Feminizmas - kas tai?

Naujas temas kurkite čia
Post Reply
D3monas
senbuvis
Posts: 2100
Joined: 2008-05-10 16:22

2015-06-29 18:57

Man įdomu pasidarė, kas šiais laikais yra feminizmas? Esu su feminizmo idėjomis susipažinęs tik tiek, kiek skaičiau sociologų veikalus šia tema, bet su dabartinėmis feminizmo tendencijomis nesu susipažinęs. Wikipedija labai politkorektiškai raportuoja situaciją ir nesuteikia daug žinių apie modernų feminizmą.

Girdėjau kalbant, kad šiuo metu stipriai reiškiasi internetinės feministės per visokius tumblr ir kitas vietas. Taip pat girdėjau kalbant, kad dabartinis feminizmas kažkoks keistas ir praktiškai viskas, ką daro vyrai yra arba priespauda, arba prievartavimas.

O kaip yra iš tiesų? Ar feminizmas tapo kažkokia socialinėje medijoje gyvenančia mada, kurioje grubiai iškraipomos feminizmo idėjos, o gal feminizmas iš tiesų patyrė metamorfozę ir tapo kažkokia iškreipta anti-vyriška kova, o gal feminizmas nepatyrė jokių pokyčių ir tiesiog toliau kovoja už lygias teises moterims?
Vilius
emeritas
Posts: 6521
Joined: 2004-04-19 12:28

2015-06-29 21:25

Manau, kad feminizmo judėjimui nelabai liko dėl ko kovoti (kalbant apie Vakarus). Buvo teisingas judėjimas, pasiekė tikrai stulbinančių rezultatų. Dabar kaip ir laikas būtų tiesiog naudotis jo vaisiais, ir užsiimti kitais dalykais. Aišku, reikia kažkiek pastangų, kad visuomenė neregresuotų (darant prielaidą, kad ji turi tam polinkį). Tačiau tam tikrai nereikia nei masinių demonstracijų, nei rėksmingų išpuolių - yra teisinių mechanizmų tiems dalykams užtikrinti.

Visi tie kryžiaus karai prieš nevykusiai pajuokavusius mokslininkus, manau, yra pabaigos pradžios ženklai. Kai nelabai yra dėl ko kovoti ir ko siekti, judėjime lieka tik true-believeriai, kurie kovoja tiesiog iš inercijos.

Kitas veiksnys yra internetas. Su jo išplitimu, atsirado tuntai įvairiausio plauko judėjimų: nuo sąmokslo teorijų iki ekstravagantiškų lovos pomėgių. Kad ir kokie keisti ar beprasmiai būtų žmogelio polinkiai, visada atsiras bendraminčių, kurie ir išklausys, ir paskatins, ir nepatikusį oponentą Facebooke purvais apdrabstys. Tiesiog šalutinis technologinio progreso poveikis.
User avatar
Sejanus
senbuvis
Posts: 1669
Joined: 2008-11-16 14:41

2015-06-30 00:03

Man įdomu pasidarė, kas šiais laikais yra feminizmas?
Dabartinis feminizmas yra bendras pavadinimas gausybei menkai susijusių pažiūrų ir ideologijų. Jas vienyja, kiek suprantu, įsitikinimas, kad vyrai (a.k.a „patriachija“) sistemingai engia moteris, ar bent jau kad moterų gyvenimas mūsų visuomenėje yra juntamai blogesnis nei vyrų. O toliau, nuomonės skiriasi beveik dėl visko. Taip pat, daug vadinamųjų feministų kaip neatsiejamą feminizmo dalį bando prikergti ir kitas savo „pet issues“, nuo ekologijos...
In Ecofeminism (1993) authors Vandana Shiva, Maria Mies and Evan Bondi ponder modern science and its acceptance as a universal and value-free system. Instead, they view the dominant stream of modern science as a projection of Western men's values. The privilege of determining what is considered scientific knowledge has been controlled by men, and for the most part of history restricted to men.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ecofeminism#Concepts
...iki storulių problemos, kad jos ne taip patinka vyrams, kaip normalaus kūno sudėjimo moterys
Fat-positive feminists promote acceptance for women of all sizes. Fat feminism originated during second-wave feminism
<...>
Fat feminists oppose the concept of a fixed "ideal" figure for women imposed by the society. They scorn fat jokes on sitcoms, and the promotion of skinny figures seen on television, in Hollywood and on fashion catwalks.
https://en.wikipedia.org/wiki/Fat_feminism
Kaip taisyklė, feministai nesutinka vieni su kitais dėl beveik visko, nesutaria ką laikyti moterų priespauda o ką – „empowerment“, ir dažnai vieni kitų nelaiko „tikrais“ feministais. Yra labai sunku kalbėtis tokia plačia tema, čia dar sudėtingiau nei kalbėtis su tikinčiuoju apie Dievą nežinant ką jis turi omeny – Dzeusą, Teskatlipoką ar Jėzų. Galbūt pradėsi kritikuoti Šv. Trejybės koncepciją, o į tave tik kreivai pažiūrės ir užtikrins, kad tikras tikintysis jokiais panašiais dalykais nė netiki. Tuomet, apsiginklavęs šiom naujom žiniom, pradėsi kalbėtis su kitu tikinčiuoju, ir ans tave išvadins neišmanėliu nes Šv. Trejybė yra viso tikėjimo pamatas.
Taip pat girdėjau kalbant, kad dabartinis feminizmas kažkoks keistas ir praktiškai viskas, ką daro vyrai yra arba priespauda, arba prievartavimas.
Gal kiek supaprastinai, bet iš esmės teisybė. Aš anksčiau maniau, kad panašūs nukvakėliai yra vienetiniai atvejai, kvailių visur gi gali pasitaikyti. Bet su laiku pradėjau pastebėti, kad labai jau daug tų vienetinių atvejų, o „normalaus“ feminizmo vis nepasiseka realybėje aptikti. Yra aišku pvz. kokia nors Christina H. Sommers, bet jos pažiūros tiek skiriasi nuo labiausiai paplitusio feminizmo, kad net nelaikyčiau jos feministe. Nors apibrėžimą atitinka.

Neskaitant kabinėjimosi prie mokslininkų, kompiuterinių žaidimų, serialų, filmų, marškinėlių ir t.t., tarp svarbių šiuolaikinio feminizmo veiklų yra siekis uždrausti „manspreading“, ar žodį „bossy“ ir panašios.

Trumpai tariant, feminizmas yra lygių teisių karikatūra.
D3monas
senbuvis
Posts: 2100
Joined: 2008-05-10 16:22

2015-06-30 11:44

Susidaro įspūdis, kad feminizmas, kaip ideologija, išsigimė, o kaip judėjimas - ne tik nėra naudingas, bet ir daro žalą visuomenei.

Negi rimtai nebeliko vietų, kur reikėtų kovoti už lyčių lygybę? Tarkime, Lietuvoje - kur liko vietos racionalaus feminizmo apraiškoms?
Augustas
senbuvis
Posts: 3165
Joined: 2012-05-03 18:44

2015-06-30 12:12

D3monas wrote:Susidaro įspūdis, kad feminizmas, kaip ideologija, išsigimė, o kaip judėjimas - ne tik nėra naudingas, bet ir daro žalą visuomenei.

Negi rimtai nebeliko vietų, kur reikėtų kovoti už lyčių lygybę? Tarkime, Lietuvoje - kur liko vietos racionalaus feminizmo apraiškoms?
Gal ir yra kažkokia galimybė pakovoti dėl patekimo į darbo rinką, atlyginimų lygybės ar dėl kai kurių paslaugų kainų, bet šiaip Lietuvoje racionaliai kovai daugiau galimybių nematau. :ax:
Šešėlis
senbuvis
Posts: 1127
Joined: 2007-08-01 21:58

2015-06-30 12:21

D3monas wrote:Tarkime, Lietuvoje - kur liko vietos racionalaus feminizmo apraiškoms?
Šauktinių kariuomenė turbūt.

Šiaip lyrinis nukrypimas. Dirbu stipriai moteriškame kolektyve, esame palietę šią temą. Dauguma mano komandos merginų (ne visos, bet tik daugiau nei pusė) pareiškė štai tokią mintį: „Mes feminizmo idėjai nepritariam, mums visiškai nereikia jokių lygių teisių. Nes mums būtų visai puiku sėdėti užsidarius namie su vaikais prie puodų, kai vyras dirba ir neša pinigus.“ Nelabai gilinausi, kas joms trukdo ir dabar mėgautis tokiu gyvenimu (įtariu, kad su moterų lygiomis teisėmis pasikeitė ir daugumos vyrų požiūris, kad žmona jau neturi sėdėti prie puodų, o kartu kalti pinigus), bet tokia nuomonė yra daug pasakanti.
D3monas
senbuvis
Posts: 2100
Joined: 2008-05-10 16:22

2015-06-30 12:41

Šešėlis wrote: Dauguma merginų pareiškė štai tokią mintį: „Mes feminizmo idėjai nepritariam, mums visiškai nereikia jokių lygių teisių. Nes mums būtų visai puiku sėdėti užsidarius namie su vaikais prie puodų, kai vyras dirba ir neša pinigus.“
Įdomu. Tereikėtų rasti širdžiai mielą vyriškį, kuris taip pat dalinasi šiuo požiūriu ir viskas. Kita vertus, Lietuvoje ekonominė padėtis nėra palanki, kad dauguma žmonių galėtų išlaikyti šeimą iš vieno iš partnerių algos. Taip pat žinau vyrų, kurie mielai liktų namuose darytų maistą, valytų ir prižiūrėtų vaikus. Nematau to kaip prieštaravimo feminizmo idėjoms. Tai prieštarautų (klasikinio) feminizmo idėjoms tik tuo atveju, jei moterys (ar vyrai) būtų apriboti savo pasirinkimuose.
Šešėlis wrote:Šauktinių kariuomenė turbūt.
Na, iš principo sutikčiau, kad tai yra lytinė diskriminacija. Kita vertus, gerai, kad bent moterys nėra verčiamos tapti žudikėmis. But I digress.

Visgi, tai priveda prie kito klausimo. Ar feminizmas yra orientuotas į moterų gerovės užtikrinimą, ar į lyčių lygybės užtikrinimą?
Klasikinis feminizmas siekė moteris padaryti lygiomis vyrams. Žvelgiant į šiuolaikinio feminizmo apraiškas, susidaro įspūdis, jog jis yra orientuotas vien į moterų gerovės didinimą ir turi mažai bendro su lyčių lygybe. Bent jau man tokia nuomonė susidarė.
User avatar
Lionginas
senbuvis
Posts: 5553
Joined: 2011-10-03 09:35

2015-06-30 12:48

Šešėlis wrote:Šiaip lyrinis nukrypimas. Dirbu stipriai moteriškame kolektyve, esame palietę šią temą. Dauguma mano komandos merginų (ne visos, bet tik daugiau nei pusė) pareiškė štai tokią mintį: „Mes feminizmo idėjai nepritariam, mums visiškai nereikia jokių lygių teisių. Nes mums būtų visai puiku sėdėti užsidarius namie su vaikais prie puodų, kai vyras dirba ir neša pinigus.“ Nelabai gilinausi, kas joms trukdo ir dabar mėgautis tokiu gyvenimu (įtariu, kad su moterų lygiomis teisėmis pasikeitė ir daugumos vyrų požiūris, kad žmona jau neturi sėdėti prie puodų, o kartu kalti pinigus), bet tokia nuomonė yra daug pasakanti.
Tai čia tiesiog tinginystė. Kai neturi teisės dirbti ir padoriai uždirbti, tai nereikia ir dirbti. O namų ruošą šiais laikais palengvina buitinė technika. Visai kaip verktiniai, kurie mielai atsisakytų teisės tarnauti šauktinių kariuomenėje. Tavo kolektyve būtų įdomiau panagrinėti ne darbo santykių teises, o, pavyzdžiui, teisę išeiti į miestą be lydinčio vyro, arba teisę vairuoti automobilį.
User avatar
Sejanus
senbuvis
Posts: 1669
Joined: 2008-11-16 14:41

2015-06-30 16:43

Negi rimtai nebeliko vietų, kur reikėtų kovoti už lyčių lygybę? Tarkime, Lietuvoje - kur liko vietos racionalaus feminizmo apraiškoms?
Kiek žinau, Lietuvoje nėra jokios teisės ar privilegijos, kurią aš turėčiau nes esu vyras, o moterys neturėtų nes yra moterys. Jei klystu, parašykite, tik konkrečiai, o ne kokį nors įsivaizduojamą „visuomenės spaudimą“ ar graudžias istorijas kaip važiuojant autobusu girdėjosi, kaip močiutė moko anūkę rengtis rožine suknele, nes tai moteriška. Tokių „diskriminacijos“ pavyzdžių ir pats prisiskaitau delfyje, kai Lietuvos feministės bando sugalvoti, kam jos reikalingos.

Aš žinau pora diskriminacijos pagal lytį pavyzdžių Lietuvoje. Minėta šauktinių kariuomenė, bei stojant į policijos mokyklas moterims užtenka menkesnio fizinio pasiruošimo. Specialiai nesidomėjau, gal yra ir daugiau.
Žvelgiant į šiuolaikinio feminizmo apraiškas, susidaro įspūdis, jog jis yra orientuotas vien į moterų gerovės didinimą
Aš sakyčiau labiau į feministų gerovės didinimą. Kai daug rėki ir vaizduoji auką, žmonės tau padeda. Bent jau baksų sumeta, o jei rėki ypatingai garsiai ir turi gerą avių būrį, tai ir politikai/valdžia dėmesį atkreipia. Kiek iš to naudos eilinei moteriai, tai dar klausimas. Sakykime, lengvesnis patekimas į valdžią per „all women shortlists“ trumpalaikėj perspektyvoje toms konkrečioms moterims naudingas. Bet ilgalaikėje, kokį požiūrį tokie dalykai formuoja į moterų kompetenciją? Kaip jis vėliau atsilieps? Sunku pasakyti. Ar kad ir anksčiau minėta „ban bossy“ kampanija, juk akivaizdžiai formuoja požiūrį kad moterys yra niekam tikusios lyderės. Nes apsiverkia vos išgirdusios „bossy“ ir meta visus siekius ir ambicijas. Ar tai nedaro žalos iš tiesų kompetetingoms ir lyderio savybių turinčioms moterims? Sunku pasakyti. Bet man atrodo, kad čia yra žingsniai atgal, feministai bando įtikinti visuomenę, kad moterys yra nekompetetingos trapios gėlelės ir be pagalbos bei pasiaukojimo iš vyrų jos nieko nepasiektų.
Klasikinis feminizmas siekė moteris padaryti lygiomis vyrams.
Ar tikrai?
D3monas
senbuvis
Posts: 2100
Joined: 2008-05-10 16:22

2015-06-30 23:08

Sejanus wrote:Aš žinau pora diskriminacijos pagal lytį pavyzdžių Lietuvoje. Minėta šauktinių kariuomenė, bei stojant į policijos mokyklas moterims užtenka menkesnio fizinio pasiruošimo. Specialiai nesidomėjau, gal yra ir daugiau.
Mhm. Įdomu būtų išgirsti self-proclaimed feminisčių nuomonę šiuo klausimu, ar jos nenorėtų šiose vietose pakovoti už lygias teises, o gal joms ir taip labai gerai?
Sejanus wrote:Bet man atrodo, kad čia yra žingsniai atgal, feministai bando įtikinti visuomenę, kad moterys yra nekompetetingos trapios gėlelės ir be pagalbos bei pasiaukojimo iš vyrų jos nieko nepasiektų.
Labai panašus vaizdas susidaro ir man. Entuziastingos feministės mėgina įstatymu įtvirtinti sau šiltnamio sąlygas, kad jų ginkdie niekas neįžeistų, nesugėdintų, nemaloniai nepavadintų, neverstų už save pastovėti. Tarkime, kadaise svarstytas variantas įvesti moterų kvotą Seime man kelia juoką. Susidaro toks įspūdis, kad moterys pačios nepajėgios pasiekti postų, todėl joms reikia juos duoti palengvinta tvarka. Tai kur čia pagarba moteriai? Kur čia pagarba asmeniui nepaisant jo lyties?
Sejanus wrote:
Klasikinis feminizmas siekė moteris padaryti lygiomis vyrams.
Ar tikrai?
Mano pažintis su feminizmu apsiriboja 1995 metų knyga "Feminizmo ekskursai". Iš to, ką ten perskaičiau - taip.
User avatar
Pico
pradedantis
Posts: 311
Joined: 2015-05-24 15:07

2015-07-02 06:01

Galbūt tas šiuolaikinis feminizmas pavirto parodija, nes feministės per daug susibičiuliavo su homoseksualizmo ideologija. Trumpas vyriškas kirpimas, eisena kaip marozo ir, žinoma, dženderė arba lezbietė, būtiniausiai baigusi kokias ''lyčių studijas'' - tai tipinė (ne tik LT) agresyvaus feminizmo atstovė. Vienintelis dalykas, kuris jas sieja su moterimis, yra vagina tarp kojų. Jeigu feminizmą kurtų normalios paprastos moterys, jis greičiausiai ir būtų kitoks.
Šešėlis
senbuvis
Posts: 1127
Joined: 2007-08-01 21:58

2015-07-03 11:37

Pico wrote:Galbūt tas šiuolaikinis feminizmas pavirto parodija, nes feministės per daug susibičiuliavo su homoseksualizmo ideologija.
Tiek pat prasminga kiek „O gal feministės pradėjo vartoti daugiau mėsos ir taip nukvako?..“
Lionginas wrote:Tavo kolektyve būtų įdomiau panagrinėti ne darbo santykių teises, o, pavyzdžiui, teisę išeiti į miestą be lydinčio vyro, arba teisę vairuoti automobilį.
Įdomus dalykas, kad jos dažniausiai aršiai gina Saudo Arabiją ir Iraną, joms moterų padėtis ten yra ideali. Nes juk yra visokių draugių, kurios studijavo du mėnesius Teherane, joms ten labai patiko, ir jos tikrai tikrai negalėjo pasakodamos pameluoti ar kažką nutylėti... Kai parodai pakaruoklių nuotraukas, jos iškart: „O pas mus Viduramžiais irgi taip buvo!!“ Šachas ir matas.
Augustas
senbuvis
Posts: 3165
Joined: 2012-05-03 18:44

2015-07-03 13:47

Šešėlis wrote:
Pico wrote:Galbūt tas šiuolaikinis feminizmas pavirto parodija, nes feministės per daug susibičiuliavo su homoseksualizmo ideologija.
Tiek pat prasminga kiek „O gal feministės pradėjo vartoti daugiau mėsos ir taip nukvako?..“
Jei mėsa riebi, tai, sakyčiau, Tamstos teiginys apie mėsą ir nukvakimą - visai prasmingas teiginys. :ax: Siūlyčiau sugalvoti kokią nors geresnę analogiją. :)
Lionginas wrote:Tavo kolektyve būtų įdomiau panagrinėti ne darbo santykių teises, o, pavyzdžiui, teisę išeiti į miestą be lydinčio vyro, arba teisę vairuoti automobilį.
Įdomus dalykas, kad jos dažniausiai aršiai gina Saudo Arabiją ir Iraną, joms moterų padėtis ten yra ideali. Nes juk yra visokių draugių, kurios studijavo du mėnesius Teherane, joms ten labai patiko, ir jos tikrai tikrai negalėjo pasakodamos pameluoti ar kažką nutylėti... Kai parodai pakaruoklių nuotraukas, jos iškart: „O pas mus Viduramžiais irgi taip buvo!!“ Šachas ir matas.
Ne pakaruoklių nuotraukas reiktų rodyti, o pacituoti kai kurias Korano eilutes, kuriomis leidžiama moteris (tik moteris) bausti fizinėmis bausmėmis. Pažiūrėtumėm, ką tada tos merginos pasakytų Tamstai.
User avatar
Pico
pradedantis
Posts: 311
Joined: 2015-05-24 15:07

2015-07-03 14:15

Šešėlis wrote:Tiek pat prasminga kiek „O gal feministės pradėjo vartoti daugiau mėsos ir taip nukvako?..“
Kalbėjau apie tai, kad nesusipratimas kyla iš to, kad moterims atsovauti ir ginti jų interesus stojasi individai, kurie beveik nieko bendra su moterimis neturi, arba ideologiškai (genderistų atveju) atsisako turėti. Ta prasme, tu pats sunkiai man galėsi parodyti heteroseksualios arba bent jau moteriškos moters feministės pavyzdį, bet aš tau galiu parodyti krūvas -aičių ir -yčių fanatinkių lesbiečių, kurios aiškina motinoms, kaip jos turi auklėti savo vaikus, ką jiems sakyti, ir kokias pasakas sekti. Feminizmas yra beveik okupuotas homoseksualisčių, ir tai yra labai blogai. Galbūt todėl, ir spėjau, šiuolaikinėms vakarų feministėms didžiausios moterų problemos suvedamos į maikes, kurias vilki vyrai. Kas yra tiesiog komedija ir pasityčiojimas iš pačių moterų.
User avatar
Sejanus
senbuvis
Posts: 1669
Joined: 2008-11-16 14:41

2015-07-03 14:33

Nelabai suprantu, ką bendro turi homoseksualumas ir priekabės prie maikių. Ar kodėl homoseksualios moterys staiga yra nebe moterys ir jų problemos nebesvarbios.

Moteriškų ir heteroseksualių (bent jau neakivaizdžiai homoseksualių) feminisčių pavyzdžių nesunku parodyti. Kad ir šiuo metu viena garsiausiai rėkiančių dėl visko nuo maikių iki kompiuterinių žaidimų – Anita Sarkeesian. Ar profesionali auka Zoe Quinn. Ar dainininkė Beyoncé, viena iš „ban bossy“ agitacinių veidų.

Man atrodo, blogai yra kad feminizmas „okupuotas“ kvailių, heiterių, seksistų, pasipelnyti siekiančių sukčių ir panašaus plauko veikėjų. Nepriklausomai nuo jų lytinės orientacijos. Čia tema apie feminizmą, ir visai džiaugčiausi, jei ji liktų apie feminizmą, kad ir kaip žmonėms norėtųsi aptarti visokias savo pet issues – neapykantą homoseksualams ar privalomajai karinei tarnybai.
Šešėlis
senbuvis
Posts: 1127
Joined: 2007-08-01 21:58

2015-07-03 15:11

Augustas wrote:Ne pakaruoklių nuotraukas reiktų rodyti, o pacituoti kai kurias Korano eilutes, kuriomis leidžiama moteris (tik moteris) bausti fizinėmis bausmėmis. Pažiūrėtumėm, ką tada tos merginos pasakytų Tamstai.
Išbandyta. Atsakymas – „Biblijoj dar ne tokių eilučių pilna“; kita paantrina: „Lietuvoj vyrai moteris irgi daužo“. Ant manęs labai nepykit, aš tik raportuoju, ką girdėjau. Tai ne juokelis, tai yra apytikslės citatos iš mūsų darbinių „diskusijų“.

Vienintelis sveiko proto pragiedrulis buvo tada, kai viena iš jų, kuri pažįsta tuos kraštus kaip turistė, pastebėjo, kad „mes jiems leidžiam išpažinti savo tikėjimą, o jie savo kraštuose mums ne“. Tada iškart ateina netikėtas kontrargumentas: „O kodėl visur turi būti taip kaip pas mus?? Kodėl kitur negali būti kitaip nei pas mus?“

Sulig tais žodžiais užsidėjau ausines.
User avatar
Pico
pradedantis
Posts: 311
Joined: 2015-05-24 15:07

2015-07-03 20:22

Sejanus wrote:blogai yra kad feminizmas „okupuotas“ kvailių, heiterių, seksistų, pasipelnyti siekiančių sukčių ir panašaus plauko veikėjų. Nepriklausomai nuo jų lytinės orientacijos.
Šiuo atveju ta ''orientacija'' yra bendras vardiklis.
User avatar
Sejanus
senbuvis
Posts: 1669
Joined: 2008-11-16 14:41

2015-07-04 03:07

Pico gerai iliustruoja vieną iš problemų su šiuolaikine kova už lygias teises. Vienoje pusėje prisidengę lygiomis teisėmis sėdi visokie sukčiai, heiteriai ar priekvaišiai (neskaitant Viliaus minėtų fanatikų), o kitoje pusėje garsiausiai girdimi lygiai taip pat visokie heiteriai ir priekvaišiai. Daug rimtų žmonių nenori garsiai kritikuoti nieko, kas susiję su lygiom teisėm, kad nebūtų priskirti prie tokių kaip Pico ar Gražulis. Todėl visuomenei susidaro įspūdis, kad pvz. feminizmą kritikuoja daugiausia tik tokie kaip Pico, ir vadinasi nieko su juo nėra blogai, jei užkliūva tik priekvaišiams. Taip pamažu feminizmo isterikai ir įgavo tokią įtaką vakarų pasauly, kad jiems neįtikusius marškinėlius apsivilkęs mokslininkas privalo atsiprašinėti su ašarom akyse.

Aš vis gi dar sykį paprašysiu savo pet issues eiti aptarinėti kur nors kitur. Galbūt dėl feminizmo problemų tavo nuomone kalti homoseksualai, gal žydai, gal masonai, gal ateiviai iš kosmoso, bet aš viliuosi kad čia yra protinga tema protingiems žmonėms.
Post Reply