Nevesk į pagundą!
Rimtai pagalvojau, ką galėčiau su tokiu padaryti.. Bet, apart poros valandų pramogos, niekas neatėjo į galvą.
Kiek žinau, ultragarsas nepadeda apsisaugoti nuo pelių.
Fun fact. Aš kadaise impulsyviai parduotuvėje nusipirkau ultragarsinę apsaugą nuo erkių. Tik išėjęs iš parduotuvės sugalvojau pagooglinti. "Puiki idėja" ir "aš jebanas debilas" skyrė kokios 2 minutės.
O tu čia apie save ar apie mane?
Nah.. Kažkiek domėjausi fotografija dar juostiniais laikais. Tačiau masinė skaitmeninė fotografija man sugadino šitą reikalą..
Gali garinti vandenį, kad būtų kambary pakankamai drėgna sveikatai. Nesu tikras, kiek tame realaus mokslo, o kiek eilinis mulkinimas. Ypač, jei negyveni Nevadoje.Vilius wrote: Ten rašiau tik tiek, kad nesugalvojau, kur aš pats galėčiau panaudoti prieš tai minėtą "mist maker" aparačiuką.
Dabar kai pasakei.. Esu turėjęs oro drėkintuvą (gyvenome labai sausame klimate), kuris gana keistai dūzgė.. Tada maniau, kad ten vanduo purškiamas per kažkokį mechaninį procesą - bet logiškai pagalvojus, ultragarsas gal skamba labiau tikėtinai.
Aš tai dar esu įvaldęs senovinį skillą „pasiieškoti internete“. Pvz.:
Su kokia nors akvarele gal ir pavyktų. Aš įsivaizduoju, kad bent kiek tirštesni dažai tiesiog sugadintų aparatą.Vilius wrote: ↑2026-08-17 09:19Šiaip viena iš idėjų dėl to "mist makerio" buvo panaudoti jį dažų purškimui. Gal, sakau, tas ultragarsas paverstų vandens pagrindo dažus į smulkučius lašelius, kuriuos paskui suspaustas oras galėtų lygiau ir gražiau užpurkšti ant dažomo paviršiaus - bent jau lyginant su paprastais purkštuvais su adatėle. Bet čia skamba kaip ilgas ir terlinas reikalas su gana maža sėkmės tikimybe.. Tai vargu ar aš pats to imsiuosi artimoje ateityje.
Jei įdėjai paveiksliuką, tai gal jis tau net ir bent kiek estetiškai gražus?
Vaikystėje irgi šiek tiek žaidžiau su juostine fotografija ir nespalvotų nuotraukų darymu. Iki spavotų darymo taip ir nepriėjau. Vėliau didžiausią padidinimo stiklą iš didintuvo aparato bandžiau perpanaudoti nedidelio teleskopo gamybai.
Tikslas įkelti būtent šį paveiksliuką buvo kitoks, bet aš bajerių paprastai neaiškinu.