rusijos karinė invazija į Ukrainą

Naujas temas kurkite čia
RB
senbuvis

2023-10-09 20:00

Seianus wrote:
2023-10-08 21:07
Demokratams beje irgi ne visiems turiu pavadinimus, tik įdomesniems. Kaip kad Obama, Bidenas ar šitas:
Robert Francis Kennedy Jr. (born January 17, 1954), also known by his initials RFK Jr., is an American environmental lawyer and writer who promotes anti-vaccine misinformation[1][2][3][4] and public health-related conspiracy theories.[3][5] He is a candidate for the Democratic Party nomination in the 2024 presidential election.
Kad nebeliktų jokių abejonių dėl to, kiek JFK Jr. susijęs su demokratais:
https://www.politico.com/news/2023/10/0 ... e-00120604
Presidential candidate Robert F. Kennedy Jr. said on Monday he is abandoning his bid for the Democratic nomination for the White House in 2024.
“I’m here to declare myself an independent candidate for president of the United States,”
Lionginas
senbuvis

2023-10-10 08:03

Seianus wrote:
2023-10-09 18:37
Arba tiesiog atsibodo ir pradėjo abejoti prasmingumu, nematydami aiškių rezultatų.
Kurių nėra iš dalies todėl, kad bailiai ilgą laiką nesuteikė Zelenskio prašytų ginklų ir technikos. Nes eskalacija.
Aišku, faktas, kad Ukraina vis dar neokupuota irgi yra geras rezultatas, bet matyt ne visiems tiek užtenka. Ar skatina manyti, kad toliau susitvarkys patys.

...

Kultistai ir lyderis tokios pozicijos prisilaikė nuo pat pradžių. Todėl arba jie įgijo ženklų kiekį naujų narių, arba bent sugebėjo savo pozicija įtikinti ženklų kiekį anksčiau turėjusių kitą nuomonę. Abiem atvejais tikriausiai kaltinti galima Bideno administracijos taip vadinamą komunikaciją.
Ne tai, kad Bidenas viską daro gerai, bet ar nenutiks taip, kad ir kokią nesąmonę ateityje padarytų Trumpas ar jo uoliausi rėmėjai respublikonų partijoje, kaltas visada liks Bidenas, Obama, ar dar kas nor iš senovės? O jei Trumpo pirmtakai situaciją jau tiek prigadino, kad Trumpas nieko nei pabloginti, nei pagerinti iš principo negali, tai nelabai tas prezidentas bereikalingas. Kam jo reikia, jei jis už nieką neatsakingas ir nepakaltinamas?
Seianus
senbuvis

2023-10-10 12:32

Ne tai, kad Bidenas viską daro gerai, bet ar nenutiks taip, kad ir kokią nesąmonę ateityje padarytų Trumpas ar jo uoliausi rėmėjai respublikonų partijoje, kaltas visada liks Bidenas, Obama, ar dar kas nor iš senovės?
Žiūrint, ko paklausi. Demokratų fanatikams visada kaltas dėl visko liks Trumpas. Respublikonų fanatikams, žinoma, kad Obama, Clintonai, Sorošas. Jei manęs, tai priklausomai nuo situacijos. Dažnai būna visų kaltės. Vienų kaltė paprastai neatperka kitų kaltės, nebent tiems kitiems tenka suktis iš pirmųjų sukurtos situacijos kur tenka rinktis iš kelių blogų sprendimų.

Bet kadangi nelabai matau, kaip tavo klausimas susijęs su mano žinute, kurią pacitavai, paklausiu - ar nesutinki su tuo, ką ten parašiau?
O jei Trumpo pirmtakai situaciją jau tiek prigadino, kad Trumpas nieko nei pabloginti, nei pagerinti iš principo negali, tai nelabai tas prezidentas bereikalingas. Kam jo reikia, jei jis už nieką neatsakingas ir nepakaltinamas?
Reikalingas ar ne, renkamas jis yra ir bus, todėl klausimas matyt filosofinis, t.y. beprasmis. Kaip ir atvirkščiu variantu, kai Bideno fanatikai-idiotai mėgino pateisinti jo fiasko Afganistane Trumpo pasirašytais popiergaliais.

Bet man atrodo tu tiesiog keli per didelius lūkesčius eiliniams amerikonams, kuriuos respublikonai atstovauja, o demokratai bbž. Sakydamas per didelius turiu omeny neatitinkančius realybės, aš pats norėčiau, kad jie nebūtų per dideli.

Pavyzdžiui, prasidėjus karui Izraelyje, Baltijos šalių reddite buvo iškeltas klausimas, kurią pusę palaikote, ir ne taip mažai žmonių, gal kas antras, palaikė Hamas. Teroristus, kurie neišprovokuoti įsiveržė į Izraelį, žudė ir grobė civilius ir taip toliau. Nes Izraelis nuo mūsų toli, ir netrūksta idiotų, prisiklausiusių debiliškos propagandos, nekalbant jau apie nuoširdžius antisemitus. Tai kodėl manyt, kad JAV kažkas kitaip kas liečia Ukrainą? Jie ją žino turbūt kaip korumpuotą stereotipinę rytų Europos šalį, kur galima gauti pigių mergų, ir maždaug tiek. Greičiausiai ne vienas nesupranta, prie ko čia amerikiečiai ir kodėl turėtų padėti kažkuriai pusei, ir dar ne simboliškai dėl akių, o labai rimtai. Greičiausiai ne vienas nuoširdžiai mano, kad ukrainiečiai čia kažkaip patys kalti.
Seianus
senbuvis

2023-10-10 12:44

Wikipedia irgi updatino jau, kad Robert F. Kennedy Jr. paliko demokratų partiją ir eis kaip nepriklausomas kandidatas. Bent jau partijos įvaizdžiui aišku tik į gerą.

Bet kadangi jis pasitraukė (ar buvo mandagiai išspirtas) būtent po mano žinutės skepforume, darosi truputį nejauku dėl mano įtakos JAV politikai. Ateity būsiu atsargesnis. :mrgreen:
Lionginas
senbuvis

2023-10-10 14:36

Seianus wrote:
Bet kadangi nelabai matau, kaip tavo klausimas susijęs su mano žinute, kurią pacitavai, paklausiu - ar nesutinki su tuo, ką ten parašiau?
Pacitavau todėl, kad abejose pastraipose kalbi apie respublikonus, ir pabaigoje kažkaip visada kaltas lieka Bidenas. Vaizduoji respublikonus taip, lyg jie pilnai priklauso nuo Bideno. Jei Bidenas pernelyg neryžtingai tiekia paramą, tai respublikonai pavargsta laukti rezultatų ir patys praranda ūpą ją teikti. Bidenas kažką neteisingai pakomunikuoja, ir respublikonai įsilieja į kulto gretas. Tai kas tie respublikonai pagal tave? Lengvai paveikūs imbecilai be jokių nuosavų principų, kad juos Bideno pabezdėjimai taip veikia?
Seianus wrote:
Reikalingas ar ne, renkamas jis yra ir bus, todėl klausimas matyt filosofinis, t.y. beprasmis. Kaip ir atvirkščiu variantu, kai Bideno fanatikai-idiotai mėgino pateisinti jo fiasko Afganistane Trumpo pasirašytais popiergaliais.

Bet man atrodo tu tiesiog keli per didelius lūkesčius eiliniams amerikonams, kuriuos respublikonai atstovauja, o demokratai bbž. Sakydamas per didelius turiu omeny neatitinkančius realybės, aš pats norėčiau, kad jie nebūtų per dideli.

Pavyzdžiui, prasidėjus karui Izraelyje, Baltijos šalių reddite buvo iškeltas klausimas, kurią pusę palaikote, ir ne taip mažai žmonių, gal kas antras, palaikė Hamas. Teroristus, kurie neišprovokuoti įsiveržė į Izraelį, žudė ir grobė civilius ir taip toliau. Nes Izraelis nuo mūsų toli, ir netrūksta idiotų, prisiklausiusių debiliškos propagandos, nekalbant jau apie nuoširdžius antisemitus. Tai kodėl manyt, kad JAV kažkas kitaip kas liečia Ukrainą? Jie ją žino turbūt kaip korumpuotą stereotipinę rytų Europos šalį, kur galima gauti pigių mergų, ir maždaug tiek. Greičiausiai ne vienas nesupranta, prie ko čia amerikiečiai ir kodėl turėtų padėti kažkuriai pusei, ir dar ne simboliškai dėl akių, o labai rimtai. Greičiausiai ne vienas nuoširdžiai mano, kad ukrainiečiai čia kažkaip patys kalti.
Na tai vėl grįžtame prie mano pradinio pointo - kai fiasko Afganistane, tai Bidenas debilas, o kai nusimato fiasko Ukrainoje, tai tokia jau ta amerikiečių liaudis, nekelkime per didelių reikalavimų, respublikonai tik jai atstovauja, o daugiau jie ni pri čiom.
Seianus
senbuvis

2023-10-10 17:43

Lionginas wrote:
2023-10-10 14:36
Pacitavau todėl, kad abejose pastraipose kalbi apie respublikonus, ir pabaigoje kažkaip visada kaltas lieka Bidenas. Vaizduoji respublikonus taip, lyg jie pilnai priklauso nuo Bideno. Jei Bidenas pernelyg neryžtingai tiekia paramą, tai respublikonai pavargsta laukti rezultatų ir patys praranda ūpą ją teikti. Bidenas kažką neteisingai pakomunikuoja, ir respublikonai įsilieja į kulto gretas. Tai kas tie respublikonai pagal tave? Lengvai paveikūs imbecilai be jokių nuosavų principų, kad juos Bideno pabezdėjimai taip veikia?
Tai tu nesutinki, kad jei nuosaikesnius žmones kultas perviliojo pas save, reiškia, jis efektyviau komunikavo savo poziciją ir įtikino žmones, nei pavyko Bidenui? Ar nesutinki, kad lėtas Ukrainos progresas bent iš dalies yra dėl per mažos ir per lėtos pagalbos iš JAV? Ar kad užsitęsęs karas galėjo amerikiečiams atsibosti? Ar tik nepatenkintas, kad aš atkreipiau į tai dėmesį?
Na tai vėl grįžtame prie mano pradinio pointo - kai fiasko Afganistane, tai Bidenas debilas, o kai nusimato fiasko Ukrainoje, tai tokia jau ta amerikiečių liaudis, nekelkime per didelių reikalavimų, respublikonai tik jai atstovauja, o daugiau jie ni pri čiom.
Taip, Bidenas debilas.
Ir kadangi jis debilas, tai nenuostabu, kad jam nepavyko įtikinti amerikiečių liaudies ir pagalbos Ukrainai reikalingumu. Todėl jei bus fiasko Ukrainoje, Bideną laikysiu dar didesniu debilu. Taip jau būna, kai į valdžią išsirenka marazmatiką, painiojantį žmoną su seserimi ar nesiorientuojantį, kuriame mieste randasi. Tada ir piktybiniams veikėjams, kaip ne kuriems respublikonams, lengviau.
Svetimas
senbuvis

2023-10-11 07:32

Seianus wrote:
Tai tu nesutinki, kad jei nuosaikesnius žmones kultas perviliojo pas save, reiškia, jis efektyviau komunikavo savo poziciją ir įtikino žmones, nei pavyko Bidenui?
Jei tik tokie, kaip Tucker Carlson, tuos "nuosaikesnius žmones" perviliojo pas save, tai tokie jie ir "nuosaikesni žmonės". Tokie patys debilai (čia jau pagal mano žodyną, ne tavo), kaip ir Tucker Carlson media persona (pats Tucker Carlson yra niekšelis). Beje, žodis "debilas" tavo retorikoje tapo tiek nuvalkiotas, kad bent jau mano akyse nebeturi prasmės ir atrodo net šiek tiek komiškai.
majolis
skeptikas

2023-10-11 07:49

Seianus wrote:
Taip, Bidenas debilas.
Jei tas debilas, kodėl ruskiai nori Trumpo? Ar tik apsimeta, kad nori, ir jiems iš tikro px kuris debilas bus prezidentas?
Seianus
senbuvis

2023-10-11 11:48

Svetimas wrote:
2023-10-11 07:32
Jei tik tokie, kaip Tucker Carlson, tuos "nuosaikesnius žmones" perviliojo pas save, tai tokie jie ir "nuosaikesni žmonės". Tokie patys debilai (čia jau pagal mano žodyną, ne tavo), kaip ir Tucker Carlson media persona (pats Tucker Carlson yra niekšelis).
Netinka apibūdinimas nuosaikesni, gali vadinti neturinčiais tvirtos nuomonės. Ar debilais. Kaip pavadinsi, nepagadinsi.
Beje, žodis "debilas" tavo retorikoje tapo tiek nuvalkiotas, kad bent jau mano akyse nebeturi prasmės ir atrodo net šiek tiek komiškai.
Ką padarysi. Bet šiuo atveju žodį panaudojo Lionginas, aš tik su juo nesiginčyjau.
Lionginas
senbuvis

2023-10-11 15:19

Seianus wrote:
Tai tu nesutinki, kad jei nuosaikesnius žmones kultas perviliojo pas save, reiškia, jis efektyviau komunikavo savo poziciją ir įtikino žmones, nei pavyko Bidenui? Ar nesutinki, kad lėtas Ukrainos progresas bent iš dalies yra dėl per mažos ir per lėtos pagalbos iš JAV? Ar kad užsitęsęs karas galėjo amerikiečiams atsibosti? Ar tik nepatenkintas, kad aš atkreipiau į tai dėmesį?
Aš tiesą sakant manau, kad žmones apskritai sunku bet kokia komunikacija, gera ar bloga, pakeisti savo poziciją. Nebent tuos, kurie apskritai jokių principų ar tvirtos nuomonės neturi. Visokius kvailius ir oportunistus. Galima, žinoma, manyti, kad Bidenas ir už jų egzistavimą atsakingas, bet jau darosi neramu, kad kiekvieną idiotą ar moralinį degradą pradėsi teisinti tuo, kad jis iš Bideno nesulaukė kažkokios labai efektyvios komunikacijos.
Seianus
senbuvis

2023-10-11 15:22

majolis wrote:Jei tas debilas, kodėl ruskiai nori Trumpo? Ar tik apsimeta, kad nori, ir jiems iš tikro px kuris debilas bus prezidentas?
Reikėtų klausti jų pačių, bet gan akivaizdus spėjimas - kad demokratai ir dauguma jei ne visi jų kandidatų į prezidentus pasimokė iš savo klaidų ir nusprendė jų nekartoti. Sprendžiant iš to, kaip dabar remia Ukrainą, ir kaip juodina draugiškumą rusijai, kurį dar taip neseniai patys jautė. Tai kad jie daug padėjo rusijai praeityje, nieko nebereiškia esamomis aplinkybėmis. O Trumpas su Ukraina gerai nesutaria. Jo elektoratas, ar konkrečiau qAnonistai ir prijaučiantys jų taip vadinamai pasaulėžiūrai, didele dalim pakankamai brainwashinti, kad putiną laikytų geriečiu, todėl tikėtina spaus Trumpą bent jau nutraukti paramą Ukrainai, jei ne palaikyti draugiškesnius santykius su putleriu.
Lionginas wrote: Galima, žinoma, manyti, kad Bidenas ir už jų egzistavimą atsakingas, bet jau darosi neramu, kad kiekvieną idiotą ar moralinį degradą pradėsi teisinti tuo, kad jis iš Bideno nesulaukė kažkokios labai efektyvios komunikacijos.
Manau, kad Bidenas, ar jo administracija ir bent jo partija pasidarė visai kitokias išvadas ir ateity stengsis komunikaciją pagerinti, kol nebuvo nustumti dar toliau. Bent jau racionaliai mąstantys žmonės taip darytų, ir aš vis dar tikiu, kad tarp demokratų tokių yra. Bet jei tu pasidarei ne tokias išvadas, teks gyventi nerime, ką jau čia padarysi.
Svetimas
senbuvis

2023-10-12 15:37

Seianus wrote:
2023-10-11 11:48
Kaip pavadinsi, nepagadinsi.
Ačiū už supratingumą ir už išlaikytus komentarus man ir kitiems. Išsikalbėjus kiek palengvėjo. Bent jau man.
Stormas
senbuvis

2023-10-12 16:29

https://tapinas.substack.com/p/kronikos-152023

Geras Tapino tekstas apie tai jog Rusija nepralaimės. Na iš ties, reiktų nusiimt rožinius akinius ir susitaikyti kad gyvensim su debilų valstybę pašonėj dar bent pusę amžiaus
Lionginas
senbuvis

2023-10-12 17:38

Stormas wrote:

Geras Tapino tekstas apie tai jog Rusija nepralaimės. Na iš ties, reiktų nusiimt rožinius akinius ir susitaikyti kad gyvensim su debilų valstybę pašonėj dar bent pusę amžiaus
Vakaruose daug kas sakė kad ir su sovietų sąjunga teks šimtmečius gyventi. Bet Reiganas pasiūlė baigti su ja, ir sugriuvo.
Svetimas
senbuvis

2023-10-13 05:05

Lionginas wrote:
Bet Reiganas pasiūlė baigti su ja, ir sugriuvo.
Gal gali kokiu šaltiniu pasidalinti ar parekomenduoti detalesniam pasiskaitymui ar pan. apie tai?
Lionginas
senbuvis

2023-10-13 05:24

Svetimas wrote:
2023-10-13 05:05
Lionginas wrote:
Bet Reiganas pasiūlė baigti su ja, ir sugriuvo.
Gal gali kokiu šaltiniu pasidalinti ar parekomenduoti detalesniam pasiskaitymui ar pan. apie tai?
Labai detalaus nieko rekomenduoti negaliu, nes pats nesu skaitęs, tiesiog iš bendro išsilavinimo kalbu: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Reagan_Doctrine, https://en.m.wikipedia.org/wiki/Foreign ... nistration
Seianus
senbuvis

2023-10-13 09:24

Lionginas wrote:
Stormas wrote:

Vakaruose daug kas sakė kad ir su sovietų sąjunga teks šimtmečius gyventi. Bet Reiganas pasiūlė baigti su ja, ir sugriuvo.
Ir vis dar gyvename su debilų valstybe pašonėje, kaip Stormas ir sakė. O šiuo atveju nemanau, kad sugrius nė tiek, kiek sugriuvo TSRS. T.y., kad nuo ruzijos atsiskirs bent kvadratinis metras. O straipsnis išties stiprus ir sutinku su juo. Tik čia žiūrint ką laikyti pralaimėjimu, manau, ruzija pralaimės, tik nuo to nesubyrės.

Beje ten rašo kažką apie įspūdžius iš Orlausko teismo tik prenumeratoriams. Kas ten per teismas? Čia apie tą patį taip vadinamą komiką kalba eina?
Stormas
senbuvis

2023-10-13 10:40

Lionginas wrote:
Bet debilai rusai liko :(
Post Reply