Vilius wrote: ↑2018-04-30 11:47
Ironiška, kad tu tą savo "brangų" laiką leidi skaičiuodamas kalorijas, o ne išmokdamas pats pasidaryti kažką skanaus
Palyginai – prisnigo... Jei iš kelių mano ankstesnių atsakymų nepaaiškėjo, kad „pasidaryti kažką skanaus“ man asmeniškai nieko nereiškia, tai nelabai žinau, kaip čia dar tiksliau tai išaiškinti. Bet suprantu, kad mes visi esam žmonės ir visi per savo akinius žiūrim, nelabai gilinamės į svetimą poziciją.
Kita vertus, aš puikiai suprantu, kodėl tamsta labai priešiškai / įtariai žiūri į tokius dalykus. Aš tavo poziciją suprantu ir manęs visiškai neliečia, ką tu į burną dedi.
Bet jeigu jau kažkas kažkur paminėjo tokį dalyką, kad yra žmonių, kurie komerciškai gamina tokius produktus, taip pat yra tokių, kurie perka, kažkas (turiu viltį) vis tik galvoje turėtų kliktelti – kad yra tokių žmonių, kuriems labai rūpi, ką jie valgo.
Kalbant apie mitybinę vertę – miltelių atvejų kalorijų skaičius ir tikslūs visų mineralų ir vitaminų kiekiai mikrogramų tikslumu surašyti ant pakelio. Įprasto maisto mitybinės vertės nežino net patys gamintojai.
O kam tau jas iš viso reikia taip tiksliai skaičiuoti? Ir kodėl tam netinka Liongino minėtas svarstyklių metodas?
Tiksliai skaičiuoti nereikia, užtenka suskaičiuoti bent jau apytiksliai. Tokiu būdu galima tiksliai sekti suvartojamos energijos kiekį per mėnesį, koreguoti išlaidas maistui, rinktis pigiausius produktus užtikrinant pakankamą baltymų kiekį pagal gyvenimo būdą.
Kadangi suvartotų kalorijų sekti neįmanoma, aš seku tik nusipirktas kalorijas.
Who cares?
Rezultatas yra
toks, kad įprastai valgantys žmonės gauna mažai (ar net per mažai) magnio, folio rūgšties, vitamino C, vitamino E ir vitamino D. Visuomenėje į tokius dalykus niekas nekreipia dėmesio ir nuolat susiduria su mineralų ir vitaminų deficitais.
Yra 80 % tikimybė, kad tu turi vitamino D deficitą. Aš tik sakau, jokiu būdu nevertinu.
OMG. Tu rimtai esi
tas klientas, kuris
padavėjų klausinėja tokių dalykų?
Aš jau seniai nebevaikštau, nusibodo jų atsainus požiūris į darbą.
Bet tavo požiūris daugmaž aiškus – tik pajacai gali domėtis, ką jie deda į burną.
Tavo sausas maistas gi irgi būtų užkrėstas panašiai tokiu pat dažnumu kaip ir dabartinis maistas.
Šis teiginys turi tiek pat logikos kiek manymas, kad kraujo nuleidimas pas bobutę kaime kelia tokią pačią riziką kiek kraujo paėmimas spec. laboratorijoje.
A processed food is less likely to cause an illness as the process is designed to decrease safety hazards.
O kaip tu užtikrinsi, kad visi vartotojai naudos švarius indus ir šaukštus?
Kokie dar indai ir šaukštai? Supili miltelius į gamintojo buteliuką ir įpili vandens (vandens higiena yra kitas klausimas).