai ne tam, kad dirbtų gėjų propagandai, o tam, kad atitiktų tam tikrus, savo paties įsivaizduotus lūkesčius ir stereotipus, tikrai ar tariamai esančius jiems reikšmingų žmonių (pvz., jų tėvų ar kitų jų autoritetų) galvose.
User avatar
Stormas
senbuvis
Posts: 1609
Joined: 2018-07-04 23:51

2019-06-06 02:53

https://alfa.lt/straipsnis/50392789/l-r ... apie-gejus

Na labai teisingai viską sudėliojo forumo senbuvis 8)
vapula
pradedantis
Posts: 330
Joined: 2016-12-08 20:13

2019-06-06 07:12

Lionginas wrote:
2019-04-16 08:38
vapula wrote:
2019-04-15 21:25
Kol galiausiai, nioliktose eitynese vaikscios sitokie. Tada ir as pradesiu isterikuoti.
O ką tu šioje nuotraukoje matai, ko nerodo tarkime TV? Pilna visur tokio turinio, tiek homo, tiek ir hetero. Nereikia tiek įsijautrinti.
Kokią tu televiziją žiūri, kad matai tokius daykus? Tikiuosi, žiūri vienas, be vaikų šalia, su užtrauktomis užuolaidomis?
Vilius
emeritas
Posts: 6521
Joined: 2004-04-19 12:28

2019-06-06 07:18

Stormas wrote:
2019-06-06 02:53
Na labai teisingai viską sudėliojo forumo senbuvis 8)
Sutinku, daugmaž teisingai.

Bet, žinok, šiaip nėra sunku atrodyt protingam, kai tavo pašnekovas yra išgalvotas girtas dėdė.. Čia panašaus lygio pasiekimas, kaip laimėti šachmatais, kai žaidi vienas, ar meistrišku smūgiu nokautuoti bokso kriaušę :)
User avatar
Lionginas
senbuvis
Posts: 5553
Joined: 2011-10-03 09:35

2019-06-06 08:32

Vilius wrote:
2019-06-06 07:18
Bet, žinok, šiaip nėra sunku atrodyt protingam, kai tavo pašnekovas yra išgalvotas girtas dėdė.
Jei paskaitytum komentarus, tai suprastum, kad dėdė nėra išgalvotas, ir tokių pilna visa Lietuva.
vvv2
senbuvis
Posts: 1178
Joined: 2007-08-02 11:24
Location: Kaunas city
Contact:

2019-06-06 09:16

Lionginas wrote:
2019-06-06 08:32
Vilius wrote:
2019-06-06 07:18
Bet, žinok, šiaip nėra sunku atrodyt protingam, kai tavo pašnekovas yra išgalvotas girtas dėdė.
Jei paskaitytum komentarus, tai suprastum, kad dėdė nėra išgalvotas, ir tokių pilna visa Lietuva.
- jeigu imti analogijas iš gamtos, tai gamtoje yra "tušti žiedai", kurie neturi nei piestelių nei žiedadulkių. Kam jie reikalingi? Gamtos išdaiga ar kažkokia nežinoma funkcija?
User avatar
Lionginas
senbuvis
Posts: 5553
Joined: 2011-10-03 09:35

2019-06-06 09:33

vvv2 wrote:
2019-06-06 09:16
- jeigu imti analogijas iš gamtos, tai gamtoje yra "tušti žiedai", kurie neturi nei piestelių nei žiedadulkių. Kam jie reikalingi? Gamtos išdaiga ar kažkokia nežinoma funkcija?
Labai ūkiškas požiūris į žmones. Esi arba kuilys arba niekam nereikalinga gamtos išdaiga. Įkvepiantis dvasingas požiūris!

Jėzų prie kurių priskirtum?
User avatar
fizikanas
senbuvis
Posts: 5791
Joined: 2004-05-27 19:45

2019-06-06 11:25

Svetimas wrote:
2019-06-05 15:09
Jei tu apie tą savo linką, tai jau minėjau, kad aš labai atsargiai žiūriu ir nepasitikiu tokiais straipsniais.
Gali nepasitiketi, bet jis bent jau yra in-line su tuo ka numato evoliucijos teorija. Ar ir ja nepasitiki?
Svetimas wrote:
2019-06-05 15:09
Tai pats ir atsakyk. Lygiai taip pat to paties galiu tavęs paklausti ir aš.
Jokios. O atsakant i tavo klausima - issprestu negalejimo tureti vaiku problema.
Svetimas wrote:
2019-06-05 15:09
Na, čia tavo tokia nuomonė. Ne visiems ir ne visada toks tavo siūlymas yra ar atrodo tinkamiausias. Pvz. irgi kaip tyčia žinau pavyzdį, kai vienas pažįstamas su priešingos lyties žmogumi susilaukė vaiko, o paskui, kai vaikas išaugo, kurti santykius su tos pačios lyties žmonėmis jam pasirodė geriau.
Tai as ir nesakau, kad tie santykiai negali atrodyti patrauklus kazkuriuo gyvenimo metu. As sakau, kad tas poziuris gali pasikeisti laikui begant, ir is sukurtu homo santykiu pereiti prie vaiku turejimo yra kurkas sudetingiau, nei is hetero santykiu.
Svetimas wrote:
2019-06-05 15:09
Tu, man rodos, jau visus šiame forume baigi užknisti su savo neadekvačiom analogijom.
Matai, esi triggered, vadinasi analogija sove tiesiai i 10 ;)
Svetimas wrote:
2019-06-05 15:09
Analogija visiškai not valid, bent jau man. Matau žymiai daugiau skirtumų tarp vestuvių su virtualiais pieštiniais personažais ir homo santuokų, nei panašumų.
Tikiu, kad matai daug skirtumu, taciau manau ir panasumu matai gerokai daugiau, nei patogu pripazinti.
Svetimas wrote:
2019-06-05 15:09
Nenorėčiau, kad mano vaikai tuoktųsi ir gyventų su virtualiais personažais.
Na tai tik tavo poziuris. Kiti tevai gali taip paciai nenoreti, kad ju vaikai gyventu homo santykiuose.
Svetimas wrote:
2019-06-05 15:09
Šiaip, aš beveik neabejoju dėl tam tikro biologinio gėjiškumo faktoriaus. Mokslininkai kalba apie tam tikrus pastebėtus skirtumus smegenyse. Vien jau veido bruožai pas neretą gėjų kažkuo vizualiai skiriasi nuo hetero.
Tu juk netiki tuo mitu, kad gejais gimstama? Nes jei tiki, tai tau bus labai sudetinga paaiskinti, kodel to neparodo identisku dvyniu studijos:
https://en.wikipedia.org/wiki/Biology_a ... in_studies
Svetimas wrote:
2019-06-05 15:09
Jeigu dėl kažkokių biologinių priežasčių žmogui susikniso smegenys ir jo partnerio pasirinkimo algoritmas, nematau prasmės jį per jėgą ir be didelio reikalo sprausti į kokių nors religinių teoretikų sugalvotas kategorijas.
O jei susikniso ne del biologiniu, o del kulturiniu priezasciu?
Svetimas wrote:
2019-06-05 15:09
Sąmoningai žodį "vaisingus" savo išsireiškime palikau. Buvo smalsu pamatyti tavo reakciją. Labai didelį laiko kiekį, kuris atliktų nuo vaikų auginimo, auklėjimo ir pan. (visos rūpinimosi vaikais naštos juk mamai neužkrausi?), galima panaudoti ir kitiems vaisingiems darbams, projektams ar laiko leidimui.
Retais atvejais turbut tas kurybinis potencialas galetu atpirkti vaiku neturejima. Kaip, kad Freddy Mercury (kuris budamas gejum, kazkodel visa gyvenima mylejo viena ir ta pacia moteri, ar bent jau taip rode filme). Taciau dar daugiau kurybinio potencialo Fredis butu turejes, jei nebutu mires nuo AIDS. Tai, kaip ir tas ant to iseina. Ir tai, cia kalbam apie isskirtinius atvejus, tikrai ne 90% geju yra pasauliniai dizaino ar muzikos meistai, kaip speju noretusi galvoti.
Svetimas wrote:
2019-06-05 15:09
Daug visko priprojektavai ir prikarikatūrinai turėdamas iš to, ką sakiau, tik lašą informacijos. Daugiau pasako apie tavo įsivaizdavimą ar humorą, nei apie realybę. Nelabai aišku, kodėl laikai, kad tie mano pažistami gėjai (beje, didesnė dalis net nėra mano labai artimi draugai siaurąja draugų prasme) yra tokie jautruoliai, kaip juos nupiešei. Kažką fantazuoji ir absoliutini, prisigaudęs visokių steoreotipų iš savo aplinkos. Nors reikia pripažinti, kad "koks turi būti gėjus" stereotipai gan stipriai įtakoja ir pačius gėjus. Kaip ir "koks turėtų būti baltasis heteroseksualus vyras" stereotipai galbūt veikia tave.
Na foruma skaitai ne tu vienas. Jei tavo draugu rate, tai ka papasakojau ir neatitinka visu 100%, tai galbut kitam skaitytojui atitiks. Ar noretum, kad bent vienas pasirinktu bevaiki gyvenima, vien todel, kad nenori iskristi is draugu rato?
User avatar
fizikanas
senbuvis
Posts: 5791
Joined: 2004-05-27 19:45

2019-06-06 11:27

Stormas wrote:
2019-06-06 02:53
Na labai teisingai viską sudėliojo forumo senbuvis 8)
Is Luko nuotraukos ir argumentu, atrodo, kad tada, kai nustojo lankytis forume, kriogeniskai uzsisalde 10ciai metu ir tik dabar pabudo :)
Post Reply