French rulez da world

Pokalbiai prie alaus. Gali kalbėti ir abstinentai, tačiau praras pusę malonumo :)
User avatar
Jean Paul Sartre
pradedantis
Posts: 326
Joined: 2005-06-16 09:57
Location: Circus Maximus
Contact:

2005-06-25 11:12

Komunizmas - Markso išgalvojimas, jis neprancūzas, o terminas nieko nepasako. Žinoma ir Prancūzijoje yra komunistų, bet jie nevaldo.

Aš iš vis nesuprantu, ko jūs Suvorovą prie Napoleono kišat, gi jis jau pačioj pradžioj nusmigo, karo galo nedalaukęs, to jūs Ustinovo aš iš vis negirdėjęs, o tas vienaakis prie Nejaus nė nelygint. Jau nekalbu apie patį Napoleoną, jam analogų visoj istorijoje sunku rast (nu gal koks Cezaris ir Aleksandras Makedonietis), o jis visus rusų karvedžius kartu sudėjus apneša.
WW2 - norit pasakyt ne rūsų nuopelnas? Ribbentropo- Molotovo paktas arba Žiemos karas girdėtas? Hitleris buvo debilas čia tiesa, bet kas jam rankas atrišo?
Hugo Vargdieniai skaitėt? Ir aplamai ką jūs popsu laikot: tai kas populiaru, ar tai kas neturi vertės? Taip Balzakas ir Hugo buvo populiarūs, bet kūriniai - gilūs. Na jūs man pasakykit kuo Raskolnikovo portretas geriau pavaizduotas nei Žano Valžano?
Jūsų knyga mėgstamiausia, bet kokio rašytojo, būtų įdomu sužinoti...
Apostatas
senbuvis
Posts: 3056
Joined: 2005-03-07 17:43

2005-06-25 12:04

Jean Paul Sartre wrote: Komunizmas - Markso išgalvojimas, jis neprancūzas, o terminas nieko nepasako. Žinoma ir Prancūzijoje yra komunistų, bet jie nevaldo.
Tai kad ne Markso. Prancuzijoje buvo labai populiarios socialines utopijos: Sen Simonas, Monteskje ir panasus veikejai. Taigi matot is kur visas tas slamstas kilo. :)
Jean Paul Sartre wrote:Aš iš vis nesuprantu, ko jūs Suvorovą prie Napoleono kišat, gi jis jau pačioj pradžioj nusmigo, karo galo nedalaukęs, to jūs Ustinovo aš iš vis negirdėjęs, o tas vienaakis prie Nejaus nė nelygint.
Tai, kad as lyginau Kutuzova, Suvorova ir Ustinova ne su Napoleonu, o su jo marsalais. Jei ko nors negirdejote, dar nereiskia kad to nera. :)
Kutuzovas mano manymu buvo tikras vadas, o Nejus tik Napoleono pastumdelis.
Jean Paul Sartre wrote:Jau nekalbu apie patį Napoleoną, jam analogų visoj istorijoje sunku rast (nu gal koks Cezaris ir Aleksandras Makedonietis), o jis visus rusų karvedžius kartu sudėjus apneša.
O juos kaip sudeti - naudojant skliaustus ar be ju? :)
Jean Paul Sartre wrote:WW2 - norit pasakyt ne rūsų nuopelnas? Ribbentropo- Molotovo paktas arba Žiemos karas girdėtas? Hitleris buvo debilas čia tiesa, bet kas jam rankas atrišo?
Tai Jus norit pasakyt kad WW2 pradejo rusai? keista ko jie tada su vokieciais kariavo. Nors ko gero vokieciai tik gynesi anot Jusu. Cha cha.
Jean Paul Sartre wrote:Hugo Vargdieniai skaitėt?
Ne, o ka?
Jean Paul Sartre wrote:Ir aplamai ką jūs popsu laikot: tai kas populiaru, ar tai kas neturi vertės?
Daznai sutampa.
Jean Paul Sartre wrote:Taip Balzakas ir Hugo buvo populiarūs, bet kūriniai - gilūs. Na jūs man pasakykit kuo Raskolnikovo portretas geriau pavaizduotas nei Žano Valžano?
O argi as sakiau, kad butent tas portretas geresnis. As apskritai lyginau ju kuryba.
Jean Paul Sartre wrote:Jūsų knyga mėgstamiausia, bet kokio rašytojo, būtų įdomu sužinoti...
Tai daug man knygu patiko, neiskirciau ne vienos.
Apostatas
senbuvis
Posts: 3056
Joined: 2005-03-07 17:43

2005-06-25 12:36

Ramzajus wrote:O tai tavo manymu, kada prasidėjo WWII?
Na mano kuklliu manymu rugsejo pradzioj, oficialus atidarymas buvo. As klystu?
Apostatas
senbuvis
Posts: 3056
Joined: 2005-03-07 17:43

2005-06-25 12:55

Ramzajus wrote:Būtent. Karo pradžia skaitoma nuo Lenkijos kampanijos, kurią puolė vokiečiai su rusais kartu.
Bet musu jaunasias kolega sake siek tiek kitaip. Jo manymu del WW2 kalti rusai. Gi jei kampanija prie Lenkija vadint WW2, tai puole juk abu . :) Vienu rusu niekaip negalima apkaltint, net ir tokiu atveju.
User avatar
Jean Paul Sartre
pradedantis
Posts: 326
Joined: 2005-06-16 09:57
Location: Circus Maximus
Contact:

2005-06-25 16:04

Žinoma neteisinu Trečiojo Reicho, bet argi jūs manot Hitleris būtų pradėjęs karą su Lenkija, neturėdamas Stalino paramos, ar jis būtų ryžęsis karui dviem frontais? Be to rusai tiekė vokiečiams iškasenas ir kurą.
O jūs pamirštat Suomiją - tai buvo įvadas į ww2, ir agresija prieš suverenią valstybę. Bet suomiai šaunuoliai įkalė į kaulus rusams.
Taip pat jūs nelyginkit socializmo ir komunizmo - tai ne tas pats.
Taip pat nesistenkit iš rusų atimti šio nuopelno, Marksas buvo durnelis, jis norėjo gero, o pats turbūt grabe vartosi. Čia rusai kalti dėl to.
User avatar
Jean Paul Sartre
pradedantis
Posts: 326
Joined: 2005-06-16 09:57
Location: Circus Maximus
Contact:

2005-06-25 18:36

Nors, bendrai tai net ne įvadas, o ww2 dalis, nes vyko jau po agresijos į Lenkiją.
O klausimas kodėl rusai puolė Suomiją, grasino Baltijos valstybėms. Dėl to, kad buvo ramūs, nes turėjo nepuolimo sutartį su Vokietija. Manote be jos Stalinas būtų puolęs suomius? dar turint omenyje, kad ten kažkokia fašistinė partija veikė.
Na, o Suomija elgėsi kaip ir pridera - gynė savo teritoriją, (ko nepadarė Lietuva :( )
User avatar
Vajezus
emeritas
Posts: 3808
Joined: 2004-04-19 11:19
Location: Vilnius
Contact:

2005-06-25 18:49

Jean Paul Sartre wrote: Taip pat jūs nelyginkit socializmo ir komunizmo - tai ne tas pats. Taip pat nesistenkit iš rusų atimti šio nuopelno, Marksas buvo durnelis, jis norėjo gero, o pats turbūt grabe vartosi. Čia rusai kalti dėl to.
Dėl jakobinų teroro irgi kalti rusai?
Apostatas
senbuvis
Posts: 3056
Joined: 2005-03-07 17:43

2005-06-26 10:15

Jean Paul Sartre wrote: Žinoma neteisinu Trečiojo Reicho, bet argi jūs manot Hitleris būtų pradėjęs karą su Lenkija, neturėdamas Stalino paramos, ar jis būtų ryžęsis karui dviem frontais?
Nepamirskim kad Hitleris buvo ligonis. Manau butu kariaves ir be Rusijos "paramos" ka paskui irode jo kompanija pries pacia Rusija.
Jean Paul Sartre wrote:O jūs pamirštat Suomiją - tai buvo įvadas į ww2, ir agresija prieš suverenią valstybę. Bet suomiai šaunuoliai įkalė į kaulus rusams.
Kazin ar cia suoomiai saunuoliai ar gamtines salygos labiau "kaltos". :)
Jean Paul Sartre wrote:Taip pat jūs nelyginkit socializmo ir komunizmo - tai ne tas pats.
Nieko as ir nepainioju.
Jean Paul Sartre wrote:Taip pat nesistenkit iš rusų atimti šio nuopelno, Marksas buvo durnelis, jis norėjo gero, o pats turbūt grabe vartosi. Čia rusai kalti dėl to.
Jusu logika sekant tas, kuris nori gero yra durnelis? Keista. O del socializmo tai kaip jau minejau artimi sitie dalykai ir vienos utopijos gimsta is kitu. Gi prancuzu indelis i socialistiniu utopiju kurima yra neabejotinas, to Jus nepaneigsit.
User avatar
Jean Paul Sartre
pradedantis
Posts: 326
Joined: 2005-06-16 09:57
Location: Circus Maximus
Contact:

2005-06-26 10:28

Hitleris puolė Rusiją, kai jau nebuvo grėsmės iš Vakarų ir galėjo nebijoti karo dviem frontais. Jis nebuvo toks durnas, kaip jį norima parodyti. Tai sovietinė propaganda, kurios jum pripumpavo neblogai.
Labai įdomus jūsų vertinimas, kai daug galingesnė rusų armija prakišo suomiams - tai orai kalti; o kai dėl tos pat žiemos prakišo daug galingesnė Napoleono armija - tai Kutuzovo ir Suvorovo (kuris jau mires buvo) nuopelnas. Kur jūsų logika?
Iš esmės tai komunizmo doktrinoje nėra blogio, bet ji pasmerkta žlugti, nes yra utopinė, ko nesuprato sovietai ir bandė visais būdais išlaikyti. Kiek tas nusinešė gyvybių? Spėju netoli 100 mln.
O kas buvo XIXa. buvo laisvės, lygybės idėjos, bet vis tik valstybė buvo aukščiau. Tai panašiau į socializmą, kas nėra blogai.
Vajezus-->aš ir nesakau, kad rusai kalti dėl jakobinų teroro, neišvedinėkit. (Nors sovietinė propaganda jį pateisino, kaip pvz. ir Ivano Rūsčiojo opričniną) :mrgreen:
Apostatas
senbuvis
Posts: 3056
Joined: 2005-03-07 17:43

2005-06-26 10:55

Jean Paul Sartre wrote: Hitleris puolė Rusiją, kai jau nebuvo grėsmės iš Vakarų ir galėjo nebijoti karo dviem frontais. Jis nebuvo toks durnas, kaip jį norima parodyti. Tai sovietinė propaganda, kurios jum pripumpavo neblogai.
Argi as sakiau kad jis buvo durnas?
Jean Paul Sartre wrote:Labai įdomus jūsų vertinimas, kai daug galingesnė rusų armija prakišo suomiams - tai orai kalti; o kai dėl tos pat žiemos prakišo daug galingesnė Napoleono armija - tai Kutuzovo ir Suvorovo (kuris jau mires buvo) nuopelnas. Kur jūsų logika?
Januoli kur as sakiau, kad Napoleno pralaimjiamas rusu karvedziu deka ivyko? Prasom nesamoniu nekalbet. As to niekada nesakiau. Jus kazkaip keistai siejate mano teignius. As kalbejau, kad Suvorovas ir Kutuzovas yra puikus karvedziai, o Napoleonas pralaimejo ir del to, kad nepasiruose ziemai. Idemiai skaitykit kita karta mano postus.
Jean Paul Sartre wrote: O kas buvo XIXa. buvo laisvės, lygybės idėjos, bet vis tik valstybė buvo aukščiau. Tai panašiau į socializmą, kas nėra blogai.
Socializmas irgi nesamone.
User avatar
Jean Paul Sartre
pradedantis
Posts: 326
Joined: 2005-06-16 09:57
Location: Circus Maximus
Contact:

2005-06-26 10:57

Nu va, gal artejame iki tarpusavio supratimo :D Tik nereiktų nuvertinti ir Napoleono maršalų. :wink:
Apostatas
senbuvis
Posts: 3056
Joined: 2005-03-07 17:43

2005-06-26 11:01

Jean Paul Sartre wrote:Nu va, gal artejame iki tarpusavio supratimo :D Tik nereiktų nuvertinti ir Napoleono maršalų. :wink:
Tai, kad jie pastumdeliai buvo Napoleono...
O supratimas ko gero tas, kad prancuzu kultura nera aukstesne uz kitas ar koks?
User avatar
Jean Paul Sartre
pradedantis
Posts: 326
Joined: 2005-06-16 09:57
Location: Circus Maximus
Contact:

2005-06-26 14:10

Tiesiog pastarasis jūsų komentaras buvo kiek nuosaikesnis :)
Pastumdėliai jie nebuvo, nors Napoleono nurodymų klausyti žinoma turėjo, nes jis buvo imperatorius, o ne jie. Taip pat nepasakyčiau, kad Kutuzovas buvo neatskaitingas carui Aleksandrui, taigi jis skelbė karus, sudarinėjo sutartis ir buvo kariuomenės vadas.
RB
senbuvis
Posts: 5793
Joined: 2004-05-18 13:16

2005-06-26 15:10

Liucipher wrote:Jusu logika sekant tas, kuris nori gero yra durnelis? Keista. O del socializmo tai kaip jau minejau artimi sitie dalykai ir vienos utopijos gimsta is kitu. Gi prancuzu indelis i socialistiniu utopiju kurima yra neabejotinas, to Jus nepaneigsit.
Tuomet, ko gero, dėl komunizo kalčiausi lieka britai su Tomu Moru priešakyje – juk tai jis terminą „utopija“ sugalvojo, o ir jo aprašyta santvarka socialistinė buvo. Ar taip, Liucipher? :D :D :D

Na, tiek to, laukiame tolesnių logikos perlų šioje intelektualioje diskusijoje... :)
Apostatas
senbuvis
Posts: 3056
Joined: 2005-03-07 17:43

2005-06-27 11:20

RB wrote:Tuomet, ko gero, dėl komunizo kalčiausi lieka britai su Tomu Moru priešakyje – juk tai jis terminą „utopija“ sugalvojo, o ir jo aprašyta santvarka socialistinė buvo. Ar taip, Liucipher?
Matosi kolega nezino kas do terminas yra ironija. Ka cia ir Beprikomentuosi daugiau. Zmogus tikrai galvoja, kad as kaltinu prancuzus del komunizmo auku. :lol: :lol: :lol:

O del diskusijos intelektualumo atsakysiu, del inteletualumo nezinau, bet kas jau kas, o RB mandagumu bendraudamas su Legionu neblizga. Issiimkit rastus savo akyse, pries pastebedamas krislus kitu akyse.
RB
senbuvis
Posts: 5793
Joined: 2004-05-18 13:16

2005-06-27 13:27

Liucipher wrote:O del diskusijos intelektualumo atsakysiu, del inteletualumo nezinau, bet kas jau kas, o RB mandagumu bendraudamas su Legionu neblizga. Issiimkit rastus savo akyse, pries pastebedamas krislus kitu akyse.
Kaip turbūt jau esu minėjęs, rodau pagarbą tik tiems pašnekovams, kurie įrodo esą jos verti. Deja, tokių paprastai nebūna daug ;)
User avatar
Jean Paul Sartre
pradedantis
Posts: 326
Joined: 2005-06-16 09:57
Location: Circus Maximus
Contact:

2005-07-14 14:13

Sveikinu su Bastilijos paėmimo diena :yahoo:
User avatar
Feroxas
pradedantis
Posts: 130
Joined: 2004-08-25 22:30
Location: Leeds, United Kingdom

2005-07-19 15:07

Taigi. Man pasisekė būti Paryžiuje per Bastilijos dieną. Galiu pasakyti, kad galėjo truputį kitaip jie ten viską atšvęsti - begaliniai kariniai paradai ir daug karinės technikos mieste. Na, bet fejerverkas buvo išties gražus.
Last edited by Feroxas on 2005-07-20 13:11, edited 1 time in total.
Post Reply