Apie god.lt spaudoje

Kas yra dievas? Kokie yra argumentai už ar prieš dievo egzistavimą? Kuri religija teisinga?
Vilius
emeritas
Posts: 6521
Joined: 2004-04-19 12:28

2006-11-24 23:10

[Straipsnis is zurnalo "Musu Era"]

DIEVO NĖRA! (?)

Klausimas: Ar yra dievas?
Atsakymas: Ne.

Tuo, mažai tikėtinu, atveju, jei Jums pavyko rasti trūkumų ar netikslumų šioje svetainėje, galite apie tai informuoti Oficialaus Dievo DUK administraciją. Pastabos bus nuodugniai ištirtos ir patikrintos taikant mokslo metodus. Jei paaiškės, kad pastaba teisinga, svetainė bus nedelsiant pataisyta. Ačiū.


Še tai tau: Marijos žemėje nėra Dievo! Bent jau taip teigia „Oficialus Dievo DUK“, besislepiantis po internetiniu adresu www.GOD.lt. Šoko ištikti suskubome kuo greičiau rašyti laišką „dievui“ (elektroninio pašto adresas taip pat labai jau dieviškas – admin@god.lt) ir klausti kaip ten yra iš tiesų. Pateikiame sutrumpintą klausimų/atsakymų „žaidimą“:

„Mūsų era“: Ar tikite Dievu?
Admin@god.lt : Netikiu visais dalykais, kurių buvimas nėra pakankamai gerai pagrįstas įrodymais. Tame tarpe ir dievais. Tačiau nesu prisirišęs prie savo pažiūrų - esu pasiruošęs patikėti dievais, jei tik tokių įrodymų atsirastų
.
„Mūsų era“: Ar svetainė www.god.lt yra provokacija prieš pakankamai religingus Lietuvius, tikinčiuosius, ar tiesiog savotiškas pokštas?
Admin@god.lt : Taip, ši svetainė yra provokacija, tačiau ji nėra nukreipta prieš kažką, o tiesiog naudojama kaip priemonė skatinti žmones kvestionuoti dalykus, kuriais jie tiki.

„Mūsų era“: O ar tenka sulaukti piktų el. laiškų, smerkiančių svetainę, kuri akiplėšiškai teigia, jog Dievo nėra?
Admin@god.lt : Taip, tenka, tačiau ne tiek daug, kiek buvo tikėtasi kuriant svetainę.

„Mūsų era“: Gaunate laiškų su bandymais įrodyti, jog Dievas vis tik egzistuoja, bei prašymų pakeisti svetainės turinį?
Admin@god.lt : Taip. Ne vienas iš tokių laiškų peraugo į įdomią diskusiją. Nesakau, kad atvedžiau kažką į „teisingą ateizmo kelią“ (ar kad man tai labai rūpėtų), tačiau tikrai priverčiau kelis žmones susimąstyti. Tuo ir džiaugiuosi. Sulaukiau ir nemažai prašymų pakeisti svetainės turinį. Aš esu visuomet pasiruošęs tai padaryti, tačiau su viena sąlyga – turi būti pateikti pakankamai svarūs argumentai, įrodantys dievo (-ų) egzistavimą.


Jooo... Sunku ką daugiau ir pridurti. Augi žmogus mokomas, jog prieš miegą reikia papoteriauti, per didžiąsias šventes lankyti bažnyčią, nekartot Dievo vardo be reikalo, o neva oficialus Dievo puslapis skelbia, kad... Dievo nėra!

Nenorėdami imtis teisiančiųjų vaidmens, pakalbinome tikrai pakankamai žinomus žmones ir paklausėme jų nuomonės apie religiją, Dievą ir „projektą“ www.god.lt.


Linas Karalius – Ezopas

„Aš turiu savitą požiūrį į tokius dalykus. Man viskas yra Dievas: Dievas ir kosmosas, Dievas ir gamta – visa tai vienodos sąvokos. O ką manau apie tokį tinklapį? Tai yra mūsų šiuolaikinės civilizacijos atspindys. Mes dabar gyvename dualizme, atsiskyrę nuo to kas yra natūralu, pasimetę materijų erdvėje, atsiskyrę nuo gamtos, o kartu ir nuo Dievo. Paklausti, ar yra Dievas, yra tas pats kaip paklausti ar yra gamta. Absurdiškas klausimas.

Žmonės jau seniai pjauna šaką ant kurios sėdi – teršiame gamtą: vandenį, orą. Dar tais laikais kai gyveno mūsų protėviai baltai arba dabartiniai Indijos mistikai, jie suprato ir jautė kitą sąmonės lygmenį. Jie pripažino gamtą. Tada jie suprato, kad viskas yra vienis. Net dabar kai kvantinė fizika prisiskverbė iki mažiausių dalelių, suprato, kad viskas sudaryta iš tų pačių vienodų dalelių. Tos dalelės, tai yra visa kurianti energija, o tai ir yra Dievas. Kaip galima juo netikėti, jei prie jo mes liečiamės kasdien?“

Antanas Nedzinskas – “Dangaus” keistuolis

„Tikiu į Dievą. Aišku, kad tikiu, bet tikiu į savo Dievą. O dėl to klausimo ar Dievas yra... Kiekvienas gali manyti savaip. Visi galim turėti savo nuomonę ir ją įvairiai reikšti. Tol, kol tai nekelia kažkokių prieštaravimų tarp skirtingų religijų, viskas gali būti taip, kaip mes norim. Be to, mes prie tokių išsišokimų jau pripratę ir nuostabos tai nekelia.“


Svaras, G&G Sindikatas

„Taip, tikiu. Manau, kad jei žmonės kažkuo tiki, jiems visai nereikia, kad ką nors kas nors įrodinėtų. Tiesiog tiki tuo ir tiek.
Apskritai, aš nesu suinteresuotas kažką kažkuo įtikinti. Man svarbu tik tai, ką darau aš ir kuo tikiu aš. Kiekvienas juk turi pasirinkimą, ar jam tikėti ar ne. Juk nesame garantuoti, kad vieną dieną tie, kurie teigia esantys netikintys, ims ir neįtikės, o aš, tarkim, neprarasiu tikėjimo.
Tikėjimas gyvenime yra kaip atramos taškas. Nuo jo mes atsispiriame, kad galėtume judėti toliau.“


Jums patiems paliekame teisę nuspręsti, kaip gi yra iš tikro. Tačiau „Mūsų eros“ kolektyvas, bandydamas gilintis ir samprotauti apie dievybių egzistenciją, prisiminė keik kasdieniškesnį ir elementaresnį reiškinį: laimėje, nelaimėje, kritinėje situacijoje ar tiesiog tuomet, kai jau atrodo, kad niekas negali padėti - šaukiamės aukščiausiojo pagalbos... O šūksniai „Dieve mano!“, „O Dieve!“ matyt būna pasklinda ir ne iš pačių religingiausių lūpų...
User avatar
son
senbuvis
Posts: 2630
Joined: 2005-04-05 08:31
Location: Kaunas/London

2006-11-25 10:50

Straipsnis is zurnalo "Musu Era" wrote: O šūksniai „Dieve mano!“, „O Dieve!“ matyt būna pasklinda ir ne iš pačių religingiausių lūpų...
daugumai tai tiesiog priezodziai kurie iaugo beklausant musu mociuciu sneku neturintys nieko prasmingo... dazniausiai varotojami kaip ir keiksmazodziai ne vietoj nelaiku ir be paskirties..
User avatar
fizikanas
senbuvis
Posts: 5791
Joined: 2004-05-27 19:45

2006-11-25 12:05

son wrote:
Straipsnis is zurnalo "Musu Era" wrote: O šūksniai „Dieve mano!“, „O Dieve!“ matyt būna pasklinda ir ne iš pačių religingiausių lūpų...
daugumai tai tiesiog priezodziai kurie iaugo beklausant musu mociuciu sneku neturintys nieko prasmingo... dazniausiai varotojami kaip ir keiksmazodziai ne vietoj nelaiku ir be paskirties..
Juokingiausia, kad dievybiu egzistavimas situo argumentu bandomas pagrysti zmoniu veiksmais "kritinėje situacijoje ar tiesiog tuomet, kai jau atrodo, kad niekas negali padėti", kai zmogaus mastymo kokybe ir racionalumas yra sakyciau abejotini;)
User avatar
Nomad
senbuvis
Posts: 5460
Joined: 2004-04-18 09:50
Location: Kaunas
Contact:

2006-11-25 12:58

Tikrus autoritetus apie dievą apklausė :D :D :D
Juokingiausia, kad dievybiu egzistavimas situo argumentu bandomas pagrysti zmoniu veiksmais
Taip, arba tuo, ką žmonės vartoja tiesiog kaip priežodį. Belieka laukti, kad tie genijai Perkūno egzistavimą pagrįstu posakiu "kad tave Perkūnas" :) Bet kas jiems vargšams belieka, susirašinėjime su svetainės administratorium :D vargiai sugebėjo kažkokių rišlių argumentų sukurpti.
User avatar
Mr_X
naujokas
Posts: 58
Joined: 2006-09-16 17:13

2006-11-25 19:24

Jooo... Sunku ka daugiau ir pridurti. Augi zmogus mokomas, jog pries
miega reikia papoteriauti, per didziasias sventes lankyti baznycia,
Vos ne "tai teisinga, nes taip visur manoma".

Smagus straipsniukas, tikru lietuvishkos purvasklaidos stilium parashytas.
User avatar
Vajezus
emeritas
Posts: 3808
Joined: 2004-04-19 11:19
Location: Vilnius
Contact:

2006-11-25 20:32

Visgi Ezopo nusišnekėjimas man patiko labiausiai :)
User avatar
Feroxas
pradedantis
Posts: 130
Joined: 2004-08-25 22:30
Location: Leeds, United Kingdom

2006-11-26 02:57

Aha. Liūdnas toks straipsnis. Jų nuomonės vienos nuobodesnių ir labiau nuvalkiotų. Bent jau įdomius žmones pakalbinę būtų, tai vis šiokia tokia nauda.
Khan
pradedantis
Posts: 334
Joined: 2006-09-04 15:42

2006-11-26 11:04

Paziurekime is gerosios puses, spauda bent jau atkreipe demesi i tai :) Be to, buvo isspausdintas dialogas tarp god.lt admino (liocikas?) ir zurnalisto. Taigi ne vien tik varymas ajajai kaip cia taip drysta toki blogi skleist. Dar net ant galo raso: apsispresti jums patiems(!). Galiausiai netgi zvaigzdzes (autoritetai) turi skirtingus Dievus bei ju supratima, kas vercia zmogu pamastyti kuris cia daba autoritetas teisesnis (virsesnis)?
Mano isvada paskaicius toki straipsni: kas ka nori tas ta tiki. Demokratija :) Ach taip dar tie zurnalistai ant galo idejo pamokyma, nenoredami pasirodyti bedieviais zmoniu akyse. Cia matyt tik is reikalo jog islaikytu auksta spaudos lygi bei netaip kristu tikinciu zmoniu akyse.
User avatar
Akela
senbuvis
Posts: 2549
Joined: 2006-01-08 23:00

2006-11-26 21:51

Khan wrote: Ach taip dar tie zurnalistai ant galo idejo pamokyma, nenoredami pasirodyti bedieviais zmoniu akyse. Cia matyt tik is reikalo jog islaikytu auksta spaudos lygi bei netaip kristu tikinciu zmoniu akyse .
Idomu, kiek lietuvisku "gviazdu" ar shiaip zinomesniu asmenu yra atvirai pareiske, kad jie laisvamaniai? :|
Jei atmintis neapgauna, savo laisvamanybe yra paminejes Algis Greitai.
Daugiau yra?
User avatar
Nomad
senbuvis
Posts: 5460
Joined: 2004-04-18 09:50
Location: Kaunas
Contact:

2006-11-26 21:52

Česlovas Juršėnas, jei neklystu.

Taip pat, kažkuris iš olimpiadoje dalyvavusių penkiakovininkų pasakė esąs ateistas.
Khan
pradedantis
Posts: 334
Joined: 2006-09-04 15:42

2006-11-27 17:23

Vaje vaje, zinomus Lietuvos zmones ateistus ant pirstu galima suskaiciuoti... Dabar supratau, uz ka mano mociute taip Slezeviciaus nekencia. Ateistai turbut dar mazesne mazuma uz kokius gejus :D
User avatar
Jauja
pradedantis
Posts: 200
Joined: 2005-12-06 18:23

2006-11-27 17:26

Feroxas wrote:Bent jau įdomius žmones pakalbinę būtų, tai vis šiokia tokia nauda.
galbut idomesniu zmoniu nuomone neatitiko "oficialios partijos linijos"... :roll:
User avatar
Azuolas
skeptikas
Posts: 591
Joined: 2004-04-18 12:46
Location: Vilnius, Kaunas

2006-11-27 17:55

Akela wrote: Idomu, kiek lietuvisku "gviazdu" ar shiaip zinomesniu asmenu yra atvirai pareiske, kad jie laisvamaniai? :|
Jei atmintis neapgauna, savo laisvamanybe yra paminejes Algis Greitai.
Daugiau yra?
Valinskas dar :)
User avatar
shankeris
pradedantis
Posts: 278
Joined: 2005-12-29 02:17
Location: Šiauliai

2006-11-27 20:51

Nomad wrote:Česlovas Juršėnas, jei neklystu.
neklysti, per Seimo posėdį į kažkurio nario kvietimą kolektyviai pasimelsti atsakė: aš ir taip jus laiminu :)))
User avatar
silentium
skeptikas
Posts: 518
Joined: 2005-02-14 16:50
Location: Forli', Italia

2006-11-27 22:16

o bliamba, negi per kitus rinkimus uz Ceska balsuot reikes?
Pszczolarz
skeptikas
Posts: 576
Joined: 2006-10-07 15:13
Location: Vilnius

2006-11-27 22:47

Juršėnas vienintelis turbut apgintu ateistus.
RB
senbuvis
Posts: 5793
Joined: 2004-05-18 13:16

2006-11-27 23:08

silentium wrote:o bliamba, negi per kitus rinkimus uz Ceska balsuot reikes?
Kas be ko :)
Va, savivaldybių rinkimai vasario 25, balsuok už teisingą partiją, tą, kurioje Juršėnas ir dar vienas-kitas ateistas beigi skeptikas ;)

(Vote RB for the president, I'll legalize every mutha fucking thing...)

Įdomu, kokias skeptiškas idėjas galima būtų savivaldos lygmenyje prastumti? Pirmiausiai turbūt bažnyčios pretenzijas reglamentuoti Katedros aikštėje vykstančius renginius reikės apkarpyti.
User avatar
shankeris
pradedantis
Posts: 278
Joined: 2005-12-29 02:17
Location: Šiauliai

2006-11-27 23:41

RB wrote:Va, savivaldybių rinkimai vasario 25, balsuok už teisingą partiją, tą, kurioje Juršėnas ir dar vienas-kitas ateistas beigi skeptikas
RB wrote:Įdomu, kokias skeptiškas idėjas galima būtų savivaldos lygmenyje prastumti? Pirmiausiai turbūt bažnyčios pretenzijas reglamentuoti Katedros aikštėje vykstančius renginius reikės apkarpyti.
oooo, neoficialios agitacijos prasideda? :)
Post Reply